TerkinKnižnySve TerkinKnižnySve komentáře u knih

Keď sme verili na morské panny Keď sme verili na morské panny Barbara O'Neal (p)

Veľmi príjemný oddychový román.

Mame tu dve hlavne postavy - sestry, Josie a Kit. Zatial co jedna je plná elánu uz od detstva druhá je skôr utiahnutá no nezaostáva.

Dievčatá na striedačku rozpovedajú svoj príbeh a svoj osud, takže tu mame dve dejové línie ale nie je ťažké sa v nich orientovať. Musím povedat, že Josie som mala trošku radšej hoci taký podvod... ale potrebovala reštart a sice to bol krutý reštart, chápem ju a chápem i Kit, tu posadnutosť nájsť svoju sestru a pochopiť všetko čo sa udialo.

Prijemny dej, príjemné postavy trošku erotiky, trosku tajomna a veľa emotivnych scén, kedy sa človek chytá za hlavu a nechápe.

26.08.2024 5 z 5

Škola noci: Lenobiin slib Škola noci: Lenobiin slib Kristin Cast

Dočkali sme sa aj Lenobiinho príbehu nájdenia lásky a samej seba. Veru nemala to jednoduché a na lodi, ktorou sa plavila bolo viac prekážok ako ľahkých ciest. No tu pravú lásku si našla. O to viac som rada, že i napriek takemu nešťastiu sa jej vratil v podobe, ktorú sme spoznali na škole noci

24.08.2024 5 z 5

Tajemný dům mrtvých Tajemný dům mrtvých Roxann Hill

Z ľudského hľadiska naozaj najhorší prípad, ktorý Anna s Pavlom vyšetrovali.

Nechutná poprava zaživa, ktorá ostala ukrytá 20 rokov!

Kto to však mohol byť? Ale zviera v ľudskej koži?

Dej bol opäť rychly a bezvadny a teda sa musim priznať, že i napriek brutalite ma viac zaujimalo čo tá Anna s Pavlom?

24.08.2024 5 z 5

Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Tak nejak som čakala niečo iné..

Celý dej sa odohral behom pár dní. Dej bol napínavý. Boj s ale aj proti upírom.

Čakala som, že Tana, hlavna hrdinka bude upírkou, o to vacsie prekvapenie, že ňou nie je a bojuje proti nákaze, bola som zla lebo som jej želala aby sa ňou stala a bola zo svojim upírom.

23.08.2024 3 z 5

Buď hodná Buď hodná Irena Piloušková

-POZOR! BUDE SPOILER! A NIE JEDEN!!-

Tato kniha - postavy v nej ma tak ale ze tak priserne nasrali, ze mi bolo tazko čítať bez jedinej slzy.

To, ze sme išli okruhom veľa generácií veľa postáv to mi nevadilo, pretoze to gro tohto príbehu bolo i tak najlepšie a zároveň najhoršie.

Dana,postava okolo ktorej sa točí dej, Dana, dievča, ktoré malo spokojné a šťastné detstvo plne smiechu, priatelov, lásky, sebadovery, sebareflexie, seba semej.

Dana, ktorá si našla pravú lásku, hoci ju možno len zneužil pre vlastenecké rozpory vtedajšej spoločnosti ale to bolo vedľajšie, bol to muž ktorý ju možno aj uprimne miloval.

Dana, ktorá o tohto muža prišla a bolo jej nanútené vydať sa pretože otehotnela s niekým iným.

Jakub, najlepší priateľ jej detstva, chlapec ktorý ju miloval celý svoj život.

A potom tu máme to hovado, ktoré sa rozhodlo zruinovať jej zivot, pretvoriť si ju k obrazu svojmu, dokonalú manželku, ktorá to schytala zakaždým ked nemala upratané, keď sa nanho krivo pozrela, ked, keď, keď....

Tak strašná troska, tak strašne narušený jedinec, ktorému to uz bolo jedno, stačilo byť poslušná a dobrá len aby ju neponizil, len aby sa jej nepomstil, len aby bol doma kľud.

Tak strašný hnev cítim, pretože toto sa realne deje v domacnostiach - chlap, ktorý sa tvari ako úžasne skvely dokonaly muž a doma je to jedno zvratene hovado, ktoré si mysli, ze môže vsetko!!! A pritom by jej mohol nohy bozkávať pretože ja by som ho bola uz davno podrezala ako prasa v spánku!

