Teddy2023 Teddy2023 komentáře u knih

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Richelle Mead

(SPOILER) Předchůdce pokrevních pout "Vampyrskou akademii" jsem začala číst , když si ji do parády vzalo nakladatelství Domino.
(Nyní ji k zakoupení najdete s barevnou ořízkou - úplná nádhera :) )

Pamatuju si, jak jsem napjatě vyčkávala, až vyjde každý další díl.
Pokrevní série přináší vyprávění z pohledu vedlejších postav, kterým se ve "Vampýrská akademii" nedostalo prostoru.
Richelle Mead nejen vdechla život jednotlivých postavám, ale propojila dokonale i dějovou linku.

14.01.2025 4 z 5

Ocelový alchymista 6 Ocelový alchymista 6 Hiromu Arakawa (p)

Už se těším na další díl!!

Ocelový alchymista 5 Ocelový alchymista 5 Hiromi Arakawa

Tenhle díl spolu s šestkou se mi moc líbil - retrospektivní prvky tomu dodaly šmrnc. Dozvíme se vše, co předcházelo a jak se bratři Elrickovi dostali k alchymii, jaký vztah si vybudovali s jejich učitelkou...

13.01.2025 4 z 5

Ocelový alchymista 4 Ocelový alchymista 4 Hiromu Arakawa (p)

:) tragické pokračování série

13.01.2025 3 z 5

Ocelový alchymista 3 Ocelový alchymista 3 Hiromu Arakawa (p)

Čím další díl, tím více akce...ačkoliv se manga více táhla, nebyla špatná.

13.01.2025 3 z 5

Ocelový alchymista 2 Ocelový alchymista 2 Hiromu Arakawa (p)

Přečteno jednim dechem

13.01.2025 3.5 z 5

Ocelový alchymista 1 Ocelový alchymista 1 Hiromu Arakawa (p)

(SPOILER) Pamatuji si dobu, kdy byl dostupny pouze neofcialni překlad - vyprávění o dvou bratrech, kteří porušili tabu: pokusili se vzkřísit svou mrtvou matku - a za tenhle přestupek zaplatili hrůzostrašnou cenu.

Samotná série se skládá z 27 dílů (v případě, že nepatříte ke čtenářům, sahněte po anime) - kresba pěkna a dej místy naprosto j popukani.

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Jedná z knih, které jsem četla dvakrát - jednou v originále a pak i v češtině. Po pár letech mi to nedalo a rozhodla jsem se pořídit i audioknihu do své knihovničky.

Erin Watt píše velmi čtivým stylem - tempo svižné- pokud čtete "červenou knihovnu" tak nebudete zklamáni. Kdo by neměl rád dívku z chudých poměrů, co si omotá kolem prstu bohatého mladíka z velmi známé rodiny.

13.01.2025 3.5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Přečteno již před dlouhou dobou na doporučení - viděla jsem nedavno i filmové zpracování, které mě mile překvapilo. Kníže se nevyrovnalo, ale i tak ho doporučuji.

Riggs Ramson nám přinesl pěkně propracovaný příběh se symtickymi postavami a zajímavou myšlenkou.
V plánu mám vyhlédnuté i ostatní díly.

Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Naprosto nezapomenutelná kniha - viděla jsem i dvě filmové zpracování. Poprvé americké a pak japonské.
Hlavní hrdina prožije velkou lásku i ztrátu - ukáže nám, že naše rozhodnutí ovlivní vše, co v budoucnu hodláme podniknout.

Jednoho dne princeznou 2 Jednoho dne princeznou 2 Plutus

Další skvělé pokračování princezny Anastasiae - krásná vzpomínka na dětství

Napůl ztracený Napůl ztracený Sally Green

(SPOILER) Trojka přináší všechno, co by měla obsahovat: smutný konec a obětí.
Musím uznat, že některé postavy dostaly, co si zasloužily.
Je mi ale líto Gabriela - jak se říká, nejtěžší to mají vždy pozůstalí, jelikož se musí vyrovnat s pocitem ztráty.

Napůl divoký Napůl divoký Sally Green

S autorkou jsem se seznámila už drive. Její série "Zloději dýmu" byla fajn. Jednička a trojka boží, dvojka slabší - upřímně prostřední díl trilogii takové většinou bývají.

U Half bad: divoký tohle pravidlo neplatilo. Díky krátkým kapitolám dějová linie odsýpala, takže se člověk nenudil.
Jen bych tuhle sérii doporučila spíše začínajícím čtenářům fantasy, náročnější čtenáři k tomu budou mít nejspíš výtky.

Jinak konec povedený.

Holmes z Kjóta 9 Holmes z Kjóta 9 Mai Močizuki

Tohle pohodové pokračování přečteno během dvou hodinek - ideální během cestování či během pauzy na oběd.

13.01.2025 3.5 z 5

Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 11 Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 11 Fuse

Již 11.pokracovani dobrodružství našeho slimáka - nádherná kresba, vtipný a humorný děj...nikdy nezklame

Modrá karbunkule Modrá karbunkule Arthur Conan Doyle

Moc pěkný případ s Sherlockem Holmesem - dokonalá vsuvka ve čtenářské vyzve

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Oddechovějsi četba - nenadchne ani neurazí

03.01.2025 3 z 5

Sherlock Holmes a Pláč nevinných Sherlock Holmes a Pláč nevinných Cavan Scott

Nové a báječné pokračování Sherlocka Holmese - velký potlesk Cavanu Scottovi. Parádní dějová zápletka - v případě audioknihy též velmi dobré - Václav Knop Vás do děje vtáhne a nudit se určitě nebudete.

29.12.2024 3.5 z 5

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Velice smutný příběh - v budoucnu sáhnu i po dvojce

26.12.2024

Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte Haemin Sunim

Další dílo od Simona dočteno.
Moc krásně ilustrovaná knížečka s cílem Vás ponaučit l životě, lásce, štěstí...rozdělena do ktasich Kapitol plná citátů.

Jak už název vypovídá, je někdy lepší se zastavit a nadechnout se,
jelikož v dnešní době neustále spěcháme.

17.12.2024 3 z 5