TerkinKnižnySve
![Sokolník Sokolník](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510781/sokolnik-RSX-510781.jpeg?v=1675897808)
Isabella Maldonado - Sokolník
Počet strán: 359
Vydavateľstvo: @nakladatelstvimetafora
Žáner: #thriller #detektivka
Tretí diel trilógie o Nine Guerrerovej a jej tímu vyšetrovateľov (škoda :( )
Ostávame vo Phoenixe, kde vyšetrujú vraždy sériového vraha a jeho obetí - študentiek.
Musím povedať, že som mala pocit miestami, že to píše úplne niekto iný, možno tým, že bol tento prípad o toľko odlišný a tentokrát to nemalo spojitosť zo samotnou Ninou aj keď samozrejme ten koho uniesol bol jej srdcu blízky.
Tlieskam autorke, že sa jej nepodarilo zabiť dalsieho vraha aj keď mozno by to bolo lepšie aspon by si nekazili skóré
Dej bol napínavý a odhaľovanie egyptských motívov, či presne spomenutý život sokolov a ich chovu bol výborný, obohatenie a spestrenie.
Samozrejme romantické duše môžu tlieskať
Celá trilógia bola skvelá a som rada, že sme sa na nu dali v rámci #spolocnecitanie
Kattykitty De Peyrac
Lenka Tomancová
Eliška Kolorédyová
Kniha č. 125/2024
#kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #isabellamaldonado #sokolnik
Obsah:
Nový případ agentky FBI Niny Guerrerové nás opět zavede do arizonského Phoenixu. Na tamní univerzitě se za poslední měsíce pohřešuje už šest studentek. Policie i agenti FBI horečně pátrají. Vyšetřování získá na naléhavosti, když detektivy v náhodně objevené šachtě opuštěného dolu ohromí bizarní nález: pět dívčích těl v různém stadiu mumifikace.
Specializovaný tým FBI, jehož je Nina součástí, nepochybuje o tom, že má opět co dělat se sériovým vrahem. Situace se mění každým okamžikem. Pátrací tým ve strhujícím tempu rozkrývá vrahův psychologický profil i motivaci, jeho totožnosti však nejsou o nic blíž.
Další vrahův krok Nině zasadí ochromující ránu. Může se však spolehnout nejen na neochvějnou podporu svých kolegů, ale i na vynalézavost a bojovné srdce, které tak často zdobí děti ulice. Stopu za stopou se Bojovnice blíží až k rozhodujícímu střetu, při němž jde o život všem zúčastněným.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Černý rytíř Černý rytíř](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537747/cerny-rytir-6635d77f7d4a8.jpg?v=1714804607)
Rina Kent - Černý rytíř
Pocet stran: 333
Žáner: #erotika #romantika
Opäť sa ocitáme vo svete Royal Elite.
Tentoraz to však nebude všetkým známa Elsa a Aiden ale ich najlepší priatelia Kimberly a Xander.
Trošku som však bola sklamaná, pretože tu skôr islo o jednu emočnú bombu za druhou a to čo je podľa mna gro tychto kníh začalo az v polke knihy.
Ale Rina opäť prekvapila - Kim a Xan sú si taký podobný, hyeny v podobe mám, každý má svojho diabla v dusi jeden to rieši chľastom, druhý sebapoškodzovanim ale keď sa už konečne spojja sú si neodluciteľnou oporou.
V knihe bolo zopár kde mi doslova padla sánka az na zem.
Kniha sa citala výborne a ľahko, príjemná eroromanticka oddychovka a teším sa na ďalších členov RES-u, čo nam o nich Rina prezradi.
Za #spolocnecitanie v rámci #dobrachallenge24 ďakujem
@once_upon_a_book_and_me
@popcorn_in_the_books
@my_books_diary
Kniha č. 124/2024
#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #rinakentauthor #cernyrytir
Obsah:
Láska je vyloučená, nenávist je rozehraná hra.Kimberly:Kdysi byl můj nejlepší přítel.Teď je můj nejhorší nepřítel.Xander Knight je srdceryvně krásný, neskutečně populární a brutálně krutý.Je to Rytíř, ale zachraňovat nikoho nebude.Xander:Začali jsme jako ve snu.Teď je to noční můra.Kimberly Reedová je žalostně falešná, děsně nevinná a v hloubi duše zvrácená.Může se schovat, ale nikdy ne přede mnou.Černý rytíř je čtvrtým dílem série Royal Elite a patří za trilogii o Aidenovi a Else. Je to temná romance o středoškolském tyranovi pro zralé mladé čtenáře a obsahuje kontroverzní situace, které mohou někomu připadat urážlivé. Lze ho číst i jako samostatný román.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413458/tajemstvi-sidla-craven-manor-PGp-413458.jpg?v=1560505396)
Darcy Coates - Tajemstvi sidla Craven Manor
Počet strán: 240
Vydavateľstvo: #edicefobos
Žáner: #horor
Druhá časť domov Tajemství sidla Craven Manor bol od už od začiatku velmi zaujímavý.
Daniel, chlapec, ktorému šťastie príliš nepraje, si po dlhom hľadaní stálej práce nájde list v obálke - ponuku práce zahradnika v sídle o ktorom počul legendy.
Veru zaujímavá praca, výborne platená a hlavne podivná a záhadná.
Podmienky, ktoré musí splniť a ktoré bolo jasné, že jednoducho nesplní boli jednoduché.
Už po prvej noci bolo však jasné, že tu nieco nehra a odvtedy to uz islo hopom.
Duchovia a dávna pomsta, bratranec, ktorý urobil viac škody ako úžitku a všetko išlo do ťahu.
parádny zážitok a pri niektorých kapitolách som bola rada, že čítam cez deň.
