tabaluga komentáře u knih
No tak to byl nářez a ten konec, naprosto nečekané.. Kniha byla napínavá, děj měl spád, rozuzlení pro mne nepředvídatelné. Doporučuji
Osud Feyre nabírá na obrátkách.. Ten Tamlin se tedy vybarvil zato Rhyse jsem si oblíbila. No vrham se na třetí díl a pro mne opravdu odpočinkové čtení plné akce a zvratů. :-)
Napínavé téma, napojené na původní trilogii. Lisbeth zde byla líčena jako nadpřirozená bytost a to u svých hrdinů nemám moc ráda, takže za to strhavám hvězdičku:-) ale nebyla to pro mne žádná wow kniha...budu již čekat na poslední díl a na všechna rozuzlení..
Tento díl se mi opravdu líbil, začátek tedy nic moc, slevu konce jsem se opravdu nasmala:-) pád ze schodů, hrobka... Tento díl měl aspoň nějaký spád:-D
No tak toto byla jízda... Alan má vzdycky více štěstí než rozumu:-D líbila se mi jeho cesta z Indonésie přes Koreu, USA a další mocnosti a popis jednotlivých významných politických činitelů skvěle seděl.. Bylo to takové oddychove čtení pro mne a u některých pasáží jsem se i zasmála, ale pripadalo mi, že to více byla politická satira než osud a trampoty 101leteho staříka Alana.
Kniha mne nadchla hlavně svým poselstvím.. co všechno v člověku může probudit věta ve smyslu "zemřete během pár dnů". Myslím, že to dokáže vlít život do žil nejednomu člověku. Je to taky o nalezení sebe sama a boji proti depresi..
Život na dvoře krále Jindřicha VIII v rozmezi několika let, kdy se po jeho boku na trůnu vystřídalo pět žen. Největší část knihy byla věnována Anne Boleyn. Kniha byla vypravena z pohledu švagrové Jane, která milovala svého muze (královnin bratr), ale bohužel její láska nebyla opetovana.. Jane nebyla sympatická, ale její pocity se daly chápat. Bylo to ctive, ale z mého pohledu tomu něco chybělo...
Bylo to pro mne strašně těžké čtení, nechtěla jsem si ani domýšlet to, co nám spisovatelka v knížce predhazuje...Holčička Pecola, která trpí nedostatkem lásky ze strany svých rodičů a její život v období, kdy byly stále ještě pocitovany předsudky bílých vůči černochům. Za mne trochu depresivní čtení, i když psané krásnou formou..
Seriál jsem neviděla, ale kniha byla zajímavě napsaná, kdy se hodně střídala nějaká akce.. budu si muset seriál pustit, jelikož dějově to opravdu nemělo chybu. Musím říci, že v knize mi chyběla taková propracovanost. Postavy byly nevykreslene, neměly pořádnou hloubku a to mi pak připadá kniha nereálná, v podstatě jako když se dívám na televizi a není moc možností nad tím uvažovat..další knihy od autora zřejmě číst nebudu i když námět se zdá být velmi zajímavý..
Autorkou knihy čtu opravdu ráda, ale toto mi moc nesedlo...občas jsem se v tom ztratila. První polovina knihy jsem se do čtení téměř nutila, do té doby než se objevila láska hlavní hrdinky...dejove nevýznamné, dokonce ani happy end se z mého pohledu nekonal, ale stylisticky hezky psané... člověk si zase aspoň trochu obohatil slovní zásobu..
Kniha vypráví o třech pritelkynich přičemž každá z nich má svá tajemství a starosti. Rozuzlení knihy bylo zajímavé a vůbec by mne to na začátku knihy nenapadlo. Styl psaní autorky mi vyhovuje..
