TerkinKnižnySve TerkinKnižnySve komentáře u knih

Diana Štelová - Ta z Katovny

Počet strán: 238
Vydavateľstvo: @cosmopolis_cz
Žáner: #thriller #roman

Musím povedať, že nad touto recenziou som musela chvilku pouvažovať.

Na jednej strane riadna ducharina, kde ma miestami mrazilo, miestami som si skoro do gati naložila.

Na druhej strane , osud ženy tak silný, že som mala chuť vojsť do knihy a pomôcť jej!

A za tretie pribeh Lucie, ktorý bol zo začiatku výborný ale postupne sa z nej stala urevaná koza, ktorú by som kludne osobne prefackala.

Čo sa týka samotného deja bol výborný, ocitáme sa s Luciou v Katovně (jej nový domov) a ibjavujeme panske sídlo na ktoré sa viažu ducharske príbehy.

Lucia v okne zbadá ženu v čiernom a doma sa jej o nej sníva, prvý, druhý, tretí deň až sa jej v sne dotkne a tu už rozbiehame dej plný napätia, zhnusenia (nad tou dobou) a veľkým emocionálnym vyšťavením.

Veľmi mi bolo ľúto Celestýny, to čo si musela vytrpieť pri svojom manželovy a aj napriek tomu sa mu zvládla vzoprieť aj ked len par krát, koľko ráz som mala chuť tam vojst a pohladiť ju, taký život by som nepriala ani nepriateľovi. Celestýna časť po časti odkrýva svôj životný osud a svoje trápenie.

Medzi tým plynie samozrejme aj život Lucie ale tu musím byť úprimná, že to bolo pre mňa romantické klišé a tešila som sa na časti s Celestýnou.

Za štafetu ďakujem @mama_nad_knihou a za knihu @dianastelova

Kniha č. 66/2024
Štafeta č. 154

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #podporujemeceskeautory #dianastelova #tazkatovny

#história #dobrodružstvo

Lucie se po rozchodu s přítelem rozhodne všeho nechat a odstěhovat se do bývalé katovny v zapadákově nedaleko hranic. V okolních lesích brzy objeví opuštěné sídlo, které ji přitahuje svou ponurostí, a začnou ji pronásledovat znepokojivé sny o ženě v černých šatech.
Děsivý přízrak se jí nejen zjevuje, ale bez pozvání vstupuje do jejího těla a Lucii se pak před očima odehrávají dramatické útržky ze života hraběnky Celestýny, která v sídle kdysi žila. Během pátrání po osudu tajemné ženy se Lucie sblíží s jejím potomkem Petrem, který však má vlastní pečlivě střežené tajemství.

22.03.2024 4 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Tereza Bartošová - Dceřina kletba

Počet strán: 311
Vydavateľstvo: @motto_redakce
Žáner: #detektivka

Druha kniha od tejto spisovateľky a ja žasnem

I keď prológ ma zmiatol a ja som furt čakala kedy to príde? po stej strane som si povedala - dočkaj času ako husa klasu - a dočkala som sa.

Tento prípad bol tak zamotaný, že som absolútne netušila kde, kto s kým, prečo?

Postupne sa to všetko pekne rozmotávalo a zacvaklo presne tam kde malo.

Bolo ohromujúce ísť po stopách vyšetrovateľov, riešiť ich osobne životy a prísť s nimi k zdárnemu koncu.

Sice musim povedať, se Klekánice nasadila latku tak vysoko, ze uz ju asi nič neprekoná ale teším sa ešte na Vodníka a verím, že autorka ešte neskončila zo svojou genialnou prácou

Dakujem za štafetu @knihy_s_lussy a za vybornu knihu @terka.bartosova.psani

Kniha č. 65/2024
Štafeta č. 153

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #kniznizavislaci #stafetovyzavislak #podporujemeceskeautory #skbookstagram #milujemeknihy2 #terezabartosova #dcerinakletba

#krimi #detektívka #vyšetrovanie #vraždy

Další díl úspěšné detektivní série z Příbramska se sympatickými vyšetřovateli Tomášem Vyskočilem a Honzou Richterem. Od autorky detektivního románu Vodník.
Poručík Tomáš Vyskočil má velký problém. Je blonďatý, rafinovaný a odhodlaný pořádně mu zavařit. Zatímco se Tomášovo manželství ocitá v ohrožení, je uprostřed Příbrami nalezen těžce podchlazený opilec, který po pár hodinách v nemocnici umírá. Taková smrt by kriminálku mohla nechat v klidu, kdyby se ovšem dotyčný nedávno nezmínil, že mu někdo usiluje o život. A tak se Tomáš s kolegou Honzou Richterem pouštějí do vyšetřování zločinu, po jehož vyřešení nikdo netouží.

20.03.2024 5 z 5

V pekle jsme všichni Hébert V pekle jsme všichni Hébert Madla Pospíšilová Karasová

Madla Pospíšilová Karasová - V pekle jsme všichni HEBERT

Počet strán: 110
Žáner: #horor

Čo si predstavujete pod najhorším peklom?

Ja osud hlavnej postavy tejto útlej knižky zo znakom #zrnkatemnoty

S krásneho detstva doslova peklo na zemi.

Hébert, ktorý bol prevezený do sirotcinca, niekde kde mu mali pomôcť a aj pomohly! Ale nie k zdárnemu dospievaniu a života plného naplnenia.

Teda naplnený rozhodne bol ale nie láskou a nehou!

O to je to horšie, že v tých dobách ako píše autorka v závere tieto zverstvá existovali a nik! NIK! sa nezastal malých ubolených duší, ktoré si zaslúžili viac ako len bitky a zlobu, vybijanie si niečoho, čo asi nikdy nepochopím.

