Špekyn Špekyn komentáře u knih

Imitátor Imitátor Daniel Cole

Pěkný thriller. Napínavý, zajímavý, s příběhem. Jen hlavní postavy mi úplně nesedly, něco mi u nich chybělo. Doplňující obrázky byly skvělým zpestřením a důležitou složkou pro správné pochopení děje. Úplný závěr jsem tak nějak nepochopila, co měl znamenat. A občas mi připadalo, jako kdyby mi některé část chyběly.

13.11.2024 4 z 5

Muž z labyrintu Muž z labyrintu Donato Carrisi

Příběh byl pěkný, i když začátek byl dost chaotický a souvislost s podivnou postavou umírajícího soukromého detektiva Brunka Genka jsem dost dlouho nechápala. Konec jsem nepochopila, což je ale nejspíše způsobeno neznalostí předešlých knih. Nicméně autorův styl mi úplně nesedí, takže další knihy si asi ani nepřečtu.

29.10.2024 3 z 5

Potkáme se v Praze Potkáme se v Praze Julie Caplin

Tady jsem očekávala víc. Něco mi chybělo. I když potenciál to určitě má. Chtelo by to jen trochu víc rozvinout.

02.09.2024 2 z 5

Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Milá oddechovka. Jako tradičně u románů Julie Caplin, má člověk chuť se ihned rozjet do dané země, v tomto případě do Japonska. Jeho atmosféra a tradice jsou krásně zachyceny. Příběh byl pěkný, ale na můj vkus tam bylo málo postav.

02.09.2024 3 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Velmi pěkné pokračování případů detektivky Eriky Fosterové. Příběh je čtivý, ale oproti předchozím dílům méně napínavý a šokující. Pěkné je vložení osobního života Eriky do vyprávění. Doufám, že se bude dále rozvíjet. Závěr je až přehnaně dramatický.

17.08.2024 5 z 5

Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

(SPOILER) Bombastický díl. Zápletka velmi promyšlená a zajímavá. Jen dětství Trinity už mi přišlo dost přes čáru. A čekala jsem více akce v závěru, nebo více vhledu do smýšlení vraha. Také se mi velmi líbí překlad "Kostěj umělec".

08.08.2024 5 z 5

Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Další povedený díl série. Začátku byl velmi napínavý, spoustu dějových linek a událostí. Vše má tajemný až temný nádech. Osobní rovina Josiina strachu, minulosti a umírající Lila jsou dobře do příběhu zapracované. Jen rozuzlení mi přišlo trochu odbyté a nedotažené.

28.07.2024 5 z 5

Tichý pláč Tichý pláč Lisa Regan

Skvělý napínavý thriller. Zápletku jsem sice odhalila celkem brzy, ale od čtení mě to neodradilo. Baví mě reálnost děje, postupů a charakteru postav. Zajímavé je také sledovat osobní linku Josii. Jen oproti většině předešlým dílům mi chyběl ten wow efekt.

14.07.2024 5 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Skvělá romantická oddechovka z úžasného prostředí malé zapadlé pařížské cukrárny. Nina byla sympatická. Jen jsem čekala, že se Sebastian více projeví. Také konfrontace mezi Sebem a Nickem mohla být zajímavá a v příběhu chyběla. A oprava cukrárny byla až příliš jednoduchá. Jinak měl příběh krásnou atmosféru, ač byl trochu plytší.

25.06.2024 4 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

(SPOILER) Velmi příjemná oddechovka. Prostředí, zvyky a kolorit Islandu krásně vykresleno, úplně mám chuť tak jet! Ve vztahu mezi Lucy a Alexem mi tentokrát něco chybělo, nemělo to pro mne ten správný náboj. Ale rozhodně bylo zajímavé dozvědět něco o fungování hotelu a jeho zázemí.

