TerkinKnižnySve TerkinKnižnySve komentáře u knih

Otec musí zemřít Otec musí zemřít Sandrone Dazieri

Kniha bola skvelá! Ale kokso tak strašne natiahnutá až sa mi zdala nekonečná.

Dvojica Colombova a Dante boli tak veľmi rozdielny a predsa si tak veľmi podobný.

Colomba, ktorá bola policajtkou no po katastrofe musela ist na "dovolenku" a Dante, policajt, ktorý si prešiel peklom, nepoznal detstvo len kobku v ktorej vyrastal a s ktorej sa mu šťastnou náhodou podarilo ujsť.

Vyšetrujeme zmiznutie chlapca - ktoré sa samozrejme policajti snažili hodit na jeho otca a hotovo. Jasný zločin, nie je čo riešiť.

No našťastie sa Dante s Colombovou nevzdávajú a pátrajú.

Prípad nás zavedie do velmi zlých kruhov, nie ja osobne sa nečudujem čo kde tam hore je ale prečo to niekto robi to mi bolo teda fajne zle!

Po tom ako vypátrali kto je hlavou toho všetkého"otec" som cakala ze kniha by uz mohla aj skončiť bola výborná plná napätia, akcie - no my sme pokračovali a preto davam 4* už to bolo pre mňa veľmi natiahnuté hoci, koniec ma v celku vykolajil a dočítala som ho s otvorenými ústami.

Určite knihu odporúčam - na Taliana výborné dielo a určite siahnem aj po iných talianskych autoroch, nečakala som, že sú taký dobrý

29.09.2024 4 z 5

Suzy Suzy Jana Pacáková

Veríte na duchov? Na možnosť prevtelenia duše do neživej veci či v reinkarnáciu?

Mate radi staré porcelánové bábiky?

Na tieto všetky veci verím a bábiky teda rada nemám a po tomto príbehu ich nebudem mať rada i naďalej

Po tom, čo zahliadne Krystina porcelanovu starodávnu bábiku v starožitníctve ihneď jej napadne, že by to bol nádherný dar pre kamarátku Lucii, ktorá tieto babiky vo veľkom zbiera.

Bábika je nádherná a zachovalá, má dokonca kľúčik a mechanizmus, ktorý vydržal storočie.

No po tom ako tento krásny dar daruje sa začnú diať strašidelné veci a veru nie nebolo by vsetko jedno!

Pretinaju sa nam tu dve dejové línie, kde pri jednej plačete smutkom a pri druhej plačete hrôzou.

Dalo by sa povedať, že toto bol nádherne smutný príbeh zabalený do hrozivej moci stratených duší.

28.09.2024 5 z 5

Rosnička Rosnička František Kozmon

Ďalší skvelý diel.

Tentoraz sa Marek stáva hlavným podozrivým. V jeho aute v Chorvátsku najdu telo mŕtvej ženy.

Ako to je možné? Pravda, nenahráva mu k dobru, že nafúka a už vôbec nie, že dotyčnú poznal.

Pre Chorvátskych policajtov je to jasný prípad s jasným vrahom a hlavne keď je podozrivý kapitán polície a vie ako sa zbaviť tela.

Našťastie slovenský tím nesklame a bežia Marekovi na pomoc.

To čo odhalia je brutálne, no to čo musia odhaliť na Slovensku, keď za vrátia bude ešte brutálnejšie!

Tento diel bol skvelý, návrat do leta, obrátené role a čo oceňujem na Kozmonovi je vracanie do minulosti kedy sa všetko krasne spája ako puzzle.

Takže dávam plný počet hviezd a neviem sa dočkať pokračovania

28.09.2024 5 z 5

Královna mrtvol Královna mrtvol Heather M. Herrman

Veľmi zaujímavá kniha velmi podobna kniham od Kerri Maniscalco či Dany Schwartz.

Každá takáto kniha je svojim spôsobom úžasná a každá je úplne iná. No jeden spoločný menovateľ je a to, že ženy a anatómia jednoducho nemajú ist ruka v ruke.