Velmi smutná a silná kniha a je verim a dúfam, ze v tejto dobe slúžia sirotčince na nieco lepšie a kde sa deti maju dobre :(

Za štafetu ďakujem @terr_books

Kniha č. 64/2024
Štafeta 152/2

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #podporujemeceskeautory #ctuhoror #madlapospisilova #hebert #skbookstagram #milujemeknihy2

#matkaadieťa #sirotinec #minulosť

Pro dítě chce přece každý to nejlepší. A tak když už se matka o své ratolesti starat nedokáže, bude pro ně tím správným řešením ústavní péče, bez ohledu na to, že otec stále žije.

Vše je posvěceno vírou, takže je to v pořádku. Nebo by mělo být
Jak to vypadalo v kanadských křesťanských sirotčincích v ne až tak vzdálené minulosti? Ne, nejedná se o lehké čtení. Někdo jim uloupil dětství a vlastně i zbytek života.

Inkoust Inkoust Alison Belsham

Alison Belshamová - Inkoust/Jej posledný výdych

Počet strán: 370
Vydavateľstvo: @lindeni.sk
Žáner:#thriller

Opäť výborná kniha!

Čakala som, čo autorku môže napadnúť v súvislosti s tetovaním v ďalšej knihe a toto bolo výborné!

Hneď v úvode vražda potom ďalšia, ďalšia , ďalšia , už pri prvej som uvažovala čo to mohlo spôsobiť, keďže ich nechával na žive a teda ústa dole! Perfektné!

Čo ma však hnevalo, neustále obviňovanie Alexa, nie teda, že by si Alex nejako pomáhal svojim tvrdohlavým správaním ale prirástol mi k srdcu a bránila som si ho ako Marni.

Tu ma trošku sklamalo, že Marni tam bola pomenej a hoci im pomohla s jednou pre mňa dosť závažnou vecou, nevidela som tam slová uznania.

Objavenie Paula bola riadna podpásovka a dúfam, že sa v tretej casti neobjaví a ak áno, nech to s ním uz niekto utne a nastálo!

Vrah ma chvíľkovo napádal ale nebola som si istá, predsa len tie kapitoli tam neboli zbytočne ale autorka mi aj tak vyrazila dych s objasnením!

Veľmi sa teším a pokračovanie, čo vymyslela autorka v poslednej časti.

Kniha č. 63/2024

Zuzana Žužu Dobiasova
Lucie Svobodová
Júlia Júlia
Nika Vachová

#recenzieTerka #kniznizavislaci #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #alisonbelsham #jejposlednyvydych #inkoust

#vyšetrovanie #sériovívrahovia #tetovanie #obeť

Jeho tetovanie je rozsudkom smrti

V temných uličkách Brightonu ktosi napadol mladú ženu. Jej zranenia sa spočiatku nezdajú vážne, ale už o 24 hodín obeť v agónii umiera a na jej tele sa okrem zranení nájde smrtiace tetovanie. Po útoku na druhú mladú ženu inšpektor Francis Sullivan vie, že v uliciach Brightonu kráča sériový vrah. Jedno však nečakal: hlavným podozrivým sa stáva Alex Mullins, syn jeho bývalej milenky tetovacej umelkyne Marni. Dokážu sa preniesť cez minulosť a spojiť sily, kým sa rozsudok smrti objaví na koži ďalšej obete?

Něžná fata morgána Něžná fata morgána Dominik Dán

Dominika Dán - Nežná Fatamorgána

Počet strán: 287
Vydavateľstvo: @slovart_vyd
Žáner: #detektivka

Tu hneď na úvod sa priznávam, že zo mňa nikdy v živote kriminalista nebude.

Nielen, že moje teorie v uvode išli do kýbla ale nikdy by ma nenapadlo tak ako Krauza, že zrovna ten človek bude vrahom. Ani by som si to neodvodila s jeho zistenia

Tentokrát sa vraciame späť do doby keď Krauz ešte nebol v tíme - tu bol moj prvý omyl. Tajne som dúfala, že im pomôže hneď s tymto prípadom ako "tajný milenec" veď jeho prehrešky - ani by som sa nečudoval.

Potom skončíme do roku, kde už Krauz bol a pomôže až teraz.

V pozadí mame začiatky nežnej revolucie, ktora sa tiahne a vyvíja až dôjde k zdarnemu koncu na konci knihy (hold dejiny neprepiseme)

Tento prípad bol veľmi zamotaný, nádejných stôp bolo veľa ale aspoň tam som vedela, že to išlo veľmi ľahko na to aby to bola pravda po toľkých vraždách.

Chronologicky tretí diel z osemdesiatych rokov. Teším sa na 4 knihu s nazvom List zo zahrobia a na roky deväťdesiate.

Kniha č. 62/2024

Za #spolocnecitanie ďakujem Martin Petráš Katarína Jantoláková Júlia Júlia Zuzana Žužu Dobiasova Anna Slobodnikova Anastázia Gorčošová

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #kniznizavislaci #podporujemeslovenskychautorov #skbookstagram #milujemeknihy2 #milujemeknihyslovenskychautorov

#sériovývrah #slovenskékrimi #sexuálnezločiny #detektívka

Tretí príbeh z obdobia novembra 1989, z obdobia detektívnych začiatkov Richarda Krauza.

