Taralcielle komentáře u knih
Po přečtení Alchymisty jsem nevěřila, že to psal stejný autor. Oproti ostatním dost povrchní kniha bez hlubší myšlenky. Nezaujala mě tak, jako autorovy ostatní.
Pár vtipných momentů, jinak dost průměrná. Děj mě neoslovil.
Jedna z nejslabších od Viewegha, kterého jinak opravdu můžu. Nezaujala, nudila, horko těžko jsem jí dočetla...
Jako vždy pro mě příjemné počtení. Pan Beran prostě umí psát lidské detektivky, kde netečou potoky krve, a přesto se skvěle čtou.
Kniha se mi líbí mnohem víc než film. Je útlá, čtivá, zábavná. ( Četla se mi lépe než Pán prstenů ). Film Hobit je příliš rozvláčný a roztáhlý do více dílů.
Příběh Bilba ještě před tím, než byl Pán prstenů mě zaujal a ráda se k němu vracím. S Pánem prstenů je úzce propojen. Velmi příjemné čtení.
Pro mě prostě ne... Musela jsem jí číst jako povinnou četbu a když jsem se k ní po letech vrátila, odložila jsem po několika stránkách. Téma asi není pro mě.
Milé čtení z pera pana Rudolfa, pobaví, člověk se usmívá, ani neví proč. Hezký dívčí románek, v dospělém věku si myslím, že je to příjemná oddechovka.
Četla jsem již několikrát a nepřestávám se k této knize vracet. Děsivý, hororový příběh, napsaný velmi čtivě. Při prvním čtení jsem se trochu ztrácela v postavách, ale nakonec jsem se do toho velmi vžila.
Krásný historický román a jedna z nejlepších knih, jaké jsem měla v ruce. Moc hezky napsaný příběh, byť je kniha poměrně silná, dorazila jsem jí ještě to odpoledne... Nedalo se přestat číst. Zajímavé, napínavé, dobře to skončí, za mě jednička s hvězdičkou :)
z mého pohledu jedna z průměrných knih, nijak mě neoslnila a nemít napsáno, o čem byla, už si to po letech ani nepamatuju.
Hercula Poirota moc nemusím, ale tahle kniha z pera Agathy Christie mě zaujala, hlavní detektiv mi tam ani nijak nechyběl, kniha měla spád a zhltla jsem jí během jednoho odpoledne.
První kniha od Hartla, kterou jsem přečetla. Začátek dobrý, místy jsem se opravdu bavila, konec takový rozpačitý... Ale čtivá byla.
Za mě dobrá kniha, četla se skoro sama, začala jsem příběhem Jáchyma.
Knížky od Hartla mám ráda, tuhle asi ze všech nejvíc. Zhltla jsem jí za chvilku :)
Jsem ráda, že jsem knihu četla, ale znovu bych se do ní už nepustila. Téma je velmi silné a smutné. Kolikrát jsem měla na krajíčku, ale něco mi na tom celkově vadilo. Nedokážu svůj pocit přesně popsat. Jako by se to celé někam vytrácelo...
Kniha je velmi emotivní, autor popisuje pocity mladých lidí s rakovinou. Na druhou stranu mi přijde, že to celé zlehčuje až moc. Nevím. Celkem hodnotím 3*
SPOILER
Divné... Polovina knihy je plná porušování školních pravidel, zážitků na střední škole a internátu daleko od rodičů, pak přijde najednou zvrat a zbytek knihy nikdo moc nemluví a Miles a Plukovník se jenom snaží zjistit, proč Aljaška zemřela, zda spáchala sebevraždu, nebo její nehoda byla opravdu jen náhoda. Rozhodně znovu číst nebudu... Kniha mě docela zklamala, po velkém boomu a propagaci Johna Greena jsem čekala víc.
První jsem viděla film, teprve nedávno se mi do ruky dostala kniha. První část se mi moc líbí, z druhé jsem taková rozpačitá. Námět nebo tedy spíš ten nápad je velmi dobrý a originální, ale v druhé části jsem se v tom až místy ztrácela. Celkově ale zajímavá kniha a jsem ráda, že jsem jí četla.
Velmi milá, příjemná oddychovka. Nejdřív jsem viděla seriál, až pak se mi do ruky dostala kniha. Ač nejsem úplně fanda dietlovských seriálů, ráda se k této vracím. Legendární doktor Sova, hlášky doktora Štrosmajera a sestru Huňkovou - holubičku, si vždycky ráda připomenu.
První kniha Dana Browna, kterou jsem četla. Ihned mě dostala, má šmrnc, spád i nápad. Velmi zajímavé téma, skvěle popsané situace, napínavé do poslední chvíle. Za mě ano, takových víc. Dozvěděla jsem se spoustu zajímavých informací a kniha mě donutila spoustu věcí si i dohledat. Přečteno v aj i čj.
Za mě nic moc. Kniha mě trochu nudila, očekávala jsem od ní něco jiného, nápad zajímavý, té ekologie na mě někdy bylo až moc. Kniha by mohla být kratší, pak by možná dostala spád...