Terie komentáře u knih
Jako všechny knihy Johna Flanagana přečteno jedním dechem, ale... Will Treaty? Treaty?! A Blaze jako klisna? Jako vážně? Až na ten tragický překlad a občasné chyby v textu celkem příjemná četba.
John Flanagan jako vždy nezklamal. Skvělá knížka, přečteno jedním dechem. Je zajímavé dozvědět se něco o tom, co se událo před dějem Hraničářova učně. :)
Ze začátku mi to přišlo až moc "ujetý", ale pak jsem se začetla a dost se mi to líbilo. Určitě si přečtu další autorovy knížky :)
Příjemné doplnění série povídkami, i když stále tam zbývá prostor pro další mezipříběhy. Navíc dvanáctý díl se odehrává cca 15 let od svatby Kasandry a Horáce, takže by neuškodil další díl (nebo možná dva, tři :)), které by se odehrávaly v době mezi 10. a 12. dílem. Ale vcelku se mi to líbilo. Co bych ale tedy zásadně vytkla je Předmluva. Tu si autor fakt mohl odpustit.
Skvělá fantasy s knihami, moc mě to bavilo. Těším se na pokračování. :)
Kniha se mi líbila, příběh byl dobře propracovaný a zajímavý, ale bylo to o něco slabší než předchozí dva díly. Ty se mi líbily více. Nicméně jsem zvědavá na další díly. :)
Do toho, Prcino ;)
Skvělé zakončení celé série. Až na ten smutný konec. Jinak se mi to moc líbilo.
Úžasná knížka, moc se mi líbila :) po přečtení mě trochu mrzelo, že už je konec, ale přece jen by se ještě daly přidat nějaké díly, případně další jiné knihy s Rosamundou a Evropou :)
Přiznám se, že popis knihy mě dost "namlsal", oproti tomu kniha samotná potom zklamala. Čekala jsem něco vtipnějšího, něco víc 'extra', ale tohle mě fakt nezaujalo. Do druhého dílu asi nepůjdu.
Skvělý díl, dobře napsané, rychle se to četlo. Nicméně název není zrovna nejšťastnější, člověka to vyděsí ještě předtím, než začne číst.
Výborná kniha, líbila se mi. Trochu mi to připomínalo styl Terryho Pratchetta, kterého mám moc ráda. Jen škoda, že v češtině nevyšly i ostatní knihy :(
Pěkná kniha. Dobře se četla, od začátku až do konce. Líbila se mi a už se těším, až si přečtu druhý díl. :) Jen Willovi bych někdy nejradši nafackovala. :D
(SPOILER) Kniha se mi velmi líbila, nepřipadala mi nijak rozvleklá. Co mě ale trochu překvapilo byl konec - tak trochu nedokončený. Je tam podle mě několik nezodpovězených otázek - např. Dostali se Strange a Norrell z Temnoty? Vrátil se Childermass k Norrellovi? Co se dál dělo s Vinculem? A jak dopadl Lascelles - přece mu nemohlo všechno dál procházet? Prostě dle mě tak nějak nedokončené (ano, i když to má skoro 1000 stran, ještě bych to nějak uzavřela).
Není to špatné. Většinou jsem se i docela bavila, ale že bych umírala smíchy, to fakt ne. Jako takové oddychové čtení, od kterého člověk nic extra nečeká, fajn. Ale ty do nebes vynášející anotace a komentáře, to asi ne. Nicméně kladné hodnocení.
Dlouho jsem Zaklínači odolávala, ale po přečtení této knihy už se nemůžu dočkat, až se vrhnu na další. Geralt je prostě pán, člověk si ho zamiluje.
Není to špatná kniha, nápad zajímavý, provedení už trochu pokulhává, nicméně 4* si to zaslouží.
Nevím jak ostatní, ale já si nemůžu zvyknout na četbu v přítomném čase. Takové to "Muž jde, zastaví se a říká." namísto "Muž šel, zastavil se a řekl." Prostě mi to vadí. Jinak bych si to určitě užila víc.
Musím říct, že tohle je jedna ze slabších knih autorky. Nápad dobrý, provedení také, ale to ukončení bylo poněkud urychlené. Po Zasněžené ženě trochu horší kousek.
Celkem slušná kniha, zajímavé téma. Dobře se četla, ale ten konec bych příliš neocenila. Připadalo mi to takové narychlo ukončené, jako kdyby autora už nebavilo to psát, hlavně to už nějak ukončit. Dost věcí tam není dořešeno. Člověk by prostě čekal nějaké lepší zakončení. A přirovnání autora ke Stephenu Kingovi je dost přehnané.
Tohle je jako dar z nebes pro každého milovníka série Odkaz dračích jezdců. Inspirace pro dárek k uplynulým Vánocům byla tedy nanejvýš jasná. :) Teď už můžu listovat, číst a kochat se mým výtiskem doma ^.^
Kniha se četla docela rychle, povídky celkem odsypávaly. Chápu, že se autor snažil zachytit jen prchavé okamžiky, běžné dny, ale kniha plná povídek na čtyři pět stránek, po jejichž přečtení jsem si řekla jenom: "Cože, co to má být?!", to není nic pro mě.