tami1 tami1 komentáře u knih

Tanec papírových draků Tanec papírových draků Petr Brožovský

Úžasná střílečka.

Akce střídá akci, mrtvoly se vrší vedle hromad použitých nábojů a do toho se ozývají více či méně koordinované výbuchy. Akčností mi to připomíná Lovce monster s.r.o.
Plzeňská skupina PSZÚ je vysílána na řešení různých situací a při jejich řešení se jim občas podaří nezdemolovat široké okolí. Nejlepší jsou přezdívky a hlášky které členové komanda nonstop trousí.

"Kusy lidských těl zaskotačily vzduchem."

Báječně jsem se bavila!

05.11.2023 5 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Skvělá kniha na pláž.
Asi se mi zatím z knih autorky líbila nejvíc. Mezi Maddie a Nickem to parádně jiskří.

01.08.2023 4 z 5

Rozpůlený dům: Příběh sudetské rodiny Rozpůlený dům: Příběh sudetské rodiny Alice Horáčková

Perfektní popis života v Sudetech.
Autorce se skvěle povedlo vystihnout tu rozpolcenost lidí, kteří v pohraničí žili. Nacionalismus, závist, hloupost a nelehká doba pro život formovaly lidské osudy docela nepředvídatelně. Nejvíc člověka překvapí asi to, že jde o sice románově zpracovanou, ale silně inspirovanou historií rodiny paní Horáčkové. Jistě nebylo jednoduché, některé věci s minulosti takto napsat.

Klobouk dolů, skvělá kniha! Doporučuji!

01.06.2023 5 z 5

Říkej tomu, jak chceš Říkej tomu, jak chceš Brigid Kemmerer

Přesně tohle jsem teď potřebovala!

Čtivá nekomplikovaná kniha s uvěřitelnými postavami a nepřekombinovaným dějem. Snad jsem se díky ní dostala z vleklé čtecí krize, která mě už nějakou dobu pronásleduje. Knížku jsem doslova zhltla za jeden den.
Mezi Robem a Meagan to parádně jiskřilo. Jejich kamarádi, nepřátelé a rodiny skvěle dotvářely svou rozmanitostí a problémy celý děj.

20.05.2023 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Skvělá kniha!
Autorka rozehrála tak barvitý a mnohovrstevný příběh, že by vystačil na tři. Evelyn Hugo je pěkná potvora, ale přesto si mě časem získala.
Spisovatelčiny postavy jsou naprosto dokonale uvěřitelné. Ano, láska a život nejsou černobílé a jednoduché. Vyžadují snahu, obětavost a odvahu jít si za svým.

19.05.2023 5 z 5

Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

Jako vždy vtipné a pozitivní. Skvěle prázdninové čtení, které mě zavedlo na spoustu známých i neznámých turistických cílů. Několikrát jsem se nahlas rozesmála. Humor autora je velmi trefný, laskavý a občas "díkybohu" trochu nekorektní.

Hned v prvních kapitolách, které se týkají Polska, jsem si vspoměla na naší loňskou dovolenou v letovisku Leba a na náš nezapomenutelný výlet na duny do Sloviňského národního parku. V létě moc nedoporučuji, nekonečné brodění pískem v horku je fakt úmorné. (Málem jsem tam umřela :o))) )

10.06.2022 5 z 5

Cizinec Cizinec Harlan Coben

Jsem nadšená!

Originální téma, které autor zpracoval s naprostým mistrovstvím. Napětí, tajemství, vraždy a překvapivé rozuzlení jsou podány tak poutavě a čtivě, že se nebudete moct odtrhnout.

09.09.2021 5 z 5

Nezapomeň na mě Nezapomeň na mě Lesley Pearse

Nádherná historická kniha.

Těžký život trestanců, kteří jsou deportování do nových kolonií v Austrálii je popsán barvitě a bez příkras. Je neuvěřitelné, co všechno dokáží lidé přežít. Příběh je založen na skutečných událostech a o to je děsivější.

Doporučuji

30.07.2021 5 z 5

Artemis Artemis Andy Weir

Naprosto neuvěřitelný, technickými výrazy přehlcený, detektivní příběh.

Malinko otravná hlavní hrdinka Jazz, která je něco jako McGyver po změně pohlaví. Všechno ví, všechno zná a přitom je to široko daleko největší loser. Svým jankovitým, vzpurným chováním připomíná puberťáka.
Nápadité popisy "obyčejného" života v Artemidě na Měsíci byly fascinující. Artemiďané se musí vyrovnat se spoustou specifických problémů a zákonitostí.

Bavila jsem se!

