st.me komentáře u knih
Krásný příběh na jehož konci se snad každý musí zamyslet...
Krásně napsané kniha o kávě a její příravě. Její četbu jsem si užívala.
Pro mě osobně je tahle knížka slabší průměr. Nenadchne, neurazí.
Ani chvíli jsem se u této knihy nenudila.
A může za to především autorův skvělý a do detailů propracovaný popis. Díky němu jsem měla během pár stránek pocit, jako bych se nacházela na jedné z lodí a znala každé její zákoutí.
Bitvy na širém moři byly strhující, a já měla pocit, že se odehrávají přímo před mýma očima, ba co víc, že jsem jeden ze členů posádky. Po každé takové bitvě jsem zatoužila cítit horký písek pod nohama a sluncem ohřátou chuť rumu.
S přibývajícími stránkami jsem stejně Jako Jack Shandy měnila názor na některé postavy, protože na povrch vyplouvala jejich tajemsvtí a skuteřné charaktery. A tak se ukázalo, že ne všichni "chladrokrevní hrdlořezové" jsou takoví, jak by se na první pohled mohlo zdát.
Celý příběh je naplněn až po strop zvraty a woo doo magií. A až do poslední řádky v epilogu čtenář nemá jasno jak to všechno dopadne. Je to vážně skvělá knížka.
A co se týče přirovnávání k sérii Pirátů z Karibiku...ano, je tam lehká podobnost, ale já jsem se tím nenechala ovlivnit a postavy si vykreslila, podle svých představ.
Pro mě průměr. Příběh to má, ale zdálo se mi to takové nemastné neslané.
Velké očekávání a velké zklamání.
Má-li člověk alespoň nějaké základní znalosti pěstování bylin, ovoce a zeleniny, pak je pro něj tato kniha naprosto zbytečná. Popis plodů, jejich chutí a využití je zbytečný a to především proto, že se jedná o plodiny, se kterými se člověk většinou už setkal nebo je běžně používá/konzumuje a tak informace typu jablko je kulaté a červené, jí se syrové, v kompotu, buchtě...se mi zdají jaksi mimo.
Co se týká receptů, tak těch je pár až na samém konci knihy. A některé ingredience v nich napsané nejsou až tak snadno k sehnání.
Tahle kniha je vhodná pro absolutního začátečníka, který nezná pojem hlín, květináč, záhonek atd.
Knihu jsem neohodnotila jako odpad díky velmi pěkným fotografiím a asi jednomu užitečnému typu, který jsem v knize našla.
V okamžiku, kdy si vemu do rukou knížku, která je označená jako humorná, očekávám, že mě její příběh pobaví a já se zasměju. Musím říct, že díky této knize jsem byla vyvedena z omylu.
Její čtení jsem vzdala asi v 1/4. Na těch mnou přečtených 100 stránkách jsem nic vtipného neobjevila, nepochopila nebo se ty humorné části skrývají ve zbývajících 3/4 knihy. To už, ale já číst nebudu.
Čekala jsem daleko víc a tohle je pro mě zklamání.
Nejsem si jistá, jak knížku ohodnotit. Příběh je čtivý, ale ne až zas tak moc. Ano, chtěla jsem zjistit, kdo páchá taková zvěrstva a byla jsem překvapena co všechno byla vykladačka smrti schopná zjistit, uvážíme-li v jaké době se děj odehrává. Co mi přišlo naprosto zbytečné, je míchání červené knihovny do thrilleru. Shrnutí: nenadchne, neurazí.
Musím se přiznat, že jakmile jsem začala číst první řádky tohoto příběhu měla jsem pocit, jako by knížka samotná vyzařovala nějakou energií nebo snad dokonce měla jakési charisma.
Děj se točí kolem malé Liesel a vypravěčkou příběhu není nikdo jiný než samotná Smrt.
I přes fakt, že děj se odehrává na pozadí 2. Světové války se mi příběh zdál být napsaný s jakousi lehkostí, možnou nadějí. A o to ničivější byly následky.
Doufala jsem, že to dopadne jinak, ale konec je smutný, bolestivý a dojemný…tak jak už konce bývají.
