StihOMam
![Sportovní pohádky Sportovní pohádky](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257473/sportovni-pohadky-fIJ-257473.jpg?v=1440316252)
U nás tato kniha bavila všechny. I nečtenář tatínek mohl do rána svítit, jak se mu rozzářila očička, když na něho "vyšel" příběh o hokejistovi hrajícím daleko od domova s tučňáky. Myslím, že usínal spokojen, jak svou dceru vzdělal, když jí vysvětlil, o kterém jeho oblíbenci je řeč. Za mě publikace hodnotná a určitě zcela hodna vašeho zájmu.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Podoba Podoba](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43596/podoba-wMO-43596.jpeg?v=1604175873)
Za mě rozhodně nejpovedenější psychologický román (nejen) Tany French. Líbilo se mi zpracování tématu, udržování napětí, odhalování stop i hlavní postavy. Ten "pohled" dovnitř je úchvatný stejně jako vyústění. Všechno se mi zdá reálné a konec celého thrilleru překvapivě řešený. Autorka si mě zcela získala.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Telátko popleta Telátko popleta](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269413/telatko-popleta-269413.jpg?v=1445614875)
Některé příběhy jsou fádní, ale stačí jeden, který si s dcerou připomenete po půl roce a pořád se mu smějete. A díky tomu hodnotím kladně, protože dětem knížka dá, co by asi správná dětská knížka dát měla.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155109/nez-jsem-te-poznala-Gq9-155109.jpeg?v=1507958865)
Mozek dlouho vzdoroval, ale prohrál. Bylo pro mě překvapením, že sebe sama vidím sahat právě po této knize. Ale doporučení, žebříčky, komentáře, výlohy, reklama, kinematografie - ti všichni mě převálcovali a najednou.... pláčosmích uzavřel knihu a další kapitolu v mém životě. Ale nelituji ani jediné vteřiny strávené s Louise, protože mi dokonale pomohla zapomenout na všední realitu a bylo mi zcela (chvíli) jedno, jestli budeme mít něco k snídani. Je to jednoduchý příběh plný krásy a nejednoduchého života, za který jsem smutně vděčná. I díky takovým osudům pak člověk statečněji čelí tomu svému, byť může být právě stejně nesnadný.
Teprve s poslední tečkou chápu pátou hvězdičku.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Máša a medvěd - Zlatá kniha pohádek Máša a medvěd - Zlatá kniha pohádek](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285241/masa-a-medved-zlata-kniha-pohadek-yZW-285241.jpg?v=1457040831)
Děti by asi tuto publikaci hodnotily jako nejpovedenější Mášovinku. Pohádky jsou převyprávěné celkem poctivě, tudíž jsou dlouhé. Dílo obsahuje spoustu obrázků. Vtípky a nezbednosti nechybí. Co dodat?
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dávej pozor, Všudybylko! Dávej pozor, Všudybylko!](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280088/davej-pozor-vsudybylko-3Ta-280088.jpg?v=1453363166)
Taky máte rádi, když jemným způsobem vzdělává vaše dítě někdo za vás? Taky vaše dítě víc poslouchá ostatní? Taky vám dítě vysvětluje, proč se ti ostatní zachovali špatně? Čtěte všudybylku. Pro nejmenší fajn četba.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Obrázkové básničky Obrázkové básničky](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183275/obrazkove-basnicky-183275.jpg?v=1385712289)
Některé básničky jsem byla donucena se naučit a opakovat dle libosti dcerky. Doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Oliver a spol. Oliver a spol.](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246646/oliver-a-spol-246646.jpg?v=1429543310)
Milý příběh vzbuzující soucit i lásku. Krásné obrázky podtrhují četbu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Malované čtení – z pohádky do pohádky Malované čtení – z pohádky do pohádky](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167287/malovane-cteni-z-pohadky-do-pohadky-167287.gif?v=1372183404)
Pro malé čtenáře výborná zábava do vlaku nebo na zkrácení chvilky v čekárně.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Hledá se Nemo Hledá se Nemo](https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72231/hleda-se-nemo-72231.jpg?v=1301144339)
Smutný příběh s veselým koncem plný okamžiků vtipných pro děti i dospělé. Tahle rybka se stala neodmyslitelnou součástí naší domácnosti.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Malované čtení – veselé bajky Malované čtení – veselé bajky](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226805/malovane-cteni-vesele-bajky-226805.gif?v=1415042411)
Perfektní pro rozvoj slovní zásoby, pozornosti, vyprávění příběhu. Před spaním je to však někdy možná "náročná" četba, protože nové termíny rozvíjí nové a přespříliš zajímavé debaty..
