soltera soltera komentáře u knih

Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

Na základe ohlasov na knihu som čakala niečo super. Som trochu sklamaná lebo to bol len obyčajný romantický príbeh, podľa mňa dosť nepravdepodobný, ale od romantiky človek veľa logiky nečaká. Príbeh, ktorý sa síce dobre čítal ale to je všetko. Rozhodne by som ho neporovnávala s príbehom Lea.

30.09.2016 3 z 5

Leova šance Leova šance Mia Sheridan

Obe knihy Leo a Leova šance som čítala ako jeden príbeh. Najmä druhý diel na mňa veľmi zapôsobil. Životný príbeh vyrozprávaný a vysvetlený z pohľadu Lea je skutočne silný. Je to kniha (knihy), nad ktorou sa dá premýšľať dlho po jej prečítaní. Uvedomiť si a nepovažovať nič v živote za samozrejmé. Ja tieto knihy doporučujem prečítať každému, kto v nich nebude hľadať lacný príbeh lásky a vzrušujúceho deja, kto si nemyslí, že deti, ktoré nikto nechce sú odpadom spoločnosti a nezaslúžia si šancu. Pohľad na život zneužívaných a zanedbaných detí v pestúnskej "starostlivosti" z ich pohľadu, ma dostal.

30.09.2016 5 z 5

Důvěřuj mi Důvěřuj mi J. Lynn (p)

Krásny príbeh, skvelý humor

13.05.2015 5 z 5

Debordelizace hlavy Debordelizace hlavy Ivo Toman

Knihu som dostala, nikdy by som si ju nekúpila, lebo motivačnú knihu o rozvoji osobnosti si predstavujem inak. Je potrebné v dnešnom svete ešte motivovať ľudí k tomu aby zarábali viac, a využívali svoj mozog na 100% aby vybabrali s tými druhými, aby boli úspešnejší?

26.04.2015

Komu zvoní hrana Komu zvoní hrana Ernest Hemingway

Priznávam, že sa mi nepáčia knihy E. Hemingwaya, jeho štýl písania je možno bližší mužom. Prečítala som niekoľko jeho kníh kedysi ako povinné čítanie a táto jediná sa mi páčila. Čítala som ju za tie roky opakovane a stále ma osloví rovnako. Je v nej pár krásnych myšlienok a dosť podnetov na rozmýšľanie.
Nesklamal ma ani podľa nej natočený americký film z r. 1943.

11.01.2015 4 z 5

Vlci Vlci Nicholas Evans

Knihu som čítala už opakovane a stále je to zážitok. Darmo, Evans vie písať a rozumie ľuďom, zvieratám i prírode.

27.11.2014 4 z 5

Umět milovat Umět milovat Katie Cotugno

Knihou som bola milo prekvapená aj mladým vekom autorky. Nie je pravdou, že ide o príbeh keď "se do sebe zamilují… a to hned dvakrát" Ide o trvalú lásku a páčil sa mi spôsob ako sa pomaly a postupne "vylupoval" charakter Sawyera a vysvetlovalo sa jeho správanie. Pokiaľ bol toto debut autorky, teším sa na jej ďalšie knihy.

23.10.2014 5 z 5

Easy? Easy? Tammara Webber

Pekný príbeh.

12.10.2014

Zaříkávač koní Zaříkávač koní Nicholas Evans

Úžasné čítanie,ktoré vo mne zanechalo veľký dojem.Väčšina ľudí pozná Redfordovo filmové spracovanie románu, ale je to jedna z tých kníh, ktoré keď sa sfilmujú zachytia vo filme len zlomok toho "čo chcel autor povedať". Podľa ,mňa je to nádherný príbeh o dobrom človeku, ktorý liečil nielen kone...