Za #spolocnecitanie ďakujem
Kattykitty De Peyrac Petra Turnová Jana Sterankova Lucie Dušková Lucie Reková Vlčková Vlasta Śtěpánková
#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #darcycoates #tajemstvisidlacravenmanor
#bojoprežitie #práca #tajomstvo #duchovia
Daniel zoufale shání práci. Když mu někdo pod dveře strčí vzkaz, který mu nabízí místo správce staré nemovitosti, má pocit, že to je příliš skvělé, než aby to mohla být pravda. Když dorazí do Craven Manor, zmocní se ho podezření. Za dveřmi na něj čeká obálka. Jsou v ní peníze a příslib, že dostane další. Když se ale s blikáním rozsvítí svíčka v okně opuštěné věže, Daniel pochopí, že Craven Manor v sobě skrývá příšerné tajemství… a že je v sázce jeho život.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zpovědi Zpovědi](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529989/zpovedi-65a11b9449166.jpg?v=1705057172)
Kanae Minato - Zpovědi
Počet strán: 206
Vydavateľstvo: @knihydobrovsky #edicevendeta
Žáner: #thriller
Veľmi zaujímavá kniha, myslím, že asi aj moja prva od autora s tejto krajiny.
Samozrejme Japonských hororov mam napozeraných dost, ale kniha bola moja prvá.
Musím povedať, že docielenie psychologického nátlaku tu bolo dokonalé.
Zničiť život niekomu ako pomstu za to, že zničil zivot dieťaťu bolo výborné a hoci sa hlavna postava, mama zavraždenej ubrala touto cestou, krásne sa dalo vidieť ako velmi pracuje psychika a ako jedna veta, dokáže zničiť toľko životov.
Trošku ma však zarazilo ako sa všetky detské postavy chovali tak dospelo, nehovorim, že 13-rocne deti sú úplne tupela, ale neverim tomu, že dokážu takto uvažovať ako dospelí, pri všetkých ich myšlienkach som mala pocit, že čítam o 20 ročných
Ale kniha sa čítala veľmi dobre, bola veľmi zaujimavo písaná, keďže sme sa vracali do minulosti, bolo veľmi zaujímavé čítať o tom ako jedna jediná vec dokáže zmenit budúcnosť toľkých ľudí
Za #spolocnecitanie a #tymthriller v #dobrachallenge24 ďakujem
Eliška Staňová Michal Nožička Jitka Dudychová Jana Šamšová Domča Zugarová Lucie Benešová Lucie Reková Vlčková
#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2
Obsah:
„Manami zemřela. Ale nebyla to nehoda. Manami byla zavražděna. A její vrahové jsou mezi vámi.“Poté, co Júko Moriguči, třídní učitelka 7.B základní školy S, zrušila své zasnoubení, se jejím jediným štěstím stala její čtyřletá dcera Manami.Ta ale tragicky zemřela na školním pozemku, a tak se Júko rozhodla ze školy odejít. Nejdříve si její žáci ale musí vyslechnout její zpověď. Vypráví příběh, který vyvrací vše, co si mysleli, a uvádí do pohybu svou ďábelskou pomstu.Tou ale román Zpovědi teprve začíná. Matka oběti, rodina vraha, spolužačka či vrah osobně, ti všichni vyprávějí o událostech několika měsíců a postupně odkrývají šokující okolnosti jedné tragédie a jejích následků. Spravedlnost, trest, zoufalství, mateřská láska a konfrontace jedné učitelky s jejími žáky, která navždy změní jejich životy a ohrozí bezpečí celé školy
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dívka v ledu Dívka v ledu](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320331/divka-v-ledu-c5s-320331.png?v=1478859859)
Robert Bryndza - Dievča v ľade
Počet strán: 434
Vydavateľstvo: @cosmopolis_cz
Žáner: #thriller #detektivka
Moje prvé stretnutie s autorom.
Od samého začiatku výborný Thriller!
Kniha ma bavila, kniha ma vytáčala do vyvrtky! Eriku som si zamilovala jej nadriadených znenavidela!
Prípad dievčaťa v ľade, ktorý Erika prevzala nám odhaľuje, organizovaný zločin v oblasti prostitúcie, hierarchie mocností a celkoveho kto z koho?
Erika, ktorá chce odhaliť vraha a pomôcť ostatným? Či vyššia vrstva, ktorá si myslí, že môže všetko!
Príbeh sa čítal skvelo, rýchlo a bol plný napätia.
Nič nebolo tak ako som si myslela, práve naopak, všetko bolo ešte temnejšie!
Lucie Svobodová
Martin Petráš a všetkým ostatným spolučitelom a teším sa na ďalší diel
Za knihu Robert Bryndza
Kniha č. 121/2024
#recenzieTerka
#kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #robertbryndza #dievcavlade #kniznizavislaci
Obsah:
Skvelý thriller s nečakanou zápletkou.
Kniha, ktorú nedokážete odložiť!
Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život.
Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne.
Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo?
Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![CoolMom in da house CoolMom in da house](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507781/coolmom-in-da-house-qQ1-507781.png?v=1677787162)
Kamila Štěpánková - CoolMom in da hause
Počet strán: 124
Vydavateľstvo: @pointa.cz
Žáner: #humor
Vtipne opísaný život mamy a jej detí.
Ako sa dokáže zmeniť život ženy? A aký rozdiel je mať jedno dieťa a aký rozdiel mať dve? (Poprípade viac)
Týmto dávam poklonu nám všetkým matkám.
Klobúk dole a hlavu hore, raz to bude lepšie
Autorka veľmi vtipne a kvetnato opísala denny boj, radosť a starosť o svoje šelmy + sťahovanie do cudziny .
Kniha bola milá, vtipná, vo veľa veciach som sa sama videla (ako všetky mamy) a určite ju odporúčam ako výbornú oddychovku
Za #spolocnecitaniesniky
Ďakujem @nikabookworm
A za knihu autorke @coolmom.blog , na profile najdete odkaz na podporu autorky kúpou knihy
Kniha č. 120/2024
#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #podporujemeslovenskychautorov #milujemeknihyslovenskychautorov #coolmom #kamilastepankova
#životmatky #zbierkapoviedok #zoživota #materstvo
Sbírka povídek o životě jedné matky, která vychovává dvě malé „šelmy“. Nevšední okamžiky života plné radostí i starostí obou zúčastněných stran vás jistě pobaví.
