taikatalvi komentáře u knih
Celkom fajn čítanie. Najviac sa mi páčili Adelin dům a Sousední dvorek.
Jedna z mojich najobľúbenejších. Pravidelne sa k nej vraciam.
Presne mi táto kniha pripomenula rozhovory s mojou kamoškou, som vo veku hlavných postáv čiže sa viem do ich dialógov, problémov dosť vžiť. Je to fajn oddychovka ale aby som tú knihu nechávala doma a vrátila sa k nej, to nie. Posúvam ďalej.
Bolo to fajn citanie, pacili sa mi casti kde opisovala ako to funguje v Bielom dome alebo napr. ze prezident so sebou vsade chodi so svojim doktorom alebo ze v aute maju vzdy vak krvi s jeho krvnou skupinou- zaujimavosti o ktorych som netusila. Ako prva afroamericka rodina v Bielom dome to mali tazke. Barackovi toto prvenstvo nikto nezoberie. Obaja su velmi inteligentni ludia a to kam sa dopracovali, si vydreli vlastnym usilim. Je to obdivuhodne. Bola to prijemna oddychovka.
Zaujimavost- tato kniha v audiopodobe- narozpravana Michelle Obamovou ziskala v roku 2020 Grammy :)
Super publikácia tak ako aj ostatné od pani Nádaskej a tie ilustrácie od S. Košického sú nádherné ale aj desivé :) Kniha je drahšia, ale kúpu neľutujem.
Oči otvárajúca kniha, mal by si to prečítať každý. Nám je vlastne sveta žiť v porovnaní s tým, čo sa deje inde vo svete a médiá sú o tom ticho.
Téma dobrá, ale nesadlo mi to. Prišlo mi to príliš prekombinované a snažiace sa byť až príliš mystickým, hlbokým dielom ktoré na mňa práveže pôsobilo plytko a snažiace sa byť nasilu hlboké.
Mám ju v origináli, v ruštine, už od detstva ju mne a sestre čítala mamka. Zahryzol sa do nej zub času, je aj trošku počmáraná, ale je to môj veľký poklad. Dúfam, že raz z nej budem čítať mojim deťom :) Nádherná kniha a krásne príbehy. Ilustrácie sú krásne.
MUST-READ. Táto kniha je jedinečná v tom, že ešte nikto na napísanie knihy o holokauste nepoužil listy, ktoré písali zúfalí ľudia prezidentovi a žiadali o milosť. Kniha ponúka nový pohľad (smutný, ako všetko s touto témou spojené) a človek sa nikdy neprestane čudovať, ako sa toto všetko vlastne mohlo udiať.
Veľmi zlým štýlom písaná kniha. Neviem, či je to prekladom, ale nedočítala som to.
Mne sa to páčilo, časti s Veternicou boli fajn, pri tých filozofických častiach som musela zbystriť pozornosť (na toto veľmi nie som) aby som sa nestratila ale držalo ma to v napätí celý čas. O to viac dodá na napätí to, ak tie časti Slovenska poznáte, viete si tú babku pri ceste predstaviť.
Ja som veľká obdivovateľka Petry Hilbert, doteraz iba ilustrácií, ale po tomto aj jej spisovateľského umenia. Škoda, že už nie je medzi nami...Krásna kniha, pripomenula mi moje detstvo.
Oddychovka, taká "ženská" literatúra :) Niekedy si ju naordinujem keď sa mi nechce čítať niečo náročenejšie.
Veľmi, veľmi, veľmi som sa snažila, ale nedala som to. Pre mňa obrovské sklamanie a nuda. A keď si čítam tie komentáre aká je tá kniha super, tak ma to mrzí, ale musela som čítanie stopnúť a knihu posuniem niekomu, kto ju pevne verím, ocení. Nezvyknem nedočítať knihu ale život je príliš krátky na čítanie toho čo nás nechytí :)
Táto kniha sa čítala sam, napínavé od začiatku do konca. Langdon nesklamal ;)
Horko-ťažko som prečítala Penu dní- bolo to pre mňa utrpenie. Neviem na čom fičal autor keď to písal. Jeseň v Pekingu som ani nedočítala. Jednu hviezdičku dávam za to, že Pena dní sa trochu ku koncu rozbehla dobrým smerom, inak nechápem, prečo všetci tú knihu tak chvália.