St.Evelin komentáře u knih
Kniha je to zajímavá, o tom není sporu. V mém případě jí ale "uškodil" fakt, že se jedná o pokračování pro mne skvělé knihy.
Pokud by tato knížka byla anpsána samostatně, tak fajn oddychovka, pěkný příběh, žádné zádrhely, příběh se četl skoro sám.
Bohužel, jako pokračování bestselleru jsem čekala prostě něco (aspoň malinko) víc....
Pro moji romantickou duši velmi silný příběh. Četla jsem místy se zatajeným dechem! Líbí se mi,že k zaujetí čtenáře není použito mnoha složitých propletenců a dějových zvratů. Kniha je nabita emocemi,těmi pozitivními i těmi méně radostnými. Jako naivní romantická duše jsem závěr knihy oplakala.
Jestli si přečtu pokračování nevím. Mám pocit,že příběh Willa a Lou skončil s koncem této knihy.
Do knihy pro mne bylo velice těžké se začíst, na což, popravdě, nejsem u této autorky zvyklá. Nicméně, kniha dostala spát, vtáhla mě do děje a já jsem na sebe naštvaná, že nemám doma pokračování!
Mám ráda romantické dopisy, vždy jsem si přála nějaké dostávat!
Kniha je krásná. Osobně jsem nečetla tzv. "na jeden zátah", ale dělala jsem si mezi jednotlivými dopisy přestávku, aby ty city a láska mohly vyplout na povrch a nezapadly jen v lavině písmenek.
Velkou službu této knize samozřejmě udělal seriál Sex ve městě, o tom žádná. Za mě osobně je kniha taková "nedotažená", řekněme. U některých autorů dopisů jsou uvedená data narození i úmrtí, u jiných zcela chybí a tato necelistvist mě strašně irituje.
OSobně bych i uvítala rozšířené vydání, kde by bylo třeba pár řádky popsáno kdo komu, v jaké době a situaci dopis psal, ajkou měl odezvu, jak celý vztah skončil... Některé páry jsou až notoricky známé, u některých jsem tápala a pár jsem si jich vyhledala na internetu,a bych měla obrázek kompletní a ucelený.
Brrrr. Běhá mi mráz po zádech. Jako matka 4 měsíčního miminka jsem mnohdy měla co dělat, abych knihu neodložila někam na dno skříně. Sonda do hlubin křehké citlié dětské duše a toho, jaké následky na ní může zanechat. Boj s větrnými mlýny, systémem. MNohdy se mi tajil dech, i slza ukápla. A nejhorší na tom je fakt, že se to stalo a nikdo nebyl potrestán.
Malinko slabší kousek, ale stále si McBain drží svůj vysoký standard.
Jako vždy dobrá práce, jen mi to přišlo oproti jiným příběhům malinko slabší. Ale pořád vysoké hodnocení, nezklamalo!
Proč? Čekala jsem gradaci příběhu, ale bohužel. Za mě odfláknutý díl, který se mi ani nechtělo dočítat.
Postavy jsou více propracované než v prvním díle, za což patří autorce dík! Pořád kniha zůstává oddechovým čtením, ale je daleko uvěřitelnější než předcházející díl a má větší spád, lépe se čte.
Ze zvědavosti jsem i já sáhla po knize, kterou doporučovaly snad všechny maminky na mateřské dovolené. Dle ohlasů jsem čekala, že se budu od začátku do konce červenat. Sex samotný se objevil až později, dějová linka je poněkud ljednoduchá - chudá holka a bohatý chlap. Co mě rozčiluje je fakt, že Anastacia je táááák naivní!
Na druhou stranu, moderní červená knihovna, nenáročné nedělní poobědové čtení.
Doporučuji VŠEM. Bez ohledu na vzdělání, profesi, věk. Kdyby tuto knihu četlo více lidí a něco se z ní vzali, tak by bylo na světě zase o (veliký) kus příjemněji!
Knihu prostě nelze jen tak odložit, něco vás nutí číst dál a dál a dál... než ji dočtete. Moc se mi líbí, že téma holocaustu je zde pojato zase malinko jinak. A je to ku prospěchu celéí knihy.
Velmi zajímavé informace a detaily ze života pana Bárty a kauzy ABL.
5 hvězdiček už jen za odvahu takovou knihu napsat! Velmi čtivé!
Po přečtení i třetí knihy platí to, co jsem napsala k předchozím dvěma.... Z knihy se mi udělalo až fyzicky nevolno po zjištění, jak to vlastně celé může fungovat a funguje.