Richard Krauz pracuje na oddelení vrážd už rok a pol, no ešte stále je v očiach starších kolegov iba kriminalistické ucho. Jeho učiteľ, detektív Eduard Burger, má na stole tri staré nevyriešené vraždy mladých dievčat, ktoré vrah znásilnil a zahrdúsil na lavičke mestského parku. Modus operandi všetkých troch vrážd jednoznačne nasvedčuje, že ide o toho istého páchateľa. Vyšetrovanie si vyžaduje špecializovaný tím, no socialistické vedenie polície tento fakt ignoruje. Nechce medzi obyvateľmi vyvolať zbytočnú paniku. Štvrtá vražda sa stane mesiac pred revolúciou a Burgerove varovanie, že vrah neprestane, sa potvrdí. Už nikto nepochybuje, no už je neskoro.

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Augustina Bazterrica - Znamenitá mrtvola

Počet strán: 245
Vydavateľstvo: #fobos
Žáner: #thriller #horor #scifi

No...

Veľmi špecifická kniha na nechutnosti a zvrátenosť.

ALE

Keď sa raz dostaneme do tohto štádia nášho bytia ani by som da nečudovala, že presne takto bude vyzerať naša budúcnosť.

Marcos - hlavna postava, "šéf" mraziareň nám rozpovie svôj príbeh o tom, čo sa stane, keď si vláda zmyslí, že všetky zvieratá sú nakazené a tým pádom sa ich treba zbaviť.

Ale..

Čo mäso? Vegetariani jasajú, ale čo tý, čo potrebujú mäso?

Nuž asi vás možno napadá odkiaľ to mäso zrazu majú?

Áno, áno z ľudí, tu uz ideme do deja, do mraziarni, na bitúnok, na chovné kusy, ktoré sa pestujú pre ľudskú spotrebu.

Detailne opísaný každý jeden krok, na zvracanie mi je ešte teraz

Potom nastane zlom, keď Marcos dostane darom chovnú samicu.. Ale co s ňou? Zmení sa Marcos?

Celú knihu som si hovorila, že toto je ten bod, kedy precitne, uvedomí si, skončí s prácou...

Nuž koniec ma dorazil.

Túto knihu som mala pôvodne v štafete a veru rada by som si ju prečítala s poznámkami ale myslim, že raz mi stacilo v spolocnom čítaní. Ďakujem Šárka Smetanová Lucie Svobodová
Nika Strumienská Júlia Júlia Anna Slobodnikova Zuzka Bányi Čapčíková

Kniha č. 61/2024

#recenzieTerka
#kniznizavislaci
#spolocnecitanie
#skbookstagram #milujemeknihy2 #augustinabazterricaauthor #znamenitamrtvola

#smrtiacevírusy #zvrátenosť #vírus

Svět se nevratně změní ve chvíli, kdy se objeví smrtící virus, který přenášejí zvířata: od divoce žijících po domácí mazlíčky, všechna musí být utracena a jejich maso už se dál nesmí jíst. Vlády čelí situaci drastickým způsobem: uzákoní chov, porážku a konzumaci lidí. Kanibalismus se stane součástí každodenní reality a společnost je rozdělena na dvě skupiny: na ty, kteří maso jedí, a ty, jejichž maso je konzumováno.

Dá se vůbec hovořit o nějaké lidskosti, když musí být zemřelí zpopelněni, aby nebyli snědeni?
Kým je vlastně ten druhý, jsme-li tím, co jíme?

17.03.2024 3 z 5

V rozkvětu V rozkvětu Kristina Haidingerová

Kristina Haidingerova - V rozkvětu

Počet strán: 93
Žáner: #horor #erotika #fantasy

Tak teraz si môžem s kľudom povedať, že už som čítala všetko.

A asi prvý krát sa mi stalo, že nechcem knihu hodnotiť či hviezdičkami, či slovne.

Ďakujem za štafetu @terr_books teším sa na Héberta

Štafeta č. 152/1
Kniha č. 61/2024

#záhada #záhrada #láska

Zpočátku se zdá, že tahle kniha Soně pokazí slibně se vyvíjející rande. Namísto románku se před ní otevírá úplně nový, bizarní svět: přitažlivá i děsivá Zahrada, která dokáže reagovat na tajné touhy. Bohužel ale nejen na ty její. Něco zvenčí se snaží Zahradu zničit, některé bytosti se pokouší za jakoukoli cenu uniknout. A Soňa zjišťuje, že svět Zahrady je s realitou propojen víc, než by se jí líbilo.

16.03.2024 1 z 5

První, která zemře První, která zemře Victoria Jenkins

Victoria Jenkins - První, která zemře

Počet strán: 353
Vydavateľstvo: #knihyomega
Žáner: #thriller #horor #detektivka

Výborná zápletka, dej nás okamžite vsunie do vraždy. nikto nevie kto, nikto nevie prečo.

Privolaná je dvojica Alex a Chloe, perfektná detektívna dvojica.

Musím povedať, že tu to od začiatku ukazovalo na jedneho vraha, až dokial sam nebol zabitý Takže treba riešiť a hľadať nanovo!

Dej bol veľmi zamotaný, stopy viedli všade len nie tam kde boli. Čo sa mi samozrejme veľmi páčilo.

Ale musím povedať, že cca po 130 stranách som mala chuť knihu zavrieť, pretože sa to točilo stále okolo toho istého a mňa chytala mierna depka.

Našťastie sa to potom rozbehlo

A teda na konci som zírala a chápala, rivalita a pomsta to je to najhoršie čo môže byť a ten najlepší predpklad k vražde.

