tami1 komentáře u knih
Skvěle jsem se bavila.
Za vraha jsem považovala prakticky každého a stejně jsem neuhodla. Postavy jsou popsány barvitě, děj je plný zvratů.
Na Aljašku dorazilo jaro. Nebezpečná to doba, protože spolu s přírodou se probouzejí i vášně a city lidí. Láska, hormony, žárlivost, chtíč a nenávist jsou velmi špatnou kombinací. Kniha je plná rituálů, nádherné krajiny, zajímavých postav a vražd.
Tato série mi prostě sedí. Strašně moc se mi líbí propracovanost postav a možnost dozvědět se něco víc o místní komunitě Aleutů. První kapitola je naprosto ohromující.
Doporučuji!
Moc fajnová kuchařka plná tradičních receptů z podhůří Dolomit. Každý recept je doplněný vtipným komentářem autorky. Z knížky přímo tryská láska k vaření.
Při čtení se mi zbíhaly sliny od začátku do konce a určitě dobrou polovinu receptů vyzkouším.
Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Je plná šokující pravdy o fungování všech těch veledůležitých mezinárodních organizacích.
Všechny tyhle rádoby skvělé a užitečné organizace se už dávno změnily v byrokratické obry, kteří si myslí, že mají patent na pravdu. Ve skutečnosti jde jenom o peníze, moc a vliv.
Myslím si, že kdyby zmizely, většina obyčejných lidí by si toho ani nevšila. V oblastech, kde je třeba humanitární pomoci, by možná dokonce zbyly peníze na opravdu užitečné a potřebné projekty. Snad by také mohly vymizet hovadiny jako "fungující multikulturní společnost", "gender a asi milion různých pohlaví" a omezilo by se věčné vměšování těchto samozvaných samaritánů do věcí, do kterých jim nic není.
Tak s touhle knihou jsem fakt měla problém. Zdolala jsem ji až na třetí pokus a to jen proto, že jsem si ji schválně vzala na dovolenou a k tomu nic jiného na čtení.
První část byla nudná a taková nanicovatá. Druhá část mě bavila ze všeho nejvíc, postavy se vyvíjejí a pořád se něco děje. Závěr byl už moc přitažený za vlasy. Celému příběhu by výrazně prospělo zkrácení tak o polovinu.
Začátek byl hrozný. Prakticky hned na začátku se dozvíte o co jde a tak nějak už tušíte co bude dál. Hlavní hrdinka je naivní, ukňouraná chudinka, která mi hrozně lezla na nervy. Kromě Millie a Eriky se v knize žádné sympatické postavy ani nevyskytují. Naštěstí je Millie rozhodná a svou sestru správně nakopne a ta se konečně vzchopí. Závěr je naprosto fantastický i když předvídatelný.
Strašně jsem se trápila.
Moc zvrhlosti, moc velký mišmaš, jako by si autorka nedokázala vybrat o čem bude psát. Pro mě naprosto nepochopitelná hlavní postava, která je na jednu stranu hrdinou a na druhou stranu nasilníkem. Zack je narušený psychopat s vlastnostmi komiksového hrdiny a nadpřirozenými schopnostmi. Addie je naivní, submisivní a hlavně promiskuidní děvče.
Další díly zřejmě vynechám
Nádherná obálka skvěle doplňuje krátké povídky o tchýních a jejich rodinách. Některé jsou humorné, jiné spíš k zamyšlení. Některé jsem zažila na vlastní kůži v roli snachy nebo dcery, zkrátka, každé soužití vyžaduje hodně kompromisů a snahy. Moc hezky udělaná kniha.
Moc mě to mrzí, ale tohle nemůžu dočíst.
Deprese a smutek který celou knihu definuje mě úplně odrovnal. Soustavné trápení a jakoby neštěstím pronásledované postavy nejsou moc sympatické. Otec je naprosto otřesný podpantoflák, macecha lakomá, závistivá káča, ale nejvíc mě zklamala matka. Je schopná říct svému dítěti, že má rakovinu, ale tají proč nemluví se svým otcem. Nechápu.
Ještě nikdy se mi to nestalo, ale tady jsem bytostně alergická na oslovení "Štěpo". Neumím si představit, že bych přes odpor svého dítěte dále používala tuhle hnusnou přezdívku. Přitom Štěpán je tak hezké jméno.