Jako vždy napínavý příběh od začátku až do konce, ale osobně mám raději jiné příběhy s Lincolnem Rhymem než byl tenhle.
Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Příběh je skvěle napsaný (jako obvykle) a nabitý akcí od začátku až do konce.Během čtení jsem se neubránila myšlenkám, jak spoléháme na to co je v počítači a jak jsou informace o nás snadno dohledatelné. Až z toho mrazí.
Nebudu hodnotit, protože jsem knížku nedočetla. Pro mě byla psaná nezajímavým popisem detailů. Po přečtení stránky se mi stalo, že jsem vlastně vůbec nevěděla o čem byla.
Váhala jsem kolik hvězdiček udělit. Knížka je pěkně a citlivě napsaná. Dotýká se témat, které se týkají nejen pár lidí z autorovy rodiny, ale nás všech. Jen jsem po celou dobu četní čekala něco víc. Asi jsem toužila po tom objevit tam nějaké moudro, ale nic takového jsem tam nenašla.
Snad nikdy jsem nepřečetla knížku, ve které mi byl hlavní hrdina tak silně nesympatický. Doufala jsem v jiný konec, ale i tak se mi líbila.
Právě jsem ji dočetla. Je to má třetí knížka od Coehla, druhá která se mi líbila. S udělením hvězdiček ještě chvíli posečkám. Chci vstřebat příběh, to jak to všechno začalo a skončilo. Přiznám se, že začátek se mi moc nelíbil, nějak mě to nevtáhlo do děje, ale pak jsem se chtěla dovědět jak se lidé rozhodnou. Dokáží obětovat život pro bohatství? Hodně se mi líbilo, jak se postupně odkrývaly vlastnosti a záměry občanů a že i ti, kteří se mi na začátku zdáli jako čestní nakonec podlehli svému ďáblu a naopak. A na závěr chci říct, že se mi málokdy stává, abych zaklapla knížku a tiše přemýšlela nad jejím dějem a snažila se připomenout si každičký detail, který v ní byl vylíčen...už proto bych knížku doporučila všem k přečtení.
Někdy chvilku trvá něž se člověk prokouše začátkem knížky a seznámí se s postavami, ale příběhy s Vlahošem von Rosretem se čtou samy. Tentokrát má Vlahoš vzkříšit banku a vlastně celou ekonomiku města. A autor opět nezklamal. Bylo to skvělé počteníčko. A doufám, že pan Pratchett napíše další díl s panem Rosertem.
Po přečtení Nejhloupějšího anděla a Špinavé práce jsem se upřímně těšila na další knížku od tohoto autora. Byla jsem hluboce zklamaná. Děj se táhl a stránky neubývaly. Dočetla jsem to jen díky přesvědčování sebe samotné, že na další stránce už to bude lepší. Nebylo :(
Četla jsem ji jako školou povinná a nedávno jsem se k ní vrátila a tak trochu jsem doufala, že se přidám k zástupům těch, pro které je tato knížka nejoblíbenější. U mě se tak nestalo. Pochopila jsem, nebo aspoň si to myslím, co chtěl autor říct všemi těmi planetkami a jejich obyvateli. Dojímá mě princova naivita a upřímnost. A tak jako předtím i teď jsem byla smutná, když se princ vracel na svou planetu. Kniha je krásná, ale pro mě ne tak stěžejní.
Přiznám se, že jako první jsem viděla film a až pár let na to se mi dostala do ruky knížka. A byla fantastická. Je napsaná tak, že nechcete dělat nic jiného než číst a zjistit co se bude dít dál. Jestli detektiv Rhyme a policistka Sachsová vyluští indicie, které jim vrah nechává a zachrání tak další oběti. Po tomto díle doslova hltám další případy Lincolna Rhyma.
Touhle knížkou jsem se doslova prokousávala. Příběh zabalený v příběhu mi přišel docela nešikovně napsaný. Možná, kdyby autor nehcal knížku skládající se pouze z rado do života tak udělá líp. Takhle mi to přišlo neslané nemastné. Četla jsem motivační knihy, které byly napsány čtivěji.