Terezaazeret komentáře u knih
Toto jenkniha, která je ve veřejném prostoru opěvováná právem.
Jazyk - dokonalý, obohacující.
Architektura děje - vše graduje, ovšem nevtíravou rychlostí
Postavy - jsou propracované do posledního detailu
Z knihy a každého slova v ní, je cítit autorčina obrovská pokora, kterou má nejen vůči psaní jako takovému, ale taky vůči svým postavám, ději a místu, o němž píše, proto je nejspíš kniha tak oceňovaná a já se přidávám k zástupům fanynek.
Nad příběhem, který je vlastně poměrně prostý, se lze na mnoha místech zamýšlet. Je to inspirativní četba pro lidi, kteří si často připadají nepochopení.
Takhle strhujícím způsobem umí psát jen Ona. Stovky stran utíkají pod očima jako nic. Krása. I když ten příběh je dost děsivý.
Tohle je jedna z mých nejoblíbenějších českých knih. Smutná a krásně napsaná.
Klasika, která mě vždycky navnadí koupit si dům na venkově a kurník.
Vhledy do bolavých duší mi nedělají obvykle dobře, ale tohle je tak poeticky napsané, že jsem se od knihy nemohla odtrhnout a přečetla ji téměř na jeden zátah. Podotýkám, že to není úplně stravitelná četba, velký příběh nečekejte, jde spíš o vnitřní svět hlavní hrdinky.
Moc krásná kniha plná moudrých slov a myšlenek. Ať ji otevřete na jakékoliv straně, můžete se začíst a hlavně se zamyslet. To, že vede k zamyšlení nad křehkostí přírody a všeho kolem nás, je její největší deviza.
Dojemný příběh o malé holčičce a muži, kteří spolu nejdřív neměli vůbec nic společného... citlivě vybudovaný příběh, až pohádkový. Krása, takové knihy dnes potřebujeme.
Ze všech Shakespearových her, které jsem přečetla, a že jich bylo hodně, jsem nejvíce nadšená z této klasiky. Mistrně vygradované, moderní i dnes. Když si knihu navíc přečtete ve Veroně, svůj zážitek znásobíte.
London umí psát, kouzlit s atmosférou, bez sebelítosti postav vás donutí s nimi soucítit. Jsem nadšená. Ale je to smutné. Hodně smutné.
Mně se ta kniha líbila! Čekala jsem na základě některých komentářů totální propadák, ale docela jsem se v té knize našla, asi i proto, že jsem z vedlejší vesnice a okolí Veselí je mi tedy důvěrně známé. Líbil se mi vývoj hlavní hrdinky. Kniha to byla velmi lidská, což je v dnešní době ocenění hodné.
Kniha se mi moc líbila. Za prvé mě bavily jednotlivé postavy, vývoj hlavní hrdinky, protože ačkoliv se její jednání může zdát upachtěné, odchod od manžela pro nikoho většinou není snadný a dělá z nás lidi, kteří si občas protiřečí. Text je napsán svižně, bez hluchých míst.
Film jsem neviděla, kniha mě moc a moc bavila. Líbily se mi popisy míst, kde vůbec nic neni. Skvěle napsané.
Krásné a dojemné. Jedna z nejlepších knih, které jsem letos přečetla.
Téma knihy ani děj je mě moc neoslovily, tedy alespoň ne podle anotace. Díky hezkému jazyku a stylu jsem se ale začetla a nelitovala ani vteřiny.
Několik odlišných lidí, několik pohledů na svět a do toho krásné kulisy Beskyd a nakonec i Frýdku a Ostravy. Kniha mě moc bavila.