Štafeta č. 151
Kniha č. 60/2024

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #victoriajenkinsauthor #prvnikterazemre

#nebezpečnétajomstvo #vyšetrovanie #smrť

Jedné horké letní noci spadne mladá žena ze střechy a zemře. Na tichou ulici je přivolána vyšetřovatelka Alex Kingová. Oběti Keiře Northové bylo dvacet let, byla šťastná a bezstarostná. Její smrt vypadá jako nehoda, ale na koberci je rozbité sklo a svědek zaslechl hádku. Je možné, že ji chtěl někdo zabít? Keiřini přátelé se nezdají tak nápomocní, jak by Alex čekala, a pitva odhalí, že Keira skrývala tajemství: byla v pátém měsíci těhotenství. Alexův tým brzy pochopí, že všichni Keiřini nejbližší přátelé mají tajemství, za jehož uchování by byli jistí lidé schopní i zabít. Jakmile si Alex uvědomí, že Keira by mohla být jen první obětí na dlouhém seznamu, její vodítka ji zavedou k vlastnímu prahu. Alex se musí potýkat se svými démony - dokáže chytit vraha, než zemře někdo další?

16.03.2024 4 z 5

Papírová labuť Papírová labuť Leylah Attar

Leylah Attar - Papírová labuť

Počet strán: 383
Vydavateľstvo: @mobaknihy
Žáner: #thriller #erotika #roman

Veľmi silný príbeh o pomste a láske, istote a neistote, vášni a nenávisti.

Príbeh nás okamžite vtiahne do deja únosom hlavnej postavy.

Musim povedať, že aj napriek tomu, že Damien bol neustúpný, krutý a zlý štokholsky syndróm by som si neho okamžite dokázala urobiť aj ja

Skye som obdivovala bola to veľmi silná žena, ktorá vydržala to najhoršie

Príbeh, ktorý sa postupom času vypovie bol krásny, smutný, silný a mne miestami trhalo srdce, čo všetko si Esteban musel prežiť, zažiť a ako sa s malého chlapca dokázal vypracovať na silného jedinca, hoci ho poháňala pomsta a ja sa mu vôbec nečudujem a veru držala som mu palce nech ju nakoniec vykoná.

Skye mi postupom času kapku liezla na nervy pretože sa to schyľovalo k typickemu ero-romantickému klišé v posledných kapitolách a mala som chuť knihu zavrieť, takze jedna hviezda fuč.

Prvý krat som čítala thriller spojený s erotikou a velmi sa mi to páčilo a určite knihu odporúčam ďalej.

Za štafetu ďakujem @adela.hol

Kniha č. 59/2024
Štafeta č. 150

#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznizavislaci #stafetovyzavislak #skbookstagram #milujemeknihy2 #leylahattar #papirovalabut #kniznarecenzia

Obsah:

Vytvoření návyku prý trvá 21 dní. Je to lež. 21 jedna dní se držela. Ale ve dvaadvacátý den by dala cokoli, aby se mohla vrhnout do sladké náruči smrti. Protože dvaadvacátý den si uvědomí, že cenou za její únik bude jistá smrt jednoho ze dvou mužů, které miluje.
Papírová labuť je strhujícím příběhem o vášni, ztrátě a vykoupení, temnou, avšak dojemnou romancí plnou intrik, kuráže a napětí. Vzhledem k násilnému obsahu, sexu a vulgarismům je román určen vyzrálým čtenářům. Téma není pro slabší povahy.

15.03.2024 4 z 5

Přístav u řeky Styx Přístav u řeky Styx Pavel Fritz

Pavel Fritz - Přístav u řeky Styx

Počet strán: 452
Vydavateľstvo: @nakladatelstviepocha
Žáner: #scifi #horor

Výborné sci-fi dielo s nádychom hororu.

Trošku mi to pripomínalo Evolúciu či dokonca aj Labyrint ale nie veľmi .

Dej ma rychlo chytil, uz len kôli tomu skúmaniu ineho života, ktorý postupom času začal naberať na riadnych obrátkach.

Posádka ma trošku miestami hnevala, pretože nie vždy v tom najhoršom držala pri sebe, hoci niektoré hlášky a vtipy No isla som do kolien a vôbec mi to nevadilo nakoľko kniha bola vážna a taketo mile vtipné obohatenie bolo výborné.

Ku koncu sa mi to kapku nepáčilo kôli tej téme, ale veď neodsudzujem tak to autor chcel, tak to napísal.

Knohu odporúčam všetkým sci-fi blaznom. Bude to pre vás to pravé orechové

Za knihu poskytnutu v ramci #spoluprace ďakujem @nakladatelstviepocha

Kniha č. 58/2024

#recenzieTerka #recenznivytisk #kniznizavislaci #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #podporujemeceskeautory #pavelfritz #pristavurekystyx

#vesmír #záhady #utópia

Pod ledovým krunýřem Jupiterova měsíce Europy se rozprostírá tajuplný oceán. Skupina vědců s nadšením zahajuje jeho průzkum, aniž tuší, čemu stane v blízké budoucnosti tváří v tvář. Temné vody ukrývají zahnívající tajemství a vyslance lidstva očekává poznání, že nejen život, ale i smrt mohou nabývat ve vesmíru netušených podob. Království plynného obra není místem pro slabé...

12.03.2024 5 z 5

Pasažér 23 Pasažér 23 Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek - Pasažér 23

Počet strán: 406
Vydavateľstvo: Knihy ANAG
Žáner: #psychothriller

Opäť zas Fitzek nesklamal.

Príbeh, ktorý zo začiatku nedáva zas až tak úplný zmysel ale postupne sa dostávate hlbšie a hlbšie až vás mrazí .

Martin, policajný psychológ,ktorému zomrela žena aj syn na výletnej lodi, kde sa zaprisahal, že už nikdy nevkročí.

Až kým mu nezavola jedna s pasažierok s tým, že ma synovu obľúbenú hračku a dievčatko, ktoré sa po dvoch mesiach zazrakom objavilo.

Martin neváha a ide a snaží sa prísť na to, prečo je na lodi toľko samovrážd a či sú to samovraždy.