22.08.2024 5 z 5

Škola noci: Drakova přísaha Škola noci: Drakova přísaha Kristin Cast

Krasny dodatok ku škole noci o Drakovi.

Jeho začiatok v upirskej akadémii a prvý stres s Anastasiou, kde sa prejavil ako skutočný majster meča a Anastasia ako dokonala učiteľka kuziel.

Napínavý a rýchly dej o ich prvom boji proti zlu bol a zrodu nekonečnej lásky bol úžasný .

Červený kapitán Červený kapitán Dominik Dán

Po prazdninovej pauze sme opäť nabehli na spoločné čitanie Dominika Dána Červený kapitán.

Nález kostry na starom cintorine nam odkrýva starú vraždu. Stopy žiadne no Burger s Krauzom sa nevzdáva.

Tu v tomto dieli musím polutovat Burgera, chudák si to schytal hádam za všetky diely, no ani to neodradilo Krauza aby prišiel na koreň tohto prípadu. A bol poriadne zamotaný na vysokých miestach, u polície a v cirkvi.

Tak som im držala palce aby všetko odhalili a aby Krauz neprišiel o život, pretože tvrdohlavá mulica ai išla za svojím a proti všetkým!

Opäť výborne spracovaná detektivka s humorným podtextom, oprášili sme si dejepis hoci ja by som mala z neho čistú 5.

Teším sa na ďalšiu časť.

Nie sú ako my Nie sú ako my Debbie Herbert

Perfektný Thriller.

Jori, hlavná postava nám rozpráva svoj príbeh.
Začíname záhadným zmiznutim celej rodiny Jorinho priateľa.

Temná záhada, ktorá ju už roky múti a nevie sa odpútať od minulosti. Do mesta prichadza muž, ktorý zabil jej bratranca a zabijú aj jeho.

Podporucicka Tegan, druha hlavná postava je privolaná k tomuto prípadu.

Jori pátra na vlastnú päsť, no po prvom vyhraznom liste sa spojí s Tegan.

Odhalia spletitu sieť mestského podsvetia? Kto je ten, čo ma nastarosti všetky vraždy?

Výborný thriller, ktorý vás nenechá chladným a patrate s Jori i Tegan, sice som páchateľa odhalila ale i tak to bolo poriadne napínavé a nebolo to úplne jasné az do samého konca.

Kostlivec Kostlivec Luanne Rice

Výborný thriller!

Prekvapivo dobrý začiatok i celý priebeh príbehu. Napínavý thriller o Clair, ktorú sa pokúsi niekto zabiť.

Kto to mohol byť a prečo?

Postupne sa nám rozvíja nebezpečný boj o moc a život o najhoršom zločine a to je - uchovať si svoju moc aj za cenu života druhých.

A čo druhá vražda? Má to nejaku spojitosť?

Tuto knihu odporúčam, skvelé prepracovanie

20.08.2024 5 z 5

Klub monster Klub monster Jennifer McMahon

Perfektna!

Od sameho začiatku. prelina sa nam minulost a pritomnost.

Strevame sa s Viou, Erikom a ich babickou, ktora je riaditelkou v psychiatrickej liečebni. Via a Erik sa stávajú mladými lovcami monstier - vlkolak, upir, ghuul.

Časom k nim pripudne tajomne dievča, ktore babka dovedie s tým, aby jej pomohly zaradit sa do beznehk života. Ale kto to je? Akú má minulost? Via je odhodlanq jej pomôcť a lrist ba všetky tajomstva.

V pritomnosti tu mame Lizzy, ktora je uz dospelou lovkyňou monstier, je popularna, vydala knihu, ma seriál kde ich chytajú. Až sa dozvie, že sa vk Vermonte stracaju mlade dievčatá, vie, že sa tam musi vrátiť a prísť na to čo sa tam deje.

Celý čas som vedela, ze v tomam jasno kto je kto, že Erik sa premenoval, že Via sa premenovala aby ostali skrytý pretoze v mladosti odhlalili naozajstné monštrum! A posledné kapitoli mi doslova vyrazili dych!

Výborna kniha s takou zápletkou, ktorá bola original, napínavá a mrazivá po celý čas.

18.08.2024 5 z 5

Marné prosby mrtvých Marné prosby mrtvých Roxann Hill

Opäť výborný rýchly napínavý dej.

Vsuvky s Juliou, Anninou dcérou sú milé spestrenie, hoci jej bývalému by som rozbila držku pri kazdom jednom stretnutí!

