Tess.96 Tess.96 komentáře u knih

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Tajemná komnata je trochu slabší než Kámen mudrců, chybí tomu to určité kouzlo, které měla první kniha. I filmové zpracování druhého dílu moc v lásce nemám, ale i tak se jedná o další nezapomenutelný příběh mladého čaroděje a i když příběh mě neupoutal tak jako v prvním díle, tak je to stále čtivé a napínavé.

18.02.2016 4 z 5

Mé šťastné hvězdy  - Paměti z Hollywoodu Mé šťastné hvězdy - Paměti z Hollywoodu Shirley MacLaine

Byli tam nějaké kapitoly, které mě opravdu zajímali, například kapitola o natáčení filmu Cena za něžnost, ten film zbožňuji a překvapilo mě všechno, co tam Shirley o natáčení popsala. Jenže taková kapitola o mafiánech nebo o mužích, které milovala a o kterých jsem v životě neslyšela mě vůbec nezaujali, pro mě tohle téma nebylo zajímavé.

12.02.2016 3 z 5

Sto jmen Sto jmen Cecelia Ahern

Začátek se trošku táhne, takže to místy nudí, ale pak jsem se od toho nemohla odtrhnout a toužila jsem odhalit, co je to za věc, která všechny lidi spojuje a výsledkem jsem nebyla vůbec zklamaná. Konec mě dojal a tak jako u každých knížek od Cecelie jsem se neubránila šťastnému úsměvu.

29.01.2016 4 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Ze začátku mi dělalo trochu problém se začít a dlouho jsem si nemohla zvyknout na to, že se příběh neodehrává chronologicky, ale přeskakuje z jednoho období do druhého. Nicméně stále se jedná o velice originální příběh z 2.světové války. Konec mě hodně překvapil, měla jsem svojí předtuchu a ta byla úplně mylná.

21.01.2016 4 z 5

Rosemary má děťátko Rosemary má děťátko Ira Levin

Byla jsem příjemně překvapená. Stepfordské paničky mě od Iry Levina vůbec nebavili, nemělo to takové napětí, jaké jsem od toho očekávala, ale tohle je úplný obrat. Je to čtivé, napínavé a nemohla jsem se od toho skoro odtrhnout. Možná bych se na konci knihy zachovala jinak než hlavní hrdinka, ale to je jen názor čtenáře. Skvělý námět.

04.01.2016 5 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Kniha se mi hodně líbila. Je to velice čtivé, napínavé a vážně skvěle napsané! Nemohla jsem se od toho odtrhnout a četlo se to úplně samo, je mi jasné, že je to spíše čtení pro puberťačky, kteří jsou do upírů díky filmům, seriálům a knihám úplně zblázněné ale dlouho jsem nečetla tak napsanou knihu, od které bych se nemohla odtrhnout.

31.12.2015 5 z 5

Mezi akty Mezi akty Virginia Woolf

Tahle kniha mě zatím bavila ze všech nejméně od Virginie Woolf. Začátek jsem doslova hltala ale pak to začala být nudné, zdlouhavé a nebylo to vůbec srovnané, jakoby přeskakovala z jedné věci na druhou. Ale myšlenka toho, že každý z nás hraje v životě určitou roli se mi líbila.

24.12.2015 3 z 5

Eva Luna Eva Luna Isabel Allende

Ze začátku mi dělalo trochu problém se pořádně začíst, ale postupně jsem se nemohla odtrhnout! I když příběh úplně negraduje podle mých představ, tak Isabel Allende to všechno zachraňuje se svým úžasným vypravěčským umem. Eva Luna zažila mnoho nehezkých, ale i hezkých věcí a Isabel jako vypravěčka dokáže i z maličkosti udělat krásnou a úžasnou věc.

11.12.2015 4 z 5

Lady Susan Lady Susan Jane Austen

Úplně se to liší od toho na co jsme od Jane Austen zvyklí, ale velice se mi líbí, že od začátku dokonce dokázala přes korespondenci ukázat, jak se její postavy vyvíjejí, hlavně postava hlavní hrdinky Lady Susan. Ze začátku jsem se moc nedokázala začíst, ale pak jsem to přečetla jedním dechem. Moc se mi to líbilo.

22.11.2015 4 z 5

Holocaust Holocaust Gerald Green

Kniha psána ze dvou pohledů. Z pohledu zaměstnance SS a z pohledu žida a jeho rodiny. Kniha se mi opravdu hodně líbila. Je pravda, že tam jsou místa, která jsou zdlouhavá a někdy to nudí, ale převažuje ta silnější a zajímavější část. Autor to píše velice chytlavě, navíc seriál se od knižní předlohy vůbec neodklonil, což beru jako velké plus a doporučuji, jak knihu, tak seriál.