CoolMom je příběh autorky knihy Kamily Štěpánkové a mapuje život matky na mateřské dovolené. Autorka vypráví o svých pocitech a dojmech z mateřství s humorem sobě vlastním, který (jak sama tvrdí) jí jediný brání v tom, aby se z toho nezbláznila. Hlavní postavy jsou její dvě malé šelmy Lili s Pepíkem a manžel Pepa. Děj se odehrává nejprve v České republice, pak se přesouvá do Oregonu, kam se rodina přestěhovala. Tam poznávají Ameriku a zažívají napínavé chvíle. Použitím přímé řeči, která skvěle zachytává bezprostřední reakce dětí, autorka ozvláštnila text a přiblížila se tak blíže čtenáři. Kniha jistě zaujme vtipem a líčením života v USA.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ve stínu Ve stínu](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470588/ve-stinu-sGy-470588.jpeg?v=1618419303)
Dominik Dán - V tieni
Počet strán: 293
Vydavateľstvo: Slovart - vydavateľstvo najlepších kníh
Žáner: #detektívka #thriller
V chronologickom poradí 7 kniha
Musím povedať, keďže nečítam anotaciu, že som bola pol knihy v úplnej riti s toho o čo tu sakra ide?
Ešte, že to bolo v ramci SČ a spolučitelia mi to trošku objasnili
Kto mohol byť tak zvrátený aby dokázal napodobniť ponožkového vraha? Kto má natoľko silný žalúdok aby dokázal vraždiť tak ako on?!
Naši vraždári mali veľmi ťažkú úlohu a hoci sme si všetci mysleli, že to je ponožkovy vrah, na pár drobnosti jeho tieň zabudol!
Opäť výborná Dánovka!
Dej bol rýchly, samozrejme i vtipný ich humor je ako droga!
Priznám sa, že vraha som si tipla a moj tip bol konečne správny!! (huraaa tlieskajte so mnou!! Kolombo sa môže schovat! )
Len som zvedavá kedy a ako vyriešia tu kostru z lesa?
Teším sa na 8 časť Bremeno minulosti
Martin Petráš
Zuzana Žužu Dobiasova
Krista Kiksi Divínová Jana Pumprdlik Zouharová Anna Slobodnikova Anastázia Gorčošová Katarína Jantoláková Júlia Júlia
A samozrejme za knihu Dominik Dán
Kniha č. 119/2024
#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram
#milujemeknihy2 #podporujemeslovenskychautorov #milujemeknihyslovenskychautorov #dominikdan #vtieni
Obsah:
Začiatkom zbesilých deväťdesiatych rokov vstupuje na scénu najznámejší sériový vrah Ondrej, zanechávajúci krvavé stopy v troch krajinách. Krauzovi nikto neverí, že bude pokračovať, že stoja na začiatku série brutálnych znásilnení a vrážd. Márne bojuje s vrchnosťou, aby sa sústredili iba na ponožkového vraha - neveria mu, obávajú sa paniky.
Proti Krauzovej logike stojí vrahova šikovná taktika - medzi útokmi robí nepochopiteľne dlhé pauzy, ktorých význam, možno odkaz, nevedia detektívi vylúštiť. Práve počas jednej z nich sa stala bizarná vražda, ktorá preverila ich trpezlivosť, postreh, dedukciu. Krauz netuší, či sa nepredvídateľne rýchlo zaktivizoval ponožkový vrah alebo z jeho tieňa vystúpil nový.
Ešte stále bojujú s Ondrejom alebo sa im niekto pletie pod nohy?
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kuneradská ozvena Kuneradská ozvena](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537115/kuneradska-ozvena-662a1ce69e793.jpg?v=1714035942)
M. M. Matra - Kuneradská ozvena
Počet strán: 398
Vydavateľstvo: @autormatra
Žáner: #mystery #horor
To čo sa zdalo ako spleť divných postáv a ešte divnejšich okolností ako sa dostali do Kuneradu bol nakoniec výborný mystery horor, plný nasratých duchov a šialených kresťanov.
O áno túto knihu som si veľmi užila od samotného prológu, ktory bol drsný a mrazivý až po záver, kde sa predišlo odhaleniu najväčšieho tajomstva.
Stred knihy bol výborný, postupne odhalenie, prečo su tam? Kto ich vraždí? (veľmi krutým spôsobom) Až po, ako to zastaviť a ktoré odvetvie cirkvi je to správne?
Kniha sa napriek hrúbke čítala rýchlo a veľmi dobre, dej vás núti knihu nepustiť a dozvedieť sa všetko!
Pre mňa ti bol o to väčší zážitok, keďže na Kunerade som sama bola ešte keď bol vyhorený , takže moja fantázia pracovala na plné obratky
Moje druhé stretnutie s autorom dopadlo ns výbornú a teším sa čím nás ešte prekvapí a niektorých aj pohorší
Za štafetu ďakujem @katarina_filek
Kniha č. 118/2024
Štafeta č. 175
#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #milujemeknihyslovenskychautorov #podporujemeslovenskychautorov
#horor #Slovensko #minulosť #tajomstvo
Patrik so svojou rodinou vedú usporiadaný život v malej obci Einsiedeln vo Švajčiarsku. Ich plány na koncoročnú dovolenku naruší nečakaná udalosť a príchod prekvapivej správy o výhre silvestrovského pobytu na Slovensku. Okolnosti ich zavedú do hotela Kunerad, ktorý sa nachádza v krásnom prostredí starého zámku. Na prvý pohľad sa zdá, že je všetko v poriadku a hotel nie je ničím výnimočný. Čoskoro však zistia, že opak je pravdou. Hostí začne nenápadne ubúdať a vo vzduchu bude cítiť prítomnosť temných bytostí. Patrik spozná Natáliu, ktorá, rovnako ako ostatní, vyhrala tento pobyt v súťaži. Ako sa ich osudy postupne prepletajú, zisťujú, že majú viac spoločného, než by si boli mysleli. Obaja si so sebou nesú nejasnosti zo svojej minulosti, ktoré sa časom odhalia. V rýchlom slede udalostí sa z harmonického pobytu stane boj o holý život. Bude to viera a láska v rodinu, čo napokon porazí zlo? Alebo vyhrajú tí, ktorí tento pobyt zinscenovali a na pozadí ťahajú za nitky?
