Timkim Timkim komentáře u knih

Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Musím uznat, že tento díl mě bavil. Ne ani tak z hlediska vyšetřování, ale z pohledu informačního. Velice zajímavé bylo to, jak má teplota vody vliv na tělo do ní vhozené, nebo jaké je fungování, podstata a hierarchie sekty. Že bych se z toho posadil, to zase ne, ale na 95% to dalo.

21.06.2024 5 z 5

Vánoční zpověď Vánoční zpověď Martin Goffa

Depresivní, zoufalé, ale uvěřitelné. Jasně, Adam si za to mohl sám, ale že narazí na ještě většího parchanta asi netušil. V podstatě celou knihu jsem mu fandil a naivně čekal happyend....no, tak někdy jindy v jiné knize. 90%

20.03.2024 5 z 5

Zelená míle Zelená míle Stephen King

Audio. Klasika všech klasik od mistra Kinga. Příběh, který Vás nenechá chladným a najdete v něm téměř vše. Od zloby, násilí, soucitu, radosti, ....prostě téměř vše lidské. Nejde hodnotit jinak než plným počtem hvězd, i když, jelikož jsem před pár lety viděl film, nic mě nepopohanelo "číst" stánku za stránkou. Vynikající a oprávněně se řadí do popředí hodnocených knih.

15.01.2024 5 z 5

Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Velice zvláštní kniha, ze které mám zvláštní pocit. Názorně vidíme jak se z ušláplého, tichého, citové chladného chlapce stává zrůda. Dalo by se to přirovnat k panu Kopfrkinglovi z románu Spalovač mrtvol. Dle mého musel Rudolf trpět autismem a méněcenností, nemajíc vlastní schopnost volby. Strašné je, že svými nápady a "inovacemi" poslal na smrt daleko víc lidí. Největším plusem této knihy beru to, že jsme měli možnost nahlédnout na téma koncentračních táborů též ze strany druhé, té co o osudech rozhodovala. Děsivé, ale plný počet.

04.08.2023 5 z 5

Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Přes pomalejší začátek, kdy jsem měl několikrát chuť přestat poslouchat, musím konstatovat, že to bylo dobré. Konečně jsme se dozvěděli něco z minulosti Asada a zodpověděly se otázky proč a jak se v Dánsku ocitl. Druhá vyšetřovací linie s Rose a Gordonem mě bavila malinko víc a v závěru to nabralo takový spád, že se nedalo přestat poslouchat. Ke konci překvapil hlavně Gordon a to až tak, že jsem zůstal koukat. Předchozí díly byly lepší, ale ani tento nebyl vůbec špatný. Zklamaní se nekoná. Solidních 85%

01.08.2023 4 z 5

Ohnivé znamenie Ohnivé znamenie Juraj Červenák

No kdo by to řekl, jak se příběh krásně vyvine díky jedné ruce v psí tlamě. Opět skvělý příběh ze kterého je cítit a to doslova, bída, špína a zápach. Výborné vykreslená atmosféra, občas až drsné realistická. Vyšetřování se, jak již je zvykem zamotá a je pouze na dedukci vynikajícího tria, aby tomu přišli na kloub. Nevím, koho z nich jsem si oblíbil nejvíc, protože nesourodost jejich povah je do očí bijící, ale dohromady jsou jeden skvěle fungující tým. Jediné co mě malinko vadilo, jak se neustále oháněli pověřením. Jinak v pořádku. Takže Juraj opět nezklamal a dnes za plno.

30.06.2023 5 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Panečku, to byla zase motanice. Ze začátku jsem si říkal "sakra, kde je Harry"? Chtěl jsem knihu odložit na neurčito, ale jakmile se objevil, už se nešlo odtrhnout. Ke konci to bylo děsně zamotané a překombinované ale čistý konec a to vysvětlení s happy endem stál za to.

13.02.2023 5 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Popravdě asi nejvtipnější kniha od Zibury. Poslouchal jsem audio a musel jsem se prorpět prvními kapitolami, než se dostal na cestu. Pak už jsem se skoro pořád jen usmíval, smál a řáchal, až mi tekly slzy. Jeho volání na infolinku cestovního pojištění mě odrovnalo na 5 minut. Vážně povedená kniha......" A všimli jste si někdy, jak jsou písničky od Madonny dlouhé"? :-D

10.01.2023 5 z 5

Upálené Upálené C. J. Tudor

Knihy této autorky mají vzestupnou tendenci, dle mého úsudku. Musím souhlasit s ostatními, že jsem měl malinko bordel ve jménech,ale sedlo si to. Popravdě se mi celý příběh začal líbit tak od poloviny knihy. Konec byl dost dobrý, ale stále od ní čekám na "majstrštik". Každopádně dobrá četba/poslech která neurazí. Objektivně 85%.

03.01.2023 4 z 5

Terror Terror Dan Simmons

Uf, to byla teda porce. Dobrá kniha, výtečné zpracování a vykreslení atmosféry. Napsáno pěkně syrově, bez zbytečných příkras. Člověk se musí zamýšlet nad tím, s jakou naivitou se pouštěli do takovýchto výprav, kolik zbytečnosti s sebou vezli. Co mě osobně trochu vadilo, byla ta spousta jmen a když už jsem si někoho oblíbil, tak zemřel. Inuitská mytologie byla též trochu zdlouhavá, ale aspoň leccos objasnila. Nemohu tedy dat plný počet, ale i tak to za přečtení/poslech stojí.

