Šošán komentáře u knih
Velké a hluboké věci nepotřebují mnoho slov. Za 20 min přečteno, nicméně ten pocit, co ve mě zanechala, zůstane na déle.
Gaimanovým přáním je mít doma nekonečnou knihovnu, mým je mít knihu s nekonečným příběhem od něj.
Tajně doufám, že jsou na světě místa a bytosti, které prostupují jeho příběhy. Byla by to ještě větší sranda :-D
Kniha mě úplně "nevtáhla" jako 1984 (proto 4*), jinak doporučuji, G. Orwell byl vizionář (bohužel)...
Úvod byl pro mě vlažný, ale pak se to rozjede a člověk nestíhá zírat. Je to vůbec možné? Na tohle přeci nestačí jeden lidský život? Neuvěřitelně krásné, neuvěřitelně smutné - prostě život. Jedná má kolegyně její osud velmi trefně shrnula (dle mého názoru): "Vela mala, vela dala." Mrzí mě jedině, že na prahu 30tky o takové Ženě slyším poprvé. Jak je to možné? A velký dík i autorce knihy.
Kniha nebyla mým "šálkem kávy", příběh nudný, staročeština horší na čtení.
Sice byl začátek na můj vkus roztahanější, avšak postupně kniha dostala spád a já se do toho nechala chytit a cítím nutkavou potřebu proniknout ještě více a hlouběji do Enderova světa/vesmíru - proto 5*. Je to ten tip knihy, kdy dlouhou dobu po přečtení zbývá na šedé kůře mozkové její "pachuť". Další zastávka "Mluvčí za mrtvé".
Zase jiný svět a zase skvělý, to loučení je vždycky bolestivé...
"Vejce a já" nepřekonala, ale také čtivé a výpravné dílko z období americké krize...
V celku mě knížka bavila a chvílemi jsem se i bála a kontrolovala okna, zda se za nimi neobjeví nějaký voyer. Občas mi přišlo, že autoři již počítají se zfilmováním knihy, kdy místy zbytečně vykreslují chování postav (př.: "pravou rukou si prohrábla vlasy"). Nicméně si ráda přečtu další tituly ze série.
Asi neumím být, co se Sandmana a jeho rodiny týče, objektivní. Ač není autorem Gaiman, "pouze" povídky vybírá, jeho výběr byl výborný.Opět jsem byla nadšená a některé povídky parádně pasovaly do komiksové série. Gaiman a jeho světy mi prostě sedí.
Zpočátku mne rozčilovalo, že vesmírná loď konstruovaná pro několik generací nemá vyřešené gravitační pole, ale na druhou stranu bych se nad tím ani nezamyslela. Zpočátku se kniha čte ztuha, nicméně po pár stránkách jste vtaženi do děje a jde to ráz na ráz. Celkový dojem velmi dobrý.
Román z období 2.světové války, který byl motivován skutečnými lidmi a událostmi. No byl to silný zážitek. Doporučuji.
Příjemná fantasy, která vás snadno pohltí neboť nestačí přečíst jen tuhle knihu ;-)
Pro mě to bylo trápení, jednak mi byl odporný lord Henry a za další, nebaví mě čtyřstránkové popisy inventáře. Možná neumím ocenit styl autora, ale hlavní myšlenka je jistě nadčasová, to se Oscarovi nedá upřít. A Cantervillské strašidlo potěšilo. Suma sumárum 3*.
Gaiman mě nemůže zklamat, jen některé povídky nehltám tolik jako jiné, naštěstí těch je menšina ;-)
Čtivá kniha s nádechem dramatu ve více rovinách, ale občas (spíše z úvodu) jsem se v těch rovinách ztrácela. Nicméně bavila.