TeraBla TeraBla komentáře u knih

Sedmá pohroma Sedmá pohroma James Rollins (p)

Po dlouhé době jsem si zase přečetla další díl Sigmy a byla to paráda. Biologie mému srdci blízká, drama, záhada, děj akční, nové zajímavé poznatky a fakta. Rollins se čte dobře, fajn oddychovka.

15.09.2022 4 z 5

Poslední číslo Poslední číslo Hayley Barker

Příběh originální, psáno pro mladší generaci. Proto jsem asi u dost věcí trpěla, nelíbilo se mi to, mela jsem problém to dočíst. Hodně obyčejné a dost morbidní a depresivní, na to, že to je určeno pro mládež.

04.12.2021 2 z 5

Piranesi Piranesi Susanna Clarke

Další knižní počin od autorky, jejíž prvotina se mi velmi líbila. Piranesi je nevšední příběh, taková jednohubka, která začíná v Síních se Sochami a velmi brzy rozvíjí svůj děj takovým způsobem, že čtenář chce víc a víc. Za mě skvělé, krásně psané.

12.11.2021 4 z 5

Tichá smrt Tichá smrt Peter May

(SPOILER) Opět velmi čtivé, dej měl spád, napětí. Zajímavá byla vsuvka ve vyprávění života tety Any. Závěr knihy se dal trochu předvídat. Na autora příliš mnoho mrtvých postav, příliš mnoho deprese. Nicméně se mi to opět líbilo. Sázka na jistotu.

09.11.2021 4 z 5

Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

Nečekaně příjemné počtení se základem historie a se spoustou magie, lásky a přátelství. Bavilo mě to, dej měl spád, žádná hluchá místa. Hodně odlehčené, nejen pro young adult čtenáře.

03.10.2021 4 z 5

Zvony Londýna Zvony Londýna Ben Aaronovitch

Výborně a vtipně psané, tak jak se dalo v 7.knize série očekávat. Osobně jsem měla jen problém vzpomenout si při čtení na osoby a vztahy mezi nimi. Chvílemi jsem se trochu ztrácela v ději. Druhá polovina famózní a hltala jsem každou stránku. Tohle čtení mě moc baví.

10.08.2021 3 z 5

Ticho ve sněžném městě Ticho ve sněžném městě Eva García Sáenz de Urturi

Detektivka s vcelku nápaditým tématem. Četlo se to dobře. Zhruba uprostřed se děj trochu zasekl a nutila jsem se do čtení. Kdyby měl příběh o 100 stran méně a přidal na akčnosti, bylo by to lepší. A ještě jedna poznámka - nesedělo mi vyprávění z postavy detektivka, er forma by tomu slyšela víc. I tak jsem zvědavá na další díly.

10.04.2021 3 z 5

Žena bez minulosti Žena bez minulosti Dominic Nolan

Příběh je napínavý a zajímavý. Jenže autor se tomu asi moc nevěnoval, protože kdyby to rozepsal a dal tomu čas, byla to paráda. Nelíbil se mi popis věcí a prostředí, dialogy nedávaly smysl a mnohdy jsem nevěděla, kdo vlastně co říká, charaktery postav nema cenu nijak komentovat. Za mě škoda, mělo to potenciál.

04.03.2021 2 z 5

Poslední tóny z krypty Poslední tóny z krypty Alan Bradley

Opět skvělá Flavie de Luce. Možná zatím nejlepší díl. A poslední věta mě dost rozhodila a těším se na další knihu. Moc nechápu, proč se tato kniha nachází v dětském oddělení pro základní školy. Celá série mě moc baví, skvělý humor, chemické rovnice, nápad,akce a napětí.

