Timkim komentáře u knih
Knihu jsem vybral zcela náhodou a musím uznat líbila se mi. Obdivuji autorku jak se dokázala dostat do mužského myšlení. Nemám iluze o tom, že je to v realitě jinak.
Popravdě, já mít takového tchána a takovou semetriku doma, je ze mě alkoholik taky. Hynkovi jsem celou dobu fandil a jsem rád, že aspoň kousek toho štěstí nakonec měl.
Tak teda musím uznat, tato knížka je super. Občas mi lezla na nervy Lucova sebelitost, ale dalo se to přejít. Dej byl vážně dobrý, mělo to spád a opravdu se v audioknize dalo postrehnout, že to Jana Šťastného baví předčítat. Klobouk dolů. Pachatel byl fakt hustej magor a bylo dobré už od počátku vědět kdo a jak a sledovat průběh vyšetřování. Vážně mě to bavilo. Takže, pokračuji dalším dílem.
Tak to bylo hustý. A já blázen jsem si myslel, ze jen nacisté byli takový hovada.
Tohle by mělo být zařazeno do povinné četby, aby i dnešní mládež poznala svoji minulost, aby jim někdo sundal ty růžové brýle, aby zjistili, že když teď nadávají, tak je to vlastně v pořádku. Dnes nadávat mohou.
Fakt síla a víc nemám slov.
To je příběh jako břitva.....nabroušený, vybroušený, ostrý. Tohle byla fakt jízda a v životě bych netipnul pachatele. To bylo naprosto skvělé. Jinak jak již bylo napsáno, není už kam moc jít.... jedině nechat Harryho zemřít. Hodnotím vysoko a možná i Sněhulák je slabší. Totální motanice a zvratů nepřeberně. Doporučuji
Celý rok jsem výzvu od afrického autora odkládal. Čekal jsem slony, pyramidy, černochy.....ale tohle??? To jako fakt? To byla pecka!!! Přečteno za 3 dny a už dlouho mě kniha nevytáhla tak do děje. Ke konci jsem si říkal, že by to mohl být dobrý film. Vše to bylo tak krásně zamotané a jak se to rozplétalo, atmosféra houstla....jsem nadšený a v několika ohledech má kniha otevřený konec, mohlo by přijít stejně povedené pokračování. A ještě jedna zajímavá myšlenka mi zůstala v hlavě.....Jméno je jen symbol, z kterého se stal nástroj byrokratické kontroly. Nejsme vázáni jménem. Můžeme se stát, kýmkoliv chceme.
Moc rád doporučím.
No ty kráso, ta Alex byla fakt hustá. Jen se zamyslete, kolik sociopatů denně potkáte a s kolika jednáte..... Další díl vyšetřovatelky Kim a musím říct, že lepší než první, o chlup, ale lepší.
Audio mě hrozně bavilo, bylo to jednak krátkými kapitolami, nepřeskakovalo se z minulosti do současnosti a bravurně to načetla Jitka Ježková. Vážně tleskám. Naposled jsem si přednes takto užíval od Honzy Šťastného u knih Helen Fields.
A jdu na další díl....
Z této knihy mám rozporuplné pocity. Především je vidět, jak si zbohatličti frackové mohou dělat co chtějí a že vše se dá omluvit penězi.
A opět další kniha v níž jsem fandil spravedlnost konajícímu jedinci. Už se asi na mě thrillery podepisují a já začínám soucítit s pachateli a jejich motivy. Konec smutný, ale spravedlivý. Skoro by i slza ukápla.
Nečekal jsem v podstatě nic a dostal docela dobrou detektivku. Děj se rozjíždí velmi vlažně, az máte pocit, že to bude nuda. Postupem času se to rozjíždí a ač pachatele jsem odhalil již v polovině, bylo zajímavé sledovat vývoj odhalování. Dobré to bylo. Paradoxně mi tam ani nechyběly ani uřezané končetiny a litry krve. To že je to zfilmované jsem netušil a budu to muset napravit. S dalším dílem nebudu dlouho otálet.
Dokonalá kniha s vynikajícím příběhem. Lisbeth nám od předchozího dílu trochu dospěla a konečně jsme měli možnost nahlédnout do její minulosti. Nevím, zda se mi líbil víc první, nebo druhý díl, ale každopádně Stieg byl Pan spisovatel a na knihách je to znát. Závěr byl opravdu šokující a brzy budu muset zjistit, jak se po takovém otevřeném konci Lisbeth vede. Opět plný počet.
Jedna audio rychlovka po ránu. Verze pro český rozhlas. Bylo to naprosto famózně předneseno. Harpagon byl skvělý. A jelikož jsem nevěděl o čem to je, výborně jsem se bavil. Peníze až na prvním místě. Popravdě, asi to budu chtít vidět i v divadle.
