teer.h teer.h komentáře u knih

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Tohle je pro mě zatím nejlepší díl.
Byla to od začátku jedna velká jízda! Od začátku do konce to byla jedna velká akce. Kniha byla plná překvapení, intrik a zvratů, které mě dostaly.
Přiznám se, že mě mrzelo, jak se k sobě chovali Chaol a Calaena.... Nějak jsem nepochopila, proč.. po tom, co spolu prožili.
Ale i tak je Rowen srdcovka :D

06.03.2021 5 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Skvělé pokračování! Po dočtení tohoto dílu, jsem se nemohla dočkat toho dalšího. Nejprve jsem si říkala, že se v knize nic moc neděje a pak se to rozjelo. Klasicky jsem stránky jen hltala. Tím příběhem žiju, jako bych byla sama hrdinka :D

21.02.2021 5 z 5

Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Na knihu jsem se celkem těšila, protože Hunger games miluji. Co si budem, jméno Coriolamus je proste nevyslovitelný :D.
Já jsem v knize celkové postrádala nějakou velkou akci. Když už tam konečně začínalo být nějaké vzrůšo, tak to autorka zabila ve dvou stránkách.
Bylo zajímavé číst Korji myšlenky, jak v sekundě dokáže totálně obrátit.
Bylo super, že jsem shodou okolností koukala na Hunger games 3 a byla jsem nadšená z toho, jak se to prolíná! Píseň Hanging tree, jed.. a tak dál a tak dál. :)

26.12.2020 4 z 5

Panství krve a kovu Panství krve a kovu Sara Holland

Příjemné čtení. Kniha se hezky četla, ale zase to nebylo nic extra, proto nemůžu dát plný počet hvězdiček. autorka to mohla udělat více napínavější, vyždímat z toho více. Téma bylo určitě velmi zajímavé, jsem zvědavá na další díl. :)

08.11.2020 4 z 5

Polibek Polibek Anna Todd

(SPOILER) Po shlédnutí druhého filmové dílu jsem si řekla, že to prostě nevydržím a musím si pořídit knihy!
Musím říct, že autorka má velmi čtivý styl psaní a od knihy se téměř nedá odtrhnout. Co se týče příběhu...achjo, proč má Hardin 2 piercingy :D
No nic, příběh jako takový se mi líbil. Sice to byla samá hádka/sex/hádka/sex/hádka... ale bylo to hezké čtení a já hned šahám po druhém díle!
Jo a ten konec? Chudák, já si u filmu s kamarádkou říkali, že to není tak hrozný. Ale konec v knížce? To je dost silný kafe!

24.10.2020 4 z 5

Čtyři mrtvé královny Čtyři mrtvé královny Astrid Scholte

A mě se to líbilo. Krásné oddechové čtení. Po delší době jsem neuhodla celou zápletku dobře a byla jsem ráda, že jsem měla neočekávané překvapení. :)
Celkové rozdělení na kvadranty a 4 královny se mi líbilo, bylo to zase něco trošku jiného. :)

18.10.2020 4 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Překvapilo mě, že tento díl se mi až tak moc dobře nečetl. Harry mě dost štve, jak je natvrdlý, výbušný a fakt arogantní, jak tvrdí Snape. Do knihy jsem se začetla asi tak za polovinou, jinak žádná velká akce? Pro mě až asi posledních 100 stránek, které bych snesla delší. Ale uvidíme, co další díl :) Já jsem vděčná, že chápu čím dál více věcí, co jsem moc nechápala, nebo tam nebyly.

31.08.2020 4 z 5

Krvavé Impérium Krvavé Impérium S. J. Kincaid

I přes negativní komentáře, co jsem četla, i já jsem zklamaná. Po prvním díle, který byl parádní jízda, byl tento díl zklamáním.
Ze začátku jsem se nějak nemohla do knihy začíst. Stala se tam taková spousta věcí, které byly ledabyle popsány. Mě tam chybělo více popisu. Spoilery.Třeba jak se vlastně dostanou za Interdiktem je popsáno v pár stránkách, přitom bych čekala, že když se dostanou někam, o čem nevěděli ani že 100 % existuje, nebo kde to je více kapitol...
A vlastně celá kniha o tom, že člověk hádá jestli to jeho chování Tyrus předstírá. Ve 20 stránkách se stane několik zvratů... v tuto chvíli nemám chuť na další díl..
Ale obálka je nádherná. :) 2,5 hvězdičky

26.12.2019 3 z 5

Pozorovatelka Pozorovatelka Anna Bright

Velmi příjemné "oddechové čtení".. před touto knihou jsem četla Nikdynoc, takže tahle kniha se četla velmi lehce.
Musím říct, že příběh se mi velice líbil. Připomínalo mi to lehce Selekci (kterou opravdu miluji). Selah mi byla velice sympatická a hned jsem si ji oblíbila. Některé události, co se v knize staly, jsem nečekala. Určitě se těším na další díl a jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. :)

08.11.2019 4 z 5

Diabolik Diabolik S. J. Kincaid

To byla jízda. Kniha plná intrik a zvratů. Mě se to líbilo! Kniha mě celkeem pohltila a četla se skvěle. Popravdě jsem nevěděla co od ni čekat, ale Nemesis jsem si velmi oblíbila, i to, kým se stala. Těším se na další díl!

10.09.2019 5 z 5

Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Ikdyž jsem si od začátku myslela skoro vše správně, kniha mě neskutečně bavila! Autorka má skvělý a čtivý styl psaní. Kniha mě opravdu pohltila. :) Zároveň jsem ráda, že tam nebylo rozsáhle vysvětování, jak to vlastně z pohledu vědců všechno vzniká (prostě bych to stejně nepochopila a pochopit bych to ani nechtěla :D). Hlavní hrdinku jsem si oblíbila, taktéž i Paula a rozhodně se těším na další díl! A ta obálka!