10.06.2024 3 z 5

Poslední lež Poslední lež Riley Sager (p)

Pěkný napínavý thriller. Gradující konec. Nečekaný závěr. Vše se průběžně zamotává a člověk neví, čemu/komu věřit, zda je hlavní hrdinka blázen, či ne. Některé situace a události jsou ale přehnané a podané tak, že jsou až nereálné (např. hrdinčina posedlost, moc "náhod" při pátrání po pravdě a minulosti, nenalezení důkazů před 15lety a jejich náhle víceméně náhodné nalezení po tolika letech...)

07.06.2024 4 z 5

Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Oproti předešlým knihám mě tato zklamala. Čekala jsem více napětí, více emocí a prožitků. Nápad není špatný. Rozuzlení podané formou vyprávění jedné z klíčových postav mi přijde poněkud odbyté a překombinované. Přitom to mělo potenciál l.

04.03.2024 4 z 5

Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Slabší thriller. Vyprávění se vleče a nic moc se neděje. Každá z hlavních postav předkládá svoje problémy a psychické rozpoložení. Chybí napětí, člověk je spíše zvědavý, čí mrtvolu to vlastně nalezli. Jen konec má grády. Ale schází vysvětlení některých věcí a vše je nějak moc rychle uzavřeno.

02.02.2024

Tvá vina Tvá vina Claire McGowan

Za mě slabší thriller, možná bych to nazvala spíše psychodramatem. Vyprávění bylo rozvleklé, chybělo napětí, které se objevilo až v úplném závěru. Ačkoliv zvědavost mne nutila kr čtení. Postavy nebyly nijak sympatické, střídání vypravěčů bylo dost nepravidelné a celkem rušivé. A konečné vysvětlení poněkud pokulhávalo.

14.01.2024 3 z 5

Ztracenné Ztracenné Michaela Losekoot

Úžasná kniha! Motivuje, povzbuzuje, nutí k zamyšlení a "přetvoření" vlastního života. Mnoho myšlenek mi po přečtení stále rezonuje v hlavě. Rozhodně se ke knize budu vracet a také ji doporučovat všem potřebným ženám!

23.11.2023 5 z 5

Zlý pes Zlý pes Alex Smith (p)

Pěkný thriller. Příběh celkem originální, i když odhalení bylo poněkud náhlé. Velmi pěkně stupňované napětí střídané s odlehčením v podobě nezbedností malých dcer hlavního hrdiny. Nemůžu se dočkat dalšího dílu, kde se snad odhalí pravda o zmizení manželky hlavního hrdiny!

23.11.2023

Doručovatelky Doručovatelky Alex Smith (p)

Velmi zdařilý detektivní thriller. Hlavní postava je sympatická. Příběh je zajímavý a dobře plyne. Podání je dosti realistické, žádné superhrdinství. Osobní linka hlavní postavy dodává knize šmrnc a láká k přečtení dalších dílů.

05.11.2023

Dokonalá pohádka Dokonalá pohádka Elísabet Benavent

Velmi povedená romantická kniha. Nejedná se oddechovku, jak by se mohlo na první pohled zdát. Příběh je podaný dosti realisticky. V knize jsou ukryté hluboké myšlenky, které, myslím si, mohou pomoci pochopit řadu věcí a souvislostí čtenáři samotnému, pokud si do příběhu promítne část sebe. Kniha je čtivá a hlavní hrdinové sympatičtí. Konec je pak velmi pěkně uchopený.

08.10.2023 4 z 5

Travič Travič Sharon J. Bolton

Tato kniha mě poněkud zklamala. Časově se částečně překrývá s předešlým dílem, ale není jasné jak a nikde není ani zmínka o předešlých událostech. Jen vyprávění v minulosti je logické a souvislé. Líčení je takové nahodilé, nedává příliš smysl, jako by stále cosi chybělo. Vysvětlení je pak trochu rychlé, nedotažené. Pokud bude další díl, už si ho asi nepřečtu.

16.09.2023

Hospodyně Hospodyně Natalie Barelli

Takový nenáročný psychothriller.
Konec je poněkud přehnaný, i když celé j3 je to vlastně dost nereálné a přitažené.
Chybělo mi napětí, to se objevilo až v závěru. Ale jinak je kniha vcelku čtivá.

13.09.2023 3 z 5