tisha8409 komentáře u knih
Knih o zneužívaných dětech jsem četla hodně. Buď je píší samy oběti, nebo někdo za ně. Jsou téměř stejné - okolí to ví, přesto nic nedělá, děcko tím trpí ale na druhou stranu si myslí, že to je normální a až to skoro "chce". Viník nikdy není jen jeden, ale nějak tak celá rodina a i okolí. Je nízká hranice mezi lhaním těch dětí a mezi pravdou, protože ta děcka to obvykle na potkání nikomu neříkají a to ani těm pracovnicím, které se jako kamarádky tváří.
V tomto případě bych si s holkou nevěděla rady, ale vím jedno - že bych se nesnažila lámat to přes koleno a ohrožovat tím svou rodinu.
Selhání sociálky mne nepřekvapuje asi proto, že se to tu také děje.
Jedna hvězda za obálku. Jinak jde o typický novodobý fenomén - z ukňučené občasné válendy v podobě mladé milenky je jednoho dne manželka a matka a ač má vše, co chtěla - tedy toho samce a hlavně jeho prachy, musí se též starat o ty děti, neboť by ji samec odstřihl od peněz, což by madam nevonělo. Pronuděný text plný nespokojenosti a nevděku vůči tomu, že měla, co chtěla. Na prahu 40tky jeden grupáč a ochotné podvolení se rezavému manuálně pracujícímu týpkovi, který neměl ve stádečku jen ji, což ji rozlítilo.
Konec? Násilnější tělesno se stárnoucím manžou a převálcovaná, vteřinu vděčná slepice, která zase chce zobat zrní jinde, protože má pocit, že jinde chutná lépe.
Nic nového, zajímavého, přínosného, pouhá běžná realita dnešní doby.
Přečteno. Styl autora se mi nelíbil. Psáno suše, stylem jakoby " tak jsme tam byli a odklízeli mrtvoly".
Z psaní by jeden vyčetl, že to na mužském bloku nebylo zas až tak špatné - kamarádi dovlekli nemocného na apelplac, starali se o něj, dělili se o jídlo, směli i do lesa a útěk se povedl.... prostě to vypadá jako suché popsání toho, kde určitou dobu pobýval..bez emocí.
Mám z toho rozporuplné pocity.
Že se toto dělo, se dozvídám až díky této knížce. Spousta jmen mi nevadila - nejsou tam pro zapamatování. Co mne překvapilo je fakt, že v koncentráku šlo mít svého kochaneho.
Od knihy, která dokazuje hrůzné činy, nelze očekávat čtivost jako u Harry Pottera.
"Suchopárnost" dat a údajů plných jmen a míst mi nevadila.
Akorát bych řekla, že mnohé útržkovité informace místo pravdivého vyprávění jen tak naťukly cosi neurčitého ohledně tématu knihy - nechtěly-li se ženy vyjadřovat, asi bych tam toto svědectví nezanášela.
Přečtena ... a dokonale zděšena :)
Na věci psané tady věřím, ale neopovažuji se číst další díly - bála bych se pak i dýchat :)
Krásné, ač pro dnešní děcka příliš ideální, i když to byl záměr. ( něco jako babička od BN.)
Staročesky krásné ♥
Pokud mi vadí Babiččino neustálé poučování, tak tady ho beru. Tady totiž učí a předává, kdežto Bábina jen poučuje a všem chce vše měnit.
Líbí se mi tam i ta chuť zůstat vše při starém, ač doba prokročila a mladí již žijí prostě jinak - to zklamání, že už nic nebude tak jako dřív, z toho vcítím zcela hmatatelně.
Krásný člověk. Tak to má být.
Mám sice tento druhý díl, ale protože nesnáším různé sladké romantyše příběhy, boj o přízeň toho, který to hraje na všechny strany, všem lže a naivky mu na to skočí, se mi víc než příčí.
Nic romantického v tom nespatřuji a ani forma psaní alá " Boj o prince, ale moderněji" mne nezaujala.
Hlavní hrdinka je taková ... nerozhodná, nezralá slepice a princové jsou ... kohouti.
Je to jako nesplněný sen nevyrostlé holky.
Jedna hvězda za obálky.
Kniha rozvláčně se táhnoucí, popisující hlouposti okolo, je nesmyslně dělena do několika linií - rodinné vztahy a atmosféra - to tam být vůbec nemuselo, party o tlusťochovi také ne, jelikož s tím nesouvisí nic, popisy funkcí počítače či toho, se právě děje na webu, chat s členy byl jaksi .. psán přehnaným jazykem a o ničem dlouho nevypovídal a momenty ve škole nebo rozhovory o ničem se mohly vynechat.
Ve finále se na dvou stranách dozvíme, že to udělal ten, o kom se v celé knize autorka zmínila tak 5x.
Protože mne rozhovory nudily, přeskakovala jsem závěrečný chat a tak nevím, proč to udělal ten, kdo to udělal.
Nenesu si z této knihy tak nějak nic.
Knihu jsem četla s pocitem, že jde o sice tuctový námět, avšak ráda si ho "zažiju" a knihu tedy přečtu. Zarazil mne však podivný styl psaní a něco mi nesedělo...do okamžiku ,kdy jsem zjistila, že jde o příběh z let dřívějších.
