ujunka ujunka komentáře u knih

Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Super, jako vždycky :-)

22.01.2019 4 z 5

Děvčátko, rozdělej ohníček Děvčátko, rozdělej ohníček Martin Šmaus

Co mám k této knize říct? Místy jsem byla naštvaná, z celé romské kultury, z jejich uvažování. Místy mě kniha ani nebavila, příliš mnoho květnatých popisů okolí, pocitů, lidí a pořád dokola. Pořád se tam někdo styděl, třásl.... Ale potom, když sourozenci odešli z Plzně zpátky na východ, jsem se nestačila divit. Nakonec jsem došla k tomu, že Andrej měl v životě obrovskou smůlu, i když vypadal, že je slaboučký a neumí do pěti počítat, byl ve skutečnosti hrozně silný člověk.

08.10.2018 3 z 5

Slovácko sa súdí aj nesúdí Slovácko sa súdí aj nesúdí Zdeněk Galuška

Já jsem se do knížky bohužel nedokázala začíst a louskala jsem ji po těch kratičkých kapitolách celkem dlouho .. až jsem ji ve 2/3 odložila. :-\

06.08.2018 2 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Kniha se čte dobře, ale čekala jsem větší napětí. Možná je to tím, že jsem vůči její pravdivosti poněkud skeptická ...

16.03.2018 3 z 5

Lidé, kteří mě znali Lidé, kteří mě znali Kim Hooper

Krásně čtivá a milá knížka. Líbila se mi, chtěla bych ale vědět, co bylo dál :-)

27.01.2018 4 z 5

HEX HEX Thomas Olde Heuvelt

čekala jsem tedy víc... první půlka mě moc neoslovila, potom už mě to bavilo... ovšem na to, jaký byl kolem této knížky boom, pořád málo...

09.11.2017 3 z 5

Než řeknu sbohem Než řeknu sbohem Bret Witter

Neplačte, že je po všem. Usmívejte se, že se to stalo.

24.06.2017 4 z 5

Plavat se žraloky Plavat se žraloky Claire Bidwell Smith

Kolik smutku se dokáže navalit na jednoho člověka. Přiznám se, že chvilkama na mě bylo toho vzdychání a pláče autorky trošku moc, ale člověk, který nezažil, asi nikdy úplně nepochopí. Každopádně jsem jí moc přála happy end. A hodnocení? Víc než na dvě hvězdičky mě knížka nenadchla, i když pravdou je, že nadchnout vlastně asi ani nemá...

23.10.2016 2 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

To byla fuška... :)
Knihu jsem četla poměrně dlouho, hlavně její prostřední část. Ta byla strašne roztahaná. Nudila mě. Spousta jmen, ztrácela jsem se místy v tom kdo je kdo. Poslední třetina měla spád, napětí a děj.
Mikael je stárnoucí lovec žen a lamač srdcí. Čímž mi lehce lezl na nervy...
Každopádně si teď dám od Milénia nějaký čas odstup.

A samozřejmě i v tomto díle je hromada kafe a obložených chlebů :-D

16.10.2015 3 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Myslím, že zbytečně roztahané, příběh fajn ale přišlo mi to zdlouhavé. Každopádně konec byl jedna velká jízda, i když si myslím, že přitažený za vlasy, co se týče Lisbeth.
Co mi ale opravdu lezlo na nervy, jsou věty typu - mám tě rád, začala ji mít ráda, uvědomil si, že ho má rád. .... těch tam bylo až moc. A taky by mě zajímalo, jestli se ve Švédsku jí i něco jiného než obložené chleby, případně chleby s paštikou... Lisbeth jako gurman občas dala i pizzu :-D

05.08.2015 3 z 5

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Co napsat... Neni to uplne snadne cteni. Spousta pozornost odvadejicich a az moc detailnich popisu a nazvu ulic, mest, motelu... Samotny pribeh je zajimavy a poutavy. Konec dojemny. Navsteva Humberta u Lo a jejich posledni setkani, bylo mi ho v tu chvili taaak lito, kdyz ji nabizel tech par kroku k jejich staremu autu. Mistrne popsana hloubka jeho citu k ni.
Ne kazdy se knihou prokouse a kniha ho zaujme, ale ja jsem rada, ze jsem Lolitu precetla.

02.04.2015 3 z 5

Kořist Kořist Michael Crichton

Chvilku mi trvalo než jsem si zvykla, jakým způsobem je kniha napsána. Taky začátek dal trochu zabrat, než se tím člověk prokousal a některé teoretické pasáže mě moc nebavily. Ale jinak děj napínavý a zajimavý. Celkově se mi kniha líbila.

19.03.2015 3 z 5

Kniha super, moc se mi libila. Oddechovka při které jsem se pobavila, chvilkama jsem se smala i nahlas, což se mi při čtení moc často nestává :-) i když by myslim mohla být o něco kratší. A nehledejte v této knize logiku :)

12.03.2015 4 z 5

Recept na Araba Recept na Araba Viktória Darsane

Kniha se cetla velmi dobre, oddychovka ktera ma nekolik silnych momentu. Libila se mi.

21.02.2015 3 z 5

Bridget Jonesová: Láskou šílená Bridget Jonesová: Láskou šílená Helen Fielding

Bridget je zkrátka Bridget :-)
Začátek mě šokoval ... smutný .... poté asi třetina knihy nuda, zdlouhavá .... ale pak už mě to chytlo. Úsměvné pasáže jak je u Bridget zvykem. Dost mě pobavila situace, když četli synatorův sloh na téma "Podivnost" a nadpis práce Maminka :-D Jediné co mi celkem vadilo, bylo to šišlání pětileté Mabel.
Jinak se mi kniha libila a konec jsem dočítala s připitomělým a spokojeným úsměvem na rtech :-) Fakt jsem jí to přála :-)

04.02.2015 3 z 5

Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Helen Fielding

Libila se mi vic nez jednicka...spousta humornych situaci. Zapomenout si nasadit lyze, nebo naposilat vanocni prani kdyz jste uplne namol a pak zpetne zjistit co jste vlastne vypotili a odeslali... To je cela Bridget :-D oddychovka s davkou humoru :)

21.01.2015 3 z 5

Volání minulosti Volání minulosti Barbara Wood

Nic moc. Pořád dokola - Musím si vzpomenout... Ne, nevzpomínej... Musím zůstat.... Odejdi.... - 2/3 knihy v tomto duchu. Překvapení se vlastně taky nekonalo

17.02.2024 2 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Knihu jsem četla poměrně dlouho, moc mě nezaujala a tak jsem jí prokládala ještě jinou knihou. Myslím, že se z tématu dalo vytřískat víc ...

28.03.2022 3 z 5

Amazonie Amazonie James Rollins (p)

Kniha mě na začátku moc nebavila, ale později mě to chytlo. Příběh super. Nate mi ale k srdci moc nepřirostl. A Kelly také ne. Pasáž po osmi měsících mi přišla jako klišé a naprosto zbytečná. Autorova Podzemní říše se mi líbila víc.

05.09.2020 3 z 5

Spáčův hrad Spáčův hrad Barbara Erskine

Začátek slabší, popisy minulosti mě moc nebavily. Od půlky knihy se mi začalo číst lépe a ke konci to šlo úplně samo. Hlavní hrdinka mi byla celkem sympatická a Rhona dávala ději správný říz. Poslední vize Meryna na konci knihy mě spíš rozesmála, takové zbytečné klišé...

29.06.2020 3 z 5