09.07.2014 5 z 5

Nahý Buddha: Jednoduché vysvětlení "nového" starého náboženství Nahý Buddha: Jednoduché vysvětlení "nového" starého náboženství Adrienne Howley

Úžasná kniha a doporučila by som ju ako šlabikár buddhizmu pre "hľadajúcich".
Autorka veľmi jednoduchým a prijateľným spôsobom vysvetľuje podstatu buddhistického učenia a mne veľmi pomohla.

17.03.2014 5 z 5

Návrat k lásce Návrat k lásce Marianne Williamson

Som prekvapená, že tu nie je žiaden komentár.
Ja mám, priznám sa tiež problém, opísať dojmy z tejto krásnej knihy. Napíšem len toľko, že ju doporučujem prečítať každému, kto má otázky o zmysle zivota, o vzťahoch medzi ľudmi, o zmysle lásky v našom svete.
Autorka vie o čom píše.
Je pozoruhodné, že hoci sa v nej často spomína Boh a Duch svätý, nie je to kniha o kresťanstve a náboženskej viere.

15.03.2014

Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

Zvláštna kniha. Zaujímavá. Dojímavá. Mala som pocit, akoby som čítala modernú verziu ruskej rozprávky o Snehulke.

18.01.2014 3 z 5

Ostrov Ostrov Victoria Hislop

Priznám sa, že čítať o malomocenstve ma veľmi nelákalo, ale tu som si uvedomila opäť, aké sú predsudky falošné a som rada, že zvedavosť prevládla. Veľmi sa mi kniha páčila. Nebola som v Grécku, na Kréte ani na ostrove Spinalonga, ale pri čítaní som si to celé predstavovala a bol to zážitok, tak úžasne je kniha napísaná. Nehovoriac o krásnych "ľudských" postavách, ktoré spisovateľka opísala tak, akoby ich aj ich príbehy osobne poznala. Je to kniha, ktorá ostane v "hlave i v srdci" dlho. Je veľmi pútavo napísaná a pritom je "non-fiction" Verím, že pre tých, ktorí navštívili Krétu a Spinalongu je zážitok o to väčší.

26.08.2013 5 z 5

Kniha lásky Kniha lásky Kathleen McGowan

S veľkým záujmom som prečítala aj druhý diel knihy o potomkoch Márie Magdalény. Pre mňa bolo veľmi poučné napr. učenie labyrintu, ako modlitby chodením a prostriedku, ktorý "dostal človek na rozhovor s Bohom". Rovnako ako vysvetlenie "Hieros gamos" duchovného manželského zväzku. Nemala som problém prijať vysvetlenie Otčenáša v Modlitbe 6 ružových lupeňov a doporučujem sa s touto knihou oboznámiť všetkým, ktorí obľubujú duchovno. Pri jej čítaní som neuvažovala o tom, čo je skutočnosť a čo vymyslené. Skôr som sa zamýšľala nad skutočnou podobou lásky. A príbeh Matyldy Toskánskej je veľmi nevšedný. Našla som si na internete historické miesta aj historické osobnosti, o ktorých sa v knihe píše a o to silnejší zážitok som z knihy mala.

23.07.2013 5 z 5

O životě a smrti O životě a smrti Osho

Túto knihu by som doporučila prečítať každému. Zbaví nás strachu zo smrti a umierania. Poradí, ako pomôcť milovaným pri odchode z tohto sveta a ako sa ľahšie vyrovnať so smrťou blízkych. Taktiež nám pomôže uvedomiť si, že život sa nemá zbytočne premrhať. A všetko úplne jednoduchým a zrozumiteľným spôsobom.

25.10.2012 5 z 5

Malá duše a Slunce Malá duše a Slunce Neale Donald Walsch

Velmi sa mi kniha páčila...milé a zrozumitelné vysvetlenie pre malých

22.10.2012 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Mám tu knihu rada a občas sa k nej vraciam. Vždy má čo povedať.

