strippedd strippedd komentáře u knih

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

(SPOILER) Ach tak mi ti dva chyběli. Musím uznat, že asi zatím nejnáročnější díl a to nemyslím, co se počtem stran týče. Dlouho jsem se do děje dostávala a vyznat se v konverzaci na chatu bylo pro mě dost náročné. Nicméně, téma ohromně zajímavé a aktuální. Občas mi už leze na nervy neustálé zmínky o pahýlu, ale to dokážu odpustit. S napětím čekám, kdy si ti dva přiznají své city a někdy mám pocit, že z Robin dělá autorka trochu chudinku. Každopádně se nemůžu dočkat dalšího dílu a doufám, že nebudu čekat dlouhou :).

17.07.2024 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Milé překvapení. Moje první audiokniha a Martin Stránský se poslouchá jedna radost. Začátek trochu nuda, ale pak to má grády. Miluju odhadovat, kdo je vrah a pak být překvapená. Jsem i ráda za rychlý spád na konci, kde není zbytečné natahování.

07.05.2023 3 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

(SPOILER) Neurazí, ale ani nenadchne. Prostředí na jedničku, hned by tam člověk chtěl vycestovat. Zápletka už slabší a předvídatelná. Po asi padesátém zopakování "ja jsem šéfka" jsem to chtěla mít za sebou...občas jsem i přeskočila řádky, ale závěr milý.

08.12.2021 2 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

(SPOILER) Říkám si, co přijde po Jurkovi, ale nějak jsem jeho konec čekala trochu velkolepější. Nicméně vrhám se na pokračování. Joona je můj hrdina :).

08.02.2021 4 z 5

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Jsem trochu v rozpacích. Už si matně pamatuji o čem byl Hadrový panák, ale určitě mě zaujal proto jsem sáhla po pokračování. Postava Roucheho bylo milé překvapení, ale celkově se mi střídaly emoce. V jednu chvíli jsem se ztratila v druhé zase našla, že mě to začalo bavit,ale jak už se tady několikrát někdo zmínil bylo to prekombinovane. Kdyby se mě někdo zeptal o čem byla kniha nedokážu říct. Konec velké zklamání asi tah na koupi pokračování,aby se člověk něco dozvěděl, ale to si dle mě můžou dovolit lepší spisovatelé.

01.01.2020 1 z 5

Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Opět to byl velkolepý knižní zážitek. Strike s Robin mi moc chyběli. Trošku mi vadila připomínka Charlotte, ale to i v životě tak bývá, že se naše největší bolesti objeví, kdy to nejméně očekáváme. Jen mám jedno přání, prosím nenechte nás čekat tak dlouho na pokračování.

08.12.2019 5 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Když mi kamarádka, co až tak nečte jako já doporučovala tuhle knížku a já četla obsah myslela jsem že si dělá srandu. Nikdy mě nelákal nějaký špión, vládní věci atd . Ach ty předsudky. Za mě super. Mělo to spád, neskutečně promyšlené. Hlavní hrdina byl malinko jak James Bond, ale proč ne. Doporučuji.

22.01.2018 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Válka. Téma, které bude věčné. Vždycky mě zaráží,že to není zase tak dávno co se tohle dělo. Říkám si, že už jsem přečetla tolik příběhů,co lidé prožili za hrůzy,ale pořád je bohužel co vyprávět.
Skvělá kniha.

27.01.2017 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

To je ona. Pro mě nejoblíbenější. Ne každý si zvykne na styl psaní,který je tak odlišný. Konečně už je v mé sbírce a těším se až se k ní znovu vrátím.

22.11.2016 5 z 5

Genesis Genesis Karin Slaughter

Asi budu vypadat jako úchyl,ale jsem ráda že se Karin vrátila k nechutnostem :-D. Zase mě dostala a já vůbec netušila,kdo to všechno provádí. Skvělé vymyšlené jako vždy. Doufám,že bude jen psát a psát.

17.05.2016 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Už je to déle, co jsem tuhle knížku četla, ale pořád ve mně něco zůstalo. Ráda si ji přečtu znovu a zase bude na konci slzavé údolí

26.02.2016 5 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Nečekala bych to, ale líbilo se mi to o chloupek víc jako první díl Mráz. Skvělé téma, hodně postav, ale dokázala jsem se orientovat a zápletka na výbornou.

08.03.2024

Jeden plus jeden Jeden plus jeden Jojo Moyes

Příjemné, nenáročné pohlazení na srdci i na duši.

01.09.2020 4 z 5

Tokio Tokio Mo Hayder

Zase jsem se vrátila v čase, kdy jsem si vzpomněla, jak se ke mně Mo dostala poprvé. Tehdy jsem s otevřenou pusou četla jeji knihy, kde si libovala v morbidnostech a mě to kupodivu bavilo. Jeji knihy jsou neobyčejné, absurdní a pro mě čtivé. Tokio mě pohltilo a dlouho si ponesu příběh o události, o které jsem neměla ani tušení.

22.03.2020 5 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Nooo nějak nevím. Nečetlo se to špatně, ale musím říct, že jsem přečetla už lepší knihy už kvůli zapletce, ktera byla dost předvídatelná tak i celkové napětí atd...nevím jestli sáhnu po další knize od autora.

22.03.2020 2 z 5

Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Jodi nezklamala. Opět zabrousila do tématu, o kterém jsem věděla tolik málo. Chvílemi to bylo možná zdlouhavé, ale i tak jsem Jakobovi hrozně fandila. Naprosto souhlasím s myšlenkou, že něco s Asperga máme všichni v sobě.

18.11.2019 3 z 5

Farma Farma Tom Rob Smith

Obsahuje spoiler.
Začátek byl super. Spoustu tajemství, ale postupně to bylo pro mě zdlouhavé. Chyběli mi náznaky, které by mi na konci řekli aha tady mi to mělo dojít. Vůbec nebyl vykreslen pohled manžela a jeho názory, když pak tam jen na konci seděl a najednou byl taky ten co má pro Tilde pochopení. No četla jsem to s velkými rozestupy, závěr dobrý ale za mě nic moc. Škoda měla jsem velké očekávání.

08.11.2018 1 z 5

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Skvělý. Líbilo se mi, jak autor zmini a Prahu a Brno to má člověk hned lepší pocit že je součástí příběhu. Skvěle to gradovalo a rozhodně nelituji že jsem se pustila do série s Harrym.

15.10.2018 4 z 5

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Harry ty mi dáváš :D. Nicméně jsem fakt ráda, že jsem se k tobě vrátila. Moc mě baví příběh na pozadí s Rachel. Moc se těším až se vše rozuzli ohledně Toma. Jsem zvědavá na další díly, kdy jen doufám, že to bude krásně plynout a zbytečně se to neprekombinuje.

05.06.2018 4 z 5

Démoni Démoni Karin Slaughter

Tolik mi chyběl Will se Sarou a i když jsem se k nim vrátila po delší pauze jako by to bylo včera. Opět řešili zapeklity případ, do kterého byla zase zapletena Lena,
ale už mi tolik nevadila, protože to naštěstí nebylo hlavně o ní. Doufám, že už se k ní Karin nebude dal vracet. Těším se na další případ.

06.09.2017 5 z 5