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hon na Bubáka Hon na Bubáka](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535948/hon-na-bubaka-6614399b96d8b.jpg?v=1712601499)
Richard Chizmar - Hon na bubáka
Počet strán: 336
Vydavateľstvo: @knihydobrovsky #edicefobos
Prv než ma niekto znesie zo sveta za 3 tak sa obhájim prečo som ich dala... Pretože okrem hlavnej dejovej linky čo sa týka vrážd to bola strašná nuda.
Určite ale nie je kniha na zahodenie - predsa len "bubák" a hlavne fotky dievčat a samotného vyšetrovania boli úžasné!
Mrazilo ma pri každej jednej vražde, pri kazdej jednej fotke, odhalenie samotného bubáka bolo naozaj prekvapivé, v živote by som nepovedala, že to bola zrovna táto osoba.
Ale jednoducho život spisovateľa mi tam prišiel proste zbytočný. Áno odohrávalo sa to v meste kde vyrastal ale nemusela som ho poznať pomly od bábätka,nech si spíše memoáre
Kniha č. 117/2024
Za #spolocnecitanie ďakujem Petra Turnová
Nina Maybe Nika Vachová Nika Strumienská Vlasta Śtěpánková Mirka Kolářová Zuzana Žužu Dobiasova Júlia Júlia Lucie Svobodová
#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #richardchizmar #honnabubaka
#vyšetrovanie #inšpirovanéskutočnosťou #dievčatá #vraždy
V létě roku 1988 se v mírumilovném a poklidném městečku ve státě Maryland začnou ztrácet mladé a atraktivní dívky, jejichž zohavená těla se pak objevují na nečekaných místech. Vše ukazuje na to, že v kdysi klidném a vlídném místě řádí sériový vrah, kterého média označí za „Bubáka“.
Městečkem se šíří zvěsti, že tento zlosyn není tak úplně obyčejným člověkem, ale spíše monstrem s nadpřirozenými schopnostmi. Jak jinak si vysvětlit chybějící stopy a důkazní materiál či pečlivě a metodicky provedené vraždy? Ovšem policie a následně i členové FBI jsou si jistí, že se jedná o šílence z masa a kostí, který si s nimi pohrává, užívá si své pofiderní slávy a chytře uniká. Obyvatelům města připadá, že už navždy přišli o klidný domov a že tato noční můra nikdy neskončí.
Právě v této době, záhy po první vraždě, kdy se nařizuje zákaz nočního vycházení a začínají se formovat hlídky z řad dobrovolníků, se do města vrací dvaadvacetiletý Robert Chizmar, čerstvý absolvent žurnalistiky.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Zvrácené království Zvrácené království](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518698/zvracene-kralovstvi-sZ4-518698.jpg?v=1689836941)
Rina Kent - Zvrácené království (3. Časť trilogie o Aidenovi a Else)
Počet strán: 312
Žáner: #erotika #romantika
Navrat po vyše roku k Rine Kent stál za to!
Aiden a Elsa, pokračujú vo svojej súkromnej vojne o lásku toho druhého.
Ale aké veľké prekvapenie nám prináša autorka?
Napriklad návrat Ethana - Elsinho otca to bola veľká bomba!
Musím povedať, ze v tejto časti ma vytáčali úplne všetci až na Teal a Ethana, u tých jediných som mala pocit, že im je to bud jedno alebo nie su narcisi čo len hrabú pre seba.
Konečne sa nam odhalí cela minulosť Elsy a Aidena a bolo to krásne, smutné, kruté ale nádherné.
A dokonca Aiden nebol po celý čas zlým ču*akom ale dokonca prejavil aj vtipnú stránku a nehu - až sa mi to k nemu nehodilo
Určite to bolo výborné ukončenie trilógie i keď po dočítani som mala pocit, že sa tam skoro nič nestalo ale stalo a veľa
Rozhodne sa teším na ďalšie časti, ktorých je požehnane už len nech ich vsetky postupne preložia.
Kniha č. 114/2024
#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #rinakentauthor #royaleliteseries #zvracenekralovstvi
#temnáromantika #tyrania #antihrdina #tajomstvo #stredná škola
Království by nemělo padnout.
Pravda vás semele, než vás osvobodí. Masky sklouznou.
Tajemství vyjdou na světlo.
Elsa se tolik žene za minulostí, že nevidí přítomnost.
Budu za ni bojovat. Přivedu ji zpátky.
Ochráním ji, i kdyby to bylo to poslední, co udělám.
Něco jsme si slíbili.
Ona je moje.
Jsi připravená na poslední hru, miláčku?
Zvrácené království je třetím dílem série Royal Elite a patří za Zvrhlého krále a Ocelovou princeznu. Je to temná romance o středoškolském tyranovi pro zralé mladé čtenáře a obsahuje kontroverzní situace, které mohou někomu připadat urážlivé.
Nejedná se o samostatný román.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Diaľnica sĺz Diaľnica sĺz](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403203/dialnica-slz-3nc-403203.jpg?v=1550245388)
Zuzana Bilavská - Diaľnica sĺz
Počet strán: 297
Žáner: #detektivka #roman
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_elist
Už od prvej strany mi bolo jasné, že toto bude jazda.
Jazda emócií, smrti, strachu, nekonečnej lásky a bezmocnosti.
Dejová linka sa prelína minulosť a prítomnosť .
V určitých fázach ma prítomnosť velmi nebavila, myslim, že menej stran a bola by som v neustálom napätí. Za to minulosť! To bolo uff!!
Medisson sa vydá na výlet, ktorý si plánuje veľmi dlho po jej odchode zrazu zavolá jej otcovi policajt a oznámi mu, že Medisson je nezvestná, po ľahkom infarkte sa Don vydá nájsť svoju dcéru a pomôcť polícii.
Pomedzi to nám autorka vyrozpráva životy pár iných dievčat, ktore skončili na diaľnici sĺz buď ako nezvestné alebo bohužiaľ po čase nájdené a zavraždené.
Dej doslova utekal a ja som nevedela prestať čítať.
