TeraBla TeraBla komentáře u knih

Ve stínu Hvozdu Ve stínu Hvozdu Naomi Novik

Naprosto nečekaně čtivý příběh plný kouzel ve smyšlené zemi . Doslova jsem knihu zhltla. Chvílemi mi dělala problém stylistika a občas nesedící průběh děje, ale v pohádkách je možné všechno. Hezké, nové a po dlouhé době jsem mile překvapena.

16.10.2020 5 z 5

Ostrov Ostrov Robert Merle

Jako všechny knihy Roberta Merleho se i Ostrov četl příjemně. Mám ráda jeho vyprávění, popisy dramatických situací a umění vtažení čtenáře do děje. U Ostrova mi vadilo obsáhlé rozebírání obyčejných věcí. Děj mohl být kratší a ke konci bylo náročné knihu dočíst. Závěrečný boj s mořem byl ovšem skvělý.

10.10.2020 3 z 5

Paměť kostí Paměť kostí Diana Gabaldon

Souhlasím s ostatními čtenáři, Paměť kostí je dosud nejslabší kniha série. Americká historie mě minula a množství jmen, půtek a přestřelek mě příliš nebavilo. Otravné bylo také neustále se potkávání známých postav. Konec knihy byl úplně přitažený za vlasy. Nicméně Gabaldon baví, mám jí ráda pro její oddychové tempo i příběh.

30.09.2020 3 z 5

Vetešník Vetešník Jess Kidd

Vtipné, napínavé čtení, které se převtělí do detektivky s prvky hororu a thrilleru. Bylo to zábavné, jednoduché a čtivé.

08.09.2020 3 z 5

Sbohem, přízraky Sbohem, přízraky Nadia Terranova

Čiré utrpení číst o stesku jiných. Snaha rozloučit se s tělem otce, udělat definitivní tečku za někým, kdo odešel a co ovlivnilo celý život hlavní postavy. Kniha se četla špatně, chvílemi jsem chtěla zatřást hlavní postavou, aby se trochu srovnala se životem.

08.09.2020 1 z 5

Děvčata z Firefly Lane Děvčata z Firefly Lane Kristin Hannah

Knihu jsem nedočetla. A to se mi nestává. Jednoduchý, skoro až kýčovitý děj o dvou rozdílných holkách, co si říkají kamarádky a občas se chovají dost toxicky. Závěrečná zápletka mě ale dost zklamala a hodně naštvala, a opravdu jsem neměla chuť to dočíst, když bylo zřejmé, jaký bude závěr knihy.

21.12.2024 2 z 5

Čtvrtá oběť Čtvrtá oběť Peter May

Druhý díl stejně čtivý a akční jako ten první. Líbí se mi zajímavosti z historie a zvyklostí Číny. Jen z té romantické linky jsem v rozpacích, hlavní hrdinka mi přijde protivná.

05.08.2024 4 z 5

Ramses - syn světla Ramses - syn světla Christian Jacq

Čtivé, stručné, zajímavé. Spousty nových informací o starověkém Egyptě. Psáno je to opravdu stručně, dialogy jsou občas trochu zmatené, ale mají spád. Líbilo se mi to. Doufám, že se dostanu k dalším knihám série.

11.06.2024 4 z 5

Pekelná krev Pekelná krev James Rollins (p)

Poslední a nejlepší díl trilogie. Hodně mě bavil, hlavně ta část v Praze. Postavy mi konečně nepřišly protivné, mělo to svůj charakteristický spád, napínavé až do konce. Rollins je prostě záruka skvělé zábavy.

24.05.2024 5 z 5

Bouřlivé časy Bouřlivé časy Anne Jacobs

Stále svižné a nenáročné čtení. Bohužel si nedokážu oblíbit ani jednu postavu, ani se vcítit do příběhu a prostředí. Nicméně jsem zvědavá na další díl.

29.04.2024 3 z 5

Nevinná krev Nevinná krev James Rollins (p)

Pokračování Krvavého Evangelia je opět čtivé, svižné, akční a plné biblických legend. V tomto díle mi začal vadit vztah Erin a Jordana, včetně neustále opakujícího se slova "teplo". Jsem zvědavá na třetí díl.

16.04.2024 4 z 5

Krvavé evangelium Krvavé evangelium James Paul Czajkowski

Jakmile otevřu knihu psanou Rollinsem, už se těším na dobrodružství, akci a zajímavé informace zapracované do děje. Tady tomu nebylo jinak. Ale nebylo to úplně ono, místy to drhlo, nemělo to ten správný spád. Nicméně se těším na pokračování a jen doufám, že to nebude přitažené za vlasy co do postav a romantické linky.

22.03.2024 3 z 5

Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Napínavé, chladné, bezcitné. Opět skvěle a poutavě napsané, přečtené za pár dní. Od jisté doby jsem dost citlivá na rodinná dramata, takže jsem se při čtení dost ošívala. Nic to ale nemění na tom, že celá série je čtivě napsaná. A konec? Bude další díl?

18.10.2023 3 z 5

Dobrodruh z Paříže Dobrodruh z Paříže Dirk Husemann

Dobrodružné, to ano, ale něco tomu chybělo. Možná více tajemna a napětí? Nápad dobrý, četlo se to hezky, děj plynul. Taková zábavná jednohubka na léto.

22.07.2022 3 z 5

Zpověď knihkupce Zpověď knihkupce Shaun Bythell

Pokračování Deníku knihkupce, vtipné, jízlivé, přátelské, skotské a knižní. Z knihy sálá přátelská atmosféra a pohoda.

29.11.2021 3 z 5

Konec starých časů Konec starých časů Carmen Korn

Zpočátku jsem mela problém se začíst a zorientovat se v množství postav. Psáno opět podle odstavců a děj přeskakující z postavy na postavu. Čte se to svižně. Dějově pohodové, žádné velké výkyvy.

11.10.2021 3 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Příběh o jedné holce, co si jela do Paříže splnit svůj sen. S hlavními postavami jsem moc nesympatizovala, ostatní postavy mohly mít rozvinutější osobní příběh, milostné drama mě bohužel nechávalo v klidu. Nicméně je to příjemná letní jednohubka, která se dobře čte. A příběh končí dobře. A to je to, co potřebujeme. Dobrý konec a sladký zákusek.

02.07.2021 3 z 5

Piráti Piráti Simon Scarrow

Klučičí knížka o pirátech v době velkého Řecka a Říma. Děj okamžitě vtáhne čtenáře, hlavnímu hrdinovi drží palce. Dost osvěžující je, že zde nebyla jediná ženská postava. Později se některé bitvy opakovaly, popis zranění byl občas příliš nekompromisní. Bavilo to mě. Doufám v pokračování.

08.06.2021 3 z 5

Jedině Neapol: Aneb co mě naučila má italská tchyně o jídle a rodině Jedině Neapol: Aneb co mě naučila má italská tchyně o jídle a rodině Katherine Wilson

Autentické vyprávění o životě v Itálii. Bylo to vtipné, zajímavé, poučné. Děj byl jednoduchý, ve formě vyprávění. A jako přídavek pár receptů na konci. Pokud máte rádi Itálii, ideální k přečtení.

07.11.2020 3 z 5

Ostrov bouří Ostrov bouří Leonora Christina Skov

Nápaditý příběh s prvky thrilleru. Začátek byl trochu pomalejší v rozjezdu a seznámením s postavami, ale jinak má kniha tah a šmrnc, čte se dobře a je to napínavé až do konce.

08.09.2020 3 z 5