03.03.2022 4 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Robert nikdy nezklame. Kniha velice dobrá, poukazující na riziko sociálních sítí. Nikdy nevíte, kdo Vás sleduje.
Co jsem však nepochopil a bylo to tady již zmíněno, motiv vraha. Proč si vybíral konkrétní typ obětí, proč je vraždil popsaným způsobem...a ten konec byl ve stylu, jako by jsme se s ním měli setkat ještě v další knize....uvidíme. Rád to zjistím.

20.01.2022 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Mistrně napsáno. Poslechnuto jako audiokniha s famózním přednesem. Nejdnou se mi stalo, že jsem měl husí kůži, což se mi nestává. Vážně perfektní. Plný počet hvězd a zasloužených.

08.11.2021 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Pecka, do posledni chvile dej. Podobna jako prvni. Ta se mi moc libila.

25.05.2018 5 z 5

Lovec čertů Lovec čertů Juraj Červenák

Krátká knížka, ale solidní děj. Nečekal jsem, že mě bude příběh tak bavit, když tam není celé naše trio, které se výborně doplňuje, ale bylo to výtečné. Pro mě to byl jeden z nejobtížnějších dílů ( nadsázka).....neustále s mapou v ruce a koukal jsem, kudy vlastně procházejí. Výborné to bylo a musím konstatovat, že ten středověk byl fakt humus a žít bych tam fakt nechtěl. 95%

13.11.2024 5 z 5

Venuše ze zátoky Venuše ze zátoky Dominik Dán

Já absolutně nechápu, proč jsem se tomuto autorovi tak dlouho vyhýbal. To bylo naprosto geniální. Už dlouho mě tak poslech nebavil jako u této audioknihy. Styl mi perfektně sedl a děj jsem viděl takřka před sebou. Brutální, krvavé, ale mělo to hlavu ( teda oběti ne) i patu a nedalo se chvíli neposlouchat. Jednoduché, přirozené dialogy, žádná krkolomná souvětí....tak a mám před sebou další sérii...tak na to půjdu od začátku. Po dlouhé době dávám za plno. 100%

15.07.2024 5 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Kvituji návrat Eriky, ale popravdě mě víc bavila linka soukromá než linka vyšetřovací. I když začátek byl dobrý, ale pak to zase rozbředlo jako sníh v březnu. Erika začala být lidská a lépe se to poslouchá, ale ten děj....no nic moc překvapivého. Asi už jsem přesycen severskými příběhy, a tohle pasuji na lepší standard. Každopádně přednes luxusní, děj ucházející a emoce přijatelné. Dnes 85%.

30.10.2023 4 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Posloucháno jako audiokniha s fenomenálním přednesem Martina Stránského. Špionážní knihy mě nikterak nebaví, ale tato byla výjimečná. Akce hned od začátku a bavilo mě sledovat vývoj postav, které se v průběhu představovaly takřka nahodile. Kolikrát jsem si říkal " a co ten má s tím společného?" 36 hodin poslechu uteklo jako voda a vše do sebe perfektně zapadlo. Nicméně to u mě prohloubilo averzi k muslimům a jejich smýšlení, které "civilizovaný" svět nemá šanci pochopit. Ale ani inkvizice pod jménem křesťanství je nepochopitelná.
Sečteno podtrženo, obával jsem se těch 760 stran, ale musím uznat, zbytečně. Plný počet hvězd.

07.10.2023 5 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Tak to bylo zase super. Musím uznat, že mě prostě Harry baví. Možná to bude i tou normalností. Žádný superman. Opije se, má kocovinu, někdy něco podělá....líbilo se mi, že zase byly neznatelné odkazy na jiné případy...Pentagram...
Jako vraha jsem skoro uhádl..ne kecám, zase vedle, ale bylo to napínavé až do konce.
Jak jsem měl k Nesbøvi averzi, musím uznat mýlil jsem se. Fakt umí.

08.03.2023 5 z 5

Chlorid sodný Chlorid sodný Jussi Adler-Olsen

Tahle kniha se mi vážně líbila. Několikrát jsem se přistihl, že vlastně fandím pachateli. Až teda ke konci nejsem začal fandit Carlovi a jeho týmu. Téma velice zajímavé, ale s tím Covidem ti malinko přehnal. Nicméně hvězdu za to nesrazim. Výborný poslech s otevřeným koncem. Už se moc těším na pokračování.

13.01.2023 5 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Po zklamání z Netopýra, se mi dostala do ucha tato kniha. Sice jsem měl problém se zprvu zaposlouchat, ale pak se to krásně rozjelo a Sonnymu jsem vážně fandil. Překvapila mě jeho skromnost a vážně perfektně propracovaná likvidace. Skutečně vynikající. Závěr byl překvapivý, ale nikterak šokující. Jo si u mě zvedl reputaci a vyzkouším i jeho další knihy.

28.10.2022 5 z 5