Světluška4 Světluška4 komentáře u knih

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Četla jsem všechny knihy od Bryndzy. Musím říct, že tuto jsem velmi rychle přečetla do poloviny, pak jsem od ní na týden upustila a po týdnu rychle dočetla. Nemůžu říct, že by mě v polovině přestala bavit, ale tak nějak nebyla nálada. Nyní jsme knihu dočetla a musím říct, že závěr byl zajímavý a nečekaný. Líbilo se mi i větší poodhalení života Eriky, kdy byla schopna v nouzi pomoci "rodině" a na chvíli odsunout práci na druhou kolej. Více prozrazovat nebudu. Doporučuji přečíst a udělat si svůj názor. Jsem zvědavá na další serii od Bryndzy.

20.12.2020 5 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Za mě asi nejslabší kniha ze série. Ale i tak dobrá, dobře se čte a vždy je tam něco navíc i o Kim. Tentokrát mi déle trvalo se začíst. Ostatní díly mě upoutaly hned od začátku, tady mi to trochu trvalo. Jinak ale se mi knihy od Angely moc líbí a už se těším na další. Každopádně doporučuji protože kdo čte sérii, tak ji stejně nepřeskočí.

24.11.2020 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Za mě nejlepší kniha od Mornštajnové. Líbila se mi asi nejvíce.

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Angelu Marsons jsem si jako autorku velmi oblíbila, takže za mě jako vždy skvělá kniha, vždy se těším na další díl.

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

První moje kniha od Patrika Hartla, takže jsem ani neměla nějaké očekávání. Ale musím konstatovat, že je čtivá a jako oddechovaka mezi kriminálkama velmi dobrá. Určitě si přečtu i jeho další knihy.

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Tady ani není vlastěn co psát. Jedním slovem úžasné už se těším na třetí díl, který již mám doma. Postava Lisbeth mi příjde velmi poutavá a autorem propracovaná.

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

S blížícím se koncem jsem už tušila, kdo je vrah. čtení zajímavé, pořád se tam něco dělo, ale předchozí knihy autorky, mě vtáhly do děje více. Za přečtení určitě stojí.

13.03.2021 4 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Dobré čtení o tom jak se život mění s každým rozhodnutím či nečekanou situací.

23.08.2019 4 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Knihy této autorky mám ráda. Knihy se dobře čtou, a tak ani tato nezklamala. Uřčitě budu v sérii pokračovat.

Konec léta Konec léta Anders de la Motte

Musím říct, že podle některých komentářů jsem od knihy moc neočekávala. Byla to první kniha tohoto autora. Ve výsledku se mi kniha velmi líbila, proto nemůžu dát jinak než 5*. Kniha se mi dobře četla, nebyla zbytečně drastická a průběhu čtení mě napadalo mnoho závěrů jak to může dopadnout, ale konec byl nakonec jiný a překvapivý. Ani mi nevadilo, že závěr proběhl rychle, jak někteří uvádějí, protože jsem byla velmi napnutá jak to asi dopadne. Musím říct, že jako matka dvou dětí jsem na konci nebyla daleko od slziček. Takže kniha je pěkná a čtivě napsaná, určitě stojí za přečtění a už se těším na další knihu od tohoto autora.

Dcery jezera Dcery jezera Wendy Webb

Trochu jiný žánr než běžně čtu, ale kniha mě zaujala. Kniha se mi celkově líbila, líbilo se mi prolínání minulosti a současnosti. Druhou půlku knihy jsem četla rychle, protože mě lákalo rozluštit stoleté tajemnství. Pro mě oddychová kniha, která zaujme.

16.12.2022 5 z 5

Zlomené srdce Zlomené srdce Tim Weaver

Kniha se mi líbila, téma dobré a zajímavé. Konec překvapivý, ale celkově se mi některé pasáže zdály překombinované a zbytečně roztahané. Každopádně kniha celkově dobrá, ale předchozí knihy byly lepší. Každopádně stojí za přečtění, protože téma knihy pro mě bylo nové a zajímavé.

27.02.2021 4 z 5

Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Kniha mě vtáhla do děje již od samého začátku. Líbilo se mi vyprávění přiběhu různými postavami. Sem tam jsem se ztrácela ve vyprávění Lena/Jasmin na začátku, ale pak už jsem se zorientovala a bylo to super. Už dlouho se mi nestalo abych knihu přečetla tak rychle. Mě se tato kniha velmi líbila a byla pro mě i napínavá, ale věřím, že se najdou čtenáři, kterým bude připadat třeba i nudná, ale není to jen o autorovi, ale i o čtenáři kdy knihu čtě a jakou má náladu. Za mě každopádně doporučuji.

07.01.2021 5 z 5

Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Tak tohle kniha stojí za přečtění. Nejdřív jsem se trochu prala se stylem jakým to je napsáno, ale nakonec to bylo překonáno a kniha se četla jedním dechem nebohla jsem se odtrhnout. Není to kniha o tom co se stalo, ale o tom, jak to co se stalo prožívají ústřední postavy.

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Krásná kniha, která ukazuje, jak může člověk změnit svůj život, ale i jak náš život ovlivňuji ostatní. Určitě stojí za přečtění těm, kteří četli první dva díly.

Májové růže Májové růže Dot Hutchison

Po přečtění prvního dílu (Sběratel motýlů) jsem se na knihu těšila. Každopádně první část knihy, pro mě byla trochu zmatená a nepřehledná, a to především tím, že kniha se vrací k prvnímu dílu a místy jsem se ztrácela. Druhá půlka knihy se mi ale líbil. Kdyby se vydala jen druhá polovina knihy asi bych dostala více hvězdiček.

16.12.2022 3 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Napínavá kniha, plná zvratů. Kniha se mi velmi líbila nemohla jsem se odtrhnou a četla jsem každou volnou chvilku.

09.11.2017 5 z 5

Muž, který pronikl do Osvětimi Muž, který pronikl do Osvětimi Denis Avey

Původně jsem od knihy čekala něco jiného. Začala jsem číst a trvalo mi než jsem se začetla, putování po Egyptě a jiných zemích mě moc nevtáhlo a pár krát jsem uvažovala, že knihu nedočtu. V polovině se to zlomilo, začala část o Osvětimi a završil to zajímavý příběh i o jiném přeživším. Druhou půlku knihy jsem dočetla jedním dechem.

24.08.2022 4 z 5

Ztraceni v rudolfinské Praze Ztraceni v rudolfinské Praze Renata Šindelářová

Knihu jsme četla dětem a společně jsme řešili úkoly. čtení bylo fajn, byl to náš první gamebook.

13.03.2021 4 z 5

Potok stínů Potok stínů Joy Fielding

Asi nejdrsnější kniha od Fieldnigové, ale přesto o vztazích.