spdb komentáře u knih
průvodce tvorbou Eshera se spoustou reprodukcí, velký formát
nádherné reprodukce, ucelený pohled na tvorbu českých autorů
Postihuje opravdu dlouhé časové období, skoky v ději o několik generací, totální změny ve společnosti. Báječné.
Sebevrazi, sídliště, černý až absurdní humor. Vydáno jako v originále. čte se zprava doleva.
Skvělá kniha psána s nadhledem a lehkým humorem. Barevné fotky čajů, způsoby přípravy, historie čaje. Všem čajomilům vřele doporučuji.
Při čtení mám stejné pocity jako u prvního dílu. Ta rozsáhlost krajiny. Unikátní postavy jako solitery a přesto tvoří dohromady doplňijící se společenství. V pozadí neodhalené důvody kolapsu a klidný místy až melancholický běh. No, už aby dodělal závěrečný díl.
Stejně jako v prvním díle je cítit autorova frustrace světem, kterou vkládá do úst hlavním postavám. Těžko to soudit, ale někdy mě připadají až zbytečně histerické a vyhrocené, ale jako celek si myslím zaslouží o hvězdičku více než první díl. Pro post apo vize mám slabost a pokud jsou ještě v minimalistické černobílé kresbě....
Blíží se vyvrcholení a je to znát.
Jazyk zhrubnul na pro někoho již nečitelný argot, rychlost děje se vrací a po rozvleklé čtyřce je to přijemné. Objevují se další futuristické vychytávky, ne tedy v takovém rozsahu jako to bylo v prvních dvou, třech dílech ale něco nového je.
Zítím asi nejhorší díl séri. Scénář je nějaký rozbředlý, vyskytují se znovu věci uvedené v předchozích dílech a celkově se děj moc nevyvíjí. Nemá ani takový "drive" jako měly předchozí díly.
Musím říct že jsem čekal mnohem víc. Podle stripů s Radiatorem a Recyklatorem na které jsem zvyklý z časopisů, jsem doufal v břitký humor reflektující palčivá témata společnosti, místo toho se mi dostalo sci-fi povídky, byť s přesahem, v postpubertálním hávu.
Jestli byl prví díl skvělý, tenhle je ještě lepší. Budoucnost vstoupila do přítomnosti a Spider Jerusalem při psaní svých sloupků potká jednookého policejního psa, hlavu své ex a další.
Neocenitelný pomocník při bourání ega pomocí psychedelických látek.
Úžasná kniha, zapadá do děje Mahabháráty, kde v jednom okamžiku před bitvou, osvětlí Krišna Arjunovi fungování vesmíru. Doporučuji číst první právě Mahabhárátu.
Krátký citát pro každý den v roce, čtu to už několik let a každý rok pochopím něco nového.
Rozmluvy žáka s mistrem o mystických cestách a duchovní kázni jogínů.
Věnováno lidu druidských výšin.
Unikátní substance vesmírného vědomí - LSD
Osvobozující čtení