TerezaaBaarova komentáře u knih
Seriál jsem hltala, takže kniha byla jasná volba.
V knize jsem ovšem Offred (Fredovu), Serenu i Nicka viděla jinak. Viděla jsem je tak, tak je znám ze seriálu - moje mínus. Nejdřív se má číst, potom dívat, žejo.. I seriál byl neosobní, ale silnej.. jenže kniha byla ještě neosobnější a úplně emočně ani citově to vlastně žádná horská draha nebyla, což jsem čekala, že bude - opět lehké zklamání. Čekala jsem trochu víc, ale i tak je to skvělé čtení a bavilo mě to! Dávám 5z5!
Od Shari nejsou thrillery takový masakry, brutální krváky a zádomrazy ale spíš, tak jako ze života. V tomto případě sedí žánr opravdu skvěle : Thriller pro ženy.
Tento byl dobrý, rozhodně přečtu další její knihy.
(SPOILER) Trochu zvrácený, trochu morbidní ale opravdu dobrý thriller!
Zpověď vraha, tyto pasáže byly obzvlášť výživné.
Hlavní postava mi byla vlastně sympatická a vyšetřovatel nakonec taky. Až nakonec.
Spoiler:
Jediné co mi vadilo nebylo to, vrah byla žena, ale to, že svědek řekl, že inkriminovaná postava byl divný chlap - buď byl ten svědek fakt blb a nebo to autorka knihy trochu podcenila.
Asi na třetí stránce mi bylo jasný, že dneska nepůjdu spát.
Kniha vás naprosto pohltí, chcete vědět víc a víc a jak je to možné? Mrazí vás!
Prostě pecka od začátku až do konce!
Kdybych mohla dát deset hvězd, dala bych jedenáct!
Moc příjemné čtení, první kniha od autora.
Ze začátku mi trvalo se naladit na jazyk a na styl, před vidinou, kolik stran mi chybí, jsem se bála, že to bude trápení. Ale konal se opak! Kniha byla super, příběhy hrdinů strhující a moc jsem jim fandila!
Skvělé! Vynikající! Strhující!
Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, přečteno za jeden den! Ačkoliv jsou dvě věci, které bych vytkla - komisařka, škoda, že nahradila hlavního hrdinu Joonu a druhá - tušila, kdo by mohl být vrah, od druhé poloviny knihy.
Jelikož první díl byl opravdu slabý, zkouším dát šanci druhé knize. Zase slabota. Tyto lehké knihy, bez pořádného mordu, bez hloubky jsou pro určitý typ lidí. Pro lidi, co leží doma s chřipkou a moc jim mozky neberou. Čtou. Spí a čtou a vlastně jim nic neunikne, když usnou podruhé. :) Takto jsem to pojala a vlastně fajn. Lehký, mělký. Ale jelikož jsem se dala na boj, sérii dočtu.
Scifi nemusím, nevyhledávám ho, ale protože mám J.D.Bakera ráda, dala jsem knize šanci...Nezklamala, ale ani nenadchla... Asi nemám k hodnocení víc co říct, karanténa, nejistota, politika, vojáci, hajzli - docela realita, ne?!
Byla bych raději, kdyby pokračoval Sam Porter,...
U tohoto druhé dílu velice oceňuji, že místo a postavy, na které přijdete až postupem času, zůstaly stejné. To bylo milé překvapení.
Pěkná detektivka jednohubka, napětí od začátku až do konce, takové milé čtení pro holky... Je cítit, že autorka je žena, ale vůbec to knize neubírá!
Yrsa je fakt dobrá! Její Freyja, Huldar a vlastně i Erla jsou skvěle propracované postavy, které se samy profilují dál a dál.
A téma této knihy...šikana a odveta. Ta bude, buhužel, aktuální věčně...Napětí a bolest se zde objevují velice silně a atmmosféra je opět mrazivá.
Jo, super čtení...celá série je musttoread!
