Terie | Komentáře u knih | Databáze knih

Terie Terie komentáře u knih

Chlorid sodný Chlorid sodný Jussi Adler-Olsen

Jeden z trochu slabších dílů. Ale sakra co to bylo za konec?! Pro tvoje vlastní dobro, Jussi, fakt doufám, že už pilně dopisuješ další díl!

09.04.2023 3 z 5

Osud Osud Haohui Zhou

Yup, tak tohle by šlo, pan spisovatel fakt umí. Jenom doufám, že na překlad třetího dílu nebudu muset čekat zase 2 a půl roku...

19.02.2023 4 z 5

Tesáky Tesáky Sarah Andersen

Tak tohle bylo fakt boží, hrozně jsem si to užila od začátku až do konce. Skvělá souhra vlkodlaka a upírky v komiksovém provedení, vtipné a milé. Určitě se ke knížce budu vracet. :)

02.03.2021 5 z 5

Ikabog Ikabog J. K. Rowling (p)

Příběh zajímavý a i tady dobro nakonec zvítězí nad zlem, ale na můj vkus je tu poněkud velké množství vražd na knihu pro děti od 7 let. Jakože tenhle se nehodí lordovi do krámu, tak ho zabijeme? A spolu s ním celou jeho famílii? Fakt nevím teda. V 7 letech pro mě největší drama bylo, když děcko zůstalo po škole, zatímco jeho kamarádi si mohli hrát venku a tady se morduje jak na běžícím pásu. Ale s Ikabogem bych se ráda skamarádila, to zas jo. :)

08.12.2020 3 z 5

Svatba duchů Svatba duchů Peter May

Taková fajn detektivní jednohubka. Sotva se nadechnete, už to skončí. Námět je podle mě zajímavý, určitě to šlo rozepsat jako plnohodnotný román, takhle to na mě působilo trochu odfláknutě. Ale celkově se mi to líbilo.

10.11.2020 3 z 5

Osud Tearlingu Osud Tearlingu Erika Johansen

Celkově tato trilogie není špatná, nápad je zajímavý, děj má spád, spousta akce... Nicméně si nemyslím, že bych to celé někdy četla znovu. No a nakonec hvězdička dolů za ten závěr, to se nepovedlo a mám z toho poněkud smíšené pocity. Na jednu stranu je to určitě dobrý nápad, na druhou stranu je to vůči Kelsee nefér, za to, co všechno pro svoje království udělala... Je mi jí líto.

10.06.2019 3 z 5

Mentalista Mentalista Thomas Erikson

No já nevím. Podle popisu to vypadalo na skvělou věc, námět byl zajímavý, ale provedení už horší. Kniha se strašně vlekla, občas se stalo něco zajímavého. Konec se snad ani nedá označit za konec, takový nedodělaný. A o množství chyb v interpunkci ani nemluvím. Do dalších dílů už nepůjdu.

25.01.2019 3 z 5

Ztracené příběhy Ztracené příběhy John Flanagan

Příjemné doplnění série povídkami, i když stále tam zbývá prostor pro další mezipříběhy. Navíc dvanáctý díl se odehrává cca 15 let od svatby Kasandry a Horáce, takže by neuškodil další díl (nebo možná dva, tři :)), které by se odehrávaly v době mezi 10. a 12. dílem. Ale vcelku se mi to líbilo. Co bych ale tedy zásadně vytkla je Předmluva. Tu si autor fakt mohl odpustit.

30.03.2017 4 z 5

Jonathan Strange & pan Norrell Jonathan Strange & pan Norrell Susanna Clarke

(SPOILER) Kniha se mi velmi líbila, nepřipadala mi nijak rozvleklá. Co mě ale trochu překvapilo byl konec - tak trochu nedokončený. Je tam podle mě několik nezodpovězených otázek - např. Dostali se Strange a Norrell z Temnoty? Vrátil se Childermass k Norrellovi? Co se dál dělo s Vinculem? A jak dopadl Lascelles - přece mu nemohlo všechno dál procházet? Prostě dle mě tak nějak nedokončené (ano, i když to má skoro 1000 stran, ještě bych to nějak uzavřela).

16.04.2016 4 z 5

Krtek a sněhulák Krtek a sněhulák Hana Doskočilová

Moje nejoblíbenější knížka o Krtečkovi :) jeho přátelství se sněhulákem a to, jak ho odvezl na hory, aby neroztál, to je skvělé :) Krteček je prostě parádní ;)

03.01.2016 5 z 5

Našeptávač Našeptávač Donato Carrisi

Zbytečně překombinovaný, některý věci byly hodně wtf. Půlka postav by se měla jít léčit. Chybí tomu ten "drajv", co mají knížky od Marsons, Nesba nebo Adler-Olsena.

Každá krimi má ve vyšetřování nějakého experta, tady ale i to sebemenší vysvětlení zní jako povýšenecké poučování blbečků. Radši zůstanu u severských krimi a anglických detektivek, tam jsem spoko. V dalších dílech téhle série pokračovat nebudu.

1,5*

05.02.2025 1.5 z 5

Woodhill Woodhill Eleanor Corvin (p)

Neuchvátilo mě to tak, jako série Smrti se smát. Nebylo to špatný, ale ani skvělý. Na závěr zbytečně moc úmrtí z divnýho důvodu.

