Teru komentáře u knih
Jedna z nejlepších knih od Jacqueline Wilson. A vůbec se nestydím za to, že jsem ji četla ve svých čtrnácti letech a moc mne uchvátila. Myslím, že knížky od Jacqueline budu s radostí číst i na stará kolena, protože jsou skvělé.
První díl, který neodpovídá běžnému schématu "nuda u Dursleyových-Bradavice-Vodlemort", ale děje se v něm něco již od začátku. Napínavá a strhující, tak bych knihu stručně charakterizovala. Harry už jednoduše není jen malý zakřiknutý chlapec a to se mi líbí.
Malý Princ je prostě srdeční záležitost. Pokaždé v té knize najdu něco nového a pokaždé mám ten pocit, jako bych objevila minimálně další planetu.
Úžasná kniha
Po dočtení očekávejte existenciální krizi. Zvláště čtete-li v německém originále.
Skvělé drama plné velkých myšlenek, jehož téma je aktuální i v dnešní době. Myslím, že příběh člověka, který zemře kvůli svému přesvědčení nebo myšlence se vždycky bude těšit oblibě čtenářů.
Myslím, že tato kniha není ani tak o příběhu, ve kterém vykresluje autor tehdejší ruskou společnost, ale spíš jsem si jako čtenář užívala Myškinova vyprávění, jeho dětský a nezkažený pohled na svět, upřímnost a způsob života, který donutí člověka k zamyšlení a celkový témě propastný kontrast mezi ním a většinovou společností.
Pokud pominu občas až zbytečně dlouhý popis a dlouhá ruská jména, která se snadno zaměňují, nesoustředí-li se člověk jen na knihu, kniha se mi opravdu líbila.
Kniha, kterou jsem si více méně chtěla přečíst jen z takové "povinnosti" , jelikož Hobit je/byla moje přezdívka.
Musím uznat, že se mi opravdu moc líbila. Myslím, že snad nebylo jediné místo, kde bych si řekla, že je to nudná část. Naopak, člověk jen žasne a s potěšením dále dychtí po dalších stránkách.
Nezbývá nic, než jen doporučit, Hobitovo neobvyklé dobrodružství za to jistě stojí!
Tuhle knížku beru jako svůj osobní poklad. Našla jsem jí v antikvariátu, ujala jsem se jí, trošku jí dala do pořádku a když jsem potom navíc zjistila, že vevnitř je dokonce výstřižek z novin s básní Zvony a ilustrací Jeana Cocteaua, byla jsem štěstím bez sebe.
Od té knížky by neměl člověk moc čekat, pak se mu bude moc líbit.
Nejlepší je podle mne dvoustránka, kde je vyobrazen mozek Flafíkova tatínka a jeho myšlenkové pochody, to mi přišlo opravdu geniální.
Flafík je otravný, ale stejně si ho svým způsobem každý nějak zamiluje. Proč uvažovat složitě, když složitých věcí je všude tolik.
Tak dobré hodnocení dávám především pro ilustrace :)
Miluji všechny knížky od Jacqueline Wilson, ale tuto obzvlášť.
Pamatuji si, jak jsem se nemohla dočkat, až přijdu domů a budu moct číst dál. Moc se mi líbí, jak Jacqueline popisuje a řeší dětské problémy, které jsou opravdu někdy vážnější, než "s čím si dnes budu hrát". Řekla bych, že její knížky už nejednomu dítěti pomohly.
To, jak se dokáže vcítit do cizí role je neuvěřitelné.
O ilustracích Nicka Sharrata nemluvě, to už je vždy jenom třešnička
Člověk v životě potká jen málo knih, které by mohl číst stále dokola a vždy objevit něco nového a být po jejím přečtění literárně naplněn. Je příjemné konstatovat, že právě tato kniha je jednou z nich.
Jacqueline mě ani v mých 17ti letech nezklamala. Čtivé, pěkné, zaobalené do krásného vyústění příběhu a to ani nezmiňuji lákavou tématiku. Zkrátka, tato spisovatelka mě snad nikdy neomrzí a nezklame. Taková oddychová četba v pravém slova smyslu.
Nemůžu si pomoct, ale celá kniha na mě působí tak morbidně, až mi to přijde legrační.
Určitě má na tom podíl netypický způsob vyprávění, který je plný nevšedních výrazů a hlavně linie neustálého se opakování určitých poznatků a událostí.
Hyenistický příběh snadno ovlivnitelného pana Kopfrkingla podaný škrobenou ulízlostí přesně ukazuje lidskou posedlost, a začal-li by Kopfrkingl na konci knihy i pít, napsala bych i lidskou přelétavost, vyhrocenou vzhledem k době, ve které se příběh odehrává. Přijde mi smutné, že tak zrůdní lidé tehdy třeba doopravdy byli a přišlo jim to naprosto v pořádku.
Jinak mne kniha nijak zvlášť nenadchla, těším se, až se podívám na film, protože Rudolf Hrušínský určitě zaručuje skvělou hereckou podívanou.
Ačkoliv jsem se musela kolikrát přemáhat, abych četla dál (především na začátku), postupem se kniha stávala zajímavější a příběh Coco Chanel už jenom sám o sobě je velmi zajímavým životopisem. Coco byla od začátku svá, jiná a vždy si šla za svým. Právě poto se z ní stala ikona módní historie a právě ona vytvořila z nepraktické načančané módy módu pro ženu praktickou, ale zároveň ženskou a elegantní.
Tahle knížka je pro mne něco jako srdeční záležitost. Stále se k ní ráda budu vracet.
Naprosto úžasná dechberoucí kniha. Velmi poutavý a zajímavý děj, knihu jsem přečetla jedním dechem i v německém originále. Jedna z nejlepších knih od Isabel.
Je jen škoda, že u nás není tato spisovatelka zatím moc známá, řekla bych, že by dokázala mnoho čtenářů oslovit.
Úžasně poutavá a skvělá kniha. Přes počáteční strach a obavy z nudného středověkého příběhu jsem dospěla k nadšení a příjemnému čtení. Skvělý nápad byl vkládat do textu i Villonovy básně, obrovsky to přidalo knize na autentičnosti a přiblížil čtenáři básníkovu povahu ještě lépe.