A opäť sa raz dokáže, že žena je schopnejšia anatómka ako muž.

V tomto prípade tu máme dievča zo sirotčinca, ktorá príde o svoju priateľku a zoberie si ju ku sebe teta, ktorá sa objavila z ničoho nič, chce jej dať život plný prepychu ale za akú cenu?

Zháňať mŕtvoly pre anatómov. Táto úloha je ťažká a Molly siaha na dno svojich možností, zdokonaľuje sa presviedčaním o rodinných vzťahoch a začína ju fascinovať anatómia.

A nielen kôli tomu, že je to úžasné ale pre to aby odhalila vraha svojej priateľky.

Kniha sa čítala dobre, dej bol rýchly, plný emócií, učenia.

Ale čosi mi tam chýbalo - možno lepšie prepojenie všetkého? Alebo i to, že kniha bola celkom natiahnutá a zaver bol len, že bum a hotovo

27.09.2024 4 z 5

Zrada Zrada Jo Nesbø

Ja a Harry sme ako na húsenkovej drahé raz dole potom hore a teraz zas dole.

Ano dej, príbeh bol dobrý - To čo Harry urobil na a začiatku - hold aj majster tesár sa sekne.

To kam sa Harry dopracoval, čo všetko odhalil parada.

Ale opäť ta politika Mam rada romány o 2. sv. ale v inom podaní v tom kde si aj poplačem, veru aj tu som mala chuť plakať ale pre niečo iné

Takže tretí diel u mňa opäť nič moc a som zvedavá na štvrtý

25.09.2024 3 z 5

Malá tajemství Malá tajemství Jennifer Hillier

Dokážete si predstaviť keny sa vam v nákupnom centre stratilo vlastné dieťa?

Poznáte ten pocit keď stačí sekunda a vy neviete kam vám dieťa odbehlo?

Vo väčšine prípadov dieta do sekundy aj nájdete - oči kmitajú, hlas funguje a prichádza úľava.

No čo keď ta úľava neprichádza a po 15 minútach je vam viac než jasné, že sa nieco kolosálne pos...

A čo je horšie? Kladieme deťom na srdce, že od cudzích si veci brať nesmú s cudzími ľuďmi sa baviť nesmú.

No v čase Vianoc veríme na Ježiška a tym padom deti nutime na rôznych predstaveniach baviť sa s ním, držať ho za ruku a prijať drobný dar.

A toto sa stane Mar a Sebimu osudné...

No ale čo keď po tej najväčšej strate si váš manžel namiesto toho aby vám bol oporou nájde mladú milenku?

Čo by ste urobili keby ste vedeli kto to je?

Tieto otázky si kladie Mar a veru každou sekundou som jej držala palce, či už v hľadaní syna alebo vyriešenia "problému"

Uchvatný thriller plný napätie, bolesti, straty, pomsty a lásky

25.09.2024 5 z 5

Nenávisť Nenávisť Juraj Thal

Môj prvý stres s autorom a paráda.

Výborná detektivka na čele s vyšetrovateľom Leom Legendom - áno perfektne meno.

Prva vražda sa odohrá v chate, Lea privolaju k zhorenisku v ktorom je mŕtvola. Druhá vražda sa odohráva utopením a viac neprezradim ale velmi som pochybovala o jeho vyšetrovacích schopnostiach - chlapče tolko mŕtvol a vrah neznami?

Tato kniha bola zábavná humorom vyšetrovateľa, brutálna - kôli spôsobom vrážd a veľmi premyslená čo sa týka motívu.

Takže určite odporúčam a teším sa na ďalšie knihy

24.09.2024 5 z 5

Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Musím povedať, že tebto diel bol veľmi brutálny.

Čo tam po sociolatke Alex, keď tu mam sektu, ktorá nemá rada nič čo je odlišné?

