Twoo komentáře u knih
Nikdy jsem od Hartla nic necetla, tak jsem si rikala, ze vyzkousim Gazely. A je to takove normalni becko. Bohuzel musim souhlasit s nazorem, ze byla znat urcita uchylnost autora (autor snad promine).
Nevim proc, ale tahle do nebes vynasena kniha me uplne za srdce nevzala. Je to dobre napsane, to ano, zajimava je i ta historicka linka, kdy se vlastne nehleda zadny aktualni vrah, ale patra se do minulosti. Takze jako jo, asi to chapu, je to dobra kniha. Ale hlavni hrdinka je ponekud neuveritelna (vlastne vsechny postavy), prvni pulka knihy pomerne nudna a tak nejak celkove mi to drhlo, navic linka Mikaelovy pomsty pro me byla velmi nudna a delalo mi problem kvuli ni knihu docist. Male bezvyznamne plus za uplne zaverecny odstavec.
Hvezdicky davam za ctivost, detektivka to moc neni, pribeh plyne linearne bez vetsich zvratu a a pachatel se vlastne chyti sam. Co bych vytkla je, ze tato autorka se porad vraci k vysvetlovani, co bylo v 1. dile, vsichni jsme to cetli! A kdo necte poporade, ma holt smulu, ne?
Ja uz jsem na to asi moc stara. Tyto povidky jsou takove teenagerske, jak obsahem tak vekem autorek. Precetla jsem jenom prvni dve a pardon, ale nezvladnu pokracovat.
Myslim, ze zdejsi hodnoceni 70 procent tak nejak odpovida. Pecka to neni. Ale za precteni stoji, neni uplne tuctova.
Nicmene je i trochu tezkopadna a urcite by se dala zkratit a nektere postavy skrnout uplne.
Serie s Jude je lepsi, ale porad je to dobre. Autorka psat umi a tema je taky zajimave. Ale… hodne opakovanych uvah do zblbnuti a konec drhne az to skripa. Ale hlavne to opakovani… jak kdyby byl prumerny ctenar mentalne postizeny. Kdyz jsem si potreri precetla, ze matka chce Reni ostrihat vlasy tak jsem knihu na nekolik dni uplne odlozila.
Cetla jsem ji pred lety a pak se bala
mit deti. Urcite kniha, ktera me do dalsiho zivota velmi ovlivnila. Byt autor mi neni sympaticky, tak urcite ma co predat. Ctete drive, nez se stanete rodici!
Davam 4 hvezdy, tato autorka proste psat umi velmi dobre. Do svych knih ale vzdy vlozi neco takoveho, ze si rikam, ze bylo lepsi, kdybych je necetla.
Knizka utla a tema na prvni pohled zajimave, ale prekvapive jsem se nemohla nejak zacist, tech prvnich 100 stran je tak nejak o nicem, celkove si myslim, ze tema slo zpracovat lepe. Proste bohata zenska krade, protoze si nemuze pomoct, v zasade by se sdeleni knihy veslo do jednoho odstavce.
Povedeny thriler, jaky jsem od autorky ale i cekala, protoze znam Pomocnici. Hlavni postava dost uveritelna a pro me osobne sympaticka, ale to je spise bonus. Podstatne je, ze knizka se cte jednim dechem, v sobotu jsem koupila a v nedeli mela precteno. Dokonala kniha na odpocinek u krbu, vyborne mi sedla k pozimnimu vikendu.
Kontroverzni kniha, ke ktere doporucuji pristupovat kriticky a obezretne, rozhodne zde neplati, ze by predkladala dokazane pravdy. Protoze to ale autor ani netvrdi a protoze kniha podnecuje k velmi hlubokemu premysleni o zakladnich tematech, ma u me 5 hvezd.
Ctu serii poporade a u tohoto dilu me Hunter prestava bavit. Je to takove porad stejne a uz nejak bez stavy. Jak autor nevi, jestli jsme cetli predchozi dily, tak i docela opakuje informace a proste uz je to nuda. Ale porad je to za me na 4 hvezdy, v ramci zanru si je zaslouzi.
Super 1. cteni, mam uz neco z detskych knizek nacteno a umim ocenit nadpumer u textu i ilustraci.
Neni to detektivka, ale typicka knizka o vztazich vhodna na dovolenou. Knizky teto autorky jsou si tak nejak podobne, mne se libi, fakt je, ze tato chvilema trosku lacine pusobila i na me, ale zase tam byla ta detektivni zapletka, takze to jde zas do plusu. Zaver podle me genialni a trosku tu knizku povysil zase na jiny level. Kdo pusobil jako magor na zacatku, je mozna nejvic normalni, a neni nakonec nejvetsi problem Misa sama?
Stejny styl jako prvni dil. Ty vrazdy a muceni jsou pro me popisovane az moc, knize to ve finale trochu ubira.
Bohuzel se musim pridat k vetsine. Zaujal me nazev, vlastne i tema, ale potencial zustal nevyuzity. Trosku Zlocin a trest z Wishe. Mozna to bylo tou strasne nesympatickou hlavni hrdinkou, Ed taky nic moc, neslo se s nimi nijak ztotoznit.
Dukaz, ze i brakovy zanr se da psat kvalitne a na urcite urovni. Takhle to
ma vypadat!
Nebyla vylozene spatna, ale nedokazala jsem se zacist a proste jsem ji nedocetla a poslala dal. Uznavam, ze to mohlo byt moji naladou, ale proste me nechytla.
Nemam problem cist pro odpocinek brak, ale tady uz to bylo fakt moc. Autorka je evidentne policistka (se vsim, co to prinasi) a rozhodne ne spisovatelka. Misto, aby nechala postavy jednat, tak je donekonecna popisuje (Byl to ten nejlepsi policista!) Sceny silene drasticke a jeste s detmi, ne diky. Navic nas jako ctenare vubec v hledani pachatele neposouvaly. Precetla jsem to za jeden den, ale hrozne rychle, abych to uz mela za sebou. Proste hrozny brak a dalsi knihy od autorky cist nebudu.
Od autorky jsem cetla Kridaka, ten mi sedl, v mladi jsem hodne cetla Kinga (zjevne stejne jako sama autorka…) Jama je zase takova vykradacka Kingovych temat, ale pro me uz o poznani mene povedena. Vse je tam prilis vyhrocene, linku Annie jsem nedokazala docist a hodne jsem preskakovala, uz to na me bylo zbytecne hororove. Celkove ty postavy i prostredi byly mene uveritelne. Asi dam autorce jeste sanci, ale je to tak na hrane.