Terka1975 Terka1975 komentáře u knih

Modlitba za mlčení Modlitba za mlčení Linda Castillo

Není co dodat, Kate opět má brutální případ a tentokrát hodně brutální. Kate je skvělá, moc jí fandím, akorát je někdy horká hlava a pěkně tvrdohlavá, ale to k ní prostě patří. Kniha je napínavá od začátku až do konce. Super.

30.03.2021 5 z 5

Dokonalá přítelkyně Dokonalá přítelkyně Karen Hamilton

Nečekala jsem, že zrovna tahle kniha mě dostane. Čekala jsem šílenou sociopatku, která se chová nelogicky a zmateně, ale Juliette byla opravdu dokonalá v tom negativním smyslu. Ale její manipulátorství mě hodně bavilo, mělo to spád a i když si tady mnozí stěžují na odbytý konec, mě se tento konec líbil. Líbilo se mi i prostředí práce v letadle, letušek a pilotů, protože autorka sama jako letuška pracovala, tak to dodalo knize punc důvěryhodnosti.

14.09.2020 5 z 5

Ztracený slib Ztracený slib Kate Morton

Námět knihy mě hodně zaujal, rodina, které se ztratí malý syn v dávné minulosti, byla to první kniha od této autorky, co jsem četla a její styl psaní je hodně barvitý a libuje si v líčení, proto jsem se možná první polovinu knihy trochu nudila, ale druhá polovina už měla spád a příjemně se četla. Závěr mě nezklamal a neodhadla jsem ho.

14.07.2020 4 z 5

Než jsme byly tvoje Než jsme byly tvoje Lisa Wingate

Velmi silný příběh pěti sourozenců, které jsou násilím odděleny od sebe a svých rodičů. Velmi dojemně napsané a jako bonus hodnotím kladně, že do poslední chvíle nevíme, kdo je babička Judy.

17.01.2020 5 z 5

Zlomení andělé Zlomení andělé Gemma Liviero

Nemohu jinak než vyjádřit spokojenost, válečných románů už jsem pár přečetla, ale většinou je to beznadějné už od samého začátku, tady je pořád čtenář udržován v naději, že válka nezničí nezlomnou vůli k životu, i když zlomených andělů

06.11.2019 5 z 5

Šílená Šílená Louisa Treger

Jde o historický příběh novinářky Nellie, která se vydává v utajení zdokumentovat život v ústavu pro duševně choré. Není to opravdu příjemná zkušenost a bez pomoci by se odsud nedostala. Jak lehké bylo se tam dostat a jak těžké bylo vrátit se zpět bez následků. Její odvaha pomohla zlepšit podmínky pro práci žen novinářek a také podmínky v podobných ústavech.

01.11.2024 4 z 5

Až ji najdou Až ji najdou Lia Middleton

Souhlasím ve všem s čtenářkoU Kekik, jednoduchá zápletka, děj je místy napínavý, místy se stále ztrácíte a znovu vracíte v kole myšlenek Naomi a děj se tím úplně zastavuje. To dělá z knihy stroj, který se zadrhnul. A motiv a vše kolem je moc překombinovaný. Není zde ani zcela kladná postava. Ale abych jen nekritizovala. Kniha se až na ty zadrhávací momenty čte dobře a nutí vás dočíst až do konce. Kdo má rád myšlenkové pochody, tak ho asi kniha uspokojí.

20.01.2024 3 z 5

Na mě si nepřijdou Na mě si nepřijdou Vera Kurian

Studentka a psychopatka v jedné osobě má plán jak zabít jiného studenta. Je v programu výzkumu doktora Wymana psychopatických pacientů. Jak zamaskovat vraždu, když se přátelíte s dalšími psychopaty? Zajímavě pojaté téma, ale raději si přečtu zase něco “normálnějšího”.

01.01.2023 3 z 5

Noc v Central Parku Noc v Central Parku Guillaume Musso

Trošku jiná detektivka, trošku ztřeštěná Alice, policistka, nevíme, zda utíká před minulostí nebo vyšetřuje vraždu nebo obojí a Gabriel - naprosto nevyzpytatelný muž, jehož totožnost není zřejmá, vypadá to jako krimi, trochu jako sci-fi, trochu jako psycho. Takže taková všehochuť, která baví a dobře se čte.

16.06.2022 4 z 5

Tajemství černé orchideje Tajemství černé orchideje Lucinda Riley

Tak já jsem z této knihy trochu rozpačitá, námět byl skvělý, jen jsem měla pocit, že se kniha táhne líně jako řeka v létě. Jako kdyby jí vyprávěl někdo jiný a ne Lucinda Riley. Takže pro mně zmlsanou příběhy Sedmi sester trošku zklamání, nejvíc se mi líbila situace v Bangkoku, tam to nabralo grády, čekala jsem nějakou větší autentickou vsuvku např. o orchidejích.

