Tanja00

Musím dát pět hvězdiček. Jsou zasloužené, zkrátka takové milé a zábavné pohlazení na duši, člověk se i zamyslí nad dnešním světem. A Alan a jeho přátelé...no měli byste si to každopádně přečíst.

Když jsem poprvé na knihu narazila v knihkupectví, tak jsem ji tam nechala. Jestli má na obálce větrník, tak přece nemůže být hluboká ani kvalitní. No a teď jsem ji na doporučení dala šanci a jak se říká nesuď knihu podle obalu. Je to vydařený kousek. Byla jsem napjatá, co se přihodí a kniha je také velmi dobře a čtivě napsaná, měla jsem pocit jako kdyby postavy seděli naproti mě a vyprávěli mi svůj příběh.

Kvalitně napsaná kniha, ve které je ukrytu mnoho. Že vlastně nezáleží na tom kdo jsme, ale jací jsme.

Knihu jsem po předchozích zkušenostech s autorem otevírala s očekáváním romantiky. Proto jsem si ji také vzala na dovolenou k moři. Vše co se dělo přibližně první půlku nasvědčovalo, že jsem se nepletla. Ale pak se to rozjelo a objevilo se napětí, otázky bez odpovědi a nemohla jsem přestat číst. Zkrátka jsem i ráda, že jsem knihu špatně odhadla.

Jestli přemýšlíte o čtení této knihy, tak přesťaňte přemýšlet a čtěte...stojí to za to.

Asi tak před rokem jsem ji poslouchala ve vaně, ke konci ne už tak teplé a pořád v dobrém vzpomínám. :)

Tahle kniha v podstatě není knihou, ale poutavým vyprávěním/povídáním člověka, ze kterého se lehce stane Váš přítel.
Holden sice není příkladným studentem, ale stejně si spolu skvěle "pokecáte".

Kvůli špatnému hodnocení jsem si ji nejdříve nechtěla přečíst, abych si nezkazila dojem z první části příběhu, ale když jsem na ni narazila ve slevách...Podle mě si nezaslouží negativní komentáře. Je kvalitně napsaná a čte se sama. Samozřejmě nevyrovná se Jako zabít ptáčka, ale stojí za přečtení, protože pak má člověk ucelenější příběh a je pěkné se tam vrátit.

Je to silný příběh nabitý krutostí, nemám co více dodat.

Skoro pět hvězdiček. Kniha je velmi dobře napsaná a je věrným obrazem veškerého dění v Dungataru a tak příběh nečtete, ale prožijete.

Potřebovala jsem znát pravdu a zároveň jsem nechtěla opustit záhadnou situaci...
Sedl mi styl psaní i úplně všechno ostatní.

Ne zrovna originální téma, avšak zpracováno neobvyklým způsobem.Proto 5 hvězdiček.
Od knihy jsemo se nedokázala odtrnout.

Tahle knížka je skvělá, stylem bych ji přirovnala k Jane Austen.

Blackout je skvělý. Ale i Helix rozhodně stojí za přečtení. Nad daným tématem jsem se díky knize zamyslela z různých úhlů.

Taková milá knížka ze života. Člověk si popláče i se zasměje.