tonysojka tonysojka komentáře u knih

Černí psi Černí psi Ian McEwan

Vybroušený drahokam dosahující kvalit Chesilské pláže a Pokání.Na rozdíl od Betonové zahrady se obejde bez obscénností a snahy šokovat,jenž podle mne byla daní za autorovo prosazení se v době ,kdy bylo modou takto psát.Velmi volné vyprávění o hledání minulosti ,odpovědí na otázky související s osudovostí života a vlivu událostí,co mění nenávratně životy, o střetu víry se skepticismem ,setkání s duchovním zážitkem,to vše na pozadí bourání Berlínské zdi,euforie znovunabyté svobody již od počátku pošpiněné znovuzrozením netolerantnosti,násílí a nacionalismu,pomstychtivostí a pocitem viny,kterou je třeba na někoho svést.A třešnička na dortu-horrorový jemný prvek

14.09.2018 5 z 5

Kořeny zla Kořeny zla Dominik Dán

Připadá mi,že Dominik Dán je knihu od knihy lepší a lepší,jeho příběhy jsou propracovanější a uvěřitelnější.Postavy kriminalistů jsou už jako staří známí.Propojení policistů s mafiemi smutné,leč pravdivé viz dokument Mečiar.Na to téma také výborná kniha od Kariky Ve stínu mafie.Ale to je opravdu pro silné povahy.

09.09.2018 5 z 5

Ostré konce Ostré konce Joe Abercrombie

Špína ,pot,krev a slzy,brilantní dialogy v tarantinovském duchu a marná snaha postav žít aspoň trochu normální život v krutém světě Abercrombieho.Naštěstí pro fanoušky tohoto světa.My čtenáři si to můžeme užívat a Joe ví ,co nám má dát a jak nám to naservírovat.Jsem zvědav na Půlkrále,má vyjít údajně 19.9.

04.09.2018 5 z 5

Hoří už Praha? Hoří už Praha? Dalibor Vácha

Povinné čtení do základních škol!!!!

27.08.2018 5 z 5

Andělská hra Andělská hra Carlos Ruiz Zafón

Komentář trudose to úplně vystihuje, jen bych zdůraznil autorovu poctu literatuře, knihám, antikvariatum a hlavně čtenářům, kteří knihy čtou. Jsem zvědav na pokračování.

20.08.2018 5 z 5

Osamělost prvočísel Osamělost prvočísel Paolo Giordano

Na rozdíl od matematických prvocisel, osoby v příběhu měly možnost svou osamělost změnit a tím i své osudy k lepšímu, ale tu šanci zahodily a to vědomě, jelikož v teple vězení tvořeném ukrivdenosti a sebestrednosti se dobře žije. Vyjít ven na svobodu chce práci a odvahu. Hrdinové si sice prošli utrpením a krivdou v životě, ale kdo z nás ne?

18.08.2018 4 z 5

Jan Saudek - Svobodný, ženatý, rozvedený, vdovec Jan Saudek - Svobodný, ženatý, rozvedený, vdovec Jan Saudek

Nejdřív co jsem nečekal: mistrnou práci s jazykem,humor ,nadsázku,sebeironii a poetiku.Co jsem očekával:pikantnosti z Mistrova milostného života.Všeho se mi dostalo a není to dort co by upekl pejsek s kočičkou,ale vyprávění na které nezapomenu a budu o něm hodně dlouho přemýšlet.

12.08.2018 5 z 5

Hranice Hranice Dalibor Vácha

Výborný válečný román o cestě našich vojáků od Dněpru ,dobytí Kyjeva a snahu o dobytí Dukly za cenu nesmírných krvavých obětí.Autor se nevýhýbá popisu krutých válečných hrůz,neplýtvá jimi zbytečně,je autentický a uvěřitelný,i jeho pasáže s historickými postavami jako např. Svoboda,Klapálek aj.Dechberoucí čtení,jež vede k zamyšlení ,zda by naše generace byla toto ochotna podstoupit.Je to pocta všem mrtvým,jež zemřeli (nikomu mladému se nechce zemřít,že?)v boji za to ,aby nadvláda jedné ideologie nevládla všem

11.08.2018 5 z 5

Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

Rihatama to vystihla úplně přesně.Poprvé čteno před 34 mi lety,tehdy zcela nepochopil,teď podruhé,pochopil jen jako v hádance,nerozuměl ,ale strašně líbilo.

08.08.2018 5 z 5

František z Assisi František z Assisi Gilbert Keith Chesterton

Autor je sázka na jistotu i pro čtenáře, kteří začínají se zajímat o křesťanství anebo pro lidi, kteří na nějakou dobu zapomněli na to, že stačí se jen nechat vést autorem všech autorů, jenž má právo na jejich nitra a naslouchat....... a přemýšlet visice na zdravé nitce rozumu. Já osobně jsem měl při čtení hodnekrat husí kůži. Pro mne je zajímavý a inspirující citát o tom že muž je proto mužem, aby bojoval s ďáblem.

02.08.2018 5 z 5

Princ bláznů Princ bláznů Mark Lawrence

Jalan není takový spratek jako Jorge, i příběh je ucesanejsi a vyprávění více semknute než Trnová trilogie, se kterou jsem se víc bavil, ale také dobré a hodně! Těším se na další dily

Trnový císař Trnový císař Mark Lawrence

Souhlas se všemi komentáři

Trnový princ Trnový princ Mark Lawrence

Velmi drsné, humorné a cynicke, většího hajzla než Jorge jsem v literárním nepotkal, ale pozor v dalších dílech se nám chlapec vyvíjí, zajímavá kombinace fantasy s postapo.

Panoptikon Panoptikon Jenni Fagan

Dočteno se zaťatými zuby.Styl vyprávění byl takový,že o čem to bylo,jsem si přečetl až v doslovu.Pozor,spoiler:zlotřilé instituce určené k převýchově sirotků nechtějí nezletilým dovolit rvát,krást,napadat cizí osoby,brát drogy,chlastat a nedej bože :souložit.Mají na to přece právo,když jsou sirotci a nepřizpůsobiví,že?

24.07.2018 1 z 5

Mandolína kapitána Corelliho Mandolína kapitána Corelliho Louis De Bernières

Úchvatny a monumentální protivalecny román, velmi citlivě a láskyplně popsané naše lidickovstvi se všemi starostmi a láskami a potřebami, odsouzení stupidního zla, jež sice dokáže slavit úspěchy, ale když narazí na lásku a přátelství, je poraženo. Pro mne obrovský literární zážitek s mrkrahujcem naprosto souhlasím

20.07.2018 5 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Sympatická postava tam není ani jedna a právě proto mne ta kniha dostala víc než třeba zmizela

18.07.2018

Zima v Thonnierice Zima v Thonnierice Vladimír Šlechta

Slušné pokračování kukaccich mláďat.

15.07.2018 4 z 5

Zkouška ohněm Zkouška ohněm Anthony Del Col

Příběh klišé,obrázky moc hezké,zajímavější než celá kniha je doslov o salemských procesech.

11.07.2018 3 z 5

Oheň probuzení Oheň probuzení Anthony Ryan

Pro mne úžasný dobrodružný, steampunkovy román kombinovaný s fantasy, ale mám obavy, aby, jestliže je laťka nastavena tak vysoko, další díly nezklamaly.

11.07.2018 5 z 5

Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Martin Lavay

Překvapilo mne výborné zpracování informací. Četl jsem jedním dechem.

03.07.2018 5 z 5