A čo keď Kim po odhalení kosti zistí, že na prípade môže len spolupracovať zo svojím bývalým parťákom, ktory je navyše arogantný blbec a Kim neuznáva ako seberovnu.

Jej parta sa zaoberá iným prípadom a to rasizmom - ale nie takým - vlastnenec voči prisťahovalcom.

Prípad je veľmi náročný či pre jej tím ale aj pre ňu samotnú v druhom prípade.

A vy len čakáte čo bude? Koho sú tie kosti? Kto za to môže? Ako odhalia tých zlých?

Jeden s najlepších dielov od Angely

23.09.2024 5 z 5

Mechanický princ Mechanický princ Cassandra Clare (p)

Druhy diel trilogie Pekelné stroje.

Pokračujeme tam kde sme skoncili v jednotke. Charlotte to vôbec nema jednoduché ako žena a hlava inštitútu v tej dobe.

Padaju na ne obvinenia, že nechala Magistera uniknúť, že sa na túto rolu nehodí a Lightwood jej chce titul zobrať.

V tejto časti zistíme viac s Tessinho života, kto boli jej rodičia a hlavne zistime viac o Nateovi.

Zistime i to, že niekto im nepekne podkopava nohy a pomaha Magisterovi uniknúť v pravý cas!

Ľúbostný trojuholník Will, Jem a Tess sa dostáva na vrchol a nik nevie ako to skončí.

A hlavne konečne sa dozvedáme Willove tajomstvo

Opäť perfektný diel nabitý akciou a slzami

22.09.2024 5 z 5

Žena v mramoru Žena v mramoru Mary Higgins Clark

Stará detektivka, original z roku 1987, u nas vydané v roku 1993, musim povedať, že prave pre tento rok som sa jej trošku obávala.

O to viac ma potešilo, že to bolo jednoducho perfektné.

Zaciname mladou Elizabeth a Leily, ich zivot s matkou vôbec nebol jednoduchý a po incidente s priateľom matky zbalí Leila ich veci a idu na LA skúsiť nový život.

A neskôr je Leila mŕtva a vrahom vyzerá byť jej vtedajší partner Ted, Elizabeth je svedkyňa vraždy (po telefone).

Pred samotným sudom sa stretnú v kúpeľoch spoločných priateľov. Mame tu 7 dospelých osôb spojených priateľstvom a medzi nimi je vrah Leily ale kto to je?

Po rade vrážd za pár v dni v komplexe si nikto nie je nikým istý a my pátrame kto to sakra je?!

Paradna detektivka s psychologickým podtónom.

21.09.2024 5 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Piaty diel knih Angely Marson a piaty prípad Kim Stone nás teraz privádza k vraždám,ktoré zdanlivo k sebe nepasujú iba príčinou smrti. Ale čo tieto dve ženy môžu mať spoločné? Jedna staršia, druhá mladá, jedna úspešná, druhá drogovo závislá Tento ťažký oriešok musí Kim a jej parta vyriešiť.

Ale čo keď v pozadí máme postavu s predchádzajúcich časti, ktorá sa nevie uspokojiť zo svojim trestom a za bránami väznice kuje plány ako Kim zneškodnit!

Perfektný diel plný akcie! Kim sa opäť osvedčila ako správna detektívka so srdcom na správnom mieste.

21.09.2024 5 z 5

Adept Adept Adam Przechrzta

Adam Przechrtza - Adept

Počet strán:397
Vydavateľstvo: #edicefobos
Žáner: #fantasy #scifi

Idem proti prúdu...

Čo sa týka samotnej mágie a tvorov perfektna, čo sa týka všetkého okolo toho... nebudem zla.

Dej ako taký sa mi páčil, prima materia, alchýmia výborné, čo vsetko sa dalo vyrobiť získať, nadprirodzené tvory to mam rada.

Na druhu stranu politika a ich nezmyselne dohady a hádky.

Asi by som ich pobila a mala svätý pokoj a potom by som sa vrhla na tvory.

Ale obálka knihy je nadherna!

