Terezk-a Terezk-a komentáře u knih

Selekce Selekce Kiera Cass

Nejsem nadšenec dívčích románů, které jsou takřka o ničem. Myslela jsem si, že i selekce bude jen další LOVE STORY, ale mýlila jsem se. Celý děj je mnohem promyšlenější, než jsem si myslela.
+ spisovatelky styl psaní
+ nic se neprodlužuje, když si něco hlavní hrdinové udělají, tak si to většinou hned vysvětlí ( nechodí se okolo horké kaše a nevznikají mylné názory jen proto, protože si hlavní hrdinové neumí o problémech promluvit )
+ zajímavý děj
+ umění spisovatelky vtáhnout vás do děje
+ krásná obálka

30.05.2015 5 z 5

Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Edgar Allan Poe

Výborná kniha, ale myslím si že povídky nebyly hororové. Všechny povídky byly velmi dobře promyšlené a to mě zaujalo.
Obzvláště se mi líbily např. Zlatý skarabeus, Odcizený dopis nebo Podlouhlá bedna :)

22.05.2015 4 z 5

Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

Velmi pěkný román u kterého se zamyslíte nad významem slova láska.
Je to citlivý příběh, plný naděje, tajemství ale hlavně té lásky.

12.02.2015 4 z 5

Dušemrdi Dušemrdi Natascha

Kniha na téma drogové problematiky.
Nepopisuje drogy nebo stavy po nich a podobné, kniha popisuje jak si vydělávají na drogy nezletilí narkomani.
Příběh 17-ti leté dívky, která tvrdě popisuje dětskou prostituci. Její pocity, zážitky a pravdu. Vše je popsáno opravdu nezabarveně vulgárními výrazy...
Doporučuji.

21.11.2014 5 z 5

Alice v zrcadle Alice v zrcadle Jo Kingsley

Naprosto strhující příběh do kterého jsem se zamilovala.
První polovina knihy (příběh očima matky) je naprosto dokonalý. Matka Alice popisuje všechny události naprosto detailně tak, že se do nich dokážete vžít a knihu skvěle prožíváte.
Druhá polovina knihy (příběh dcery) je doplňující tečkou na konec.
Určitě by si jí měla přečíst každá mladá dívka. Jen díky této knize jsem doopravdy pochopila pravý význam této nemoci.
Žádné odborné články na internetu, které popisují anorexii se nemohou vyrovnat této knize. Po přečtení jsem si konečně uvědomila co nemoc obnáší a jak lehce se do ní dá spadnout. Kniha psaná ze dvou různých pohledů (pohled dcery na nemoc X pohled matky na dceřinu nemoc ), je rozhodně výhodou, jelikož je krásně vidět, že když někdo trpí touto nemocí, nejhůře to nese hlavně rodina.
Skvělá kniha.
( Psáno z pohledu 16-ti leté dívky :) )

15.11.2014 5 z 5

Spolubydlící Spolubydlící John Lutz

Knihu bych popsala jako neurazí, nenadchne.
Kniha má krásný obal, od kterého čtenář čeká skvělý příběh, ale opak je pravdou.

29.08.2014 3 z 5

Protože tě miluji Protože tě miluji Guillaume Musso

Naprosto boží knížka!
Velmi čtivý a dojemný děj. Myslíte si, že víte jak to skončí, ale nakonec zjistíte, že je to úplně jinak, než jste si celou tu dobu mysleli.
Určitě doporučuji!

15.04.2014 5 z 5

Horory na dobrou noc 2 Horory na dobrou noc 2 Anthony Horowitz

Myslím že příběhy nejsou HORORY, ale spíše napínavé historky, které se rychle a pohodlně čtou, určitě nenudí a zjištění na konci je vždy zajímavé :)
Doporučuji

07.09.2013 4 z 5

Tátův malý andílek Tátův malý andílek Shani Petroff

Kniha je pěkná ale pro menší věkové kategorie. Sci -fi příběh kde mizí lidi a vracíte se v čase.
Mě tato kniha už nebavila, ale někomu se určitě bude líbit :)

07.09.2013 3 z 5

Horory na dobrou noc Horory na dobrou noc Anthony Horowitz

Kniha se četla opravdu dobře. Někdy jsem se opravdu bála a musela jsem na horor myslet ještě dlouho potom co jsem ho dočetla.
V hororech nejsou zdlouhavé pasáže, takže to rychle utíká !

