Trustty Trustty komentáře u knih

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Nádherný, citlivý příběh napsaný formou vzpomínek. Přečteno na jeden zátah. Několikrát mi vyprávění vehnalo slzy do očí, jen nedokážu popsat jaké pocity jsem u čtení prožívala, ale rozhodně to nebyly pocity smutku. Anna svůj těžký život vyprávěla s přesvědčením o svém štěstí a to se mi vlezlo pod kůži. Doporučuji.

07.03.2018 5 z 5

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

No to to :)))
Za mě nejslabší díl z celé serie a přesto skvělé čtení.
Ava mi přijde v tomto díle kapku rozbita, ale za to může Luc, že jo :))
Potřebuju 6 díl.

15.04.2021 5 z 5

Na smrt Na smrt Jozef Karika

Musim rict, ze jsem prekvapena, ocekavala jsem neco mene poutaveho:)). Vubec v tomto dile pana Kariku nepoznavam:))
Ctive napsana kniha, ktera urcite zaujme spoustu ctenaru.
Doporucuji

14.07.2020 5 z 5

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

I pro mě byl druhý díl o dost lepší než první.
Příběh je chytlavý už na začátku, takže přečíst tu cihlu mi zabralo dva dny :))
Jeden přítel zde na databazi mi napsal, že vrahem je zahradník, nejenže lhal, ale zapomněl mi říct, že je ten příběh i tak trochu návykový :)))
Potřebuji ten třetí díl a to co nejdříve.
Za mě poutavě a promyšleně napsané.

25.07.2019 5 z 5

Nejsem živá Nejsem živá Anne Frasier (p)

O hvězdičku víc než první díl za ten konec, kvůli kterému si chci přečíst i trojku :)))
Labilnější vyšetřovací pár jsem dlouho nečetla :))
No hlavně, že po tom všem co si každý z nich prožil dokážou, alespoň vůči sobě projevit emoce :)))))

13.01.2021 4 z 5

Nenávist Nenávist Chris Carter

Celý rok jsem se těšila až budu moct Nenávist vzít do ruky a přečíst.
V tomto díle jde především o souboj Luciena a Roberta, takže i já doporučuji přečíst si jako první Zlobu, aby se člověk zorientoval v ději.
V předchozím díle Galerie mrtvých mě konec dostal málem do infarktového stavu. Očekávala jsem v Nenávisti něco extra. Tím nemyslím víc brutality, na které jsem u Cartera zvyklá :). Myslím tím víc originality od nejinteligentnějšího seriového vraha na světě, než co bylo předvedeno :)
I přesto dávám 5*. Příběh byl fakt dobrý a tahle serie je moje srdcovka.
Ale co bude dál pane Cartere??? Jaké zběsilosti nám nabídnete ted? :)))

19.09.2019 5 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Do Slovenských hor jezdím moc ráda. Na Tribeč mě nikdo ovšem nedostane :)).
Příběh byl temný a nepopírám, že se mi vryl pod kůži. Neustále to nutí přemýšlet o tom, že se to zřejmě "opravdu stalo a stává". Chytlo mě to. Škoda, že v překladu do češtiny má kniha o 37 stran méně :)).

20.02.2019 4 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Nemohu jinak než za 5*. Byla to jízda. Opravdu lepší než první díl. Pokud bude další pokračovaní a udrží si Helen laťku takhle vysoko myslím, že mému největšímu oblíbenci Carterovi bude dýchat na záda :))
Příběhu nechybí děj, napětí ani brutalita.

14.01.2019 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Paní Mornštajnová umí napsat velmi čtivý příbeh. O tom jsem se už přesvedčila 2x a nyní po třetí. Skvělá kniha.
Kdyby stěny hotelu mohly promluvit, asi bychom se divili :))

07.12.2018 5 z 5

Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Příběh vyprávěný z pohledu velitele největšího vyhlazovacího tábora v Osvětimi R. Langa. Od dětství veden k poslušnosti a plnění nařízených úkolů. Nežil ničím jiným než plnit rozkazy. Za Německo by položil vlastní život. Čest vojáka byla pro něj vším. Takto zformovaný již od dětství se dostal až k zabití 2,5 milionům lidí. Po odsouzení oběšen ve svém světě, který stvořil. Vzhledem k tomu, že vypravěčem je sám Lang je kniha psaná bez emocí a citu. Doporučuji

09.06.2018 5 z 5

Sen, který se naplnil Sen, který se naplnil Luca Di Fulvio

Již v pořadí třetí kniha, kterou jsem od Luci di Fulvia četla.
Asi nikdy nebudu schopna vyjádřit co přesně ve mě kniha od tohoto autora zanechá, ale rozhodně se ve mě zabydlel pocit štěstí, že jsem příběhy měla možnost číst. Je neskutečné s jakou grácií a někdy i surovostí dokáže příběh napsat :).
Čtení Fulviových knih je pro mě neskutečný čtenářský zážitek.
Děkuji a doporučuji :))

04.02.2021 5 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Tahle serie je takova moje mala srdcovka:)
Zrcadlovy muz se opravdu povedl.
Napeti strida napeti :)
Velmi ctive.
Doporucuji

29.11.2020 5 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Skvela detektivka, jen uz mam tak trochu pocit, ze me nema Angela cim prekvapit. Kniha se cetla pekne, ale uz to nebylo takove wauuu jako predesle dily. Musim si asi od Kim odpocinout :)))

15.06.2020 4 z 5

Pacient Pacient Sebastian Fitzek

Tak po dlouhé době fakt skvělé čtení. Napínavé, šílené občas trochu nechutné :))
Doporučuji.

23.01.2020 5 z 5

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Skvělý příběh. Od začátku až do uplného konce jsem se bavila, i přesto že jsem nemusela přemýšlet o tom kdo je pachatel. S radostí se vrhnu na další díl a autorku řadím mezi své oblíbené :)

04.01.2019 5 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Tak tohle byla opravdu krása.
Nemám moc ráda tlusté knihy a tuhle jsem odsunovala hodně dlouho.
Válečný román napsaný v několika časových osách, sestavený z příběhů lidí, které svede cesta života dohromady.
Román je psaný v krátkých kapitolách, což je super. Takže čtete a čtete až zjistíte, že za malou chvíli vstáváte do práce :)).

04.12.2018 5 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Zase pecka. Za mě mohu jen doporučit. Tihle manželé vědí jak nás nabudit na další příběh :))
Doufám, že se v dalším díle setkám nejen s Joonou, ale i se Sagou.

26.10.2018 5 z 5

Útočiště Útočiště Jérôme Loubry

Skvělé a tleskám :))
Opravdu povedené psychologické drámo :)
Já si čtení užila.

01.04.2021 5 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Nebudu srovnávat s Heřmánkovým údolím, protože to bylo pro mě naprosto famozní. Každopádně i tento příběh byl velmi silný a čtivý. S radostí se pustím do dalších knih paní spisovatelky.

25.02.2020 4 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Kniha mě bavila natolik, že se pustím i do dalšího dílu Sova. Příběh byl napínavý od začátku až dokonce. Hlavní vyšetřovatel Munch mi sedl i se svými kolegy.

26.11.2017 5 z 5