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Máša a medvěd - Nové pohádky o Máše a medvědovi Máša a medvěd - Nové pohádky o Máše a medvědovi](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282386/masa-a-medved-nove-pohadky-o-mase-a-3LG-282386.jpg?v=1456004239)
Mášoviny se nám líbí, neuvěřitelně nás baví a s odvahou i radostí saháme po dalších a dalších knižních možnostech.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Nezbedné pohádky o Máše Nezbedné pohádky o Máše](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293999/nezbedne-pohadky-o-mase-naD-293999.jpg?v=1461307424)
Čím větší lotrovina, tím víc to právě moji dceru baví. Naštěstí nefunguje Máša jako inspirace, ale jako všeobecná úleva, že to moje dítko vlastně ani tolik nezlobí. A tak všichni spokojeně čteme dál a necháváme se bavit.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Lví král Lví král](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42660/lvi-kral-0ao-42660.jpg?v=1474122618)
Opět jeden z povedených kousků. Tento příběh se neopolouchá a nezklame ani po stopadesáté.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kráska a zvíře Kráska a zvíře](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19304/kraska-a-zvire-19304.jpg?v=1244662747)
Nesmrtelná Disneyovka. Kouzelná, milá a příjemná pohádka, kterou by mohly moje princezny poslouchat stále dokola.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Máša a Medvěd - Kniha puzzle Máša a Medvěd - Kniha puzzle](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246534/masa-a-medved-kniha-puzzle-246534.jpg?v=1429453889)
Skvělý doplněk pro všechny příznivce nezbednice Máši. Skvěle zpracované jako příběh a zároveň s obrázkovým podkladem usnadňujícím skládání puzzle našim nejmenším.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Král zbojníků Robin Hood Král zbojníků Robin Hood](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45675/kral-zbojniku-robin-hood-h8L-45675.jpg?v=1584285326)
Nesmrtelný příběh v knize najdete. Je to ale spíš knížka mého mládí, takže doporučuji dobrodruhům a dobrodružkám náctiletého vydání. S dovětkem: originál je originál.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Motýlek Motýlek](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/1961/motylek-1961.jpg?v=1232027440)
Čtěte. Rozhodněte se věřit příběhu Henriho Charrièrea a čtěte. V dnešní době je těžké překvapit nebo zaujmout některé lidi, ale tento román to umí. Nabízí odvahu, neuvěřitelnou vytrvalost a chuť bojovat za život. Kde by se jiní dávno vzdali, Henri začíná - znovu. Jeho kritika francouzské společnosti, justičního systému, existence trestanecké kolonie i samosprávy mezi vězni poodhaluje svět, který je snadné odmítnou a těžké si představit. Lačnost po dalších informacích žene čtenáře po desítkách stránek vpřed ne proto, že se nemůže dočkat konce a dozvědět se KDY nebo JAK konečně Henri unikne svému vězení, ale protože ho to baví. Musel nutně hrdina urazit tak strastiplnou cestu, aby konečně pochopil, proč si vybrala policejní diktatura za oběť jeho a aby i on sám uznal, že společníky mu nebývali právě morálně povznesení jedinci? Musel. A protože jsme se na začátku rozhodli nekritizovat, nehanit, nelitovat, nevkládat své osobní ne/sympatie do příběhu, ale pouze mu prostě věřit, pak nezbývá než ocenit jizvu na srdci, kterou nám tam Henri vyryl a hodnotit maximálním možným počtem bodů.
Už nikdy se nebudu dívat na kokos s despektem.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tato genderová četba se zabývá dnes již běžnými tématy. Především se zaobírá vztahy mužů a žen, zaběhanými stereotypy "mužského" vnímání světa, ale také nakukuje do historie krize maskulinity.
Za mě hodné čtení.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Batole: návod k obsluze Batole: návod k obsluze](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49604/batole-navod-k-obsluze-49604.jpg?v=1288347665)
Některé nápady vykouzlily na mé tvaři úsměv, ale jako celek nenabízí publikace příliš.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)