Toto bol príbeh, ktorý ma hlboko zasiahol, nerozumiem ako sú niektorý ľudia schopný toho, čo sa tam udialo.

Nielen to ako tie ženy trpeli a čo si museli vytrpieť ale hlavne kôli tomu, prečo trpeli.

Ďakujem za poskytnutie knihy v ramci #spoluprace
@knihy_anag , kniha bola úžasná!

Kniha č. 57/2024

#recenzieTerka #kniznizavislaci #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #sebastianfitzek #pasazer23

#detektívka #loď #pátranie #zmiznutie #rodina #vraždy

Policajný psychológ Martin Schwartz prišiel pred piatimi rokmi za mysterióznych okolností o ženu a syna. Stalo sa to počas ich dovolenky na luxusnej zaoceánskej lodi Sultan of the Seas – nikto z posádky mu však nevedel vysvetliť, ako k tomu došlo. Martin je odvtedy psychicky na dne a vrhá sa ako utajený vyšetrovateľ do najnebezpečnejších policajných akcií, kde mu neraz ide o holý život. Uprostred zásahu mu zatelefonuje čudácka stará dáma, ktorá sa predstaví ako autorka trilerov. Presviedča ho, že sa bezpodmienečne musí nalodiť na Sultána, pretože našla dôkaz, čo sa asi prihodilo jeho rodine. Martin sa zaprisahal, že nikdy nevkročí na loď. Keď sa dozvie, že na lodi sa objavilo dievčatko s medvedíkom jeho syna v náručí, ktoré zmizlo pred niekoľkými mesiacmi, neváha a vyberie sa na loď.

Predstavte si mesto bez polície.
Malé mesto, v ktorom každoročne zmizne tucet ľudí.
Bez stopy.
Miesto na perfektný zločin.
Vitajte na luxusnej výletnej lodi!

12.03.2024 5 z 5

Vlku zaslíbená Vlku zaslíbená Hannah Whitten

Hannah Whitten - Vlku zaslibena

Počet strán: 421
Vydavateľstvo: #kingcool
Žáner: #fantasy

Krasna temna Fantasy, ALE...

Zdĺhavé opisy, ktoré mi skôr vadili ako davali knihe naviac, neskoršie vsuvky z Valydie - ano bolo to treba ale nie až tak veľa.

Celkovy dojem z knihy, nebyť tychto veci čo som vymenovala by bol úžasný!

Redarys a Eammon - druhoradena a vlk - skaza, priateľstvo, laska, veľký boj!

Rozplyvala som sa Trošku mi to pripomínalo krasku a zviera - zakliaty princ a dievča, ktoré mu roztopí a zachráni srdce

Celý svet, ktory sa odvíjal v Divokom lese s ľuďmi, ktorý tam uviazli a museli žiť nanovo. Mágia lesa, ktorú sa snažil Eammon udržať a chrániť, pri niektorých pasážach mi aj slza vybehla.

Záver bol úžasný, akčný a krásny

Ďakujem, že sme čítali tuto knihu v #spolocnecitanie - @dzulshudakova @myreading.adventures @nikabookworm @nika_bookslover @stepankova.vlasta @mishule_books , sice je aj druhá časť ale nie som si uplne istá ci ju nutne musim prečítať.

kniha č. 56/2024

#recenzieTerka #kniznizavislaci
#skbookstagram
#milujemeknihy2
#hannahwhitten #vlkuzaslibena

Obsah:

#obeta #vlk #nadprirodzenéschopnosti #trón #prekliatie #božstvá #mágia #klamstvo #adaptácia

Reda je první Druhorozená dcera po několika staletích, takže její život má jediný účel: má posloužit jako oběť Vlkovi z Lesa – v naději, že ten světu navrátí bohy, které uvěznil.

Redě se téměř uleví, když odchází. Sužuje ji nebezpečná síla, kterou neumí ovládat. Drží se jediné jistoty – že v Divém lese už nebude ohrožovat své blízké. Že už se to nebude opakovat.

Ukáže se však, že legendy lhaly. Vlk je muž, ne zrůda. Její magie je drahocenná schopnost, ne prokletí. A jestli se ji nenaučí ovládat, prastará božstva proměněná v monstra Divý les pohltí a spolu s ním i celý její svět.

10.03.2024 3 z 5

Chladný král Chladný král M. V. Jírová (p)

M.V. Jírová - Chladný král

Počet strán: 282
Vydavateľstvo: #nakladatelstvinovaforma
Žáner : #fantasy #erotika

Pri tejto knihe musim trosku pouvažovať nad recenziou.

Priznám sa, že dark romance som čítala len Rinu Kent a tá sa mi páčila asi, že bola z nášho storočia.

Samozrejme s Chladným kráľom sa to nedá porovnať, nie len, že sme v budúcnosti, ktorá sa kôli nejakej vojne prepadla do roku 0.

Kráľ, ktoré je totálne chlípne prasa, nastavil novú dobu - dobu kráľov, služobných a poddaných, kde žena je len produktom sexu a zhyralosti, kde nemôžu mat ani len vložky

Máme tu Mesilie, dievča, ktoré je šikovne vo všetkých ohľadoch, trošku rebel a trošku snílek a neskôr strašne urevanu osobu, ktorá mi liezla na nervy

Kardes- temný princ, ktorého som zo začiatku nenávidela, bral si čo sa mu chcelo a ako sa mu chcelo ale postupne sa z neho stal veľmi obetavý a silný jedinec, ktorý si pôjde za svojím!

Prvá polka má príliš nebavila skákali sme od jednej udalosti k druhej ale druhá polka knihy, to už bola riadna dávka Fantasy!