12.06.2013 4 z 5

Čtyři a půl kamaráda Čtyři a půl kamaráda Joachim Friedrich

Tato kniha je pro děti velmi poutavá a zábavná! Krásně rychle se čte a ke konci každé kapitoly se těšíte na další :)
Kniha je pro dědi určitě vhodná jelikož má i obrázky které potěší :)

11.06.2013 5 z 5

Jmenuji se Ester: Jsem gamblerka Jmenuji se Ester: Jsem gamblerka Ivona Březinová

Tato kniha mě přímo nadchla ! Mám ráda životní příběhy a trauma. Kniha je velmi čtivá a se zajímavým dějem. Žádné zdlouhavé fáze ! Kniha se čte rychle a ke konci každé kapitoly jsem se těšila na další ! Zaujal mě zajímavý děj, který jsem ani nečekala. Kniha je opravdu tak pro 14-ti leté slečny, dříve bych jí nedoporučovala :-)

10.06.2013 5 z 5

Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

(SPOILER) Nejsem cílová skupina, ale i tak jsem knihu chtěla zkusit kvůli kladným doporučením a ohlasům...

Bohužel žánr detektivky spojené s sci-fi a lehce líznuté mytologií a magií mě nijak neoslovil. Začátek knihy byl supr, ale jakmile se do slušně našlápnutého detektivního příběhu začalo míchat nadpřirozeno a démoni, říkala jsem si ajaj...

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu (doporučuji krásně namluveno) a jen díky tomu jsem ji zvládla doposlouchat. Kdybych knihu četla, zcela jistě bych ji odložila. Takto jsem knihu dočetla, i když poslední třetina knihy, kdy jsme se točili někde mezi zemí a peklem, lidmi a démony pro mě bylo lehké utrpení.

Ovšem pokud má někdo tuto tématiku rád a je připraven na strašidelnou literaturu pro děti, kniha se mu bude nejspíše líbit.

14.02.2024 2 z 5

Tatérka Tatérka Alison Belsham

Knihu Tatérka jsem četla po knize Jeden z nás (Shari Lapena) a oproti knize od Shari to bylo slabé kafe. Stále jsem se nemohla začíst, spíše než aby mě kapitoly lákaly číst dál a kniha mě bavila a vtáhla do děje, jsem si spíše s každou další kapitolou říkala, ať už tu knihu mám proboha dočtenou. Napětí nic moc, zápletka nic moc, nějaké překvapení, aha moment, akce, strach...bohužel...

Ale třeba jsem jen náročný čtenář, který chce od knihy něco víc, něco na co bude ještě dlouho vzpomínat, něco co mu nedá ještě pár nocí spát. Nebo mi to prostě jen nesedlo, vzhledem ke kladným komentářům bych se nedivila...

Tato kniha pro mě byla jako další díl kriminálky co dávají v televizi 5x týdně, na který se podívám a za 3 dny už ani nevím o čem byl...

22.02.2023 3 z 5

Přechod čarodějů: zasvěcení ženy Přechod čarodějů: zasvěcení ženy Maryann Simko

Ze začátku mě kniha vůbec nebavila a ani v průběhu četní mě nějak extra neoslovila, ale jakmile jsem knihu dočetla, nemohla jsem na ní a příběh v ní přestat myslet a tak jsem jí znovu otevřela a začala číst odznova, avšak tentokrát už od první stránky s nepopsatelným zaujetím a touhou číst dál a dál.
Kniha, která velmi ovlivnila můj pohled na svět, můj život, ženství, energii a práci s ní.
V knize je veliká moudrost a klid.

27.05.2020 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Ze začátku knihy jsem si říkala, jestli se celý děj bude odehrávat pouze v domě... Nakonec se to asi po 1/3 knihy začalo trochu rozjíždět. Trocha napětí, otázky, nevyřešené odpovědi. Od půlky knihy už jsem začínala tušit jak to asi skončí (alespoň přibližně) a nemýlila jsem se.
Knihu hodnotím středně.
Je jako film, který vám stačí vidět jen jednou. Ani úžasná, ani špatná.

27.03.2019 2 z 5

Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy Norman W. Walker

Top kniha co se týká informací o raw stravě, fungování lidského těla a významu a účinnosti ovoce a zeleniny pro lidský organismus.

01.01.2019 5 z 5

Kniha o kávě Kniha o kávě Petra Veselá

Skvělá knížka o kávě, která vás seznámí se základy.
Knihu velmi doporučuji začínajícím baristům, jelikož je v knize krásně vysvětlený chod celého kavárenského kávovaru + tipy na čištěná a správné nastavení.

16.07.2017 5 z 5

Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Knížka se mi moc líbila. Příběh se četl skoro sám a já jsem si mnoho věcí uvědomila.
Doporučuji.

30.06.2017 4 z 5

Tržiště Tržiště Petr Hugo Šlik

Jako milovnice farmářdkých trhů jsem se do této knihy (nečekaně) zamilovala!
Pestře psaná kniha popisující životy a osudy obyčejných lidí.
V každém příběhu je trocha poučení, zajímavosti a každodenní radosti.
Kniha se stává mojí srdcovkou!

05.01.2017 5 z 5