Thackery14
![Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225827/vsechny-male-zazraky-eHU-225827.jpg?v=1433834267)
Ne, tohle mě fakt zklamalo. Postavy jsou arogantní a umělý, příběh průhledný a dost odfláklý. Celý je to napsaný jako průměrný příběh na Wattpadu. Nedokázala jsem se donutit to dočíst, za mě bohužel ne-e.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Moc hezká knížka. Snad bych dala i 5 hvězdiček, kdybych se někde uprostřed nezasekla s tím, že se nemůžu začíst a knížka mě neupoutala, s čímž jsem ji na cca dva měsíce totálně odložila. Až dnes jsem se k ní (i přes menší nechuť) vrátila a překvapivě se mi moc líbila! Některé pasáže byly sice těžší na pochopení, ale jinak jsem si čtení opravdu užila. Vlastně jsem i nabyla dojmu, že Charlie ty dopisy adresuje právě mně.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Smolná sezóna Smolná sezóna](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277915/smolna-sezona-FsV-277915.jpg?v=1452110537)
Nejsem si jistá, jestli se mi knížka líbila, nebo ne. Obálka i anotace slibovala velký a originální příběh, to jo - začátek ušel, ale pak to začala být nehorázná nuda a slátanina, obecně mi dělalo velký problém se začíst a líbily se mi jen některé pasáže. Posledních sto stránek jsem si ale užila, všechno to mělo promyšlený a celkem ucházející konec, jen kdyby se tam autorka pořád nesnažila plést ten incest *ehm ehm* Nějak se mi tam ty složité milostné vztahy nehodily. Obálka je celkem hezká, ale příběhu taky bohužel moc neodpovídá - obálky s lidmi se mi nikdy moc nelíbily, nah.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260515/aristoteles-a-dante-odhaluji-zahady-lQg-260515.jpg?v=1445337571)
O. Můj. Bože. Tahle kniha se řadí mezi nejlepší, které jsem kdy (zatím) četla a naprosto tím předčila moje očekávání, které jsem knize dávala! Plný počet hvězd za nádhernou obálku, čtivost i styl, jakým autor píše a hlavně za ladně vyvýjející se vztah mezi Arim a Dantem. Prostě nádhera, obě postavy mi neuvěřitelně přirostly k srdci. Musím sice podotknout, že v nějakých chvílích to bylo až-moc zidealizovaná a nereálné, ale jinak se knížka moc povedla! Dočtení téhle knihy mě nenechalo chladnou. Docela se teď bojím, jestli ještě někdy najdu takhle dobře napsanou knížku v tomhle žánru.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sen noci svatojánské (komiks) Sen noci svatojánské (komiks)](https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61296/manga-shakespeare-sen-noci-svatojanske-61296.jpg?v=1296383290)
Kniha byla na začátku trochu popletená a nerozuměla jsem ji, ale po pár stránkách jsem se úspěšně dostala do děje. Příjemná oddychovka. + hvězdičku za krásné ilustrace!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![První První](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218383/prvni-E5l-218383.png?v=1653292404)
A tohle má být ten slavný závěr? Myslím si, že První je nejslabší ze všech dílů a America je na přes držku víc, než předtím. Konec knížky byl nesmyslný, rychlý a nedomyšlený. Autorka snad úplně pomátla, nebo co mělo znamenat to s Celeste? Přála bych to spíš Americe. Nicméně, uděluji dvě hvězdičky za krásnou obálku a to, jak jsem knihu rychle přečetla. Doufám, že mě Dcera nezklame.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Past Past](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117816/past-qR3-117816.jpg?v=1590681882)
Kniha mě bavila, i když mě chvílemi neskutečně hlavní hrdinka štvala, jak byla nerozhodná, koho vlastně miluje nebo ne. A ty její nálady a myšlenky, škoda mluvit, nejradši bych ji v některých scénách flákla. Asi se teď divíte, proč jsem knize dala pět hvězdiček. Nejdříve jsem zvažovala 3 s tím, že tam bude pomyslná půl hvězdička, pak 4 a když jsem se dostala na samý konec a knížku zaklapla.. prostě paráda! Ani na chvilku jsem se nenudila, děj byl svižný a i když se to skoro celé odehrávalo v jednom domě, nemohla jsem se od toho odtrhnout. Autorka umí skvěle a chytlavě psát, druhý díl si určitě přečtu!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235671/ostrov-lharu-ypG-235671.jpeg?v=1608691272)
Uběhly dvě hodiny od přečtení knihy
a já
pořád nevím
co si mám o té knize
myslet.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Etiketa & špionáž Etiketa & špionáž](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197363/etiketa-a-spionaz-5O1-197363.jpg?v=1580124748)