(SPOILER) Jsem velký fanoušek Sebastiana Fitzka! A když jsem se konečně dočkala této knihy, hned jsem ji koupila! Opravdu jsem neprohloupila! Mám ráda jeho doslovy a tentokrát napsal Předmluvu a nezklamal :)
Auris je super promyšlený napínavý psychothriller, který mě maximálně vtáhl a bavil až po poslední tečky. Jak se u dobrých knih stává, nechává tak na půl otevřený závěr, což je škoda, protože zas budeme čekat rok na další díl... Jak to je teda s Hegelem/Aurisem doopravdy? Je klaďas nebo záporák? Jak to je s Julou a jejím bratrem?
Vůbec bych nepoznala, že tento bestceller napsal Kliesch, který, snad, doufejme, půjde ve Fitzkových šlépějích a dostane významné místo u mne v knihovně. DOPORUČUJI A DÁVÁM 5!
Napětí: Zvláštní brutalita, mám přečtených docela dost detektivek/thrillerů ale s takovou zvláštností jsem se ještě nesetkala... :)
Hlavní postavy: Zvláštní dvojka... Huldar asi pěknej trouba. Freyja asi upjatá, taková neslaná a nemastná psycholožka.
Trochu se to vleklo, ale vlastně jsem se nemohla odtrhnut.
Sečteno podrtrženo, Huldar i Freya měli solidní vývoj, příběh gradoval, vrah mě napadl asi na milisekundu, pak jsem to zavrhla a nakonec mě to překvapilo... takže dobrý, dávám 4z5. Bylo to dobrý, ale ne skvělý... Další díly budou určitě solidní.
Sebastian Fitzek nikdy nezklame! Pasažér 23 byla jízda! Od začátku až do konce vás drží v napětí, v duševním neklidu a s husí kůží na zádech.
V této knize je více postav, než jsme od něj zvyklí, trochu se v tom zamotáte, ale když se vymotáte, tak si sednete na zadek, jak to měl zas promyšlené od první stránky až do té poslední.
Nejlepší na tom je to, že poděkování je ještě před Epilogem, to pobaví, protože při jeho čtení už pomalu zpracováváte celý příběh a pak bum, vlastně ještě vysvětlení Prologu.
NO PROSTĚ PECKA!
Kniha měla lepší reklamu, než jaká ve skutečnosti je.
Oddechovka, přečetla jsem ji rychle, ale nic světoborného, nic k čemu se vrátím.
Fitzek je prostě král všech nechutností a zvrhlostí, které v psychothrilleru chcete.
Nic pro slabé povahy.
Pěkně surový příběh s hustým patologem a ještě hustějším záporákem!
Taková ta typická kniha pro ženy, která má přízvisko thriller... nic extra žhavého se nekonalo. Hodnotím knihu jako průměrný ženský román, podkategorie lehce napínavý.
Úžasná kniha, propracovaná do detailních detailů. Zápletka je hodně zajímavá. Dozvíme se mnoho informací o vyšetřujících forenzních metodách a o pschychologii sériových vrahů.
Graduje a graduje a vygraduje do zvláštního závěru. Podle mě potřebuje ještě vysvětlení, mně to nestačí...
Shrnuto a podtrženo, velice geniální thriller, a snad bude další kniha, kde autor objasní, jak to teda všecko bylo doopravdy.
Když jsem přečetla Našeptávače, dožadovala jsem se nějakého vysvětlení.
Hypotéza zla mi dodala jen nějaký, a přidala spoustu dalších otázek!
Ohodnotit tuto knihu je docela těžký, musím to zpracovat ve svý hlavě, protože je tu opět geniální thriller, u kterého chceš číst dál a dál... chvilkama máš docela nahnáno, chvílema ti tluče srdce a občas nechceš, aby to tak bylo...
Detaily Milina života a rozuzlení případu nám Donato dávkoval pěkně po malých kouscích a ten závěr? To prostě dělá naschvál, jsme zas u toho, chci další knihu a další vysvětlení!
Všechny knihy od B.A.Paris jsem přečetla za jediný den, tahle nebyla výjimkou.
Čekala jsem, kdy se román stane thrillerem, což se nestalo, ale to této knize neubírá, opět byla krásná, bolavá, výjimečná!
Nic pro slabé povahy.
Pěkně surový příběh s hustým patologem a ještě hustějším záporákem!