Takže prvý diel za mnou na dalsie sa nechystám a ďakujem za štafetu @knihy_s_marcelom

19.09.2024 3 z 5

V mysli vraha V mysli vraha Mike Omer

Jedna perfektna kniha!

Začíname nalezom tela, pokračujeme ďalším nalezom tela a pomedzi to sa vraciama do minulosti fornznej psychologičky Zoe, kde sa snazi nájsť sériové vraha v ich mestečku.

Dej je perfektný, rýchly, nabitý akciou a hľadaním a hlavne perfektnou psychologickou atmosférou!

Dvojica Zoe a Tatum sa bezhlavo vrhajú do hľadania, hoci nie všetci nadriadený su s tým spokojný. Ale na čo čakať ked ide o životy žien?

Tri ženy už zomreli, dve z nich boli naaranžované a zabalzamovane ale čo tretia a čo ďalšia?

Musia na to prísť rýchlo a to sa mi páčilo, nestrácali čas zbytočnosťami!

Určite knihu veľmi odporúčam

18.09.2024 5 z 5

Otvorené nebo Otvorené nebo Michala Ries

Miška opäť zas raz dokázala, že je top autorkou románov.

Nádherná kniha plná bolesti , zrady, straty a bezmocnosti, zlých rozhodnutí a veľkej krivdy.

Barbora 9 -rocne dievčatko, ktoré ma veľmi ťažký osud, mama sa o nu nestará, no nestará sa ani o jej brata a ani o ďalšieho brata :( Trhalo mi to srdce tak veľmi, ako toto dokáže jedna mater! Zabezpečiť ore seba prdieť deti ako na páse a nestarať sa, dostať ich na úplne dno existencie.

Baška sa tým pádom stava opatrovateľkou a vo veľmi mladom veku zistuje ake to je nemať absolútne nič a ani moc pomôcť sebe a svojim bratcekom.

Po pár udalostiach sa dostava do detského domova a jej vratia do rodiny, ďalšie trápenie a najväčšia strata. Baška je zúfalá!

A keď si už myslí, že všetko bude dobré vsetjo ide do úplných sra*iek a nepomaha ani to, že spozná Mateja, pretože nikomu neverí len sebe.

Srdcervúci román pri ktorom len plačete a plačete nad osudom maleho dieťaťa a napokon dospelej ženy, ktorá platí za svoje rozhodnutia v mladosti.

17.09.2024 5 z 5

Kouzlo všité do šatů Kouzlo všité do šatů Barbara Davis

Tak nádherná kniha o osude dvoch žien.

Dvoch žien, ktoré sa nepoznajú no vďaka náhode či osudu sa z nich stanú spriaznené duše a nezalezi na tom, že ich delí generácia. Nezáleží na tom, že su rozdielne, záleží len na tom, že ich spája nešťastie a láska.

Rory, ktorá kúpi vyhorelý salón pre svoju galériu, najde tajomnú škatuľu po bývalej majiteľke. Keď sa s ňou konečne spojí, vie, že táto osoba je niečím neodolateľná, niečím čo ju núti pomôcť jej a zistiť jej životný osud a jej životný bôl.

A propri Rory sa otvara aj Soline a pomaly jej rozpovie svoje pribeh osudoveh lásky, strachu a nekonečnej bolesti strati s 2 sv. vojny - kedy nie vždy vzišlo všetko co ludia chceli a skoro vždy vsetko koncilo stratou, smrťou a veľkou bolesťou.

Naozaj nádherný príbeh pri ktorom mi stahovalo hrdlo kazdou sekundou, každým jednym slovom s úst Soline, toľkou bezradnostou a krutosťou.

17.09.2024 5 z 5

Rusko sužuje pandemie Rusko sužuje pandemie Jana Vagnerová

Začiatok knihy mi prišiel ako u nás počas korony, nikde nič len sem tam niekto chorý a potom zrazu zakaz vychádzania, rúška, uzavreté mesta, takze som sa vedela vžiť do hlavných postáv.

