Sona79 komentáře u knih
Po přečtení komentářů jsem byla rozpacita, čekala jsem totiž, ze me nova kniha Anny Bolavé neosloví. Opak se stal pravdou, čtení me zcela pohltilo! Příběh je to neotrely, libi se mi forma vyprávění, styl uchopení jazyka- zatim jsem v polovině, takže možná svou recenzi ještě upravim, ale- čtenáři, neházejte flintu do zita a dejte knize šanci, je to jako s koprovkou-někdo ji nesnáší, jinej se po ni muže utlouct:):)
Úžasná kniha, podle me dostane Sarah Rooney nějakou cenu. Kromě brilantnich myšlenek a vidění současného světa, se kterým naprosto souznim, se autorce podařilo senzačně vykreslit atmosféru příběhu a postav tak, ze zavru oči a vidím je v situaci, o které jsem si před chvílí četla. Takhle psát, to je dar..proto ctu, pro tu kouzlo- dekuji!
Není třeba nabubreleho a afektovaneho patosu- jedním slovem-vyborne!
Autor popisuje své těžké dětství v krásném, ale chudem katolickém Irsku, kdy se narodí do nuzných podmínek, ale současné je obdařen inteligenci a ctižádostí se nepřízni svého osudu postavit.
Doporučuji pro každého, kdo má rad dobre napsaný ( autobiografický ) příběh, který si na nic nehraje, ale současné pohladi po duši.
Moc se mi to libilo, trochu mi příběh pripomena knihu, která mě v dětství přivedla k me celoživotní lásce- čtení- a to V Brooklynu roste strom
..začátek se trochu vleče, ale pak dej nabírá spad, a je to to klasicky Jo Nesbo-vzrušující zábava!moc me to bavilo a tesim se na film!????
(SPOILER) ..nejdrive jsem z knihy byla nadšena-libil se mi styl psaní, prace s jazykem, příběh přátelství, které muže leckdy byt silnější, než partnerství..ale zhruba od poloviny knihy, kdy se autorka více zaměřuje na Judeovo dětství a pohnuty osud, a všechny veci s tím související ( nechci prozrazovat), nějak nemám silu/ chuť číst dal..takové množství utrpení a smutku najednou na me má takový efekt, ze po čtení nemuzu v noci spát, a to se nepovažuji za citlivejsiho jedince. Takže nevim, jestli najdu silu knihu dočíst..
P.S. Mne osobně vadí množství homosexuálních postav v knize, respektive v téměř každý je gay/skryty gay. Nemám vůbec nic proti gayům, ale v kombinaci s extrémními tématy nosné linie to ve mne spis vyvolává dojem, jako kdyby autorka chtela za každou cenu šokovat a neváhala k tomu pouzit všechny možné prostředky ( což vlastně udělala). Asi sahnu po staré dobře osvědčené Betty MacDonaldove....????
Super!Koupila jsem pro dceru ( bude ji devět), ale nemuzu se sama odtrhnout:)Radost ze čtení, a obdiv před autorcinymi spisovatelskymi schopnostmi:)Takhle má vypadat kvalitni literatura-a to, ze je primárně určena pro deti, je jen pomyslnou třešničkou na dortu...
Zakoupeno na zaklade doporučení. Bohužel jsem utvrdila v tom, ze styl manželů mi vůbec nesedí, nelibi se způsob, jakým je kniha psaná ( oproti napr. Jo Nesbo, jehož detektivky s HH ctu jedním dechem). Až příliš neuvěřitelná zápletka, nelogicky dej a podivné chování postav, které ani množství krvavých obětí nezvrati. Za me Lars Kepler ne..
Úžasné a dechberoucí. Taková ta kniha, která Vás pohltí a nemůžete přestat číst. Takova ta kniha, kdy s každou další přečtenou stránkou Vás začíná tížit myšlenka, ze za chvíli dočtete do konce, a to nechceš!Proto ctu knihy, pro tu schopnost dobrého spisovatele přiblížit dej příběhu čtenáři natolik, ze ho prožívá spolu s hrdiny, cítí jejich bolest, vnímá jejich emoce, dokáže si predstavit reálie doby. Tak by měla vypadat literatura a dobry příběh. Paní Karin, diky, je to zazitek!
Knihu jsem si koupila na základě pochvalnych recenzi na mladou autorku. Mne osobně styl psaní nesednul, vadí mi takové kvetnatejsi slovní spojení, tzv. “Ženský styl”-nic ve zlem, naopak, teď se více zajímám o české ženské autorky. Příběh ve stylu Strachovych TV detektivek s Trojanem v hlavní roli, nebo Dana Browna:) Za mě spíše zklamání, hvězda navic za mladí a nasazení psat roman, to se cení:)
Bolestny příběh, ale velmi dobře napsané. Neni to zadne oddechove čtení, nicméně doporucuji!
Moc dobře napsané. Čtive, chytré.
Moje první kniha od této autorky a určitě si od ni ještě něco vyberu. Doporucuji!
..Geniální přítelkyně se mi líbila, ale tohle se neda číst..nemyslím tím styl psaní, napsané je to dobře, ale jde z toho taková zloba, vztek a agrese, takový hnus, ze čtení úplně ztrácí svůj význam-radost a potěšeni..Nedoporučuji!