Celá trilogie je moc povedená, ale tento závěrečný díl je nejlepší. Děj je plný překvapivých zvratů a akce. Hlavní myšlenka je podána srozumitelně. Skvělá sci-fi pro děti.
Dva silní jedinci, kteří se i přes naprosto odlišný původ, utkají na poli financí, podnikání a politiky. Jejich osudy jsou poznamenány hroznými světovými událostmi i osobními tragédiemi, ale i přesto je to nezlomí. Oba se po letech snahy dopracují k úspěchu v podnikání a osobním životě. Je škoda, že jejich život nakonec tolik ovlivní celoživotní zášť a touha po pomstě.
Anonce je podle mě dost zavádějící, tohle není cestopis.
O Antarktidě se toho kromě teploty a větru nedozvíte mnoho, zato se ponoříte do myšlenek a pocitů Mike Horna a spolu sním budete překonávat nepřekonatelné.
Ano je to sobec a občas jde přes mrtvoly, ale kdo z dobrodruhů, kteří něco dokázali, nebyl sobec a hlavně blázen. Na své cestě dennodenně riskuje život a zdraví, ke konci už bojuje jen ze setrvačnosti. Jeho vůle je obdivuhodná.
Útlá knížečka plná vtipných historek ze života jednoho nevyrovnaného učitele na základce. Školní rok je opravdu dlouhý a pro jediného chlapa široko daleko, je babinec, který jej obklopuje v práci i doma občas dost nesnesitelný.
Bavila jsem se!
Skvělá dobrodružná knížka pro děti.
Autorka se inspirovala skutečným příběhem z roku 1967. Svižné tempo vyprávění je podbarveno lehce ekologickým pohledem. Děti se dozvědí spoustu zajímavostí o medvědech gryzzlich a také o jiných zajímavých zvířatech která žijí v Národním parku Glacier.
Proč THRILLER proboha!
Pánský klub je jízda od začátku do konce.
Sledovat postupnou proměnu osobnosti Alex, je docela síla. Moc, prachy, drogy, únava, chlast a sex jsou hnacím motorem těchto změn. Alex bude muset napnou všechny síly, aby se sama sobě úplně neztratila.
Vtipně napsaná letní romantika.
Od začátku jsem fandila Annie a jejím kamarádům. Chris je také velký sympaťák. Ale na vyšší level tu vtipnost a zábavnost podle mě posouvá až přítomnost hlavních zloduchů: Trevva a Tess.
Bavila jsem se.
Jsem zklamaná.
Čekala jsem eco-román, který bude zaměřený na masívní vymírání druhů a místo toho jsem dostala nemastný, neslaný příběh jedné ztracené duše. Kniha na mě působí rozpolceně, jako by ji napsali dva různí autoři. Některé části mají kouzelnou, poetickou hloubku a jiné jsou zcela předvídatelné, plytké a nudné.
Skvělé odpočinkové čtení!
Nora Roberts v nejlepší formě. Dokáže člověka zaujmout a vtáhnout do děje hned od začátku. Moc se mi líbily vztahy v rodině Sullivanů, tyhle její rozvětvené klany mě vždy hodně baví. A samozřejmě nechybí zajímavé prostředí, láska a zločin. Bavila jsem se.
Šokující sonda do podsvětí Neapole. Staré pořádky se pomalu začínají otřásat v základech. Pozvolna ustupují dychtivým mladým tvářím, které jsou rozhodnuty zanechat dojem a dosáhnout těch nejvyšších met - moci a peněz.
Potěr vedený ambiciózním Nicolasem je ve své nenasytnosti a touze po uznání schopen bezcitných, sobeckých rozhodnutí. Každá akce samozřejmě vyvolá odpovídající reakci. Mafie je nemilosrdná.
Děsivé!
Ucelený přehled nedávné historie tohoto svébytného koutu naší vlasti. Velmi podrobně se zde popisují události, které formovaly pestrost zvyků, názorů a naturelu zdejšího obyvatelstva. Hodně mě překvapila organizovaná polská propaganda, jež si moc nezadala ani s tou německou.
Buďme vděční, že zdejší konflikty nepřerostly v druhou Jugoslávii, občas tomu mnoho nechybělo.