25.10.2020 4 z 5

Čtenářský klub osamělých srdcí Čtenářský klub osamělých srdcí Lucy Gilmore

Bylo to dobré, to nemohu říct. Ale! Upřímně mě kniha za srdíčko nechytla. Přišlo mi, že autorka se dost křečovitě snažila do knihy vecpat emoce a vzletné myšlenky z několika knih. Postavy mi přišly nemastné neslané (a to mám tento typ příběhů ráda), nikomu z nich jsem nefandila. Abych nebyla tak kritická, rozhovor v kuchyni mezi dvěma postavami a jejich vzpomínkami na blízké mě dojmul.

18.11.2024 3 z 5

Mramor a plátno Mramor a plátno Stephanie Storey

Zajímavá historická fikce, která se mohla klidně takhle odehrát. Kniha se mi četla trochu těžce. Nicméně v ní bylo pro mě spousty zajímavých věcí. V hlavě se mi stále odehrávala hra Assassins Creed.

08.11.2024 3 z 5

Běžkyně Běžkyně Peter May

Jako vždy - čtivé, napínavé, zajímavé.

19.10.2024 4 z 5

Hadohlavec Hadohlavec Peter May

Tohle byl nekompromisně nejlepší díl. A to jsem nečetla ten poslední. Skvělá zápletka s biologickou zbraní, postavy byly konečně sympatické, dokonce i milostná linka byla v normě. Napínavé do poslední stránky.

20.09.2024 5 z 5

Dopisy měsíčního dne Dopisy měsíčního dne Emmi Itäranta

Vesmírné sci-fi z blízké budoucnosti. Z celé knihy a příběhu na mě padala menší deprese, samá dálka, tma, zima a samota. Musela jsem se přizpůsobit pomalému tempu knihy. V knize je spoustu věcí vyřčených mezi řádky a myšlenek k přemýšlení. Příběh ve mě asi bude ještě chvíli rezonovat.

15.09.2024 4 z 5

Sál smrti Sál smrti Peter May

Opět skvělý třetí díl série čínských detektivek. Téma se mi líbilo, i když nebylo příliš radostné. Romantický vztah obou hl. představitelů mi stále nesedí a hlavně chování Margaret mi dost vadí. Ale i tak jsem zvědavá co se stane v dalším díle.

01.09.2024 4 z 5

Pán ohně Pán ohně Peter May

Peter May je pro mě záruka skvělé četby a potvrzuje to i ve svých prvotních dílech. Detektivka z čínského prostředí byla zajímavá hlavně co do popisu života v Číně. Trochu mi neseděla romantická linka, úplně jsem jim to nevěřila. Těším se, co bude dál.

22.07.2024 4 z 5

Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa (p)

Příjemná japonská jednohubka, která po přečtení vykouzlí úsměv na tváři. I když to bylo krátké počtení, cítila jsem se s postavami dobře. Navíc to prostředí - Japonsko, knihkupectví, výlet do hor. V knize je spoustu myšlenek vepsaných mezi řádky. Prý je i pokračování? Sem s ním!

20.04.2024 4 z 5

Odkaz Odkaz Nina Wähä

Rodinné drama. Chladné prostředí. Šíleně falešné vztahy. Individuality. Toxické prostředí. Žádná oblíbená postava. Skvěle se to četlo, mělo to spád, bylo to různorodé, co postava to jiný charakter. Bavilo mě to.

11.03.2024 4 z 5

Veterinářka Veterinářka Gillian Hick

Hezké, příjemné a zajímavé vyprávění o profesi veterinářky v Irsku. Jak tu někdo již psal, místy je to dost silné, někdy dojemné, občas smutné a jindy vtipné. Příjemně se to četlo.

19.01.2024 3 z 5

Ozvěny run Ozvěny run Christina Courtenay

Hezký romantický příběh s historickým podtextem. Bylo to klidné, jednoduché čtení s předvídatelným dějem. Zajímavá byla historie o vikinzích a prolínání příběhu z minulosti s tím ze současnosti. Konec byl trochu zrychlený a stručný.

23.11.2023 3 z 5