tami1 komentáře u knih
Krátké příběhy o odchodu ze života. Každý je jiný a přesto si jsou velmi podobné. Spojuje je láska a ochota udělat pro své blízké v jejich nejtěžších chvílích vše potřebné a tím pomoci vlastně i sobě se se smrtí vyrovnat a smířit.
Tak, tahle kniha mě vážně dostala!
Nádherný příběh, který popisuje útrapy 1. světové války. Celý je vyprávěn formou dopisů mezi Evie , Thomasem, jejich přáteli a rodinou. Jsme svědky mladistvého nadšení, optimizmu a naivní představy hrdinství, která se po střetu s krutou realitou na bojišti, mění v touhu přežít a vrátit se domů.
Doporučuji!
Trochu vleklý začátek, ale pak už příběh nabírá slušné tempo. Tempres je civilnější než v seriálu a její špičkování s detektivem Claudem dodávalo knize na pikantnosti.
Případ je zajímavý, závěr skvělý. K sérii se určitě ještě vrátím.
Kniha je psána takovým novinářským stylem, jako by Monika psala sloupek do společenské rubriky. Čte se dobře, člověk se zasměje a v některých situacích se i pozná. Nad jinými si říká, že je ta žába zralá na facku. Jak to ten Rosťa tak dlouho vydržel a neutekl? Každopádně autorka zdoláním PCT hodně vyrostla. Z rozmazlené princezny se stala ŽENA.
Začátek mě moc nebavil, dokonce jsem chtěla knihu odložit. Naštěstí jsem to neudělala. Příběh nabral svižnější tempo, je tam spousta akce a napětí. Závěr byl skvělý. Zajímavé prolínání případu dvou sériových vrahů. Jeden vraždí proto, aby něco získal a druhý pro pomstu.
Určitě si přečtu ještě nějakou jinou knihu z této série.
První půle je vážně nudná a zdlouhavá. Zato pak je to je pořádný nářez. Pomsta s chladnou hlavou. Skvělý, i když ne úplně překvapivý závěr.
Čtivý, příjemně napsaný odpočinkový román. Zpočátku jsem měla lehký chaos v postavách, ale kniha se četla dobře. Je to taková mozaika příběhů, které se protnou při cestě v Orient Expresu.
Čtivá, vtipná, oddechovka a trochu překombinovaným dějem. Připomíná mi knižní verzi filmu "Čtyři vraždy stačí, drahoušku".
Moc hezká, čtivá romantika. Prolínání dvou časových pásem a osudů dvou mladých žen. Krásné prostředí francouzské Bretaně.
Zvláštní kniha - válka z pohledu Němců. Celkem nesympatické postavy, ovládnuté propagandou. Naivně věřící ve vítězství a nadřazenost, i když se vše kolem hroutí.
Naprostá hovadina. Kromě sprostých slov nemá co nabídnout. O vtipnosti se nedá ani uvažovat. Škoda času!
Prvotní nadšení se postupem času scvrklo o jednu hvězdičku. Sama nevěřím tomu, že to píšu, ale te akce je tam prostě moc. Trochu ubrat by podle mě nebylo na škodu.
Přesto doporučuji, je to svěží, vtipné a nabité akcí. Dobře se čte.
Jsem zklamaná!
Ta jedna hvězdička je za nádhernou obálku, která mě nalákala.
Pro mě osobně docela zklamání.
Předchozí díl: Couchsurfing v Rusku se mi líbil podstatně více. Byla jsem nadšená autorovým střízlivým popisem a rozmanitostí hostitelů, kteří i přes svou jedinečnost dokázali svými postřehy a reakcemi knize vdechnout chuť a vůni Ruska.
Kniha o Íránu mi připadá taková plochá a zamotaná, chybí jí nadhled. Nebavilo mě neustálé omílání neexistujících ženských práv, opakované popisy portrétů politických špiček, policejní kontroly a rádoby snaha nezpůsobit svým hostitelům problémy. Přesto, že chce působit nenápadně, troufne si v této zemi předstírat sňatek s jednou svou průvodkyní, jen proto, aby spolu mohli cestovat. Je to trochu přitažené za vlasy, stejně jako schůzka tajného SM klubu a jiné extrémy.
Bez děje.
Spíš jen soubor nesourodých historek, poskládaných podle ročních období. Některé byly celkem zábavné, obzvlášť střet kultur, ale jinak to byla nuda.
Skvělá kniha, plná napětí, vražd, lásky a tajemství. Děj se odehrává na nádherném ostrově Cumberland u pobřeží Georgie.
Příběh nemá jediné hluché místo, čte se jedním dechem. Doporučuji!
Interview s ostravským rodákem, malířem, grafikem a profesorem Jeduhou Baconem, který přežil koncentrační tábor v Terezíně a později i vyhlazovací tábor v Osvětimi. Je to rozhovor o víře, umění, lásce k bližnímu a o schopnosti přežít i nemyslitelné.
I když je kniha velmi zajímavá, přišla mi taková suchopárná, bez citu.
Vyčerpávající přehled trekových tras z celého světa. Části knihy jsou pro lepší přehlednost děleny podle kontinentů. Ke každé trase je napsán kratičký cestopis od někoho, kdo jí prošel. Užitečné tipy na vybavení, hodnocení obtížnosti a nádherné fotografie. Obrovská různorodost tras láká k nazutí pohorek.
Krátká novela o tom, jak Bůh nechápe proč se od něj jeho ovečky odvracejí a proč ztrácejí víru. A tak sestoupí mezi ně do terezínského ghetta a prozří ...
Je to osobní svědectví z Terezína. Jeho autor nepřežil.