Knihu tedy číst nebudu, přijde mi to zmatené, nijaké, neslané nemastné, až jakoby začátečnické.
Vůbec mi to nesedí k tomu, že by takhle psala žena, která byla pro ženy ve Francii osobností a znakem pro boj za ženskost a nezávislost.
Dávám téměř mínusové hodnocení za to, že je to psáno nepřehledně, člověk se ztrácí v tom, co vlastně kdo píše, je to takové celé nezajímavé, prostředí není nijak děsivé, jak se píše na přebalu knihy a ač chápu, z jaké to je doby, celé mi to jaksi... nesedí.
Nudné, zdlouhavé, o ničem.... Prolínají se tam navíc hloupé začátečnické praktiky spiritismu a vztahy okolních lidí.
Se svým "objektem" na sebe stále jen zírají....no utahané nic.
Kniha o odporné, poblbané ženské a o tom, jak moc nikdo tak okatý problém neřešil.
Dávám pět hvězdiček, ALE! pouze za tu část, kde se popisuje život v Mohuči. Po úprku a znásilnění u hradeb se po přijetí mezi židy a poté na hrad stala nudná fraška plná útěků, hledání, hnisu, potu a bolesti. Je to takové trošku směšné, že děcko odpadlice najednou stane na vysokém hierarchickém místě a je jí umožněn "bohatý a dobrý" život.
Jako historický náhled do středověkého Německa dobré, reálné...praktiky zajímavé... ale hradní romány nemám ráda.
Tak tu musím dát odpadní hodnocení - kniha o staré ženě, věčně se trmácejíc po horách.
Popisy míst nebo historie mne nezajímaly.
Dle popisu jsem očekávala, že půjde o vyplouvající temno u psych. lékařky, která nezapomíná všude svůj titul uvádět, avšak vyklubala se z toho jakási... popiska hipísáckého života a klasických prvků všemožných sekt.
Zničehož nic si najednou vzpomínala, ale nic nechápala, do všeho vrtala, tlačila lidi tam, kde nechtěli být a neustále se snažila někoho řídit. Jako osoba se mi nelíbila a ani ten její milý Kevin, který na ni neustále tlačil a vnucoval se jí.
To, co se dělo v té komuně, není ničím novým ani zajímavým - stačí si přečíst články o různých sektách a zjistíme, že tyto fakta autorka pouze posbírala a zařadila do knihy.Tomu chování její dcery se nedivím.
Provázanost Daniela s komunou bil neskutečně do očí. Ve finále tedy příběh nebyl o doktorce, ale o šťourání se do x let starých záležitostí a jen to všem přitížilo. Jako doktorka si měla říci to, co rádi doporučují oni podobným obětem - "musíte zapomenout ,,, chce to čas". Ona to ale jaksi překvapivě nezvládla... no nic moc prostě.
Kniha začala tak nějak zdlouhavě a nijak. Pokračovala zajímavou zamotávkou a sledem událostí, jež nutily k otázkám. Kousek rozmotané pravdy a poté velezdlouhavý popis po uniknutí z kobky a lynče na ulici.
Vzhledem k tomu, že je ta kniha na motivy něčeho, dávám jednu hvězdu za momenty, kde se mísí tajemství a nepochopení.
Proč nedám víc? Moc mne nezajímá, kde hrdinu co bolí, čím se prodírá nebo kde právě visí, nudné momenty vzpomínek na rodinu a vztahy jsou zbytečné a také autor to, co údajné recenze nazývají "nečekaným odhalením", nechal naznačené, takže se to celé dalo vydedukovat.
Prostě zdlouhavé, táhnoucí se cosi, co dojde k tomu, co jste očekávali.
Ve zkratce: chlap NIKDY nemůže psát jako ženská, protože jako ženská prostě neuvažuje.
Celá knížečka je o kopírce a nereálných trapasech ( které mívají tyto románové hrdinky tak nějak podobné a náhodně stejně hloupé) a o někom, koho vlastně chce nechce chce nechce....
Knížku bych shrnula jako slepičí kvokandu o ničem.
Ale jedno plus to má - díky těmto hloupostem vím, že ženské romány mě prostě nikdy bavit nebudou :)
Štve mě, že je hl.hrdinka tak....omezená a hloupá a pořád čeká, že i když udělá přešlap (a jakože je dělá tak nějak pořád), že se jí za to budou ještě klanět a JI odškodní.
Že jí prostě vše projde. Chovala se jako magor, její posedlost hadrami a šátkem jsou sice jistě reálné ( shopaholici jsou skutečně závisláci), ale mně to hrozně vadilo.
Je to takový pohádkový příběh a nazvala bych ho "kterak hlupaňa zadlužená k miliardáři přišla".
To se v reálu pochopitelně nestává.A že by ona-i přes tak trapné chování-mohla zaujmout toho boháče ( nebo tedy ty dva - i toho pískomila s předkusem), který je vlastně finanční suchar, ale vedle ní se z něj stává rozřehtaný mladíček? No nevím nevím...
Pro naivní uberečnky dobrý... pro ty, jež chtějí od života víc než hadry a mají ten um uvažovat a chovat se normálně ale rozhodně ne.
Povrchní, hloupé, typicky slepičí kvokání na mnoha stranách.