Najhoršia bola tá myšlienka, že už pomaly 50 rokov miznú ženy s dievčatá a nikto nepozná odpoveď. Je to sériový vrah? Možno ich samotný únik, nikto nevie a o to je táto kniha smutnejšia.
Za štafetu ďakujem @madamme.de.ludrigova a za výbornú knihu @zuzana_bilavska
Kniha č. 113/2024
Štafeta č. 174
#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #milujemeknihyslovenskychautorov #podporujemeslovenskychautorov #stafetovyzavislak #kniznizavislaci
#zuzanabilavska #dialnicaslz
Obsah:
„Predstavte si miestnych obyvateľov, ako sa každé ráno lúčia so svojimi blízkymi. Dcéry, manželky, priateľky. Odchádzajú do práce, na nákupy, do školy a vy nikdy neviete, či nezmeškajú posledný autobusový spoj. Stáva sa to často, lebo verejná doprava tu jazdí zriedkavo. Zmeškáte, máte smolu. Vtedy sa uchýlia k stopovaniu alebo sa vyberú po vlastných. Je ťažké určiť, ktorá možnosť znie horšie, no vždy si s úľavou vydýchnete, keď ich začujete prejsť cez prah dverí. Sú doma a vy môžete ísť pokojne spať.“ Raymond sa zastavil v rozprávaní a pohliadol na žltú tabuľu vyčnievajúcu z kríkov. V pravom dolnom rohu sa vynímali fotografie dievčat, ktoré sa stali obeťami diaľnice. Nad ich tvárami sa do oblúka tiahla výstraha: DIEVČATÁ, NESTOPUJTE NA DIAĽNICI SĹZ! VRAH NA ÚTEKU! Zo slov padali modré kvapky znázorňujúce slzy.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Práh: Mezi půlnocí a ďáblem Práh: Mezi půlnocí a ďáblem](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532504/prah-mezi-pulnoci-a-dablem-65d47f6fd0abb.jpg?v=1708425071)
Petr Urban - PRÁH mezi půlnocí a ďáblem
Počet strán: 409
Vydavateľstvo: @nakladatelstviepocha
Žáner: #fantasy
Po prvotnom šoku, či je tato kniha naozaj fantasy a kto s kym kde prečo a za čo som sa pomaly vnorila do deja!
Myslim, že táto kniha nema určenú hlavnú postavu a ani hlavnú dejovú linku, skáčme- prítomnosť, minulosť, svet ľudí, svet malifikov, takže vlastne s každého rožku trošku čo pôsobí sice trošku chaoticky ale keď už sa do toho dostanete, vidíte tam všetku tu naveznosť a ucelený celok výbornej fantasy s riadnou dávku akcie.
Musím povedať, že som rozhodne bola za tim Malifikov, hoci ma fascinovalo zo začiatku ako sa ich bali, samozrejme sme v postapo - bomby, atomovky , nový svet, nové pravidlá a skupina ľudí čo by tam zapadať nemala. Ale postupom času si každý zisti sám kto hrá za tých dobrých a kto hra za tých zlých!
Fascinovali ma schopnosti ake ktorý mal a aj keď im s rúk nesľahali blesky a plamene ich schopnosti boli obdivuhodné, ved kto by nechcel nadľudsku silu? či presvedčiť nepriateľa, že je váš priateľ? Alebo lusknutim prsta donútiť niekoho vystreliť si mozog z hlavy?
Určite by som uvítala i druhú časť nakoľko - po celom deji, ktorý sa dal rozdeliť do dvoch knih s prehľadom, bol koniec pre mňa otvorený hoci pre autora mohol byť uzatvorený
Za poskytnutie knihy v ramci #spoluprace ďakujem @nakladatelstviepocha
Kniha č. 112/2024
#recenzieTerka #kniznarecenzia #recenznivytisk #skbookstagram #podporujemeceskeautory #milujemeknihy2 #epochalnibeletrie #kniznizavislaci
„Může pravda zmizet?“
Odpověď na tuhle otázku je schovaná líp než tělo luxusní šlapky, než nedopalek doutníku na večírku nekuřáků. A stojí o ni vůbec někdo?
V ulicích Práhu, města, které přežilo válku, pravda zajímá málokoho. Prostí lidé tu žijí v bázni a pokoře, aby na sebe neupozornili všemocná evangelia, která rozhodují o životě a smrti. A v temných uličkách přežívají ti, kterým v žilách koluje probuzená moc. Jsou opovrhovaní a zatracovaní. Kvůli nim město nespí. Kvůli nim se umírá.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Šifra Šifra](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480273/sifra-dfA-480273.jpg?v=1631108161)
Isabella Maldonado - Šifra
Počet strán: 358
Vydavateľstvo: @cosmopolis_cz
Žáner: #thriller #detektivka
Máte radi hádanky v detektivkach?
Ja veľmi nie, nedokážem odhaliť vraha nie to šifru
Aj tu som sa snažila logicky uvažovať.. ale.. logika mi dala zbohom, takže som sa nechávala unášať na vlne zločinu.
Ninu som si okamžite obľúbila, život sa s ňou nemaznal ale ona povstala z popola a otočila sa mu tvárou v tvár ešte silnejšia! ( Tu mi veľmi pripomínala Kim od Angely)
Prípad samotného Šifri bol brutálny, vážne to bol magor so všetkým čo k tomu patrilo
Jeho zdielanie hadaniek a mučenie Niny bolo hnusne o to viac ma štvali ľudia co ho v tom "podporovali" vedome, ci nevedome bol to hyenizmus prvej kategórie!
Dej bol výborný ani jedno hluché miesto len akcia a emócie , veľmi sa teším na druhú časť, s kým sa bude Nina potykat.
Ďakujem dievčatám za #spolocnecitanie
Kattykitty De Peyrac
Lenka Tomancová
Anna Slobodnikova
#recenzieTerka
#kniznarecenzia #milujemeknihy2 #skbookstagram #kniznizavislaci #isabellamaldonado #sifra
Obsah:
#detektív #FBI #triler #vrah #sériovývrah #únosca #psychologickýtriler #sadistickývrah #minulosť #kybernetika #hádanky
Začínajú sa preteky s časom, ktoré sleduje celý svet.
