TerkinKnižnySve TerkinKnižnySve komentáře u knih

Zimný palác Zimný palác Michaela Ella Hajduková

Tentokrát nás Miška uvedie až do troch dejovych línií.

3 Tatiany, každá v inom živote - Cárova dcéra, študentku práv a v súčastnosti začínajúcu maliarku.

Každý jeden pribeh bol velmi smutný nakolko dve znich zomreli násilnou smrťou a ta tretia zisťuje, že ich osudy su prepletené tak, že pôjde o život i jej.

Dej bol výborný, denníkové zápisky, ktore Tatjana pritomnosti nájde nas privadzaju k carovej dcere Tatjane Romanovovej, kde životy ich rodiny ukončia velmi krvavým spôsobom. Sledujeme jej život od chvíle kedy ide vsetko do hája a musím povedať, že mi aj slza ušla.

Tatiana zo 70 rokov, ktora spozna Dimitrija, výnimočného chlapca pre ktorého je život umenie no pre jeho otca je niečo úplne iné. Dimitrijho láska je vsak obrovska a urobil by pre jej záchranu posledné.

Súčasná Tatiana čelý hrozbe o život a spoznáva celu minulosť , podarí sa jej uzatvoriť kruh a prežiť?

Nádherná kniha, detektivka, kovbojka no úžasná!

15.11.2024 5 z 5

Železné puto Železné puto Cassandra Clare (p)

Púť našich priateľov pokračuje.

James s Cordeliou majú svadbu. James sľúbi Cordelii, že za ten rok sa ani raz nestretne s Grace - no jej to nik nepovedal a tak zaňho kazi jeho slovo.

Grace ma v tom dieli vytáčala este viac ako v prvom, síce sa ju autorka snažila vykresliť ako obeť - no priznajme si keby sa vzpriečila a zaťala...

Cordelia má však i iné starosti a to s cortanou, ktorá ju nechce počúvať a tak zloží sľub rytierky.. no komu?

Táto časť bola plná prekvapení a zaujímavých zvratov a ešte zaujímavejších rozuzlení.

Hlavne je, že sa podarilo prelomiť jednu kliatbu a na tú druhú sa prišlo.

Som veľmi zvedavá ako dopadne tretia časť, pretože koniec druhej bol, že

12.11.2024 5 z 5

Polícia v rukách mafie Polícia v rukách mafie Peter Šloser

Druhy diel serie Páchateľ neznamy začína vyborne, mučenie a následne zhoršenie poľovníckej chaty.

No co nasleduje potom pri vzniku PAKA tak mi cukalo nervami.

Chybali mi aktéri predchádzajúcej knih, to bola ta spravna parta, ktorá sa nebála mafiánov.

Tu máme nové vedenie, ktoré sa mafiou necháva riadiť.

Ano veľmi smutné a hoci je tam trojica policajtov, ktorá sa snaží o dolapenie bossa, neustále podkopávanie nôh im to značne neuľahčuje.

Tento diel bol z iného súdka z ukázal nám ako sa to na polícii NEROBI! A aký su politici prasce!

12.11.2024 5 z 5

Katovo objatie Katovo objatie Zuzana Nomilnerová

Trochu som sa bala ísť do tejto knihy, keďže niesom fanda historických románov.

Ale...

Kniha sa čítala skvelo a najviac ma bavili časti samotného povolania Kata a ich naozaj brutálne opisy mučenia, toto autorke velmi chválim, bolo to výborné!

Samozrejme tu máme aj romantickú linku. Ondrej vyhrá Kristínu v kartách, musí si ho zobrať za muža, no ako zistí ona nevie, že on je kat... Ich "spoznavanie sa" bolo zábavné z môjho pohľadu antiromantika o to viac som sa potešila, že k sebe našli cestu.

Kristína bola silná osobnosť a keď už sa rozhodla počať, chcela aby jej dieťa nemuselo byť katovym nástupcom a urobila pre to všetko čo bolo v jej silách a na tie doby to bolo naozaj trúfalé.

Ondrej aj napriek jeho povolaniu bol citlivý muž a pre Kristínu by spravil všetko aj keď sa občas správa takzvane na facku - sama by som jej ju pár krát s radosťou dala.

Ďakujem za SČ inam by som po knihe nesiaha a veru by som aj ľutovala.

