tygřík2 tygřík2 komentáře u knih

Sekera Sekera Ed McBain

Chlapci z revíru 87. tentokrát pátrají po vrahovi, pátrají a pátrají a kromě nálezů mnoha kostlivců v různých skříních jejich námaha vychází naprázdno. Ještě, že je Steve miláčkem paní Fortuny!
(Mimochodem - pěkný rým na jméno April není snadné nalézt ani v češtině ani v angličtině. Napadá mě snad jen mitril:-))) Ale kde by detektiv vzal čas číst o hobitech:-))) )

05.11.2020 5 z 5

A uzřela oslice anděla A uzřela oslice anděla Nick Cave

Tohle jsem nedala, po pár stránkách odložila. Nehodlám se vracet. Nemohu hodnotit.

04.11.2020

Deset plus jeden Deset plus jeden Ed McBain

I hledání jehly v kupce sena hoši z 87. revíru zvládnou. Sice je to tvrdý oříšek, ale i ten byl rozlousknut s elegancí. Samozřejmě za mé účasti. Rozešli jsme se po šichtě o půl třetí ráno :-)))

03.11.2020 5 z 5

Továrna na Absolutno Továrna na Absolutno Karel Čapek

Utopistický román. U-to-pi-sti-cký???
V jednom seriálu o historii mne zaujala tato věta: ,,...a pamatujte, že na světě se nic nemění. Jen kostýmy a kulisy..."
Pan Čapek svým mírným, chytrým a velice ironickým způsobem komentoval konání lidského plemene. A nebál se to uveřejnit! A ještě za to byl a stále je milován!
Pan Čapek by měl sestoupit z literátského nebe a vtělit se do některého z dnešních psavců. Potřebujeme ho jako soli. Já teda jo.

03.11.2020 5 z 5

Jako z lásky Jako z lásky Ed McBain

Jo, ta láska, láska nebeská...někoho blaží a jiného to sejří. A chlapci ze sedmaosmdesátého mají hned plné ruce a hlavy práce!

01.11.2020 5 z 5

Příliš tiché hodiny Příliš tiché hodiny Ed McBain

Tři povídky, tři bonbónky. Autor mne nutí nedodržovat spánkový režim, musím se co nejvíc zdržovat na služebně 87. revíru, aby mi neuniklo nic ze zdejšího dění. :-)))

31.10.2020 5 z 5

Udělal jsem to já! Udělal jsem to já! Ed McBain

Další sympaťák z revíru 87, kterému jeho zaměstnání nepřineslo jen potěšení a uspokojení, ale i trápení. Minutu ticha za jeho lásku.

27.10.2020 5 z 5

Dívej se, jak umírají Dívej se, jak umírají Ed McBain

Tomu se říká sisyfovská práce, honit jednoho zločince za vysokou cenu a za zády dorůstají další adepti péče 87. revíru. Autor se na malém prostoru dotknul mnoha témat, která zdaleka nejsou minulostí, jak by se snad zdálo.

26.10.2020 4 z 5

Provokatér Provokatér Ed McBain

Někdy i mlsný jazýček přispěje k objasnění zločinu! Toho se pánové z 87. revíru nenadáli. A já se pobavila. Tu dobrotu, co mi voní pod nos u kávy, posílám Stevovi, aby se dřív uzdravil, ještě víc mu to pálilo a já u knih o něm a jeho kolezích nepřibrala :-))

22.10.2020 5 z 5

Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Václav Čtvrtek (p)

Pokaždé kolem Vánoc se prodávají jedlé kaštany. Pokaždé se mi vybaví (nevím, jestli je to dobrou pamětí nebo už stařeckou demencí :-))), jak si je ti dva lesní skřítci pekli, zapomněli na ně a následný výbuch jim hnul pecí! Pokaždé si, pro tu milou utkvělou vzpomínku, kaštany koupím, i když mi nechutnají. Doma je, skrz troubové sklo, pozoruji, nasávám jejich vůni a snažím se neudělat stejnou chybu, jaké se dopustili K a V. :-)))

17.10.2020

Těžký prachy Těžký prachy Ed McBain

Prachy nebo život, známé pořekadlo lupičů. Detektivové to mají bez těch dnešních komunikačních prostředků těžké a ještě aby přiučovali občanstvo etice. A vděk žádný. Mají alespoň můj obdiv, jestli je to utěší :-)))

15.10.2020 5 z 5

Dej mládencům ruku jako lopatu Dej mládencům ruku jako lopatu Ed McBain

Víš, co ženský dovedou? A co dovedou chlapi? :-))) I hoši z 87. revíru, ač zkušení a různých fíglů znalí, si dlouho nevědí rady. Ale já jim věřím, že tomu přijdou na kloub. Držím palce, až mi bělí, a ženu očima písmenka před sebou rychlostí blesku...

15.10.2020 5 z 5

Až do nejdelší smrti Až do nejdelší smrti Ed McBain

Stála jsem před dilematem pustit se buď do žehlení té hromady, co na mne číhá v prádelně nebo průšvihů v sedmaosmdesátém. Vyhráli hoši, se kterými jsem zachraňovala ženicha tak vehementně, že mi vystydlo i kafe
:-))

12.10.2020 5 z 5

Vražda předem ohlášená Vražda předem ohlášená Ed McBain

Trochu jsem musela vášeň pro hochy z 87. revíru zchladit, ale ne vlastní vinou! Člověk musí přece jen, bohužel, občas i pracovat. :-))) Ale přesto jsem vyšetřila po večerech alespoň chviličku, abych tam zaskočila na kafe a poptala se, co nového...

11.10.2020 5 z 5

Zub za zub Zub za zub Ed McBain

Kolik už že je hodin? Půl druhé ráno? Zase jsem to přetáhla. Ale musela jsem to dočíst, prostě musela! :-))

Vrahův žold Vrahův žold Ed McBain

Šestá kniha za mnou v jednom tahu. Hyperknihóza zatím nehrozí. :-)))

Koho zvolil vrah Koho zvolil vrah Ed McBain

Nemůžu přestat číst. Mé srdce momentálně bije jen pro 87. revír! :-)))

Profesionál Profesionál Ed McBain

Čtvrtý příběh ze série Revír 87 za dva dny. Jedu, ani nejím :-)))

Překupník Překupník Ed McBain

Sůvím, ještě, že je víkend! :-)))

08.10.2020 5 z 5

Útočník Útočník Evan Hunter (p)

Musím se přiznat, že s dílem pana McBaina (nebo jak se vlastně jmenuje:-)) jsem se až dosud ke své škodě míjela. Ale teď, teď se vezuuuuu zakázanou rychlostí a je to fááájn!!!!