Standa24

Jak by řekl Winterberg: "Krásné, krásné, ale krátké, krátké." PS: Ilustrace této povídky, jsou také mimořádně vydařené.

V X způsobech smrti je ještě více vystupňováno tempo a styl příběhu, který už začal v předchozím díle (dílech). Je až neuvěřitelné co dokáže Fabian fyzicky i psychicky zvládnout, aby zvládl vyřešit všechny vraždy, problémy a komplikace nejen v práci, ale i v osobním životě. Ale to čtenáře, kteří mají přečtené předchozí díly série už nemůže překvapit a čtení si užijí :).

Zatím nejnapínavější díl série, kniha má spád o začátku až do konce. Příběh nás tentokrát zavede nejen na různá místa ve Francii, ale i do Katalánska a Anglie. Není nouze o překvapení a zvraty. A o Enzovy pletky s krásnými ženami :) Brzy se pustím do dalšího dílu.

Tento díl se mi četl lépe než předchozí. Téma krádeže identity je originální a pátrání bylo napínavé a mělo spád. Líbila se mi i "dánská" linka příběhu, ale místy jsem byl až šokován brutalitou pachatelů. Závěr knihy slibuje i zajímavé pokračování příběhu.

Jedna z nejlepších knih, které jsem od P. Maye četl. Obě linie příběhu se napínavě prolínají a doplňují. A jako bonus se čtenář dozví něco o ne příliš známých dějinách Skotska a Kanady.

Knížka se mi velmi dobře četla, možná i proto že prostředí gymnázia je mi blízké a některé postavy mi přišly povědomé. Příběh rychle plyne a občas jsou v něm dějové skoky a drobné nesrovnalosti, ale celkově jsou Lásky ze školního dvora velmi povedeným debutem.

Výborné zakončení celé série. Škoda že není ještě alespoň jedno pokračování příběhů Hynka Tase z Boru.

Dle mého názoru nejlepší Holeovka, jak jsem začal číst, nešlo se od knížky odtrhnout. Příběh měl obrovský spád a byl napínavý až do úplného konce.

Chvíli mi trvalo, než jsem se do Přízraku začetl, ale pak nabral příběh takový spád, že už nešlo přestat :)

Povídková jednohubka ve které se autor prochází po štědrovečerní Praze a svým typickým způsobem nám přibližuje její vánoční atmosféru. Ilustrace od Jaromíra 99 knížku krásně doplňují.

Přijde mi, že přibližně od dvacátého dílu série už jsou další příběhy hodně překombinované, obsahují hlavně hodně vražd a vedlejších postav, komplikované vyřešení případu a nedosahují úrovně začátku série. Hlavní postavy se dále nevyvíjí, přitom by nebylo na škodu nechat Oldřicha a Otu trochu zestárnout a řešit případy o dekádu nebo dvě později v čase.

Kniha se četla dobře, hlavně díky krátkým kapitolám. Na to, že se jedná o detektivní thriller, tak děj plyne bez většího napětí a komplikací v pátrání až ke konci. Příběh navazuje na předchozí díly, Mia stále bojuje s vzpomínkami na sestru a se svými závislostmi. Chybí tomu něco nového, možná je na čase sérii ukončit ...

Za mě asi nejnapínavější díl celé série. Čím dál více prostoru dostávají i mladší členové Kuislovy rodiny. Doufám, že se dočkáme i dalšího pokračování.

Pokud čtete sérii Hříšní lidé Království českého popořádku a dostali jste se až k 29. dílu, tak už vás nemá co překvapit a víte, co můžete od Oldřicha, Oty a Diviše čekat. Tento díl se opět trochu vrací do minulosti a časově navazuje na příběh, který se odehrával v Jílovém u Prahy. Trochu mě překvapily Otovy skoro neomezené finanční možnosti, když mohl rozhazovat stříbrňáky plnými hrstmi, aby získal indicie vedoucí k vyřešení případu.

Líbila se mi jak historická, tak současná linka příběhu. Obě byly napínavé a čtivé. Ale trochu mě zklamal konec, který mi přišel hodně useknutý.

Stejně jako první díl série je i Kritik velmi pohodové a oddychové čtení. Prostředí francouzského venkova, víno a ženy to jenom umocňují. Vše by bylo idylické, kdyby se nezačaly objevovat mrtvoly naložené ve víně. A to je další výzva pro Enza.

Jak už jsme u Petera Maye zvyklí, tak ani v této knize nemůže chybět silný odkaz na Skotsko, i když se odehrává ve Francii. Hlavní hrdina Enzo pátrá po pachateli brutální vraždy, který za sebou zanechal zdánlivě nesouvisející indicie. A možná je to právě příjemným francouzským prostředím, že tato kniha je spíše oddychové čtení.

Trochu jiný Nesbo než jsme zvyklí. Tyto povídky nejsou tak temné jako série o HH nebo zatím poslední kniha Království, ale soustředí se převážně na myšlenkové pochody a emoce postav. Každá z povídek je jiná, i když láska a žárlivost jsou hlavním tématem vetšiny z nich.

Politický thriller z pera Petera Maye. Jelikož se většina děje odehrává v Bruselu, tak kniha tentokrát neobsahuje poutavé popisy krajiny, které poutavě dokreslovaly atmosféru u autorových knih, odehrávajících se ve Skotsku. Naopak nemůže chybět hlavní postava drsného Skota s komplikovanou povahou. I když byla kniha původně napsaná před více než 40 lety, stejná zápletka by se mohla odehrát i v současném Bruselu. Velmi zajímavá byla dějová linka s autistickým dítětem.

Kniha se čte velmi dobře, je to spíše oddychová četba. Příběh rodiny Heřmanů se mi líbí a určitě si přečtu i další pokračování. I když se jedná o historickou fikci, můžeme se dozvědět i něco o životě našich předků na počátku 18. století.