10.11.2024 5 z 5

Kořeny zla Kořeny zla Dominik Dán

3 príbehy naraz.

Jeden milionarsky pár, ktorý zbohatol na tiketoch, druha rodina, ktora si zariadi po prevrate hotel a predavačka sexshopu, ktorú niekto zavraždí.

Aké tu bude prepojenie?

A čo ďalšie mafiánske spory, ktoré musi alebo chce? Richard riešiť.

Tak zamotané a domotane, toto vie asi len Dán.

A toto na týchto knihach ľúbim, nikto nevie kde je sever a na konci to cvakne a hotovo.

Tentoraz to Richard nemal ľahké, na jednej strane chce dobre na druhej strane mam pocit, že jeho dobrotu zneužívajú ty zlý.

Pripad zavraždenej predavačky bol tak zapeklity, toľko vecí bolo vynesenych na povrch a všetko padalo ako domino.

A čo je najhoršie? Že mafia začína mať navrch a ja dúfam, že to Krauz utne!

09.11.2024 5 z 5

Mafiánska poprava? Mafiánska poprava? Peter Šloser

Tu sa musím priznať, že som váhala, či v knihe pokračovať alebo nie a koľko hviezd dať.

Politikárčenie nemam rada v živote a tobôž nie v knihe, ktorá je ešte aj podľa skutočnosti. Táto téma má vytáča do neskutočných vyvrtiek už len preto koľko ľudí z vyšších miest sa dá podplatiť zametajú sa stopy, vinny su na slobode nevinny mŕtvy a oni ich beru len ako zbytočný kus...No vedela by som sa opäť rožeraviť do biela!

Každopádne táto kniha je presne o tomto, ktorá strana aa zvolí do parlamentu a ktorá sviňa nam bude vládnuť, podľa koho pravidiel sa budeme riadiť a o čo všetko opäť prídeme.

Tu sa "našťastie" vláda dostane do rúk tým lepším - zatial, pretože v ďalších častiach sa môže ukázať, že to bude rovnake svinstvo ako u ostatných.

Ale tu ide hlavnému o to vyriešiť vraždu svojho priatela, takže dá na slovo ineho priateľa a dosadi na post ministra ženu - policajnú riaditeľku, ktorá ma "gule" a zatočí s každým zmetkom a je jej jedno kto je ten dotyčný zač!

Ano, ano tu sa mi kniha začala páčiť, spravodlivosť dosiahne svoje a tím vyšetrovateľov, ktorých na to určí sú správny týpci, ktorý idú za svojim a ničoho sa neboja, ani keď ide o dvojicu mafiánov, ktorý strašia celé mesto.

Takže celkovo knihu hodnotim 5*/5, pretože nemôžem mojím vnútorným odporom znehodnotiť knihu, ktorá bola skvelá.

Viem, že pri "Šloserovkách" to budem mať zrejme ťažké ale verím tomu, že sa vždy nájdu ty správny ľudia, ktorý sa nebojácne vrhnú do boja proti korupcii.

08.11.2024 5 z 5

Nezastavuj Nezastavuj Dominika Hájková

Pokračovanie románu Neutečeš, nás oboznamuje s minulosťou a prítomnosťou.

Alice je spokojná po boku Mateja, ich syn Gabriel rastie ako z vody a Lucka tiež.

No Alici začnú chodit divné vzkazy, najskôr tomu neprikladá dôraz ale neskôr keď si objaví na stole obalkou so svoimi fotkami s Gabrielom, začne jej stisať riťku.

Medzi tým tu máme pohľady z minulosti - obľúbenej Elišky, ktorej sa niekto vyhráža, prvý stret Karla s Davidom, pri ktorom ho načapali Alice s Eliškou v prvej časti a dokonca tu vidíme i pohľad samotného Davida.

David je psychopat a jeho obsesia Alicou sa mu vymyká z rúk, pomaly spriada plán ako ju opäť získa a mne vyskakovali zimomriavky.

Sama som mala strach pretože človek nikdy nevie akých magor si v živote získame a získať takého Davida je životu nebezpečné a nie len Alici ale i všetkým jej milovaných.

Táto časť bola perfektná, mrazivá, skvelý psychothriller, ktorý nenechá chladným nikoho.

08.11.2024 5 z 5

Dom na kopci Dom na kopci Juraj Thal

Musím povedať, že tento diel bol ešte lepší ako prvý.

