Teddy2023 Teddy2023 komentáře u knih

Teribear - Tajemství modré krabice Teribear - Tajemství modré krabice Alena Mornštajnová

Pěkný příběh pro děti.

17.12.2023 3 z 5

Šestnáct duší Šestnáct duší Rosie Talbot

(SPOILER) Po dlouhé době jsem sáhla opět po knihách s LGBT tématikou pro náctileté...v porovnáním s dílem T. J. klune se jeví "Šestnáct duší" o příběh se slabší dějovou linii..dvojice chlapců Charlie a Sam, kteří sdílejí stejnou vlastnost: vidí duchy - jeden z nich to vidí jako prokletí, druhý jako dar.
Charlie bere věci spíše negativně kvůli svému zdravotnímu stavu, ale považuje duchy za své přátele. Ačkoliv mezi své vrstevníky nezapadá (jako gay) a každý den pro něj znamená utrpení.
Naopak Sam se pokouší vyšetřit záhadu s mizejícím duchy a netrvá dlouho, než Charlieho do této situace zatáhne.
Psáno velmi svižně, neklade se příliš důraz na podrobnosti a pomalý rozjezd.

16.12.2023 3 z 5

Mé sladké šestnácté století Mé sladké šestnácté století Rachel Harris

Jak už někteří zmínili, dostala jsem se k dané knížečce díky čtenářské výzvě. Ačkoliv jsem jí měla vyhlédnutou, když už vyšla. Tehdy jsem jí přelétla v knihovně. Nyní jsem si pořídila audioknihy a musím uznat, že je moc pěkné namluvená a výborně se do ní zaposloucháte. Budete mít zkrátka pocit, že se nacházíte ve Florencii s Vašimi hrdiny.

Někteří z Vás přirovnávají toto dílo k Selekci, samozřejmě v případě, že patříte ke skupině "náročných čtenářů" není možné očekávat 5 z 5. Selekce od Kiery Cass oslní jednoduchou zápletkou, kde nemusíte moc přemýšlet a dostanete se do středu královského dvora (poslechněte si audioknihy - taky si ji užijete) Plesové večírky, rivalita a svůdný princ...obě dvě knihy představují takové ideální rozptýlení od žánru, kterým normálně dáváte přednost. Ať se jedná o popularně naučnou, scifi či krimi.

16.12.2023 3 z 5

Magie Svaté je všemocná 2 Magie Svaté je všemocná 2 Juka Tačibana

Romantická shoujo manga, při které si oddechnete.

15.12.2023 3 z 5

Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 1-6 Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 1-6 Elisabetta Gnone

Moc pěkný návrat do dětství ...v tomto roce vychází nové vydání, pokud jste sběratelé :) samozřejmě mám v plánu sesbírat

30.11.2023 3 z 5

Holmes z Kjóta 11 Holmes z Kjóta 11 Mai Močizuki

Moc krásné pokracovani s otevřeným koncem - pripad zmizelé dcery a starožitnosti.
Těším se na další díl

15.02.2025 5 z 5

Láska k nedokonalým věcem Láska k nedokonalým věcem Haemin Sunim

Dočteno...druhé setkání s učitelem žen buddhismu...
Samotná knížečka budí už zájem jen díky svojí krásné obálce a malé verzi (můžete táhnout všude s sebou)

Opět očekávejte dílo naplněné citáty, tady do života a známé rčení - ano, některé věci si málokdy uvědomujeme a když zazní, hodně nás to i srdce.

Doporučuji strávit čas s "Láskou k nedokonalým věcem", když potřebujete povzbudit, ale též si i odpočinout.

11.02.2025 4 z 5

Lionet & jiné podivné případy Lionet & jiné podivné případy Jana Šouflová

Ze zvědavosti pořízeno v podobě audioknihy :)

Dlouho jsem pokutovala po papírové verzi, ale nebyla chuť se začíst do této tlusté bichličky.
Aleš Procházka načetl "příběh Lioneta" perfektně, což mě potěšilo a dokázala jsem se vzít do světa našeho koronera.
Osm humorných příběhů uteklo jako voda. Samozřejmě některé mi přišly slabší, než jiné, ale k oddechnuti naprosto stačí.

28.01.2025 3.5 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

O něco slabší díl ale pořád jízda

16.01.2025 3 z 5

Čarodějova nevěsta 10 Čarodějova nevěsta 10 Kore Yamazaki

O hodně lepší než první sága...doporučuji podívat se na anime, pokud Vám prvních devět svazku přišlo matoucí...nové prostředí mi dává větší smysl :)

15.01.2025 4 z 5

Čarodějova nevěsta 5 Čarodějova nevěsta 5 Kore Yamazaki

Moc krásné pokračování - přiběh Joela je dojemný a smutný.

15.01.2025 3 z 5

Čarodějova nevěsta 1 Čarodějova nevěsta 1 Kore Yamazaki

Obálka a kresba Vás naprosto okouzlí...místy dej chaoticky

15.01.2025 3.5 z 5

Motýlek 5 Motýlek 5 Yu Aikawa

Parádní zakončení série...s otevřeným koncem

14.01.2025 4.5 z 5

Motýlek 2 Motýlek 2 Yu Aikawa

Další díl utekl jako voda....

14.01.2025 3 z 5

Motýlek 1 Motýlek 1 Yu Aikawa

Manwha pro milovníky duchu

14.01.2025 3 z 5

Rubínový kruh Rubínový kruh Richelle Mead

Úplně parádní završení série :)

14.01.2025 5 z 5

Ocelový alchymista 6 Ocelový alchymista 6 Hiromu Arakawa (p)

Už se těším na další díl!!

13.01.2025 4 z 5

Ocelový alchymista 5 Ocelový alchymista 5 Hiromi Arakawa

Tenhle díl spolu s šestkou se mi moc líbil - retrospektivní prvky tomu dodaly šmrnc. Dozvíme se vše, co předcházelo a jak se bratři Elrickovi dostali k alchymii, jaký vztah si vybudovali s jejich učitelkou...

13.01.2025 4 z 5

Ocelový alchymista 4 Ocelový alchymista 4 Hiromu Arakawa (p)

:) tragické pokračování série

13.01.2025 3 z 5

Ocelový alchymista 3 Ocelový alchymista 3 Hiromu Arakawa (p)

Čím další díl, tím více akce...ačkoliv se manga více táhla, nebyla špatná.

13.01.2025 3 z 5