Sofós

Kniha mě velmi mile překvapila. Příběh o nesmrtelnosti lásky a touze se mi velmi líbil. Autor navíc nutí čtenáře přemýšlet o pomíjivosti lidské existence. Vyhovoval mi nepravidelný rytmus a rým, nebyla to taková typická báseň... :-)

Hm, tak to se mi opravdu hodně líbilo. Konečně nebyl vrah znám dopředu. Měla jsem svůj tip, ale nebyl správný (tak to má být). Děj měl spád, autor mě napínal a to mám ráda :-). Závěr byl naprosto překvapující - za mně nejlepší díl série. Jen tak dál, Roberte...

Na jedné straně syn, nezletilý masový vrah a na té druhé jeho matka. On záhadný, těžko pochopitelný a ona hledající odpovédi na své otázky. Při svém hledání prozrazuje své nejniternější myšlenky, pocity a postoje, mnohdy takové, které by měly zůstat navždy skryty. Skvěle napsaná psychologická sonda do života vrahovy rodiny je dle mého názoru excelentní. Rozhodně doporučuji k přečtení.

Tak za mně tedy pochvala! Sice byl pachatel čtenáři relativně brzy odhalen, ale to až tak nevadilo. Já jsem věděla, ale policie tápala... :-) Nakonec ho samozřejmě odhalila, ale to vyšetřování bylo zajímavé. Svým způsobem se mi líbil i pachatel, byl tak úžasně odporný :-)

Dramatický příběh byl napsán velmi čtivým stylem. Skoro bych ho nazvala dobovým psychothillerem. Nechybělo tomu napětí, patologické postavy a situace, ze kterých zůstával rozum stát. Když si uvědomím, že taková byla doba a lidé mohli něco podobného zažít, jímá mě z toho hrůza. Kniha se mi až na malé výhrady líbila a rozhodně doporučuji k přečtení.

Tak tato kniha byla naprosto fantastická! Jedna z nejlepších detektivek, co jsem kdy četla - a že jich už bylo :-). Napínavý příběh, mnoho zvratů. Nemohla jsem se od ní odtrhnout Tento díl byl lepší než předchozí, už se moc těším, čím mě autor překvapí v tom třetím.

Vysoké hodnocení bylo příslibem skvělého zážitku. Ale musím přiznat, že začátek nic moc. Snad 200 stran si autor "připravoval půdu" na to, čím hodlal čtenáře ohromit. Ale vydržela jsem, a to co následovalo, opravdu stálo za to. Skvělá zápletka, sympatické hlavní postavy. Lisbeth jsem si doslova zamilovala, je tak úžasně jiná... Už se moc těšim na pokračování :-)

Dojemný příběh starého rybáře zápasícího s přírodou i se sebou samým. Nelze než obdivovat odhodlání hlavního hrdiny být tím, kdo vyhraje. Krásná kniha.

Kniha, kterou budete milovat nebo nenávidět, nic mezi tím. Při čtení jsem si zpočátku říkala, že si ze mně autor dělá legraci. Příběh byl absurdní, plný situací, které by v reálném životě nemohly nastat. Nebo mohly...? Něco ve mě mi našeptávalo, že čistě teoreticky k tomu všemu mohlo dojít. Takže pokud přistoupíte na tuto autorovu "hru", prožijete příběh, který vás pobaví a rozesměje. A navíc zjistíte, že ani ve 100 letech život nekončí...

Má první kniha od autora. Chvíli mi trvalo zvyknout si na jeho styl psaní. Nakonec mně příběh naprosto dostal. Ožehavé téma zpracované s jistou noblesou, bez vulgárních výrazů, bez prvků obscénnosti. Excelentní.

Můj názor na tuto knihu se vyvíjel. Zpočátku mě moc neoslovila. Nedokážu říct, kdy se to změnilo, ale pak jsem se začetla, do toho příběhu o otci a dceři. A moc, moc se mi to líbilo. Takže moje rada zní, vydržte, kniha za to stojí. :-)

Velmi zajímavé téma, poutavý styl psaní, napínavá. To vidím jako plusy této povedené knížky. Ale... Nedokážu strávit nadpřirozené, dost nerealistické skutečnosti. V zásadě mi toto v knížkách nevadí, ale thriller skutečně není žánr, kde by něco takového mělo být.

Tak takto má vypadat správný horor! Děsivý příběh, při jehož čtení jste rádi, že nejste na místě hlavních postav. Je zde velká koncentrace zla, strachu a bezmoci. Kniha se mi moc líbila, ale byla by lepší, kdyby měla méně stran, občas se tak trochu vlekla.

Nemůžu říct, že to byla kniha, která čtenáři drásá nervy. Téma ale bylo velice zajímavé a i forma byla čtivá. Byla jsem ukolébaná pocitem, že vše je jasné - viník i důvod. A nakonec, světe div se, mi autor ukázal, že věci se mají jinak. Závěr mě překvapil a díky tomu dávám 4*.

S K V Ě L É É É !!!
Děj měl neuvěřitelně rychlý spád, nemohla jsem se od knížky odtrhnout. Propracovaná zápletka, závěr slibující skvělé pokračování...
Jen jedno musím autorce vytknout. Kde je sakra další díl?

Hlavní hrdina je "odklizen" do pekla jménem Victory. Strašidelné město, ve kterém vládne zlo a zmar, je skvělým místem pro výbornou detektivku. Chvíli sice trvá, než se děj dostane do těch správných obrátek, ale pak už to stojí za to :-)

Jsem rozpačitá. Velmi zajímavé téma, nechybí napětí. I když se kniha docela tàhla, četla jsem dál a nemohla se dočkat rozuzlení. A právě konec byl pro mně obrovským zklamáním. To mi k autorce prostě nesedí...

Skvěle napsaná detektivka s rafinovanou zápletkou. Příběh je promyšlený a velmi, velmi zajímavý. Doporučuji :-)

Kniha o spisovateli Garpovi usilujicího o prožití smysluplného života byla zajímavá, vtipná, smutná, překvapivá... Autor neotřelým způsobem zpracovává téma feminismu a lidí vybočujících z obecných norem. Jako celek hodnotím knihu jako skvělou, nicméně občas měla nezáživné pasáže, za což strhávám 1*.

Múj názor na knihu se postupně vyvíjel. Začátek mě moc nebavil, byl hodně zvláštní. Měla jsem pocit, že toto není literatura, kterou jako dospělá dokážu "strávit ". Ale autor věděl, co dělá. Vše souviselo se vším. Příběh rozmotává životní osudy obyvatel domu, spousta okolností je velmi překvapivých. Nakonec se mi knížka s každou stránkou líbila víc a víc. Obsahově i stylem psaní. Ove byl sice lepší, ale jenom o trochu...