Nález mŕtvoli mladého dievčaťa a následné zistenie, že jej smrť nebola taká ako sa zdá.

Leo začne riešiť tento zapeklity prípad, no bohužiaľ sa medzi tým stratí i jeho dcera a on ako detektív sa musí rozhodnúť a hlavne porozmýšľať či tieto dva prípady súvisia, či jeho dcéru nájde tiež mŕtvu alebo ju ešte zachráni.

V tejto časti ma veľmi hneval systém, ktorý pri pátraní odhalili. Byť na jeho mieste tak ich tam postrielam rad radom, neľudské zaobchadzamie s deťmi, premrštené tresty za nič, veľmi smutno mi s toho bolo :(

Takže opäť výborná detektivka z pera slovenského autora.

07.11.2024 5 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Opäť ďalší skvelý diel.

Vražda mladej ženy hneď na začiatku je brutálna a rýchla.

Erika namiesto vianočnej návštevy dvojčiat ide na návštevu mŕtvoli.

Začíname rozpletat príbeh zavraždenej tanečnice, všetky stopy vedú k človeku, ktorý napadá ženy, no prečo by tentoraz zabil?

Po tom ako skoro všetci svedkovia pomrú, by som to na jej mieste vzdala s par vlasmi na hlave Ale Erika a jej tím to našťastie nevzdali a rozuzlenia bolo velmi zaujímavé a rozhodne nečakané.

Ale hlavne som sa utvrdila len v tej dobe ako pochádza vrah boli svine a nech sa vyhovárajú na čo chcú keby za tým nestali tak by to nerobili!

Príbeh bol výborný a ja som opäť veľmi spokojná s brutalnostou a s vyšetrovaním

07.11.2024 5 z 5

Neutečeš Neutečeš Dominika Hájková

Krasne smutná kniha.

Alica má krásny vzťah, ale je to naozaj? Alebo sa dokáže tak skvelo pretvarovat. A pretvaruje sa ona alebo jej snúbenec?

To čo si myslela, že je možno len náhoda, možno len chvilkové vykoľajenie sa znásobuje a vyvrcholí jej útekom.

Kniha sa čítala výborne, prelinanie minukosti a súčasnosti bolo dobre a bolo jasné.

Trapenie sa striedalo s radosťou a Alice spoznáva naozajstnú lásku a potom príde ďalšie bum a život sa jej zmení za sekundu.

Moje čierne srdce plesalo, vela utrpenia a žiaľu ale i citu a lásky

06.11.2024 5 z 5

Jiskřivý idol Jiskřivý idol Katee Robert

Pokračovanie Temného Olympu, tentoraz v podaní Erota a Psyché.

Erot nastroj smrti Afrodity a Psyché, dcéra Deméter.

Odlišné povahy, odlišný štýl života - spojí ich nahoda a neskôr Afroditin hnev, hoci doteraz som nepochopila, prečo to mala schytat ona?

Tento diel bol iný. Možno tým, že Persefona a Hádes boli vtipno vražedný pár a Psyché išlo o život a Erot sa musel rozhodnúť či túto požiadavku matke splní alebo nie.

Dej išiel veľmi rýchlo a koniec bol výborný, Psyché zdelila po mame dobry rozum, rozvahu a chladnokrvnosť.

Teším sa na pokračovanie

04.11.2024 5 z 5

Nůž Nůž Robert Lawrence Stine

Pokračujem v čítaní Stopy hrůzy, tentoraz so série Ulice strachu.

Laura pracuje ako sestrička na detskom oddelení a veľmi si obľúbi malého chlapčeka.

No zjaví sa tam aj mladý záhadný lekár a malý chlapec ide domov - no svoju mamu nepozna a zaznamy o ňom sa záhadne stratí.

Následne Laura objavi mŕtve telo sestričky na oddelení ktoré sa prerába.

Kto je tu vinníkom? A zachráni si Laura život?

Opäť výborná rýchlovka plná napätie a strachu.

03.11.2024 5 z 5

Milenec z věčnosti Milenec z věčnosti J. R. Ward (p)

Pokračujeme v vratrstvu černé dýky, tentoraz dostal slovo Rhage a jeho démoni a prekliatia.

Musím povedať, že zo začiatku som bola veľmi zmätená so všetkých nových postáv Ale potom som sa ustálila a užívala si dej.