Na to, že byla napsána před tolika lety, věrně popisuje současnou dobu. Podívejme se na to, jak lidé sedí v restauracích, každý kouká do svého mobilu, místo aby se bavili spolu. Mají deprese a sebevražedné sklony. Jak místo toho aby vzali do ruky knihu, sednou k televizi a nechají si vymývat mozky slaboduchou "zábavou" a 100% ověřenými zprávami. Lepší je utéct do svého světa THC, než do přírody a kdo v dnešní době nepoužívá antikoncepci, je divný. Ano, kdo v dnešní době vyčnívá z davu je zavrženíhodný.
Kniha je opravdu k zamyšlení, jen si nemyslím, že za to mohou roboti. Lidé si za to mohou sami a oni sami jednou budou platit účty. 100%
Nejde hodnotit jinak než plným počtem. Tato trojice mě neskutečně baví. A ač se to zdá nemožné, je v rámci možností i vtipná. Opět jeden ponurý příběh, tentokrát z Prahy. Opět spousta mrtvých, intriky, chudoba, mučení...musela to být strašná doba. A navíc se dozvíme něco z minulosti kaprála Jaroše, no kdo by to do něho řekl....super, další díly si za nedlouho zase poslechnu.
Nooo, tak tuhle knihu budu asi rozdýchavat delší dobu. Ať již z pohledu Nete, která si prožila své peklo, nebo z pohledu "nacisticky" smýšlejících jedinců, kteří se ani po takové době neštítí absolutně ničeho. A klidně bych se vsadil, že se i v dnešní době děje to samé, jen se o tom nemluví. Líbilo se mi to střídání dějových linií a člověk díky tomu objeví souvislosti a motiv. A ten konec????? No tak ten to zazdil úplně a já zůstal jen koukat. Tak to jsem nečekal. Vážně povedeny díl.
Po dlouhé době papírová kniha. Příběh je vynikající, má dobře sledovatelnou linii. Z Cartrovek jsme zvyklí na brutalitu i litry krve a tato ničím nevybočuje. Velice povedená kniha. A kdo si něco přečetl o autorovi, jistě ví, že, příběhy nemusí být až tak smyšlené. Na světě se setkáte se spoustou lidí, do kterých by jste neřekli, že jsou "jiní". Za mě opět plný počet.
Odposlouchané během dvou dnů. Co mě na této knize mimořádně bavilo byly dialogy Luca a Avy a následně i Avy a Nataši. Vážně jsem se smál. Z tohoto pohledu nejzábavnější díl. Lively začíná být sympoš a začínám mu fandit. Jinak jsem pachatele odhadl cca na 2/3 knihy, ale ten konec ????? No, protahování vztahu není moc dobré a tady je to jako s kopretinou....má mě rád, nemá mě rád.... Hlavně aby jsme se někdy dočkali a ne až v 58 knize. Za to jednu dolů a doufám, že ostatní díly též načte Honza. Je vážně dobrý.
Nechápu tak nízké hodnocení, daleko lepší než Marco a Nesmírný. Tohle mě neskutečně bavilo, možná i tím, že je tam méně Asada, Carla ale linka s Rose je hustá.
Libilo se mi odkazování na předchozí díly....tohle bylo super. Uvěřitelné. Za mě 90%
Překvapení se nekoná. Opět solidní Bryndzovský standard, žádná topovka, žádné wow, ale i tak povedená kniha s dobrým, nikoli výtečným příběhem. Dost lidí bude mít však problém.....je tady přegayováno. Z té knihy to úplně stříká. Nemám s nimi žádný problém, ale i tady toho na mě bylo dost. Původně jsem chtěl dát pouze 3 hvězdy, ale bylo tam pár míst, kde jsem se smál nahlas a "mladej" nám dospěl a jeho rozumnost to o jednu zvýšily. Dobré, ale znovu už bych to asi nedal. Pocitově 70%.
Popravdě, co napsat k Chrisovi? Nic. Vše již bylo řečeno. Jeho knihy jsou pro někoho dokonalé, pro někoho morbidní, pro jiného nechutné a pro někoho inspirativní.....
Jako všechny Carterovky hodnotím kladně a vysoko. Pokud někdo namítne, že je kniha jiná, že to není jeho styl, že je to moc psychologické.....i ostatní spisovatele ve svých sériích mají horší, nebo odlišným stylem psané knihy. Viz Bryndza, Weaver, Nesbø...
Za mě opět super.
Naprosto úžasné. Luc je prostě svůj. Občas neomalený bručoun, ironický narcis....chce to čas si na něj zvyknout. Ale příběh dobrý a nečekaně zvraty jako ten na konci. Za mě super a určitě se pustím do další.