Ale poďme k prípadu, kto bol ten muž, ktorý vraždí? Je to ten istý čo vraždil aj v minulosti?

Moj tip bol pre celú knihu jasný a stala som si za svojím ale , že moje detektívne schopnosti su chabé ako všetci vieme, samozrejme som opäť netrafila

Ale pozitívum aspoň odstránili jedného bastarda, ktorý si to zaslúžil a keď prisli na to kto to bol, normalne mi sanka padla!

17.08.2024 5 z 5

Vykoupená Vykoupená Kristin Cast

Výborne zakončenie celej série.

Podarilo sa im konecne zničiť Neferet? A o koľko životov pripravila Neferet svojich "poddaných"? Kto ešte musel zomrieť aby ju konečne umlčali?

V záverečnom diely mame jednu smrť za druhou a osoby, ktoré odišli mi prirástli k srdcu a nie jednu slzu som uronila :(

Posledný boj bol napínavý a ritku mi pri ňom stiskalo.

Celá séria Škola noci je perfektne napísaná, áno je to YA ale aj keď uz niesim YA táto seria je a bude moja stdcovkay, každý diel končil záverečným bojom, ktorý vždy stal za to. Prišli sme o veľa hlavných postáv, nasmiali sme aa na vtipných hláškach a držali Zoey a jej partii palce aby im to vždy vyšlo

17.08.2024 5 z 5

Zrcátko Zrcátko Karl Olsberg (p)

V dnešnej dobe je už technika na takej urovniz že uz kem čakám kto vymyslí Zrcatko.

Hodinky, ku ktorým dostat dokupit okuliare s kamerou, sluchatko, dron a je to váš novodobý najlepší priateľ. Pomáha v práci, pri zoznámení sa, najde vhodneho životného partnera.. jednoducho váš nový rozum!

Ale čo keď tento produkt začne mať svôj rozum?

Výborný fascinujúci sci-fi, mystery triler pri ktorom lrn krutite hlavou a uvažujete čo nás čaká a kedy aj naše technológie začnú žiť svojim životom a koľko ľudí to ovplyvní a koľký s toho scvoknu.

15.08.2024 5 z 5

Chůva Chůva Gilly Macmillan

Perfektný Thriller kde neviete kto je ten zlý

Sledujeme 4 postavy - Jo, Virginiu , Hannah a Detektíva.

Prelina sa nám minulosť a prítomnosť a dej je napínavý od začiatku až do konca.

Kto je opatrovateľka? Čo urobila Virginia? Ako sa so všetkým popasuje Jo? A hlavne kde je pravda? A preboha koho lebku našli v tom jazere??!!!

Do poslednej chvile nevieme ako to skončí a trosku mi bolo ľúto, ze kniha už skončila, chýbal mi dodatok k tomu ako pokračovali vo svojich životoch, či Jo odpustila matke a či spolu pokračujú v "rodinnom biznise"

15.08.2024 5 z 5

Môj život (Ako posúvať vlastné limity) Môj život (Ako posúvať vlastné limity) Michal Škombár

Jedna krásna a úprimná spoveď človeka s ktorým sa život nemaznal.

Čo všetko človek dokáže uniesť?

Michal je jedna silná osobnosť, ktorá viac dava ako berie.

Jeho život je veľmi smutný po fyzickej stránke no po tej psychickej je to clovek s veľkým srdcom, chytľavým humorom a krasnou dušou.

Knihu som zlhtla za chvíľku, hoci sa vyhýbam biografiam, tu neľutujem.

Nie pri jednej téme som sa musela sama pozastaviť nad tým ako my "zdraví" vnímame svoje okolie a každodenné, pre nás úplne bežné veci a ako ich vníma človek, ktorý ich robiť nemôže?

Ako my pozeráme na svet? A ako možno dokážeme ublížiť cudzím už len preto, že nevieme naše deti ale i dospelých naučiť, že všetci sme len ľudia, hoci niektorý su odlišný?

Kniha bola krásna - viem, opakujem sa- a ja ďakujem l, že som mala možnosť si ju prečítať, zasmiať sa, upustiť slzu a vnútorné si pohovoriť sama zo sebou.

12.08.2024 5 z 5

Odhalená Odhalená Kristin Cast

V tejto casti spoznavame Neferetinu minulost, ako sa z mladej nevinnej dievčiny stala pekelna suka.

