Surikata369 komentáře u knih
Je hrozně zajímavý, jak tenhle proslulý autor vše napíše tak, že mi to přijde jako popisování reality :D Zase další skvěle vykreslený příběh, vykreslená atmosféra. Když se někde objeví ,,ti druzí'' má to obří šťávu a tady to nebylo jinak. King je prostě pan Spisovatel :)
Velmi dobrá kniha. Nejdřív se mi do ní nechtělo, protože v poslední době se roztrhl pytel s těmi tátery, fotografy, porodními sestrami, účetními, lékárníky, děvčaty z Osvětimi (ale je samozřejmě jenom dobře, že se tak hojně teď píšou tyhle knihy, kdy pamětníků zbývá pomálu...) a ne všechny tyhle vyjmenované knihy byly podle mě dobré (přesto zase upozorňuju, i tak je prostě dobře, že byly napsány - ty si zase najde jiná skupina, který nevadí jistý přeromantizování). Sestry z Osvětimi by klidně mohly mít nějaký odbojový název, protože třičtvrtě z ní je o nizozemským odboji, hledání úkrytů, ukrývání. Moc dobře napsáno, úplně jsem cítila tu hroznou atmosféru té doby. Hrozný, jak člověk u takových knih doufá v dobrý konec a ten nikdy není, nemůže být.
Tak po přečtení tohohle dílu se už vážně dostávám do fakt vyděšené fáze, kdy si říkám, co si počnu, až přečtu ten poslední??? Ten si budu šetřit, ani za nic nechci opustit Neapol a celý italský temperament :D
Prostě další vynikající díl, třebaže je hl. hrdinka Lenú čím dál míň sympatická, Neapol drsnější a atmosféra politicky hodně ostřejší...
Po spoustě skvěle napsaných a výstižných komentářů přede mnou, si tady jen rychle shrnu své pocity: naprosto pohlcující druhý díl, u kterého jsem už od poloviny knihy pořád převracela strany, které mi zbývají a odměřovala a loučila se s každou další přečtenou. Už se vážně těším, až se třetím dílem zase přenesu do horkých ulic drsného Neapole :)
Velmi zajímavě zpracovaný osud jedné známé vily. Známé už od jejího prvopočátku. Kniha mě bavila už od začátku, jen ten konec se mi trochu vlekl, ale jinak příjemný zážitek.
Teda knihy autorky mám ráda, ale toto? Toto se táhlo jako smrad :D Lepší přirovnání pro to nemám. Tolik zbytečných postav (ke kterým si člověk ani tak nějak nenajde cestu, ani je ,,nepozná", jak špatně jsou vykresleny), úplně zbytečné dvě dějové linky, vůbec žádné překvapení v knize, tolik romantický omáčky kolem no a k tomu konci se ani vyjadřovat nebudu. Fakt max. dvě hvězdy za mě.
No kniha to rozhodně není špatná, když je chuť číst o nějakých osudech, tak je ta pravá, protože těch osudů v knížce je ažaž. Mně ě to tedy nevadilo, neměla jsem problém se v postavách vyznat. Jediné, co můžu vytknout, tak že úplně asi nepobírám styl psaní autorky. Dobře, ty její dlouhé věty a souvětí bych ještě chápala, jen se mi to ne vždy hodilo ke každé té postavě. Protože to pak vypadalo, že mají všechny podobně sarkastické uvažování a to třeba k postavě Milušky ne úplně korespondovalo. Nejvíc hodící se věta k této knize podle mě je- NĚKDY MÉNĚ JE VÍCE. Ale někdy si ji určitě jako oddychovku přečtu znovu ráda.
Bohužel musím tuto knihu řadit mezi mé nedočtené. Vůbec mi nesedl styl psaní, nedařilo se mi začíst a popravdě se mi ani nechtělo. A to vyhledávám knihy s touto tématikou. Ale jelikož jsem nedočetla, tak nehodnotím.
Fajn, oddechová knížka. Mám ráda válečné příběhy, proto dávám o hvězdičku v hodnocení navíc. Jinak není to kniha, která by se vám úplně vryla do mozku, ale přesto rádi nějakej ten čas s Dorotheou a Robertou strávíte :)
Super kniha. Bavila mě od začátku do konce. Moc dobře napsané.
Po delší době kniha, která mě vtáhla do děje úplně od začátku a nepustila :) Doporučuji.
Vcelku dobrá kniha, jediný poznatek - na to, jak je úzká, tak se ten konec dost vlekl...
Dávám o hvězdu navíc za skvělý nápad psát knihu ze dvou stran. Originální nápad napsat to ze dvou pohledů, mužského a ženského. Kniha je, podle mě, lehce nadprůměrná. Nic extra zajímavého se tam asi neodehrává, ale opět se čte dobře. Takové ze života, myslím. ( I když někomu tady přišlo, že osud Veroniky je až moc krutý či co, ale to tak bohužel opravdu bývá;)
(Jinak musím dodat, že jsem tady v komentářích pořád četla, jak je autor sympatický a vtipný člověk, tak jsem shlédla díly, kdy byl jako host u J. Krause a musím se všemi souhlasit-p. Hartl má opravdu super smysl pro humor, že mě až překvapuje, že to v knihách není vůbec odražené)
Doteď nejsem úplně přesvědčená, jestli si kniha ode mě zasluhuje opravdu 4*, ale jelikož se mi četla dobře a hlavně vyhledávám knihy spojené se sv. válkami, tak je asi nechám. Ta část odehrávající se za války mě ale bavila o mnohem, mnohem víc. Část s Liv je místy trochu otravná, zdlouhavá a někdy neuvěřitelná. Ke konci knihy toho bylo pak už moc, nechybělo ani : ,,...ALE PAK NÁHLE" a to se dle mýho hodí opravdu tak jen do tý červený knihovny. To konečný rozuzlení. Ale jinak celkový dojem dobrý, možná ji ještě někdy přečtu.
Přečetla jsem prvních pár desítek stránek a rovnou můžu říct, že odkládám a nedočtu, i když to běžně nedělám. Tato kniha si víc mé pozornosti nezaslouží. Napsaná opravdu hrozným stylem. Krkolomné věty, nesmyslné dialogy, použití slov jak kdyby autorka neznala jejich význam, nepochopitelné chování postav. To se opravdu nedá.
Super oddychovka, jako e-kniha na krátký počtení ideální. Ze všech dílů mě tahle bavila asi o maliličko méně (protože je tam taky víc důležitých, ne vždy pozitivních témat - jako například rozvod, stěhování...), ale mám prostě ráda ten humor autorky :) Nic hlubokomyslnýho, ale po nějaké náročnější knize akorátní :)
Taková mega romanťárna, co se dobře čte. Asi ne úplně uvěřítelný, ale oddechový stoprocentně :)
Nečetlo se mi to kdovíjak dobře, zbytečně zamotaný a překombinovaný.
Kniha sice vcelku ,,přitažená za vlasy", hlavně ke konci se Slečnou Zvědavou, ale napsaná je dobře.
Nedočetla jsem ani do půlky, proto hodnocení nedávám. Ale knížka se mi nelíbila, ani ten humor, ani styl psaní.