V šestnástich rokoch sa Nine Guerrerovej podarilo uniknúť zo smrtiacej pasce sériového vraha. O jedenásť rokov neskôr je z nej dospelá žena, zvláštna agentka FBI, ktorá si nenechá skákať po hlave. Keď internetom preletí video, v ktorom si efektívne poradí s útočníkmi, ktorí ju napadli vo virgínskom parku, získa si zástupy fanúšikov.
Lenže pozerá sa aj niekto iný. Niekto, kto Nine nemôže odpustiť starú krivdu. Odhodlaný potrestať tú, ktorá mu unikla, spácha vrah z Nininej minulosti brutálny zločin, len aby ju zatiahol do vyšetrovania. Tým sa však jeho hra len začína. A vďaka internetu sa do nej tentoraz zapojí oveľa viac ľudí. Jeho hádanky a slovné hračky z neho možno urobili zvrhlú hviezdu sociálnych sietí – tajomného virtuálneho ducha nazývaného Šifra –, ale pre Ninu je stále tým, kým bol kedysi: netvorom priživujúcim sa na utrpení slabších.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pod hladinou Pod hladinou](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523614/pod-hladinou-6519bd0fa9cb0.png?v=1696185616)
Darcy Coates - Pod hladinou
Počet strán: 402
Vydavateľstvo: @knihydobrovsky #edicefobos
Žáner: #horor
vyprava do vraku lode Arcadia bola zaujimava.
Tým profesionálnych potápačov ju idú preskúmať, čo tam nájdu? Poklad? Či dôvod prečo došlo k jej potopeniu?
Ten dôvod by bol a bol zaujímavý to musím uznať.
Dej sa odohráva v dvoch linkách
- minulosť - 6 dni pred potopením, ktorý sa ničivom pomaly skracoval o deň až do uplneho konca
- prítomnosť - čo všetko objavili a ake následky to malo
Trošku sa vo mne bilo, ktoré časti sa mi páčili viac zo začiatku určite minulosť v strede obe a ku koncu prítomnosť.
Darcy dokázala navodiť poseratmošku , na to ma cit a to veru vie , určite ma úchylku na zombie akéhokoľvek druhu, hoci to čo bolo vo vraku neviem ci je zombie správny vyraz ale strašidelný boli dosť.
Urcite sa mi páčila Vannina myšlienka v závere, že nechcú ublížiť len chcú aby tam s nimi ostali a neboli samy, no to teda dik neprosím
Prečo som však dala len 3? Pretože mi to prišlo ako Korisť, kopec zbytočnosti okolo takže ten wow efekt bol veľmi slabý.
Lucie Reková Vlčková
Mária Kuchárová Suchárová
Jana Pumprdlik Zouharová
Lucie Dušková
Iveta Vašutová
Petra Turnová
Kniha č. 110/2024
#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #darcycoates #podhladinou #skbookstagram #milujemeknihy2
Obsah:
Před lety se během rutinní zaoceánské plavby beze stopy ztratila SS Arcadia. Vyslala sice podivné, pomatené volání o pomoc, ale parník ani nikdo z lidí na palubě se nikdy nenašel. O sto let později vrak lodi konečně objevili více než pět set kilometrů od její zamýšlené trasy… mlčenlivý hřbitov hluboko pod hladinou oceánu, který dychtivě čeká na první známky života.
Cove a její potápěčský tým získal povolení rezavějící trup Arcadie prozkoumat. Jejich cíl je jasný: prohlédnout vrak, všechno natočit a pokud možno zjistit, jak a proč tato údajně nepotopitelná loď klesla ke dnu.
Arcadia se však ještě nenabažila smrti. Pod hladinou číhá něco temného a hladového. Cove a její tým mají omezené zásoby kyslíku a loď se kolem nich pomalu uzavírá.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Beštia Beštia](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24510/bestia-iNf-24510.jpg?v=1456664068)
Dominik Dán - Beštia
Počet strán: 270
Žáner: #detektivka #thriller
Vydavateľstvo: @slovart_vyd
Zatial najlepší a najbrutalnejsi diel a druhy najvtipnejší.
Tentoraz sme zacali v zahraničí seriou vrážd, tešila som sa kedy sa objaví naša trojica a pripad odhalí ale ze im to bude trvať tak dlho to bolo riadne prekvapenie.
Ale musim uznať, ze na to, ze to bol občan s nižším IQ bol vychcany a vysrany!
Drzala som chlapcom palce a ked napokon zistili kto to je zimomriavky som mala po celom tele, ci to vyjde, ci ho konečne polapia!
Novy kolegovia. Kasanova a karate kid si myslim, ze zapadnu na výbornú!
Výborne, výborné, vyborne!!!!
6 diel podla chronologickeho poradia a tesim sa na 7 V tieni
Kniha č. 109/2024
Ďakujem za #spolocnecitanie
Martin Petráš Júlia Júlia Katarína Jantoláková Krista Kiksi Divínová Zuzana Žužu Dobiasova Anastázia Gorčošová Anna Slobodnikova
A za vybornu knihu @dominik_dan_official
#recenzieTerka #kniznarecenzia #dominikdan #bestia #podporujemeslovenskychautorov #milujemeknihyslovenskychautorov #milujemeknihy2 #skbookstagram
#detektívka #vyšetrovanie #vraždy
Dominik Dán sa opäť pohybuje na hranici medzi fikciou a skutočnosťou. Tretí román Beštia sa dohráva tesne po veľkých zmenách, presnejšie po nekrvavej revolúcii a amnestii v roku 1990, po ktorej sa na slobodu dostáva mnoho nenapraviteľných zločincov. Niektorí využijú pád železnej opony a opustia republiku. Za jedným z nich sa polovicou Európy tiahne krvavá stopa, ktorá sa však vracia domov. Skúsený recidivista po sebe necháva zversky zmasakrované a zneuctené telá žien, ale žiadne odtlačky prstov. Kriminalistom však prichádza na pomoc nová metóda – analýza DNA. Atraktivitu knihy zvyšujú aj zmeny perspektívy, striedavo sledujeme konanie vraha, Hlas, čo ho núti vraždiť, a snahu detektívov chytiť beštiu v ľudskej koži. Beštia časovo predchádza prvým dvom Dánovým románom Popol všetkých zarovná a Nehanebné neviniatko. Richard Krauz je v ňom začínajúcim detektívom, stretneme sa s bývalým eštebákom a budúcim siskárom Ivanom Canisom a v závere románu prichádza na Oddelenie vrážd aj Jozef „Chosé“ Fischer…
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Neonoví bohové Neonoví bohové](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495460/neonovi-bohove-mrs-495460.jpg?v=1654514651)
Katee Robert - Neonoví bohové
Počet strán: 330
Vydavateľstvo: @knihydobrovsky #edicered
Ak by ste v tejto knihe hľadali prvky fantasy, tak ju nájdete jedine v menách hlavných či vedľajších postáv a v meste, ktorom žijú ( len pre prípad, keďže, niekde ukazuje žáner fantasy)
A poďme na recenziu.
