Tom_Kadlos

Výtvarné provedení knihy je tak nádherné, že bych si jí snad koupil i kdyby listy byly prázdné! Chodil jsem s knihou a ukazoval ji rodině a přátelům jak je krásná a detailně dotažená. A to pokračuje i uvnitř. Nádhera.
Obsah to už je samozřejmě jiná emoce. Myslím, že každý pokus popsat tyto nemoci a jejich průběh je cenný. Oceňuji snahu o maximálně autentický pohled očima nemocného muže. Bez zbytečných nápověd a vysvětlování. Díky!

Mám velikou radost, že pan Hájíček píše! Trochu jsem se obával, že už jej knižní zákulisí unavilo. No a tato kniha, je dalším cílkem do pozoruhodně uvěřitelné mozaiky jihočeského venkova. Čtenář by si tolik přál, aby se postavám v knize dařilo lépe, ale prostě se to nestane. Souhlasím s mnohými zde, kniha zůsává v hlavě i po přečtení a to ze srdce přeji jak knize, tak autorovi. Díky!

Jak jsem psal ve svém hodnocení Dvojitého gambitu, ležím s rýmečkou a jako muž závislý na knihách jsem, oslaben nemocí, sáhl po něčem léčivém do knihovny své ženy. Dvojitý gambit potěšil a splnil mé očekávání a proto jsem neváhal a vybral hned další titul této autorky Závity ulit. Mimochodem doufám, že tato kniha dostala nějakou cenu za moc pěknou obálku! Pocit klidu, míru, flirtu, letní romance a trochy humoru, který cítíte z obálky je přesný popis obsahu knihy. Četla se sama a byla tak příjemná jak jsem doufal. Díky.

Jsem milovník knih, čtenář, muž a ještě toho času s rýmečkou, takže na lůžku. Takže nerudný, otrávený, naježený. V takové situaci nemám chuť číst závažnou až těžkou literaturu a zatěžovat jí rýmou zmožený mozek. Sáhl jsem tedy do knihovny své ženy a vybral Dvojitý gambit. A trefa! Čtivá, uvolněná, nápaditá knížka o životě a lásce v poněkud střednějším věku. O tom, že trochu odvahy a potrhlosti se prostě musí vyplatit. A o tom, že když nic nejde úplně lehce, tak je to ještě lepší. A hlavně zábava a nadhled a humor jaký mi sedí i s kapesníkem v ruce. Díky.

Dočteno. Kniha je skvělá. A drsná. Obří kus práce od autora. Skvěle zasazuje věci do kontextu doby. Úplně jako bych tam s nimi tehdy byl. Těžké čtení pro emoce, ale skvělé pro poznání a trochu pochopení té doby a situace. Nechápu jak Pavel Černý dokázal udržet zdravou míru nadhledu když to psal, s tím vším, co o tom ví a co ho to stálo energie. Je to borec! Fakt má můj obrovský obdiv! Udělal pro pochopení odboje v různých fázích války fakt moc záslužnou věc. Díky!