Rhage a jeho prekliatie sa mi páčilo, hoci stvoritelka a jej mavhinacie mi začínajú liezť ja nervy - zrejme je už na svete dlho a potrebuje ničiť život všetkým a namiesto vyhoveniu žiadostí si s toho urobi svoj vlastnú zvrátenú hru.

Bolo mi ľúto, ze Wrath sa tam ukazoval veľmi máličko no Thor dostal svoju úlohu a Zsadist hadam aj prejavil cit.

Teším sa na ďalšiu časť

03.11.2024 5 z 5

Zamatový jež Zamatový jež Adriana Boysová

Krásne smutný príbeh o tom ako nerozvážnosť a hnev môže pokaziť zvyšok života.

Peter, chlapec, ktorý mal šťastné detstvo sa zamiluje, no i jeho priateľ, nešťastná hádka, menšia pomstička a následky, ktoré Petra stáli srdce, ktoré sa zatvrdilo a dušu, ktorá pomaly hynie v sebaužieraní.

Do toho tu mame jeho rodinu, ktorá bohužiaľ trpí tiež a hoci sa snažia pomáhať mu ich život pomaly ide ďalej, každý svojím smerom a každý za iným šťastím.

Petrova náprava a zapojenie sa do bežného života je ťažké a hoci sa snaží pretrpieť každý moment svojho bytia, jeho tvrdohlavosť ho dostáva na kolená.

Pri konci mi zastavilo srdce ale možno, nebyť toho jeho zatrpknutosť by trvala naďalej.

01.11.2024 5 z 5

Sľub cisárovnej Sisi Sľub cisárovnej Sisi Michaela Ella Hajduková

Toeto knihy od Mišky zbožňujem, realita a minulosť. Krasba sinchronyzacia dvoch bytostí.

V tomto pripade tu máme dievča, ktoré sa bojí davov a po smrti priateľky sa rozhodne prekonať samu seba.

Vyda sa po stopach Sissi a tu už krásne vstupujeme do jej sveta.

Hoci bola Sissi krasna a šťastná, zobrala si muža s lásky, no nevedela do čoho ide, čo znamena zivot monarchie a zovot Cisarovnej.

Napriek tomu, že Franz jej splnil všetko co požadovala, protokol nepustil a jej svokra bola neustúpná a Sissi chradla, nemať dosah na svoje deti na svoje život, to by pomaly zabilo každú jednu.

No našťastie Sissi našla svoju vnútornú silu na Korfu a povstala a odvtedy bola pánom svojho života a ja som jej velmi fandila.

Kniha ma bavila hlavne teda život samotnej Sissi a som rada, že jej život mal dosah i na život v súčasnosti našej hlavnej postavy.

30.10.2024 5 z 5

Nenasytní mrtví Nenasytní mrtví Darcy Coates

Druhe pokračovanie Strazkyně hrobů, bolo ešte lepšie ako prvá časť.

Keira sa predstaví ako neter Adage a ďalej sa pokúša pomôcť duchom na cintoríne.

Narazí na ducha bez tváre a bez mena a túto záhadu sa bude pokúšať rozlúsknuť, no neskôr narazí na čisté zlo, ducha, ktorý je tak silný, že dokáže vysať energiu iným.

Keira sa tak musí ísť po jeho stopách a zistiť, čo ho tu este drží.

Tento diel nam odhalil čo to aj o samotnej Keire a myslím, že toto bude bomba keď sa konečne dozvieme kto je a prečo ju prenasledujú.

V tomto dieli sa naučí niečo nové, čo jej určite uľahčí neľahkú prácu ale som rada, že sa snaží napriek tomu zistiť ich skutočný dôvod zotrvania na tomto svete.

Veľmi sa teším na ďalšie časti

27.10.2024 5 z 5

Posedlá Posedlá Lynn Beach (p)

Taka nostalgia vratit sa k stopám hrůzy

Mala som ich veľa ale k tejto uplne prvej som sa nikdy nedostala.

Výborný príbeh dievčata, ktoré nájde bábiku. Milučká, krásna až do chvíle, kedy sa pri nej nezjavi duch dievčaťa.

A tak hlavná hrdinka začne pátrať, čo je duch zač a ako súvisí s bábikou.