Samozrejme robi problemy kde sa da a vrazdi ludi, ktorych by nemusela.

Zoey bojuje zo svojou silou a trosku sa jej to vymyká z podrúk a Thanatos sa ukazuje ako pravá smrť, stihna jednu hlavu za druhou

11.08.2024 5 z 5

Virální životy Virální životy Felix I. D. Dimaro

Opäť ďalšie perfektné zrnká temnoty.

Čoho všetkého sú ľudia schopný a na čo všetko sa v dnešnej dobe ľudia pozerajú? Čo ich v skrytu duše priťahuje, hoci by to nikdy nepriznali?

Čo takto pozerat videá nešťastí - takych videí, či dokumentov je nadmieru (a velmi rada ich pozeram - nie nie som zvrátená ale baví ma sledovať prečo sa to stalo) ale či taký, ktorý si dokonca platia za to, že vidia smrť v priamom prenose?

Simon - hlavná postava tejto knihy, natáča rôzne nešťastia a predáva ich, jedného dňa však natočí smrť muža, do posledného dychu, zaznamená ten povestný odchod duše na onen svet.

A tu začína zhoda rôznych okolností, náhod, zlovoľnosti a jeho mobil si začne robiť čo sa mu zachce a robí mu zo Života jeho osobné peklo, ale kto za to môže? Hacker či vyššia moc?

Kniha, ktorú zlhtnete, kniha pri ktorej ani nedýchate pretože čakáte, čo sa môže ešte viac pokaziť!

Jednoducho opäť dokonale Zrnká

11.08.2024 5 z 5

Bazár démonov Bazár démonov Pavel Chodúr

Hm, no rozhodne ako začiatok serie okej, ale strašne chaotické. Nehovorím, hlavu a pätu to malo ako fantasy kniha spĺňa všetky moje požiadavky, nadprirodzeno, príšery - ale ako píšem velmi chaotické.

O tom prečo chceli využili Sarantosa, či toho chudáka starého,to sme nezistili. Sarantosa bez vysvetlenia týrali aby od neho niečo získali ale čo? Jednoducho jeden veľký otáznik o čo vlastne v tej knihe išlo?

Pre tých čo nečítajú Anotacie je to záhadou takže odporúčam ju prečítať

Ak bude druhá časť rada si ju prečítam už len preto, či to autor všetko vysvetlí a čo išli velvyslanec (asi dobra) a vedma urobiť? zachrániť svet? Zneškodnit demonov?

10.08.2024 3 z 5

Srdce neoklameš Srdce neoklameš Martina Jakubová

3 slova môjho emocionálneho rozpoloženia pri tejto knihe:
laska
strach
plač

Začiatok knihy bol ako vystrihnuty z romantickeho filmu no až na Klub Osudové stretnutie tejto trojice priateľov bolo perfektné a celkový dej až do onoho okamihu bol výborný a perfektne sa čítal, láska, vášeň, podraz - moje čierne srdce plesalo.

A potom nastal ten strach, prečo a kto? zariadil to niekto? hneď by som to zvalila na jednu osobu!

A potom už len tŕpnutie a čakanie ako to skončí

A záver? Tam už som aj slzu vyronila.

Som veľmi milo prekvapená z tejto knihy, čakala som ľúbostný trojuhlnik, plno klišé hlášok a bola s toho perfektna kniha pri ktorej tuhla krv v žilách!

Moja druha kniha od autorky a opäť pecka!

09.08.2024 5 z 5

Tajemství pramenů Tajemství pramenů Jennifer McMahon

Aj napriek tomu, že som tak polknihy absolutne nechapala kto kde a skym a uplne mi unikol koniec kde som to nepochopila tiež bola kniha perfektná q zahalená tajomstvom.

Kniha je rozdelená na prítomnosť a minulosť a tieto dve dejove línie, ktoré sa nam pomaličky odhaľujú a skladajú.

Život Jax a Lexie a ich rodiny na Vrabčom vrchu a osud Ethel a jej túžba po dieťatku u Branderburdskych premenoch.

Človeku to dava par otázok -
Sú pramene naozaj liečivé?
Dokážu plniť želania?

A čo všetko si vyberú ako svoju daň za záchranu?

Kniha sa citala výborne a veru nie raz ma poriadne zamrazilo.

Určite si túto knihu budem musiet prečítať ešte raz, tak ako Zimni lidé tam mi to pocvakalo až na 3 šup

08.08.2024 5 z 5