Veľa veci sa vysvetlilo, no i napriek tomu veľa vecí ostalo skrytých a ten koniec?

No to som si myslela, že dostanem mŕtvicu! Konečne dychtivo čítam, čakám a bum - pokračovanie v druhej knihe

Za štafetu ďakujem @moniska_rada_cte a za #spolocnecitaniesniky Nika Vachová a dievčatam Lucia Tomková Zuzana Žužu Dobiasova Nika Strumienská a za knihu autorke

Štafeta č. 149
Kniha č. 55/2024

#recenzieTerka #kniznizavislaci #kniznarecenzia #kniznastafeta #skbookstagram #podporujemeceskeautory #spolocnecitanie #chladnykral #mvjirovaautor

Obsah:

Mladá dívka Mesilie žije v Chladném království plném zvrhlostí, násilí a vražd. Doposud unikala pozornosti jejich krutého krále, kterého není radno zaujmout, pokud nechcete, aby si na vás ukojil své zvrácené představy. Bohužel její vzpurná povaha k sobě nakonec přiláká jeho syna, prince Kardese, jenž jí dá pocítit na vlastní kůži, že nenávist nemá daleko k lásce. Odolá Mesilie princově temné vůli a zachrání si život?

„Všechny se dobrovolně odevzdaly do mé smrtelné náruče, až na ni. Její vzdor upoutal mou pozornost, a teď si ji vezmu KOUSEK po KOUSKU!"

10.03.2024 3 z 5

Pro oči nevidím Pro oči nevidím Marie Horová

Marie Horová - Pro oči nevidím

Počet hodín: 7:39:15
Vydavateľstvo: @audioteka_czsk @mobaknihy
Žáner: #thriller #detektivka
Interpret: Petr Štěpán

Výborné!

Martin detský psychológ, ktorého požiada stará známa aby preskúmal smrť jej syna. Niečo sa jej nezdá, neverí tomu, kto sa priznal.

Do toho Martina privolaju policajti k prípadu sériového vraha ako výpomoc.

Takže tu riešime vlastne dva prípady naraz, bez problémov sa dalo zistit na čom práve Martin pracuje co bolo výborné, pretože koľkokrát sú takto pisane knihy veľmi mätúce.

Postavy v knihe sa mi páčili, dej krasne napredoval.

To ako prišiel na to, kto je vrah a dôvod toho vraha, to bolo neuveritelne a ja som nechápala ako si to všetko spojil.

Za mna vyborna kniha

Audiokniha 3/2024

Knihu sme vybrali v ramci #audiovýzvasfreyou

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #mariehorova #proocinevidim #skbookstagram #milujemeknihy2 #audiokniha

#detektívky #psychológ

Psychologa Martina Steina jednoho dne navštíví jeho přítelkyně, se kterou se již řadu let neviděl, a požádá ho, aby jí pomohl nalézt desetiletého syna, který se ztratil. Všichni, včetně policie, jsou přesvědčeni o tom, že chlapec již nežije, ale jeho matka se s tím odmítá smířit a stále ho hledá. Martin se proto obrátí na svou známou, která pracuje u kriminální policie. Díky ní je vtažen do ještě temnějšího případu série brutálních vražd žen. Ocitá se tak najednou mezi dvěma případy, které mají jedno společné – nikdo nic neviděl.

07.03.2024 5 z 5

Pan Nikdo Pan Nikdo Graham Masterton

Graham Masterton, Karolina Mogielska - Pan Nikdo

Počet strán: 83
Žáner: #horor

Ako sa hovori: "Nikdy ne*er hada bosou nohou!" a zvlášť, keď ten had je žena.

Anna, dievča, ktore skočilo ako včela na med mužovi, ktorý jej nasľuboval hory-doly.

Po prvej facke odíde k svojej babke Janke, ta jej rozpovie svoj príbeh, od ktoreho sa odvija následná Anina pomsta.

A pomsta.... Býva sladká

Opäť výborne #zrnkatemnoty , ktoré jednoducho nikdy nesklamú. Na pár stranach zažijete celú škálu pocitov. Od beznádeje po strach a zadosťučinenie.

A... Dokážete si predstaviť, že by Vás zrazu nikto nepoznal?

Za túto knihu ďakujem #goldendog v ramci našej #spoluprace

Kniha č. 54/2024

#recenzieTerka #kniznizavislaci #kniznarecenzia #ctuhoror #milujemeknihy2 #skbookstagram #pannikdo #grahammasterton #karolinamagielska

#trest #mytológia #násilie

Uvěřit krásným slibům je jednoduché, zvlášť pokud za sebou máte vztah, který nebyl naplňující a neskončil dobře. A právě to se stalo – Anna slibům uvěřila. Z Pawła se ale vyklubal lhář, opilec a násilník. Ještěže má Anna starou babičku Janku, která si něco podobného zažila a ví, jak takového muže potrestat. Ne zabít, to ne, ale za vyučenou dostat musí. Ale s pomocí mytologických bytostí to není vždy jednoznačné. A Devana není výjimkou.

07.03.2024 5 z 5

Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Jennifer McMahon - Zimní lidé

Počet strán: 320
Vydavateľstvo: #ediceknihyomega
Žáner: #horor #thriller

Ak hľadáte knihu pri ktorej sa chcete báť ale nie až tak, že by ste sa schovali pod perinou pred bubakom, toto je to prave orechové.

kniha rozpráva príbeh Sáry, príbeh Ruthie a príbeh Katherine.

Príbehy, ktore sa vam zdajú byť niečim spútane ale stále hľadáte to pojitko, ktorým by sa spojili.