22.10.2012 5 z 5

Drzý bastard Drzý bastard Vi Keeland

Veľmi sa mi to páčilo. To, že som sa v noci nevyspala, nebolo podstatné. Uvedomujem si, že to bol presladený pribeh, ktorý nemusí byť reálny, ale tieto dve autorky dokážu opísať lásku dvoch ľudí tak, že človek uverí, že takáto láska fakt existuje. Navyše majú neskutočný humor a talent vymysliet hrdinov, s ktorými nie je problém sa stotožniť a pritom vôbec nezáleží na tom, či je člověk krásny alebo nie. Vedia zaujat a pobaviť. Tá koza, no to nevymyslíš len tak. Preto ich príbehy rada čítam a zatiaľ ma nikdy nesklamali.

29.01.2025 4.5 z 5

Dědička světla Dědička světla Emily Bold

Po prečítaní oboch dielov mám rovnaky názor, akoby tento fantazy pribeh napisala teenagerka, ktorá má síce úžasnú predstavivosť a vymyslela zaujímavý pribeh, ale nestačí ešte na to, aby ho spracovala a dotiahla ho do konca. Nebolo to zlé, ale bolo tam toľko nezmyselných, nelogicky pôsobiacich častí a absolutne nedotvorených vzťahov, že pre mňa bol pribeh sklamaním. Musím ale uznat, že autorka prišla s úplne novým fantasy pribehom a jej vysvetlenie pre kráľa Artuša a jeho družinu sa mi páčilo.

18.06.2022 3 z 5

Víš, že… DIMILY 1.-4. díl – box Víš, že… DIMILY 1.-4. díl – box Estelle Maskame

(SPOILER) Na najúspešnejšiu YA sériu som bola zvedava, hlavne po prečítaní komentárov. Mám rada kontroverzné knihy a rada si urobim vlastný názor.
Po prečítaní všetkých 6 dielov som nad tymto pribehom dlho rozmýšľala.
Je dôležité vediet pár vecí:
- vydavatelstvo opäť nevydalo všetky diely série
- autorka mala 17r. ked trilogiu vydala, čo je dôvod, že hoci nastolila veľmi vážne témy ako drogova závislost, týranie dieťaťa pri nevšímavosti zo strany matky, učitelov, lekárov, neschopnost rodičov, alkoholizmus, sa venovala väčšinou opisom nezmyselnych večierkov plných alkoholu a drog, ktoré sú pre mládež asi atraktívne.
Je škoda,že nedokázala spracovat tieto vážne témy, lebo mohla to byť úžasne dobra trilogia.
Mňa uputalo:
- matka ktorá vraj ľúbi svojho syna, ale si nevšimne 4 roky manželom týrané dieťa a navyše je s tým človekom šťastná
- krásny dôvod prečo Tyler 4r. trpí príšerné duševné a fyzické týranie, len aby sa jeho matka šťastne usmievala a menší súrodenci citili lásku svojho otca
- Eden nebola mrcha ako ju v komentaroch označujú, bola rozumná na svoj vek a jediná, ktorá si všimala ľudí okolo seba a ktorá pomohla Tylerovi prežiť a nedrogovat, aj keď to celé malo slabiny, lebo bez terapie a odvykania si to neviem predstavit.
- a úplne najviac nezmyselny sa mi zdal dôvod strach z odhalenia, že sú nevlastni súrodenci, ktori sa nesmú milovat...ved do 17r. sa ani nepoznali a to ze sa ich rodičia vzali, na veci nič nemení, že nie sú brat a sestra. Takže odsudzovanie a nenávisť zo strany otca a brata a predsudky "celeho" mesta boli podľa mňa prehnané.
Vcelku to bol dobry námet, len pribeh potreboval iné spracovanie, o čo sa autorka po rokoch snažila v poslednych 2 dieloch.
Na záver musim povedat, že aj keď nie som primeraná vekova kategoria pre túto sériu, páčila sa mi láska medzi T a E s trochou fantázie sa pribeh dá dobre zvládnuť. Ale vyhlásiť ho za najúspešnejšiu sériu je hodne prehnané...

09.01.2022 3 z 5