Špekyn

Knížka vhodná k oddechu a čtení v MHD či v čekárně. Některé příhody jsou vtipné, ale velká část příběhů či glos je o ničem. Myslím, že "generace maminek" ale tuto knihu ocení více.

(SPOILER) Milé zakončení trilogie. Ale žadný "wow" efekt se nekonal, děj se příliš neposouval. Proměna charakterů hrdinů byla moc prvoplánová a zápletka se zavětí taktéž. A čekala jsem větší rozvinutí vztahu Wrena a Ember, případně i Keshava a Alistaira, když Alistair dostal dokonce prostor jako jeden z vypravěčů. Ale jako young adult počtení hezké.
K překladu bych měla výtky ohledně používání slovesa osamět. V češtině se rozhodně neužívá v takove míře, jako v daném textu.

Poslední kniha ze série byla ze všech nejlepší. Je plná akce, zvratů, propletenců a strategií, které se neustále mění. Pořád se tam něco děje, de facto není chvilka klidu. Zvraty jsou velmi působivé. Jen mi chybělo větší zapojení Cardana, sice hraje v této knize hlavní roli, ale prostoru jako takového moc nedostane – chybělo (mi) jeho břitké vyjadřování a nenadálé manévry. Postoje Jude jsem občas nechápala a přišla mi chvílemi až nesympatická. A také mi připadalo, že spousta detailů z vílího světa (př. solení jídla) popisovaná v prvním díle, byla později opomenuta, nebo naopak nově dodána teprve v tomto díle (př. ovládání víl jejich pravých jménem). Konec je pohádkový, po pravdě jsem jej takový nečekala. Celkově to byla příjemná série, ačkoliv na fantasy moc nejsem a mrzí mě, že příběh Jude a Cardana už skončil.

Moc povedené pokračování. Za mě i lepší než první díl. První část opět nic moc, rozjezd je pomalý. V polovině knihy je ale pěkný, nečekaný zvrat a druhá část už nemá o dění nouzi. Vykreslení vodního světa je působivé a jiskřením mezi Cardanem a Jude vzrušující - oba jsou v jistém ohledu stejní, ale nechtějí si to přiznat. Závěr je šokující, ale Cardan tak opravdu dostál názvu knihy. Netrpělivě očekávám, jak to celé dopadne ve třetím díle!

Vzhledem k celkové humbuku kolem jsem čekala víc. Pár pasáží nebo slovních přestřelek je vtipných, ale že bych se za břicho popadala, to tedy opravdu ne. Děj je jednoduchý, předvídatelný a hlavní hrdina mi připadal až příliš nereálný. Nicméně jako oddychovka přijatelné.

Moc pěkná romantická oddychovka. Příběh rychle vtáhne do děje a je čtivý. Střídání vypravěčů je povedené, i když občas mi chyběl pohled z té druhé strany. Tajemství hlavní hrdinky mohlo být, dle mého názoru, více poodhaleno či naznačeno v průběhu celé knihy. I když vytušit se dá. Chase je na chlapa až moc citlivý. A název není přiliš pochopitelný až do úplného závěru. Zato obálka je nádherná.
Do Mony Kasten mi tedy něco trochu chybělo - určitý větší náboj nebo jiskra mezi hlavními hrdiny, ale jinak velká romanťárna v tomto stylu. Druhého dílu se nemůžu dočkat!

Jednoduchá oddechová kniha, jelikož je cílená hlavně na teenagerky. Děj velice jednoduchý, láska platonická a naivní. Ale je zajímavé dozvědět se něco o korejské kultuře, zvycích a jídle. Jen oslovování hlavní hrdinky vždy striktně "Laro Jean mi nepřijde přirozené a působí trochu divně.