Na to aky je to žáner ma kniha neskutočne bavila!
Ak by ste čakali Olymp ako taký a bohov, tu ich nenájdete, za to tu nájdete bájnú 13 v podobe ľudí, 12 z nich v čele s Diom, ktorý ovládajú vrchnému mesto a Hádes, ktorý vládne dolnemu mestu.
A potom tu máme Persefonu, ktorá sa vzoprie rozkazom a zdrhne do spodného mesta a tu uz sa odvíja linka plná sexu a plánovania pomsty a útoku.
Dej bol ultra rýchly a veľmi ma bavil, vtipne prestrelky medzi Persefonou a Hadesom boli zábavné, zisťovanie kto je s kým bolo výborné a posledné kapitoly boli plné akcie, čo ma bavilo úplne najviac!
Veľmi sa teším na druhú časť, pretože prvá skončila šťastným koncom, takže rozmýšľam, čo sa tam mohlo po...
Za štafetu ďakujem @andelske_knihy
Štafeta č. 173
Kniha č. 108/2024
#recenzieTerka
#kniznastafeta #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #kateerobert #neonovibohove #kniznizavislaci
Obsah:
Miláček společnosti, Persefona Dimitriouová, chce uprchnout z ultramoderního města Olymp a začít znovu daleko od zrádné politiky Třinácti domů. Ale celý sen se vypaří v okamžiku, kdy ji matka bez varování nechá zasnoubit s Diem, nebezpečným vládcem temného města s nablýskanou fasádou.
Persefoně nezbývá nic jiného, než prchnout do zakázaného dolního města a uzavřít ďáblovu dohodu s mužem, kterého považovala za legendu… s mužem, který ji dovede do světa, o jehož existenci neměla ani zdání.
Hádés strávil celý svůj život ve stínech a vůbec netouží vystoupit na světlo. Když však zjistí, že mu Persefona může nabídnout střípek pomsty, po níž celá léta prahne, pomůže jí – za jistou cenu. Ale každá bezdechá noc, kterou stráví propletený s Persefonou, v něm probouzí tak silnou touhu, že je ochotný rozpoutat válku s celým Olympem, jen aby si ji udržel…
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Beladona Beladona](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517723/beladona-1KN-517723.jpg?v=1691085948)
(SPOILER) Adalyn Grace- Belladonna
Počet strán: 339
Žáner: #fantasy
Vydavateľstvo: @yoliknihy
Čakala som viac, možno tým, že nemam rada historické romány hoci fantasy línia bola úžasná, tie "smrtelne" časti ma nudili k smrti.
Signa a jej osud nezačína vôbec dobre, po vyvrazdeni jej rodiny cestuje od rodinneho prislusnika k druhemu ale kazdy zahadne umiera, až jedneho dňa vstupi do domu posledneho porucnika a tu sa zacina boj o život.
Ale nie o zivot Signy ale jej sesternice ... zasahuje sama smrť a hoci ma zo smrtkou svoje skúsenosti, ma len určitý čas prijst na príčinu a odhalit vraha svojej tety.
Rozhovory zo Smrtonošom boli úžasné zábavné i smutné, ľahko erotické.
"Detektivna" časť sa mi velmi páčila, hľadala som so Signou, kto by to mohol byť - samozrejme, ze som netrafila
A napriek tomu, že som bola mierne sklamaná teším sa na pokračovanie, keďže náznak osudu bol viac než jasný
Ďakujem dievčatám za skvelý vyber knihy v #spolocnecitanie
Janča Suchankova
@books_for_every_you
@turnovapetra
Zuzana Žužu Dobiasova
Kniha č. 106/2024
#kniznarecenzia
#skbookstagram #milujemeknihy2 #adalyngrace #belladonna
#sirota #pátranie #bohatstvo #mágia
Devätnásťročná Signa nie je obyčajné dievča. Ešte ako dieťa osirela, vidí duchov a rozpráva sa so smrťou. Vychovávali ju viacerí tútori, no všetci sa viac zaujímali o bohatstvo, ktoré má zdediť, než o jej dobro. A všetci zomreli záhadne a priskoro. Signinými poslednými žijúcimi príbuznými sú Hawthornovci, výstredná rodina obývajúca sídlo Thorn Grove. Hoci je jej nový domov veľkolepý, obklopuje ho pochmúrnosť. Otec rodiny zaháňa zármutok za zosnulou manželkou na divokých večierkoch, kým jeho dcéra trpí záhadnou chorobou a syn sa snaží napraviť pošramotenú rodinnú povesť. Vtedy sa Signe zjaví zo záhrobia ich matka a tvrdí, že ju otrávili. Uvedomí si, že rodine hrozí veľké nebezpečenstvo a že vraha vypátra len vtedy, ak spojí sily so smrťou. Signa nesmie dovoliť, aby jej osobná kliatba opäť niekoho pripravila o život. No zväzok so smrťou má takú silnú moc, o akej sa jej ani len nesnívalo. A ona jej nedokáže odolať.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Oni Oni](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400643/oni-Jkk-400643.jpg?v=1548329300)
Mark E. Pocha - Oni
Počet strán: 204
Vydavateľstvo: @nakladatelstvi_carcosa
Žáner: #horor #thriller
Nebyť tých zvrátených zbytočnosti v podobe Trish tak tuto knihu hodnotím plnym počtom.