Sára, obyvateľka domu z roku 1908, ktorej sa svet zhrúti a roztriešti na tisíce úlomkov, žena, ktorá sa napriek všetkému snaží pomoct samej sebe, hoci i parkovaním s na mesačnými.

Ruthie, dievča z tejto doby, ktorej sa stratí mama a ona sa snaží prísť na to , co sa stalo.

Katherine, žena z prítomnosti, ktorá sa prisťahuje do mestečká aby zistila, čo boli posledne kroky jej nebohého manžela.

Výborný dej, ktorý vás núti čítať ďalej a ďalej, pribeh, ktorý vas zasiahne a príbeh z ktorého mrazí v najbližšom vnutri vášho tela.

Veríte na duchov? Verite, že sa mŕtvi dajú opäť prebudit a byť medzi nami?

Za štafetu ďakujem @katarina_filek

Kniha č. 53/2024
Štafeta č. 148

#recenzieTerka
#kniznastafeta
#stafetovyzavislak
#kniznizavislaci #milujemeknihy2 #jennifermcmahonauthor #zimnilide

Obsah:

West Hall ve Vermontu bylo vždy město podivných zmizení a starých legend. Nejzáhadnější z nich je smrt Sary Harrison Shey, která byla v roce 1908 nalezena mrtvá na poli za jejím domem jen několik měsíců po tragické smrti její dcery.

Nyní, v současnosti, žije devatenáctiletá Ruthie na tomtéž statku se svou matkou Alicí a mladší sestrou. Jednoho rána Ruthie zjistí, že její matka zmizela. Ve snaze najít nějakou stopu prohledává matčinu ložnici a pod podlahou nalézá starý deník Sary Harrison Shey. Ruthie je náhle vtažena do prastarého tajemství a zjistí, že není zdaleka jediná, kdo na tomto statku hledá někoho zmizelého. Ale může být jediná, která tuto stále se opakující historii zastaví

06.03.2024 5 z 5

Podíl viny Podíl viny Veronika Martinková

Veronika Martinková - Podíl viny

Počet hodín: 9:55:46
Vydavateľstvo: @audioteka_czsk @mobaknihy
Žáner: #detektivka #thriller
Interprét: Anna Kratochvílová, Lucie Kožinová, Zbyšek Horák

Zaujímavá detektívka aj miestami napínavá ale toľko zbytočných navyše vecí , ktoré ovšem chapem keďže ma viac častí, takže treba sa dostať do osudu viacero postáv aby sme pochopili ich fungovanie a ďalšie osudy.

Čo sa týka Hany, výborná rázna postava! David, chudák, ktorému sa rúca svet, Patrik, sice realista ale nejedná tak ako by mal.

Čo sa týka začiatku knihy a samotnej vraždy, bola to jedna veľká záhada, bola to Aneta? Nebola to Aneta? Kto to bol? Môjho otca brata pes? - Kôli tomu wau momentu si kniha vyslúžila o hviezdičku viac

Inak vyšetrovanie nič moc Mala som pocit, ze tam každý ba každého zjape a , robia si naschváli...

No neviem no, samozrejme 100 ľudí 100 chuti takže úplne túto knihu neodpisujem a určite si každý urobí svoj vlastný názor

Audiokniha č. 2/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #audiokniha #audioteka #podporujemeceskeautory #veronikamartinkova #podilviny #skbookstagram #kniznizavislaci #milujemeknihy2

#krimi #detektívka #vyšetrovanie #napätie #vraždy

Studentka Aneta Valová zastřelila v domě svých rodičů mladíka. Obhajuje se tím, že se jednalo o nehodu. Osobu, která vnikla do domu, údajně neviděla. A zbraň, kterou chtěla použít pouze na zastrašení domnělého lupiče, neměla vystřelit. Přesto po incidentu zůstává na místě mrtvola souseda. Aneta se po činu začíná odcizovat rodině i přátelům a většinu času tráví úvahami nad tím, jak bude vypadat její budoucnost. Uvěří soud tvrzení, že se jednalo pouze o nešťastnou náhodu? Nebo bude odsouzena za zabití? Nebo rovnou vraždu? Složitého případu se ujímá kapitánka Hana Vítková.

06.03.2024 3 z 5

Čínská tlaková automasáž: 12 nejdůležitějších akupresurních bodů pro péči o vaše zdraví Čínská tlaková automasáž: 12 nejdůležitějších akupresurních bodů pro péči o vaše zdraví Laurent Turlin

Laurent Turlin - Čínska tlaková automasáž

Počet strán: 157
Vydavateľstvo: @knihy_anag
Žáner: #zdraví

12 najdôležitejších akumpresurných bodov tradičnej čínskej medicíny.

O akumpresúre už určite počul každý i na to na čo slúži, samozrejme i ja.

Ale tato kniha mi otvorila nové možnosti ako sa dá sám sebe pomôcť aj pri "obyčajných" bolestiach či problémoch ako je štikútka, nevoľnosť dokonca i zápcha, bolesť v krku, chrípka, bolesť zubov a mnoho ďalších.

Myslím, ze túto knihu by mala vlastniť každá domácnosť, samozrejme ísť k lekárovi je normalne ale dať si rýchlu pomoc alebo svojim blízkym je na nezaplatenie.

Ďakujem, že som mala možnosť prečítať a priučiť sa niečomu noveho v ramci #spoluprace s vydavateľstvom @knihy_anag

#recenzieTerka #recenznivytisk #kniznarecenzia #nakladatelstvianag

Obsah:

Tento perfektní úvod do problematiky čínské tlakové automasáže určený pro začátečníky představuje 12 klíčových akupresurních bodů pro léčení běžných neduhů a zdravotních potíží podle principů čínské medicíny. Úvod do čínské automasáže. Po jednoduchém přehledu meridiánového systému energetických drah v těle a snadno pochopitelných instrukcí k různým technikám masáží následuje uvedení do každého z 12 bodů v řadě a také popis, jak je využít k léčení široké škály potíží, počínaje bolestmi hlavy, ischiasem a únavou, až po nespavost, cestovní nevolnosti, a dokonce i bolest v krku! Celá kniha je protkána srozumitelnými ilustracemi a schématy spolu s tipy na další užitečná doplňková ošetření.