25.03.2021 5 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Kniha je výborně napsaná - nezapomenutelná. Leží mi v hlavě ještě po měsíci a ne a ne dát pokoj.
Hlavní hrdinky jsou zkoušeny neustálou náloží dřiny, chudoby, samoty, tyranie a neštěstí, které je pronásleduje napříč generacemi. Člověk má pocit, že jsou všechny snad prokleté.
Hrozně mě štvalo, jak na všechna příkoří rezignovaly a ani se nepokusily z toho kolotoče trápení vyskočit. Mírek s tatíčkem byli skvělou ukázkou zapšklosti, chladu, lenivosti a sobectví.

08.02.2021 5 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Skvělá oddechovka.
Zvlášť vtipné byly kapitoly popisující reprezentativní misi do Karlových varů a apokalypsu způsobenou školními výlety. Ať žije prozac a ořechovka!

20.01.2021 4 z 5

Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Fantastická prvotina!

Příběh ve vás zanechá stopu, která jen tak lehce nezmizí. Kniha vypráví o síle přátelství a o tom, co všechno může tento lidský cit v našem životě změnit a napravit. Eleanor je asociální, přímá osobnost, která díky Raymondovi začíná pomalu vylézat ze své ulity a navazovat další opatrné vztahy. Kniha je přes své mrazivé téma velmi vtipná a nadčasová. Takový Ove v sukních.

21.08.2020 5 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Má první zkušenost s oddělením Q a velká spokojenost.
Traumatizovaný komisař Carl se skvěle doplňuje se svým tajemným asistentem Asadem. Příběh je svižný, originální, propracovaný a mrazivý.

20.01.2020 5 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Tentokrát snad Josie Quinnová řeší ještě zamotanější případ než v prvním díle. A opět je to velmi osobní záležitost. Jak přibývají mrtví a ubývá věrohodných spojenců, ukazuje se, že jedinou jistotou na kterou se může spolehnout je ona sama a také pár policistů z jejího oddělení.

Kniha mě moc bavila, měla svižné tempo a i přes spoustu postav jsem se dobře orientovala.

Tohle je moje nová oblíbená série!

26.11.2024 5 z 5

Moje matka Marlene Dietrichová Moje matka Marlene Dietrichová Maria Riva

Kniha je úžasná!
Dcera, která vypráví životní příběh své slavné matky, jejich lásek a své rodiny, je upřímná. Nelehký život, který vedla se svými rodiči byl jistě pestrý, ale jejich příšerné zanedbávání ji velmi poznamenalo.
Nemohu říct, že bych toužila poznat slavnou Marlene osobně. Možná měla talent, fluidum, které ji propůjčovalo velkou moc a kouzlo, ale jinak to byla jen despotická žena s nenasytným egem.

27.08.2023 5 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Ano, kniha je napínavá a případ originální, ale. Vážně už mi začínají lézt na mozek všichni ti disfunkční policajti. Občas mám pocit, že jsou všichni ti geniální vyšetřovatelé pošahanější než kde jaký vraždící psychopat. Nejmíň sympatická mi byla Mia, ta se soustavně vezla v oparu alkoholu a jiných drog.

25.10.2022 3 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Tento díl mě zatím bavil nejvíc.
Tajná rekonstrukce cukrárny, úžasná parta lidí z kurzu a jiskrné napětí mezi Ninou a Sebastienem knihu povýšily na skvělou letní romanci.

27.06.2022 4 z 5

Kateřina Howardová: Nevěrná královna Kateřina Howardová: Nevěrná královna Alison Weir

Osud Kateřiny Howardové je známou kapitolou britských dějin, přesto jsem se zatajeným dechem čekala na první klopýtnutí i větší chyby jimiž zpečetila svuj neblahý osud.

Dokonalé vykreslení dvorského života je u autorky samozřejmostí. Alison Weir je mistrem ve vyprávění historie. Je schopná spojit jednotlivé střípky historických faktů ve strhující román, který nelze odložit.

27.04.2022 5 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Pro mě příjemné překvapení.
Dívku ve vlaku jsem nebyla schopná dočíst a tak jsem ke knize přistupovala přece jenom s určitými obavami. Ale tento zamotaný příběh mi kupodivu sedl.

Problémem je zpočátku trochu nepřehledná spousta postav, ale časem jsem se zorientovala. Líbila se mi různorodost charakterů a skvělá ponurost městečka.

27.10.2021 4 z 5

Náledí Náledí Carin Gerhardsen

Skvěle jsem se bavila!

Tento příběh je takovým pomyslným loupáním cibule. Vrstvu po vrstvě se před námi objevují důkazy, domněnky a motivy, které nás zavedou k událostem jednoho mrazivého, lednového dne. Autorce se povedlo složit barvitý příběh ze střípků osudů nesourodých osobností do povedené mozaiky.

14.08.2021 5 z 5