16.11.2015 4 z 5

Můj život, moje rodina a Meryl Streepová Můj život, moje rodina a Meryl Streepová Mia March

Ze začátku mi trochu dělalo problém se pořádně začíst, ale tak po 3.kapitole už se to četlo samo. Je to velice čtivé, hodně povedené, vtipné, dojemné a hlavně se zde řeší problémy každodenního života a to vše je propleteno názory na filmy s Meryl Streep, kterou mám velice ráda, pro mě byla kniha jako stvořená.

05.11.2015 4 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Přečetla jsem jí jedním dechem a nemohla jsem se odtrhnout! I když jsem viděla film, je to stále krásný příběh s několika informacemi navíc (konečně jsem se dozvěděla, kdo dal Harrymu k Vánocům neviditelný plášť!). Nádherný příběh a velice čtivý!

26.10.2015 5 z 5

Pí a jeho život Pí a jeho život Yann Martel

Kniha hned na začátku slibuje, že po jejím přečtení uvěříte v Boha, vůbec tomu nevěřte! Prvních 100 knihy se soustředí jen na popisy zvířat, vnitřním náboženským bojem Pího, když se nemůže rozhodnout v jakého Boha věřit. Následně, když konečně ztroskotá, očekávala jsem něco lepšího, ale zůstalo to stejné. Potěšil mě konec a dodatek ke knize, jinak jsem hodně zklamaná z příběhu. Film je podle mě daleko lepší a vystihuje se v něm to kouzlo, které v knize nenajdete.

22.10.2015 1 z 5

Stále nezvěstná Stále nezvěstná Chevy Stevens (p)

Opravdu skvělá kniha plná napětí a vlastně už od začátku víte, že to s hlavní postavou dopadlo dobře, ale netušíte, co se stane pak a hlavně to překvapení, když zjistíte, kdo za tím vším stál je nepopsatelné. Pokaždé jsem podezřívala někoho jiného. Opravdu velmi dobře napsaná kniha a velmi čtivá :)

10.10.2015 5 z 5

Dům duchů Dům duchů Isabel Allende

Rozhodně se jedná o mojí nejoblíbenější knihu vůbec. Četla jsem jí již po třetí a stále mi příběh přijde originální a neuvěřitelně poutavě napsaný. Když jsem dočetla poslední kapitolu, měla jsem chuť začít číst od znova a prožívat ty pocity dokola.

29.09.2015 5 z 5

Pohlednice z Hollywoodu Pohlednice z Hollywoodu Carrie Fisher

Určitě kniha má něco do sebe, hlavně je to velmi dobrý odstrašující příklad pro drogově závislé, ale nelíbila se mi forma, ve které je to psané. Skoro žádná přímá řeč a děj není zrovna nějak romantický, prostě je to jen vypravování. Film se mi líbil daleko více.

18.09.2015 2 z 5

Deník Deník Héléne Berr

Deník je psaný opravdu pěkně, postupně se snažíte pochopit pocity Héléne, dělí se s vámi o své názory na deportace, válku a omezení pro židy, ale většinu knihy jsem se dost nudila. Píše tam dost o své rodině, přátelích, své lásce ale o tom pro mě důležitém (o válce) se rozepisuje až ke konci knihy.

09.09.2015 2 z 5

Talisman Talisman Nicholas Sparks

Kniha se krásně četla, začátek měl sice trošku pomalý rozjezd, ale Nicholas Sparks, prostě umí psát a dokáže vymyslet krásně romantický poutavý příběh. Místy mi to připomínalo jeho další knihu Bezpečný přístav, ale nic se nemění na tom, že příběh je prostě dokonalý.

31.08.2015 4 z 5

Třináctý příběh Třináctý příběh Diane Setterfield

Zřejmě jsem očekávala daleko více než jsem dostala. Začátek byl docela nudný a připadalo mi, že to nikam nesměřuje, pak už to začalo být zajímavé, ale ne do takové míry, jak bych si představovala. Příběh je napsaný hodně čtivě, ale vše je tam tak zamotané, že jsem se do toho zamotala taky.

16.08.2015 3 z 5

Divočina Divočina Cheryl Strayed

Na začátku knihy jsem měla docela problém se pořádně začíst a sžít se s hlavní hrdinkou, postupem času se to ale zlepšovalo, ale nalezli se tam i pasáže, kde jsem nevědomky začala myslet na něco úplně jiného a na text jsem se plně nesoustředila, nicméně jsem druhou polovinu přečetla za den a nakonec jsem si nějaké to pouto k hlavní hrdince našla.

10.08.2015 4 z 5