21.02.2018 5 z 5

Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Spoilery
Co dodat.. opět krásný díl, který byl stejně napínavý a čtivý, jako ten předchozí.
Musím říci, že v tomto díle jsem si pro změnu více zase zamilovala Kadena, oproti prvnímu dílu, kde se mi zase líbil Rafe (u kterého jsem si tedy myslela že je to zabiják :D).
Aster, Aster... ja to prostě tušila, že se stane co se stalo, ale stejně jsem trošku doufala, bohužel.
Autorka umí skvěle schovávat postavy do děje, že ani nepoznáte, že by to mohl být někdo, na koho celou knihu čekáte. Já byla opravdu párkrát překvapená a nečekala jsem to.
Komizar, trošku jsem doufala v to, že se změní a "změkne", ale to se nestalo. Byl to ..., který uměl využívat slabých lidí v jeho prospěch (jako Kadena a Calanthu). Nicméně Calantha mě velmi mile překvapila, jak svým příběhem, tak jak pomáhala Lie.
Určitě jsem zvědavá co bude v dalším díle, jak to vše skončí... 5 hvězdiček a rozhodně doporučuji! Snad další díl vyjde brzy!

31.01.2018 5 z 5

Dračí proroctví Dračí proroctví Sandra Regnier

“Může tě vyfotit silniční radar?” humor v téhle knize nemá konce! Od téhle knihy se nedá jen tak odtrhnout.
Opět skvělý díl, plný akce a sexy elfů

15.11.2017 5 z 5

Čáry života Čáry života Veronica Roth

Na knihu jsem se velice těšila, protože sérii Divergence jsem si opravdu hodně zamilovala. Ta byla velice čtivá a nemohla jsem se od ní odtrhnout. :)
Ale když jsem začala tuhle knihu číst, no po první kapitole jsem vůbec neměla chuť ji číst. Vůbec jsem nechápala co první kapitola popisuje, o co tam jde. Četla jsem ji vícekrát. Pak jsem se do ní začetla musím říct, že kniha je hezká. Ale mrzí mě, že některé části nejsou více detailně popsané, i ten konec byl takový rychlý. Když byla nějaká akce, velmi rychle končila.
Ale jinak nápad knihy je velmi hezký, určitě si přečtu druhý díl, i když nevím co od něj čekat, popravdě jsem si myslela, že to bude jen jeden díl.
Musím i říct, že nic moc představu o hlavních potavách nemám, přizpůsobila jsem si je podle sebe, mohli být detailněji popsané, aby jsme si hned udělali představu.
Snad mě Veronica mile překvapí :)

20.07.2017 4 z 5

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Na tuto knihu jsem se docela těšila. Další kniha, kterou jsem si vybrala do seznamu děl k maturitě :D
Já nevím, asi jsem od toho možná čekala trochu víc. Styl, kterým to bylo napsáno mi moc nesedl. Četla jsem to poměrně dost dlouho a nemohla jsem to stále dočíst. Pokaždé jsem u toho usla, přitom příběh se mi celkem líbil, byla to zábava, ale prostě mi to trvalo dlouho, než jsem to přečetla.
Co se týče Saturnina, tak ten byl skvělý. Jeho plány mě vždy rozesmály. Tetička, co dodat, ta byla hrozná :D
Vím, že knihu už si asi nikdy nepřečtu. Stačilo mi to jednou :)

24.08.2016 4 z 5

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Ke knize jsem se dostala, protože jsem ji musela přečíst do školy. To, jak byla kniha napsána mi nevyhovovalo na začátku jsem ani moc nechápala co se děje, o čem vlastně čtu. Poté jsem se docela do knihy začetla.
Ačkoli mi styl psaní nevyhovoval (a četla jsem jí déle, než obvykle jiné knihy), příběh byl napínavý a velmi smutný. Konec mě dostal, ta naděje, ale od začátku bylo jasné, jak to dopadne.
Člověk se nad tímto příběhem zamyslí, v jaké době žijeme a jeké to bylo předtím. Nedokážu si to představit.
Arnošt Lustig je spisovatel, který toho velmi mnoho zažil.

24.08.2016 5 z 5

Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

Moje nejoblíbenější kniha z dětství :-) Až budu mít chvíli čas, tak si ji po těch letech ráda přečtu, stále ji mam doma :-)

01.08.2016 5 z 5

Vzpoura Vzpoura Andrea R. Cremer

Tento díl se mi líbil možná o něco více, byla jsme v jednom napětí :-) Ale začal mi hrozně vadit Shay a postrádala jsem Rena. Skvělý díl, plný zvratů :-)

18.07.2016 5 z 5

Jak je důležité míti Filipa Jak je důležité míti Filipa Oscar Wilde

Knížku jsem četla dvakrát a byla jsem i na divadelním představení, mám ji opravdu ráda Dala jsem si ji i do seznamu k maturitě :) Je to sranda a kniha má skvělé téma :) doporučuji :)

11.07.2016 5 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Úžasná kniha s jedinečným tématem. Knihy jsem přečetla jedním dechem a jsem velice ráda, že jsem na ně narazila. Už jen ta obálka je super. :) Aspen se mi už od začátku moc nelíbil, zato Maxonovi jsem fandila :D :). Kiera opravdu nezklamala. Pro mě jedny z nejlepší knih jaké jsem kdy četla :)

11.07.2016 5 z 5