03.03.2024 5 z 5

Pacient Pacient Juan Gómez-Jurado

Juan Goméz-Jurado - Pacient

Počet strán: 404
Vydavateľstvo: #vendeta
Žáner: #thriller

Kniha, ktorá neurazi ale ani nenadchne.

Začiatok výborný, koniec výborný!

Stred ma však trošku iritoval, hlavne kôli zbytočným pasážam, ktoré tam byť nemuseli a dej by bol o to napätejší.

Ale David bol vyborny neurochirurg a skvelý otec, Kate najlepšia teta na svete!

A pam White? najväčší magor, manipulátor a psychopat.

Celá kniha sa odohráva počas pár dní, kedy David prežíva najväčšie muky svojho života, hneď v úvode vieme, že sa niečo v jeho živote tak pokašle, že sedí v cele smrti.
Dej je z jeho pohľadu a pomaly nás vťahuje a rozpráva svôj príbeh.

Čo by ste vy urobili pre záchranu svojho dieťaťa? Dokázali by ste vziať život inému?

Ja rozhodne áno!

Ďakujem za štafetu Adéla Ňorková
A ďakujem dievčatám za #spolocnecitanie Nika Strumienská Lucie Svobodová Kattykitty De Peyrac Júlia Júlia Evženie Pavelová Lucia Tomková Nika Vachová Lucie Reková Vlčková Zuzka Bányi Čapčíková

Kniha č. 51/2024
Štafeta č. 147

#únosdieťaťa #USA #neurochirurg #operácia #prezidenti

Renomovaný neurochirurg David Evans má před sebou strašlivé rozhodnutí. Pokud jeho příští pacient odejde z operačního sálu živý, jeho malá dcerka Julia zemře rukou nebezpečného psychopata, který ji unesl a drží ji na neznámém místě.

Zoufalé odpočítávání začíná pro doktora Evanse v okamžiku, kdy zjistí, že oním pacientem, jenž musí zemřít, aby jeho dcera přežila, není nikdo jiný než prezident Spojených států amerických. V rozhodování navíc nemůže počítat ani s vnějším zásahem policie či FBI, neboť únosce ho má neustále pod dohledem. Spolehnout se může na jedinou osobu ve svém okolí. Může jí však plně důvěřovat? Co všechno lze pro záchranu nejmilovanější bytosti udělat během pouhých 63 hodin?

03.03.2024 3 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Alena Mornštajnová - Les v domě

Počet strán: 297
Vydavateľstvo: @hostbrno
Žáner: #roman

Tak smutná kniha :(

Toľko zla, tolko hriechov, toľko nenávisti a tak malo skutočnej lásky.

Dievča, ktoré si prešlo tým najhorším peklom.

Dievča, ktoré nikdy nezistilo, čo je to láska, čo je to neha, pohladenie.

Dievča, ktoré sa naučilo, že nikdy nemôže povedať pravdu, pretože čo je v dome v dome aj ostane.

Dievča z ktorého nikdy nevyrastie silná osoba s citom pre pochopenia a lásku k druhým.

Dievča, ktoré v poslednej chvíli chcela podať pomocnú ruku, no nik jej to nedoprial.

Dievča, ktorého meno sme ani nepoznali, pretože... Pretože to bolo úplne zbytočné, pretože keby už urobila čokoľvek aj tak by si na ňu nik nespomenul.

Depresívna kniha, ktorá vas prinúti zamyslieť sa, či dávate dostatok lásky, či ste ochotný pomôcť iným, či by ste vlastne dokázali rozoznať tiché výkriky a pohľady plné bolesti.

Túto knihu odporúčam a zaraďujem ju medzi TOP tohto roka @alenamornstajnova

Štafera č. 146
Kniha č. 50/2024

Ďakujem za štafetu @knihy_s_marcelom

A ďakujem dievčatám za #spolocnecitanie
@kniha_a_janca
@geekmom.sk
@books_for_every_you
@turnovapetra

#recenzieTerka #kniznizavislaci #kniznastafeta #kniznarecenzia #podporujemeceskeautory #milujemeknihy2 #skbookstagram #alenamornstajnova #lesvdome #topkniha

#rodinnépríbehy #dramatickýpríbeh #tajomstvo #rodina

Nečekaně mrazivý román od autorky bestsellerů Hana, Tiché roky, Listopád

Říkají jí cácora a vypadá to, že je na světě nedopatřením a jakoby navíc. Otec kamsi zmizel při povodních, matka utíká před odpovědností k milencům a alkoholu a děvčátko zůstalo viset na krku nevraživé babičce, která obhospodařuje zahradnictví a je přesvědčená o tom, že všechno špatné lze v životě vyhubit jako žravé plzáky. Nebo o tom prostě nemluvit. Jenže všude kolem je les, ve kterém se skrývá cosi hrozivého, a cácora jednoho dne mluvit začne

Alena Mornštajnová napsala silný a dramatický příběh o tom, že nic v životě není takové, jak to na první pohled vypadá, a že žádné tajemství není nikdy pohřbeno tak hluboko, aby se nedalo vykopat. Budete se bát, ale nepřestanete číst, dokud se neobjeví na povrchu.

02.03.2024 5 z 5