Sérii známou jako "francouzská odpověď na 50 odstínů" jsem četla, jelikož ji vlastní má švagrová a doporučila mi ji. No, musím tedy říct, že je to silná káva. Hodně silná. První díl ještě jde, ten je celkem dobrý, čtivý. Zbylé dva už jsem četla se sebezapřením a víceméně z donucení, abych věděla, jak to celé dopadne. Příběh je nezajímavý, plný intrik, jinak jde hlavně o erotiku a různé podoby sexu v čím dál se stupňujícím naturalismu. Snaží se přetrumfnout zmíněnou sérii 50 odstínů šedi, bohužel to sklouzává až k oplzlosti a nechutnosti.
Ale obálka je velmi povedená :-D

Výborný zdroj informací o jednotlivých druzích savců žijících na území České republiky. Pěkné reálné fotky, informace o výskytu, potravě, chování...

Pěkně a neotřele graficky zpracované. Dobrá kniha pro milovnice módy, souhrn informací o věhlasné módní ikoně.

Pěkná brožura o základech pečení muffinů/cupcakes.
Pěkné nápady na zdobení, nicméně, co se týká receptů, je jich málo - korpusy se stále opakují a krémy (téměř výhradně máslové) jen s malými obměnami.

Kniha mě poněkud zklamala. Čekala jsem víc "běžných" receptů. Na většinu receptů jsou potřeba speciální - hůře dostupné, drahé apod. - suroviny, což je škoda. Navíc ve spoustě receptů nehrají ořechy ani hlavní roli...

Vynikající kniha, která vám nedá spát (opravdu se mi vkrádala i do snů :-D)! Začátek je vzhledem k většímu počtu postav a zdánlivě nesouvisejících událostí v přítomnosti i různých úrovní minulosti trochu zmatený a nejasný (což byl dsot možná autorův záměr...), ale jakmile pochopíte souvislosti, vše do sebe pěkně zapadne. Malinko mi chyběly určité vynechané ,,scény", o kterých se člověk dozvídá z pozdějšího dění a také konec-epilog mohl být dotaženější. Nicméně vše je skvěle promyšleno a hlavní motiv knihy je velmi zajímavý - nutí člověka k zamyšlení o dané problematice. O napětí a zvraty není nouze. Kulisy děje v Českém Krumlově jsou skvělým bonusem :-).

První část knihy je víceméně nezáživná, druhá část už je zajímavější, člověk začíná tušit, o co tu jde, a třetí částí vše graduje – ta je napínavá, plná zvratů. Závěr a rozuzlení jsou, jako v ostatních knihách autorky, velmi působivé. Nicméně zápletku jsem odhalila už asi v polovině knihy, takže pro mne až takovým překvapením nebyla. Hlavní hrdina Finn mi nebyl příliš sympatický. Celkově je psychologie hlavních postav mnohem méně propracovaná než u předchozích dvou knížek autorky.

Velmi netradiční námět a příběh. Tak trochu jiný pohled na příběh Popelky a jejích nevlastních sester. Události jsou velmi dobře promyšlené, ačkoliv ze začátku je poněkud těžší se v pohádkovém světě a jeho zákonistostech zorientovat. Praktické je rozdělení do kraťoučkých kapitol - kniha se velmi dobře čte.

Takhle tohle opravdu není šálek mého čaje. V knize se absolutně nic neděje, hlavní hrdinka neví, co chce, popisy jsou nudné, bez šťávy...

Jsem moc ráda, že moje srdcová skupina vydala tuhle knihu. Sice na nic nehraju ani nezpívám, ale je to výborný ,,památník" na podpisy, vstupenky na koncerty apod. :-)

Vynikající kniha - ovšem ne pro každého. Je přecpaná odbornými výrazy, které jsou sice většinou vysvětleny, ale pro hlubší porozumění je třeba mít alespoň náhled do genetiky a podobných odvětví. Taktéž svérázný humor pana profesora Zrzavého ne každý pochopí. Ale rozhodně je to kniha, která vás donutí přemýšlet a stojí to za to!