Teddy2023 komentáře u knih
(SPOILER) Předchůdce pokrevních pout "Vampyrskou akademii" jsem začala číst , když si ji do parády vzalo nakladatelství Domino.
(Nyní ji k zakoupení najdete s barevnou ořízkou - úplná nádhera :) )
Pamatuju si, jak jsem napjatě vyčkávala, až vyjde každý další díl.
Pokrevní série přináší vyprávění z pohledu vedlejších postav, kterým se ve "Vampýrská akademii" nedostalo prostoru.
Richelle Mead nejen vdechla život jednotlivých postavám, ale propojila dokonale i dějovou linku.
Tenhle díl spolu s šestkou se mi moc líbil - retrospektivní prvky tomu dodaly šmrnc. Dozvíme se vše, co předcházelo a jak se bratři Elrickovi dostali k alchymii, jaký vztah si vybudovali s jejich učitelkou...
Čím další díl, tím více akce...ačkoliv se manga více táhla, nebyla špatná.
(SPOILER) Pamatuji si dobu, kdy byl dostupny pouze neofcialni překlad - vyprávění o dvou bratrech, kteří porušili tabu: pokusili se vzkřísit svou mrtvou matku - a za tenhle přestupek zaplatili hrůzostrašnou cenu.
Samotná série se skládá z 27 dílů (v případě, že nepatříte ke čtenářům, sahněte po anime) - kresba pěkna a dej místy naprosto j popukani.
Jedná z knih, které jsem četla dvakrát - jednou v originále a pak i v češtině. Po pár letech mi to nedalo a rozhodla jsem se pořídit i audioknihu do své knihovničky.
Erin Watt píše velmi čtivým stylem - tempo svižné- pokud čtete "červenou knihovnu" tak nebudete zklamáni. Kdo by neměl rád dívku z chudých poměrů, co si omotá kolem prstu bohatého mladíka z velmi známé rodiny.
Přečteno již před dlouhou dobou na doporučení - viděla jsem nedavno i filmové zpracování, které mě mile překvapilo. Kníže se nevyrovnalo, ale i tak ho doporučuji.
Riggs Ramson nám přinesl pěkně propracovaný příběh se symtickymi postavami a zajímavou myšlenkou.
V plánu mám vyhlédnuté i ostatní díly.
Naprosto nezapomenutelná kniha - viděla jsem i dvě filmové zpracování. Poprvé americké a pak japonské.
Hlavní hrdina prožije velkou lásku i ztrátu - ukáže nám, že naše rozhodnutí ovlivní vše, co v budoucnu hodláme podniknout.
Další skvělé pokračování princezny Anastasiae - krásná vzpomínka na dětství
(SPOILER) Trojka přináší všechno, co by měla obsahovat: smutný konec a obětí.
Musím uznat, že některé postavy dostaly, co si zasloužily.
Je mi ale líto Gabriela - jak se říká, nejtěžší to mají vždy pozůstalí, jelikož se musí vyrovnat s pocitem ztráty.
S autorkou jsem se seznámila už drive. Její série "Zloději dýmu" byla fajn. Jednička a trojka boží, dvojka slabší - upřímně prostřední díl trilogii takové většinou bývají.
U Half bad: divoký tohle pravidlo neplatilo. Díky krátkým kapitolám dějová linie odsýpala, takže se člověk nenudil.
Jen bych tuhle sérii doporučila spíše začínajícím čtenářům fantasy, náročnější čtenáři k tomu budou mít nejspíš výtky.
Jinak konec povedený.
Tohle pohodové pokračování přečteno během dvou hodinek - ideální během cestování či během pauzy na oběd.
Již 11.pokracovani dobrodružství našeho slimáka - nádherná kresba, vtipný a humorný děj...nikdy nezklame
Moc pěkný případ s Sherlockem Holmesem - dokonalá vsuvka ve čtenářské vyzve
Nové a báječné pokračování Sherlocka Holmese - velký potlesk Cavanu Scottovi. Parádní dějová zápletka - v případě audioknihy též velmi dobré - Václav Knop Vás do děje vtáhne a nudit se určitě nebudete.
Velice smutný příběh - v budoucnu sáhnu i po dvojce
Další dílo od Simona dočteno.
Moc krásně ilustrovaná knížečka s cílem Vás ponaučit l životě, lásce, štěstí...rozdělena do ktasich Kapitol plná citátů.
Jak už název vypovídá, je někdy lepší se zastavit a nadechnout se,
jelikož v dnešní době neustále spěcháme.