Tanja00 Tanja00 komentáře u knih

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Musím dát pět hvězdiček. Jsou zasloužené, zkrátka takové milé a zábavné pohlazení na duši, člověk se i zamyslí nad dnešním světem. A Alan a jeho přátelé...no měli byste si to každopádně přečíst.

23.12.2019 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Když jsem poprvé na knihu narazila v knihkupectví, tak jsem ji tam nechala. Jestli má na obálce větrník, tak přece nemůže být hluboká ani kvalitní. No a teď jsem ji na doporučení dala šanci a jak se říká nesuď knihu podle obalu. Je to vydařený kousek. Byla jsem napjatá, co se přihodí a kniha je také velmi dobře a čtivě napsaná, měla jsem pocit jako kdyby postavy seděli naproti mě a vyprávěli mi svůj příběh.

09.05.2019 4 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Kvalitně napsaná kniha, ve které je ukrytu mnoho. Že vlastně nezáleží na tom kdo jsme, ale jací jsme.

04.05.2018 4 z 5

Ve tvých očích Ve tvých očích Nicholas Sparks

Knihu jsem po předchozích zkušenostech s autorem otevírala s očekáváním romantiky. Proto jsem si ji také vzala na dovolenou k moři. Vše co se dělo přibližně první půlku nasvědčovalo, že jsem se nepletla. Ale pak se to rozjelo a objevilo se napětí, otázky bez odpovědi a nemohla jsem přestat číst. Zkrátka jsem i ráda, že jsem knihu špatně odhadla.

17.08.2017 4 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Jestli přemýšlíte o čtení této knihy, tak přesťaňte přemýšlet a čtěte...stojí to za to.

22.03.2017 5 z 5

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Asi tak před rokem jsem ji poslouchala ve vaně, ke konci ne už tak teplé a pořád v dobrém vzpomínám. :)

24.10.2016 3 z 5

Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Tahle kniha v podstatě není knihou, ale poutavým vyprávěním/povídáním člověka, ze kterého se lehce stane Váš přítel.
Holden sice není příkladným studentem, ale stejně si spolu skvěle "pokecáte".

15.10.2016 5 z 5

Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Výborná knížka, hodně mi toho předala. :)

20.04.2014 5 z 5

Postav hlídku Postav hlídku Harper Lee

Kvůli špatnému hodnocení jsem si ji nejdříve nechtěla přečíst, abych si nezkazila dojem z první části příběhu, ale když jsem na ni narazila ve slevách...Podle mě si nezaslouží negativní komentáře. Je kvalitně napsaná a čte se sama. Samozřejmě nevyrovná se Jako zabít ptáčka, ale stojí za přečtení, protože pak má člověk ucelenější příběh a je pěkné se tam vrátit.

30.06.2019 4 z 5

Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

Napsáno mile a s lehkostí, je to moc příjemné počtení...

16.06.2019 5 z 5

Kuře melancholik Kuře melancholik Josef Karel Šlejhar

Je to silný příběh nabitý krutostí, nemám co více dodat.

16.09.2017 4 z 5

Švadlena Švadlena Rosalie Ham

Skoro pět hvězdiček. Kniha je velmi dobře napsaná a je věrným obrazem veškerého dění v Dungataru a tak příběh nečtete, ale prožijete.

24.06.2017 4 z 5

Saeculum Saeculum Ursula Poznanski

Potřebovala jsem znát pravdu a zároveň jsem nechtěla opustit záhadnou situaci...
Sedl mi styl psaní i úplně všechno ostatní.

28.01.2016 4 z 5

Čitateľ z vlaku o 6.27 Čitateľ z vlaku o 6.27 Jean-Paul Didierlaurent

Milá kniha na jeden zátah :)

06.12.2015 5 z 5

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Ne zrovna originální téma, avšak zpracováno neobvyklým způsobem.Proto 5 hvězdiček.
Od knihy jsemo se nedokázala odtrnout.

06.12.2015 5 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Miluji! :) Krom odborných pasáži...

06.12.2015

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Pobavila :)

05.12.2015 4 z 5

Popel ve větru Popel ve větru Kathleen E. Woodiwiss

Tahle knížka je skvělá, stylem bych ji přirovnala k Jane Austen.

19.04.2020 5 z 5

Helix - I ty budeš nahrazen Helix - I ty budeš nahrazen Marc Elsberg (p)

Blackout je skvělý. Ale i Helix rozhodně stojí za přečtení. Nad daným tématem jsem se díky knize zamyslela z různých úhlů.

16.01.2020 4 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Taková milá knížka ze života. Člověk si popláče i se zasměje.

24.01.2019 5 z 5