Úžasná knížka. Přečetla jsem si ji hned několikrát a to proto, že jsem stránky hltala jednu po druhé a než jsem se nadála, byla jsem na konci - prostě nebylo místa, kde bych se nudila. Téma steampunk mě naprosto uchvátilo. Kdo má rád Harryho Pottera, musí si zamilovat i tuhle knížku! Jedinou výtku bych měla snad jen k jménu hlavní protagonistky, ale to už je jen maličkost, že. :-) Pět hvězdiček za obsah, čtyři hvězdičky za obal.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Spáčka a vřeteno Spáčka a vřeteno](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270127/spacka-a-vreteno-FGC-270127.jpg?v=1448327898)
Úžasný napsaný příběh k zamyšlení a překrásnými ilustracemi jako bonus, škoda jen, že není delší, přečteno za 20 minut.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Scarlet Scarlet](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167998/mesicni-kroniky-scarlet-bml-167998.jpg?v=1420218876)
Mé sympatie k hlavní hrdince, Scarlet, byly jako na houpačce. Na začátku mi přišla jako pohodová farmářská holka, ale později bych ji za její rozhodnutí a 'chytré' poznámky nejradši něčím vlepila. Trochu mě taky zamrzelo, že autorka vztah mezi Scar a Vlkem zbytečně uspěchala, aspoň mně to přišlo divný, aby se do sebe hned od začátku zamilovali. Ale abych pořád jenom nekritizovala, musím pochválit čtivost i obálku knížky, skoro jsem se od ní nemohla odtrhnout. Myslím, že byla malinko lepší než Cinder, protože se dovídáme okolnosti celého příběhu a přibývají nám tu nové postavy. (Tajemnýho Vlka i vtipnýho Thorna jsem si ihned zamilovala!) Co dodat, moc se těším, až si budu moci přečíst Cress!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Otka: Ošklivá tlustá kamarádka Otka: Ošklivá tlustá kamarádka](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260492/otka-oskliva-tlusta-kamaradka-3AG-260492.jpg?v=1445294649)
Ačkoliv jsem se snažila, knížku jsem v půlce odložila, vůbec mě nebavila. Třeba se k ní někdy zase vrátím a dočtu ji celou.
![Carrie Carrie](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1130/carrie-ena-1130.jpg?v=1569581456)
Moje první kniha od Stephena Kinga. Nenadchla, ale ani nezklamala, byť i přes nízký počet stránek jsem se musela do čtení trochu nutit a rozhovory s policií už prostě jen přeskakovala.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Fangirl Fangirl](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225809/fangirl-9v7-225809.jpg?v=1425312805)
Dlouhou dobu jsem si na tuhle všemi opěvovanou knížku brousila zuby, ale po dočtení... zkrátka velké očekávání a velké zklamání. Do čtení jsem se musela nutit, nesympatické postavy (kromě Leviho a Wren, ty jsem měla celkem ráda) příběh prakticky o ničem, úryvky ze Simona, který se silně podobal Harrymu jsem už po čase začala přeskakovat a kostrbatý styl psaní na tom taky moc nepřidal. Po váhání, jestli dát tři nebo dvě hvězdičky dávám pouze dvě. Škoda. Eleanor&Park se mi líbilo mnohem víc.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117797/sirotcinec-slecny-peregrinove-pro-podivne-deti-117797.jpg?v=1333565827)
Oukej, čekala jsem něco trochu víc, ale kniha rozhodně neurazila. Takových sto stran jsem se knížkou musela doslova prokousávat, ale později se to přece jen rozjelo a to všechno jen doplňovaly úchvatné fotografie. Hlavní protagonista mi moc nesedl... Byl takový, no, nudný. Ale zato mi moc sedli vedlejší postavy jako Bronwyn, Millard, Enoch a Hugh. Doslova jsem se do nich zamilovala! Podivné Město si rozhodně koupím, protože konec skončil vážně napínavě. Dávám čtyři **** :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Elusion Elusion](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220420/elusion-elusion-Gmz-220420.jpg?v=1421009556)
Knížka i námět byly úžasný, jen bych někdy (čti často, skoro pořád) nejradši hlavní protagonistku Regan něčím flákla přes hlavu, aby se konečně vzpamatovala. Byla mi nesympatická, naivní, hloupá, otravná a její povaha mi hodně kazila dojem z knihy. Jediný, kdo tam ale za něco stál byl Patrick, kterého jsem měla až do konce knihy ráda. Autorky ale přesto psaly čtivě, kniha mi rychle ubíhala. Přece jenom ale se z té myšlenky dalo vytřískat o něco víc. Uděluji tři hvězdičky.
Edit: Po knížce jsem sáhla znova a přidávám 1*