Ale...
Začiatok bol zbytočne natiahnutý, kým sme sa dopracovali k horor casti pomaly pol knihy fuč.
Popri tom Trish, ano tieto kapitoly s ňou boli sami o sebe príšerné - hlavne, keď mi cvaklo co je jej otec zač, to by stačilo - zubata (kto cital vie) bola zbytočná podla mňa.
Samotný Branišovský les bol výborný!
Jedna vražda za druhou tak som si to predstavovala ale tu mame zas to ale ... Uplne zbytočná nechutnost s Tobym (opäť kto čítal vie)
Takže veľký boj vo mne v udaní hviezd.
Ale...
Chvalim autora, výborná nechutnost a zvrátenosť
Za štafetu ďakujem @keboska na nechutné knihy mas cit
Za knihu ďakujem @markepocha
Kniha č. 105/2024
Štafeta č. 172
#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #podporujemeslovenskychautorov #milujemeknihyslovenskychautorov #milujemeknihy2 #skbookstagram
#prízrak #mýty #lesy
Po stopách legendy strašidelného lesa
Na jihu České republiky se prostírá Branišovský les, místo opředené mnoha děsivými legendami. Podle některých obyvatel nedalekých obcí v něm straší přízrak muže v tmavém kabátě, jiní šeptem mluví o červených očích vznášejících se ve tmě… V minulosti se v areálu tamější vojenské základny bez zjevného důvodu postříleli členové hlídky a mimoto v srdci lesa roste strom oběšenců – podobný těm, které lze nalézt v neblaze proslulé japonské Aokigahaře. A je toho ještě víc…
Jednoho jarního dne se do Branišova vydává na víkendový teambuilding skupinka slovenských bankovních úředníků. Shodou okolností se ve stejné době les chystá navštívit i uznávaný, leč neurotický profesor literatury se svou dospívající dcerou a dva narkomani s černou filozofickou duší…
A každý z nich si přináší svá tajemství, touhy i komplexy. Úděsná tajemství však ukrývá i Branišovský les…
Upozornění: Kniha je pro svůj extrémní obsah určena osobám starším 18 let. Nemáte-li dostatečně silný žaludek a pevnou psychiku, nečtěte ji!
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Ticho ve tmě Ticho ve tmě](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504168/ticho-ve-tme-Jm6-504168.png?v=1670037700)
Darcy Coates - Ticho ve tmě
Počet strán: 344
Vydavateľstvo: #fobos
Žáner: #horor
Perfektne zakončenie celej serie.
Jeden boj za druhým, ziskavanie surovín, či vykupenie vlastneho života.
Táto časť bola opäť na zblazenie, bezradnost, smola, obrovská podpora a ten konečný boj o vlastné uzemie.
Jednoducho úžasná jazda!
Určite celú seriu odporúčam a ďakujem dievcatam v #spolocnecitanie za cele 4 týždne, bolo to úžasné!
Lucie Reková Vlčková
Veronika Tencerová
Lucie Dušková
Evženie Pavelová
Kniha č. 104/2024
#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #darcycoates #tichovetme
#horor #napätie
Čtvrtý, závěrečný díl napínavé bestsellerové série Černá zima.
Studený a drsný svět kolem Clare a Dorrana se stále mění. Každý další den ho stále více a více pokřivuje a posouvá ty, kteří přežili, blíže k vyhynutí. Tentokrát v něm však poprvé svitla naděje. Clare a Dorran se rozhodli vrátit domů do Winterbourne Hall. Bude to náročná, ale životně důležitá cesta. Lidstvo potřebuje více bezpečných útočišť - oblastí, kde si jejich obyvatelé dokážou vypěstovat vlastní potraviny, aniž by na sebe přitahovali pozornost Vyzáblých - a staré rodinné sídlo uprostřed hlubokých lesů k tomu nabízí ideální příležitost.
Jejich bývalý domov už ale není oním útočištěm, k němž se upínali. Stala se z něj nebezpečná past, kterou někdo pečlivě nachystal právě jim, a nyní už jen číhá, až se do ní chytnou. Až si Clare a Dorran uvědomí, jak nebezpečným se Winterbourne stal, dávno už může být pozdě. Boj o přežití pokračuje
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Most sebevrahů Most sebevrahů](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500738/most-sebevrahu-S4G-500738.jpg?v=1665065959)
Taylor Adams - Most sebevrahů
Počet strán: 278
Vydavateľstvo: @knizniklub
Žáner: #thriller
Poznáte ten vtip o Chuckovy Norissovy? Nie? Nevadí lebo oproti trojici v tejto knihe je to slaby odvar!
Velmi zaujimavy thriller, taj by sa dal nazvat hviezdny začiatok kedy mi ritku stisalo.
Dvojičky, jedna zomre, druha sa rozhodne odhaliť jej "vraha"
Začiatok naozaj TOP ! potom? Nuž , veľmi veľa omáčok okolo a pritom keby to bolo bez z nich tak tato kniha nemá chyby! A samozrejme keby neboli hlavne postavy nesmrteľné...
Ale dej sa čítal dobre a aj som sa schuti zasmiala!
Ďakujem za štafetu @erisky_knihovna
Kniha č. 103/2024
Štafeta č. 171
#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #stafetovyzavislak #tayloradams #mostsebevrahu #skbookstagram #milujemeknihy2
Obsah:
#vyšetrovanie #bojoprežitie #hľadaniepravdy #samovražda #policajnápráca #plánovanávražda #krutápravda
Lenina sestra, dvojče, se zabila skokem z mostu. Jenže Lena této oficiální policejní verzi nevěří a je odhodlaná udělat cokoli, aby odhalila pravdu. A tak se rozhodne setkat se s policistou, který údajně nalezl mrtvé tělo. Ovšem na jeho líčení něco nesedí. A jakmile se začnou vyjasňovat poslední hodiny života její sestry, změní se Lenino pátrání v trýznivý, neúprosný boj o vlastní život – boj, který prověří vše, co si myslela, že kdy věděla o ní, a především o sobě samé...