No zatial čo u nas korona neprepujla v smrtiacu pandemiu, kde sa vypalovali celé mestá tu to tak bolo, panika, rabovanie, strielanie a bezhlavy útek.

Rodinu, ktorá je hlavnou linkou v tejto knihe tvorí manželský pár zo synom, po vypuknutí ich navštívi otec manžela donúti ich sa zbaliť a odísť z mesta. Po tom čo napadnú ich susedov zbalia aj tých a idu. Cieľ je jasný ale dokážu na jeden raz prejsť celú cestu bez problémov a bez úhony?

Kniha bola výborná a hoci sa celá odohrávala na ich ceste nedalo sa odtrhnúť a len som tŕpla čo ešte? ako? zvládnu to?

určite tuto knihu veľmi odporúčam

16.09.2024 5 z 5

Masomlejnek: Srab Masomlejnek: Srab Honza Slívka

Toto čo bolo?

Smiať sa či plakať

Určite v prvej polke smiať a v druhej polke plakať, lebo ufiknúť knihu v tom najlepšom to snáď nie je ani možné!

Prvá polka nas zoznamuje s budúcnosťou a vymoženosťami našich budúcich krajín, výcvikom vojakom a naozaj trefnymi a zábavnými hláškami.

Po tom ako sa teleportuju na inú planétu tu máme boj o holý život. Ano i tu je ten humor, sice pomenej ale skvelo sa hodí k drsnemu boju proti ich nepriateľom, lebo teda postavit sa zoči voči príšernám, no brrr a mohla by som mať najlepšiu prípravu na svete radšej by som sa teleportovala späť

Kniha je výborne čitateľná a určite ju odporúčam nadšencom scifi žánru so zmyslom pre humor.

13.09.2024 5 z 5

Přízraky Brynn Wilderové Přízraky Brynn Wilderové Wendy Webb

Určite som čakala od tejto knihy oveľa, oveľa viac...

Hororové prvky tam neboli, román to bol pekný - mohlo jej jednoducho hrabať a vidieť duchov , poprípade mohla byť senzibil a vidieť duchov ale radiť tuto knihu do hororu je krok vedľa.

Keď sa však naladim na tu románovú linku bol to krásny príbeh o láske a o tom ako sa netreba vzdať hoci život vie byť krutý a vie nás pripraviť o tých čo milujeme ale musime sa nevzdať a žiť ďalej.

13.09.2024 3 z 5

Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

No... Výborný pribeh, skvelé pátranie, nečakaný záver.

Timothy Blak je neobyčajný konzultant pre FBI, inteligentný, vypatra všetko čo je preňho skryté, rozlúskne hocaký hlavolam a jeho plat je veľmi neobvyklý.

Keď sa stratí malý chlapec, riaditel si povola na pomoc Timothyho, ten pátra a najde no pripad sa zamotá ešte viac keď sa strati druhý chlapec a vyzera uolne tak isto ako ten prvý a problém je na svete...

Rozlusknutie som naozaj nečakala, opäť som sa netrafila a z Timthyho vyplaty sa mi dvíhal žalúdok

12.09.2024 4 z 5

Ďáblovo dílo Ďáblovo dílo Lotte Petri

Začiatok knihy je výborný! Hneď s fleku nas autorka hodi do brutalnej vraždy umlatenim.

A potom to ide ako na hupacke, vyšetrovanie výborné, vrazdy paradne ale to pomimo pripadala som si v určitých miestach ako v parodii na Scary movie - vymietac diabla

Kniha sa dobre čítala a rýchlo čo jej dáva veľké plus a hlavne hlavna postava bola výborná, Jozefína bola múdra, ničoho sa nebála, detektív bol rýchlejší než blesk ale treba mu uznať, že na to spolu prišli a vrah bol odhalený.

Určite by som sa do ďalšej časti už nevrhla ale knihu odporúčam ako oddychovku.

12.09.2024 3 z 5