11.01.2025 3 z 5

Vánoce ve skotské vesničce Vánoce ve skotské vesničce Donna Ashcroft

Vánoce na skotském hradě byly mnohem lepší, tohle je už moc kýčovité. Samé sladké, bambulky, oba hlavní hrdinové skoro na pěst a chovali se většinou jak malé děti.

Místo předvánoční romantické oddechovky tak dostanete přeslazenou jednohubku. Aspoň se to rychle čte.

27.11.2024 2 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Snažím se pochopit, jak mohla tahle stupidní věc vyjít a ještě s takovým ohlasem. A dokonce v sérii následovaná dalšími díly. Panebože, to byla fakt kravina.

Jelikož jsem e-knihu dostala zdarma v klubu jednoho knihkupectví, řekla jsem si, že ji tedy zkusím, když už mi zadarmo přistála až pod nosem.

Hlavní hrdinka i hrdina jsou oba na pěst. "Příběh" není ani moc uvěřitelný, prostě snůška co největších absurdit a blbých nápadů v jednom plátku.

Nevím, proč jsem se týrala a pokračovala ve čtení až do konce. Fakt nedoporučuju, ani se do toho nepouštějte.

23.07.2024 1 z 5

Knihkupectví & kostní prach Knihkupectví & kostní prach Travis Baldree

3,5*

Legendy & latéčka se mi líbily mnohem víc. Jakože nebylo to špatný, jen mě to neuchvátilo tak, jako L&L. Romantická linka mi přišla zbytečná, spíš rušivá. Ale jinak fajn počtení.

01.07.2024 3.5 z 5

Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

Uhh tohle bylo náročný. Příběh mě moc nezaujal, žádná z postav mě nijak neoslovila. Nějak to nemělo šťávu, nevím, jaký z toho mám pocit.

Cca od půlky knihy už jsem zrychlila četbu a stránky spíš projela, než přečetla. Další díly si mooožná někdy přečtu, ale až když nebudu mít nic zajímavějšího a jen proto, že jsem si je pořídila v akci jako e-knihy, takže by to byly vlastně vyhozený peníze.

10.05.2024 1 z 5

Lapeni Lapeni Emily McIntire

Nemám ráda děj psaný v přítomném čase, takže to byl první zádrhel na trase. Další věc jsou postavy - jeden větší blbec než druhý, hlavní hrdinové i vedlejší.

Přišlo mi to jako zvláštní městské fantasy porno. Původní příběhy a postavy, u kterých se autorka inspirovala, znám jen podle jmen, takže co se týče jakékoliv podobnosti, nemůžu soudit.

Docela se Wendy divím, že Jamese chce a co všechno mu dovolí. Já bych od tohohle majetnickýho psychopatickýho úchyláka zdrhala na druhou stranu zeměkoule, jen co by se na mě podíval.

Pozitivně hodnotím boží obálku a to, že děj rychle odsýpal. Ale to je asi tak všechno. Knihu posílám dál a do dalších knih se určitě nechystám.

04.01.2024 2 z 5

Krev, monstra a cukroví Krev, monstra a cukroví * antologie

Zajímavý nápad připravit sborník povídek s vánoční tématikou. Některé povídky byly více vánočně laděné, v některých to byla je zmínka o jedné dvou větách. Celkem zdařilé dílo.

Co se mi líbilo:
Porcování medvěda
Krámek snů a nočních můr
Zbraně azylu
Dromův syn

Co mě fakt nenadchlo:
Veselé vánoční hody
Ozdoby
Erža

Nevím, jestli je to boží nebo ujetý:
Co pro mě znamenají Vánoce

18.12.2023 4 z 5

Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

Jednoznačně nejhorší díl z této duchařské série. Jediné plus je změna ve vyprávění, příběh je z pohledu "strašícího" ducha a ne z pohledu chudáka nového nájemníka.

První věc, která mi nesedla je přítomný čas - ten tedy nemám ráda a všeobecně se mu snažím vyhýbat, ale tak co už. Dále pak naprostá absence přímé řeči ze začátku knihy - jestli autorka chtěla, aby čtenáři úplně hráblo, měla k tomu fakt dobře nakročeno. Nemohla jsem se ubránit pocitu, že je to jeden velký chaos a nikdo moc neví, co se děje; postavy, autorka ani čtenář.

Několikrát jsem se musela hecnout, abych knihu neodložila. Celkově mi to přišlo až moc přitažené za vlasy, pochybuju, že tenhle díl budu číst někdy znovu. Snad bude další díl lepší než tohle, uvidíme.

20.09.2023 1 z 5

Nestoudná zvědavost Nestoudná zvědavost Lynn Messina

Fakt nechápu, že jsem tohle dočetla. Asi že jsem si to koupila jako e-knihu a tu nemůžu jen tak zprovodit ze světa.

Jak to jenom shrnout. To bylo tak... hloupý? Jo, to je asi ono. Nevím, která postava mě iritovala víc. Příběh (jestli se tomu dá tak říkat) byl spíš jak takový děsivý mix pseudodetektivky/drbnutý rádoby romantiky s pokusem zasadit celou věc do 19. století (v současnosti evidentně nějaká spisovatelská móda či co).

Na knihu mě nalákala reklama od jednoho knihkupectví - boží obálka, zajímavá anotace a k tomu sleva - no neberte to! Ale skutek utek. Kdybych měla doma papírovou verzi, už by se skvěla v bazaru.

26.01.2023 1 z 5