Sonik1974 Sonik1974 komentáře u knih

Alexandrijská knihovna Alexandrijská knihovna Steve Berry

Kniha mne neoslovila. Historický základ slabý, jinak samé spiknutí. Na delší dobu s autorem končím.

18.01.2018

Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Milé první setkání s autorem. Krásná kniha, se kterou si dal grafik práci.

07.01.2018 5 z 5

Do vnitrozemí Do vnitrozemí Vladimíra Valová

Prostě krásná kniha. po všech stránkách. Povídky nemusím, ale toto jsou miniromány. Navíc krásný jazyk, klobouk dolů.

07.01.2018 5 z 5

Templářské dědictví Templářské dědictví Steve Berry

Kniha se mi líbila. Na můj vkus příliš dlouhé akční scény, ale dostatek historie. Hlavní hrdina sympaťák. Oddechová kniha podle mého vkusu.

07.01.2018 4 z 5

Jantarová komnata Jantarová komnata Steve Berry

Knihu považuji za rozjezdovou, autor začínal. Na mne málo historie, zbytečně moc sexu.

07.01.2018 1 z 5

Mise Sinaj Mise Sinaj Gregg Loomis

Druhá kniha od autora a opět velké zklamání. Příběh plochý, historické vyvozování minimální (navíc neuvěřitelné), hlavní hrdina si nezískal moje sympatie. Honičky, honičky, které jsem přeskakovala.

Plus - další kniha do Čtenářské výzvy 2017.

S autorem jsem však definitivně skončila - pro mne autor, který se veze na vlně zájmu, pouhá komerce.

28.10.2017 1 z 5

Útěk Útěk Peter May

Moc se mi kniha líbila. Příběh o tom, jak stáří může být prospěšné mládí.

02.10.2017 4 z 5

Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Pěkné. Zajímavý příběh, až příliš idylický vzhledem k tomu, že se odehrává ve středověku. Hlavní hrdina měl anděla strážného. Čekala jsem víc historie.

02.10.2017 4 z 5

Penelopiáda Penelopiáda Margaret Atwood

Předvídatelné...

02.10.2017 3 z 5

Plavec Plavec Joakim Zander

Kniha se mi líbila. Oceňuji autorský styl. Jenom ten konec... Nějak moc rychlý a trochu neuvěřitelný. Zaujala mne postava George. Proč tam byl?

10.09.2017 4 z 5

Dítě v mlze Dítě v mlze Martin Goffa

Pěkná detektivka přečtená na jeden zátah. Chystám se i na další od tohoto autora.

05.09.2017 4 z 5

Mise Afghánistán Mise Afghánistán Tomáš Šebek

Děkuji autorovi. Něco tak dobrého jsem už hodně dlouho nečetla. A hluboce smekám před jeho prací a nadhledem, s jakým to vše zvládá.

Takoví lidé by měli být víc vidět... Zejména nyní, před volbami.

23.08.2017 5 z 5

Pán ohně Pán ohně Peter May

Průměrná detektivka, která se díky čínským reáliím čte jedním dechem.

04.08.2017 3 z 5

Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Výborná, výborná, výborná. Obsahově i kompozičně skvěle zvládnutá. Henry naprosto uvěřitelný sociopat. Oceňuji i různé typy písma, skvělý detail.

26.07.2017 5 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Nejlepší (zatím) díl. Motivace Kim nejvěrohodnější. těším se na další díly.

14.07.2017 5 z 5

Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Líbila se mi méně než první díl. Děj byl příliš vykalkulovaný. Postava Alex jaksi umělá, nepravděpodobná.

14.07.2017 4 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Povedená detektivka. Musela jsem si koupit i další díly...

14.07.2017 4 z 5

Život je nádherný Život je nádherný Tereza Boučková

Skvostné. Miluji knihy Terezy Boučkové. Jsou tolik o životě a ze života. Pro mne silná osobní zpověď.

01.03.2017 5 z 5

Tichý dvojhlas Tichý dvojhlas Jaroslav Seifert

Dva velcí muži, kteří se potkali a sdíleli na dálku svoje životy.

09.02.2017

Osm dní Osm dní Jaroslav Seifert