10.02.2021 4 z 5

Spolubydlící Spolubydlící C. L. Pattison

Psycho to je tak od poloviny, ale poklidnější začátek mě bavil. Zase hledání kdo je kdo? Kdo je ten psychopat? Lehce mi to připomnělo knihu Takoví normální přátelé. Na plný počet to není, ale čte se dobře a svižně.

22.12.2020 4 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Moje první setkání s touto autorkou a určitě ne poslední, Ana a Daniel, hlavní protagonisté příběhu poválečného Španělska, přišlo mi ze v tomto románu je záměr ukázat charakter různých postav víc než o samotný příběh, i když zápletka dramatu tam je a rozuzlení je jako pohlazení. Konec je příjemný a určitě zasloužený.

09.11.2020 5 z 5

Anglická zahrada Anglická zahrada Petra Klabouchová

Tak tohle je opravdu psychologický thriller, při kterém se neubráníte slzám. Je zvláštní v tom, ze je vyprávěn ztraceným desetiletým chlapcem. Příběh viděný dětskýma očima nabírá na děsivosti toho všeho. Je to obraz neschopnosti vyšetřovatelů, hyenismu médií a zatajování skutečností celou společností. A kolik lidi na to doplácí svým zdravím a životem.

16.10.2020 5 z 5

Zmizení Stephanie Mailerové Zmizení Stephanie Mailerové Joël Dicker

Dicker je mistr vyprávění a proto mám ráda jeho knížky. Tento detektivní příběh se určitě nezařadí do té nejlepší ligy, ale kdybych tuto knihu četla jako první, bude mít stále nejvyšší hodnocení. Co mi tam právě chybělo, byly emoce, které Dicker umí spustit, slzy, smích, dojetí, pohlazení po duši, to co je v Baltimorských i Harrym Quebertovi mi tu neuvěřitelně chybělo. Ale jinak smekám..

26.04.2020 5 z 5

Čarodějnice Čarodějnice Camilla Läckberg

Přečetla jsem celou sérii Eriky s Patrikem pěkně za sebou, aby se mi to nepletlo. Chápu, že když se to čte jinak, člověk se v postavách ztrácí. Čarodějnice mě bavila, vůbec mě nerušil příběh ze 17. století a závěr se mi zdál logický a jednoduchý. Bylo mi moc líto Jessie a Sama, protože byly oběti svých rodičů. Sama mám dceru ve stejném věku, takže jsem se do toho lépe vžila. Vyprávění se mi líbilo více, než rozuzlení.

10.12.2018 5 z 5

Hrob v horách Hrob v horách Hans Rosenfeldt (p)

Švédská parta vyšetřovatelů mě baví, Sebastian Bergmann je tak aktivní, až si škodí. A to pochopitelně zamává i se vztahy kolem něj. Někdy mě ten jeho nezkrotný a neuspořádaný život pěkně štve. Vyšetřování mě bavilo a dobře se četlo. Tato série má pomalejší rozjezdy a divoká překvapení na konci.

28.11.2024 4 z 5

Páni času Páni času Eva García Sáenz de Urturi

Historie 12. století není zrovna můj šálek kávy, ale s Krakenem spjatá historie nemůže být jen tak halabala probraná. Zločiny ze současnosti se prolínají s historickým příběhem Diaga Vely a osobním příběhem Unaie a Alby. Výborné zakončení 3. dílu. Konečné??

03.10.2024 5 z 5

Tiché hlasy Tiché hlasy Patricia Gibney

Tak nevím, ale mně krev v žilách netuhla ani náhodou… zajímavé čtení, ale že bych byla napnutá… tento díl byl takový poklidný a vraha jsem tipovala jinak, nevím, jestli budu číst případy Lottie dál, spíš mě zajímá její osobní příběh.

29.09.2024 3 z 5

Rituály vody Rituály vody Eva García Sáenz de Urturi

Kraken vyšetřuje vraždu své první divky a celé vyšetřování je velmi osobní a zavede nás do Krakenovo minulosti. Rituály vody jsou rituály vycházející z keltské mytologie, přišlo mi to až příliš mytologie, ale vzhledem k tomu, že se minulost váže k archelogickým nalezištím a studentům, tak je to přijatelné. První díl se mi líbil asi trochu víc, ale doporučuji k přečtení, protože o zvraty není nouze.

24.09.2024 5 z 5

Jeskyně Aspergerů Jeskyně Aspergerů Blanka Holzäpfelová

Průvodce životními situace ženy na autistickém spektru... pokud někoho takového znáte, tak doporučuji k přečtení.

01.09.2023 4 z 5