Čo myslíte je posadnutá bábika duchom? Alebo duch chráni Moniku pre bábikou

27.10.2024 5 z 5

Nesmrtelnost: Příběh lásky Nesmrtelnost: Příběh lásky Dana Schwartz

Tak som sa tešila na tuto knihu na pokračovanie príbehu Hazel, chirurgičky, ktora je silná žena a i napriek tomu, že jej nedovolili zložiť skúšky, pomáhala kde sa dalo.

Až raz pomohla, s dobrej vôle a ako sa hovorí - pre dobrotu na žebrotu a skončila vo väzbe, našťastie zasiahli sudičky a Hazel povolali vyliečiť princeznú.

Stále tu máme otázku čo sa stalo s jej milovaným Jackom? Dokáže ustáť náklonnosť kráľovského doktora?

V tychto historických romanoch mám vždy problém odhadnúť vek postáv, pretože - máš 25? už ťa pomaly zahrabavaju pod zem

Výborná kniha, plná napätie a čakania, vylieči princeznú? Dokáže sa presadiť a dostať uznanie? Prijíme vstup k spoločníkom smrti?

26.10.2024 5 z 5

Dom na azúrovom pobreží Dom na azúrovom pobreží TJ Klune (p)

Chvíľku som váhala pri začiatku knihy či ma vlastne bude baviť.

Ale postupne, keď som sa začítala a spoznala deti, ich mentora a "opatrovateľku" tak sa do toho spadla.

Linus, bol zo začiatku ako škaredý vred na zadku, ktorý nedbal na osudy detí - žiadnych- vykonával svoju prácu sociálneho pracovníka a vykonával ju naozaj svedomito, bral ked bolo treba a dával tam kde bolo treba ale to, že možno stačí vypočuť si čo a prečo na to prišiel až na Ostrove, kde mu skupinka detí ukázala, že nie všetko je pravda.

Deti som si veľmi obľúbila, na knihe som sa zasmiala a zároveň mi ich bolo ľúto, pretože odsudzovanie na základe výzoru či ohovárania - čo často robia všetci - škatulkovania, tým im ubližovali ešte viac ako samotný fakt, že su v detskom domove.

Páčil sa mi prerod Linusa, typka o ničom sa stal citlivý muž, ktorý deťom pomohol a pomohol aj sebe.

Kniha nesie veľké posolstvo a určite ju odporúčam ako skvelú oddychovku

26.10.2024 5 z 5

Řetěz ze zlata Řetěz ze zlata Cassandra Clare (p)

Prvy diel najnovšej a zároveň asi aj poslednej serie zo sveta Tieňolovcov nás privádza opäť v čase späť do obdobia edwardovskeho Anglicka ale o generáciu napred, čiže detí našich obľúbených postav s Pekných strojov.

Po veľmi rychlom štarte a s miliónom mien, kedy nasa čitateľka spísala kto ku komu patrí a kto je koho dieťa a kto je s kým súrodenec sme sa mohly plne sústrediť na dej.

Hlavnými aktérmi je James, Grace a krasna Cordelia a samozrejme všetci ostatný.

Dej bol na počet strán rychly a velmi dobre sa čítal.

Zisťujeme kto bol Tessin otec ale zisťujeme i to aký vplyv ma jej bosoractvo na jej vlastné deti a samozrejme aj Willova schopnosť vidiet duchov.

Londýn sužujú útoky demonov, po ktorých uhryznutí su ich ibete na pokraji smrti a pokial nenajdu liek, bohužiaľ aj umieraju.

Do toho James navštevuje svet tieňov a je preňho čoraz horšie vrátiť sa späť do reality.

A medzi tým vedie boj o lásku krásnej Grace (ktorá bola totálna mrcha a zaslúžila by si zopár faciek).

A napokon tu mame Cordeliu, ktorá sa snaží vyslobodiť svojho otca a rozohrá vlastnú hru, ktorá sa zvrtne.

Všetky postavy som si obľúbila.

Lucy, ktorá bola večný snílek a nádejná spisovateľka.
Metthew, ktorý bol viac v liehu ako s čistou mysľou.
Alistair, ktoreho kôli jeho správaniu všetci nenávideli.
Christhoper, ktorý svojou genialitou prevyšoval snáď aj Henryho a Thomas, ktorý svojím veľkým srdcom pohltil všetkých.

23.10.2024 5 z 5