Knihy od této autorky mám opravdu rada. Jsou velmi ctive a vždy hltam každou stránku. Příběh Sarah, která v knize přišla o všechny jistoty,co měla, byl velmi emotivni. Ve svém věku dokázala překonat spoustu překážek. Když si vzpomenu, co v jejím věku jsem zvládla já....jediné, co mi nevyhovalo byl text psaný francouzsky asi to mělo dotvořit atmosféru, ale na mne to působilo v knize rusive a nejsem takový ten čtenář, co si to jde překládat...
Velmi krásná kniha plná optimismu. Ve spouste věci jsem poznavala samu sebe, ale to nejdůležitější, co jsem si z knihy odnesla, je, že si člověk musí užívat každých maličkosti, které mu přináší radost a štěstí. Musíme žít teď a ne až budou děti větší, až budu hubenejsi, až bude tepleji atd..myslím si, že každý má to své až...????
Konečně jsem to dočetla...nemůžu říct, že by se mi kniha nelíbila,ale...Příběh z druhé světové války se mi líbil moc, ta doba musela být strašná. Nikdo nevěděl komu může věřit a vlastně ani přátelům se plně věřit nedalo. Příběh pani Bo byl na můj vkus až moc akční, kdy všechny nepřátele Bo kosila, jak nějaká supermanka. Chápu, že mela výcvik, ale už dvacet let dělala něco jiného a vek je neúprosný i když se člověk udrzuje , takže v tom mi to přišlo trochu nerealne. Spojení obou dějových linek mi přišlo nakonec dost urychlené. Nakonec mne mile prekvapilo, že takovou knihu dokáže sepsat i český autor...
Krásný příběh zakazane lásky z doby druhé světové války..některé pasáže byly tedy těžší na cteni, ale na druhou stranu jsem se u knihy i zasmala.Vrele doporučuji
Díky knize člověk mohl nakouknout do života židovského děvčete,které mělo celý život před sebou.bohuzel byl její život ukončen tím nejhorším způsobem.meli bychom si uvědomit,že zlo opravdu na světě existuje a pokud proti němu nebudeme jednotní,tak není možnost zvítězit. představa, že se třeba něco podobného odehrává v jiných částech světa, z toho mne mrazí.
Druhý díl a neméně hezký jako ten první. Osud se s Céline opravdu nemazlil,ale jak říkám i v normálním životě, všechno zlé je k něčemu dobré a ona díky těmto útrapám potkává muže, který ji naslouchá a je jejím skutečným přítelem. Ten konec bych tedy ještě trochu rozvedla, protože si to opět můžeme pouze domýšlet:-D tak třeba někdy příště:-D
No když jsem začala knihu číst, tak jsem si říkala, co to má být. Četla jsem od ní skleněný trůn i dvory a nepamatuji si, že by tam bylo užito takových sprostých slov,přitom tady by se jimi nechalo dláždit. Možná je to tím, že jsem od stylu autorčina psaní měla delší odstup. Hlavní postava Bryce mi přišla jako večírková královna a nebyla mi vůbec sympatická. Ale nakonec jsem se přes počáteční zklamání do knihy začetla a četlo se to moc dobře. Jen ten konec mi přišel až moc na jedno děvče.. Připadala jsem si,jak v nějakém béčkovém akčním filmu. Uvidíme jakým směrem se bude děj ubírat.
Příběhy tři kamarádek od 70. Let 19.stoleti až do roku 2002. Takové běžné životní problémy, které děvčata vybalancovaly s grácií. :-) některé problémy byly větší některé menší, ale za každých okolností je děvčata zvládly. Vždy bylo vše vyprávěno zpětně a člověku pak dojde, že s odstupem času se všechny hrany otupí. Spisovatelka psát prostě umí:-)
Trochu jsem se ztrácela v množství postav, kdo s kým. Dokonce jsem si chtěla vzít i papír a sepsat si propojení mezi jednotlivými postavami. Trochu mi to připomnělo pana Hartla, který má v knihách taky spoustu postav. Samotný příběh se četl moc dobře, všichni máme nějaká tajemství:-)